• Sonuç bulunamadı

SOSYAL ETKİNLİKLER KOMİTESİ

Belgede Komite Raporları (sayfa 41-44)

SOSYAL ETKİNLİKLER KOMİTESİ

2019-2022 YILL ARI FAALİYET RAPORU

190

01.01.2021-31.12.2021 Dönemi İSMMMO Sosyal Etkinlikler Komitesi aşağıdaki faaliyetler yapılmıştır.

1- 07.03.2021 Tarihinde 14:00-16:00 saatleri arasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla İSMMMO’da düzenlenen canlı yayınlanan söyleşide Konuşmacılar:

Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başbakanı Mine Tozlu Sineren, Gazeteci (Türk Toplumunda sıfırdan başlayıp başarıyı yakalayan kadının Özverisi, mücadelesi yol arkadaşları konusunda örnekler vererek kadınların gücünü ve önemini anlattı), Yazar ve Belgesel Filim Yönetmeni Nebil Özgentürk, 2020 Yılında 8 Mart Emekçi kadınlar gününde kadınlarımıza hediye ettiği ‘Kadınımızın Hatıra Defteri’ belgeseli ile kadınlarımızın öykülerini anlattı, günün önemine değindi.

Sanatçı, Manken, Oyuncu Güner Özkul; (Kadın ve sanat, Kadın ve toplum, Kadın ve Kırsal, Kadın ve Erkek, Kadın ve Kadın teması ile günün önemine değinerek sohbet edildi) Her konuk kendi dallarında ‘Kadın’ konusunu işledi.

Söyleşi sonrasında komitemizin İkramları ile konuklar ağırlandı.

2- İSMMMO’da ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 100. Yıl dönümü vesilesiyle meslektaşlarımızın çocukları (Covid-19 salgının nedeniyle ağırlama şansımız olmadığı için) 23 Nisan Bayramını anlatan resimler çizdi. Resimleri odamızın web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından bir hafta yayınladık.

3- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için meslektaşlarımızın çocukları heyecanlarını evlerinden bizimle paylaşarak (Covid-19 salgının nedeniyle ağırlama şansımız olmadığı için) Covid-19’dan korunmanın yolları ile ilgili kısa mesajlarının video görüntüleri ile Web sayfamızda duyurulduktan sonra sosyal medya aracılığı ile bir hafta yayınladık.

4- Engelliler Haftası’nda Sosyal Etkinlikler Komitesi ve MMMBD Kadıköy Şubesi olarak ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Kadıköy Şöhret Kurşunoğlu İş Okulu’nun Engelli çocuklarının üretim atölyeleri ziyaret edildi. Üretmiş oldukları ürünlerin yapımında kullanılacak malzemelere ve yapılan üretimin pazarlanması konusunda görüşler sunularak desteklendi.

2019-2022 YILL ARI FAALİYET RAPORU

01.01.2020-31.12.2020 Dönemi İSMMMO Sosyal Etkinlikler Komitesi aşağıdaki faaliyetler yapılmıştır.

1- 07.03.2020 Tarihinde 14:00-16:00 saatleri arasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla İSMMMO’da düzenlenen söyleşiye Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, SODA Sosyal Dayanışma Ağı Başkanı Fatma Çiğdem Aydın, Rağmen Kitabının yazarları Ayten Şahin, Yazar Zehra Çelen konuşmacı olarak katılım sağladı. Her konuk kendi dallarında ‘Kadın Olma’ konusunu işledi. Söyleşiler sonrasında kokteyle günü sonlandırdık. Söyleşi sonrasında yazar Ayten Şahin’den ve Yazar Zehra Çelenk’ten kitaplarının tanıtımlarını dinledik. Söyleşi sonrasında katılımcılara sühulet kaktüsleri hediye ettik.

2- İSMMMO’da ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMMM’nin açılışının 100. Yıldönümü vesilesiyle meslektaşlarımızın çocuklarının (Covid 19 salgının nedeniyle ağırlama şansımız olmadığı için) 23 Nisan Bayramı’nın anlatıldığı resimler çizdiler. Gönderdikleri resimler Web sayfamızdan ve odamızın sosyal medya hesabından bir hafta boyunca yayınladık.

3- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için meslektaşlarımızın çocuklarının çektiği videolarla (Covid 19 salgının nedeniyle ağırlama şansımız olmadığı için) kutlama mesajı ve Covid 19’ dan korunmaya ilişkin kısa mesajları istedik. Video görüntüleri ile Web sayfamızda duyurulduktan sonra sosyal medya aracılığı ile bir hafta yayınladık.

4- Engelliler Haftası’nda bu yıl pandemi nedeni ile fiziki olarak maalesef bir etkinlik yapılamadığı için İSMMMO Ümraniye İlçe Temsilciliği ve Doğal Afetler Komitesi ve Sosyal Etkinlikler Komitesi olarak sosyal sorumluluk projesine katıldık. Engelli çocuklarımızın ailelerine gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere hediye çekleri vererek, Ümraniye Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne kayıtlı yaklaşık 5.000 çocuğa, 1000 aileye ulaşıldı.

5- Bakırköy ilçe Temsilciliği ile birlikte komitemiz, Bakırköy Kadın Kapılı Ceza ve İnfaz Kurumunda kalmakta olan tutuklu ve hükümlü annelerin yanında bulunan 0-6 çocukların yaş grubuna göre kıyafet ve iç giyim eşyasından 120 çocuk için iç yiyim ve çorap ihtiyacı Sosyal Etkinlikler Komitesi tarafından sosyal sorumluluk proje ortağı olarak karşılanmıştır.

2019-2022 YILL ARI FAALİYET RAPORU

192

Sosyal Medya ve İletişim Komitesi toplam 9 üyesi ile Oda Yönetim Kurulu’nun meslek yasamızdan aldığı yetki ile oluşturulmuş ve meslektaşların asgari sosyal medya kullanım çerçevesini belirlemek, tavsiyelerde bulunmak ile doğru iletişimin yol haritasını çizmek için faaliyetlerde bulunmuştur. Komitemiz, sosyal medyanın artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğinden hareketle meslektaşlarımıza paylaşımları konusunda bir takım öneriler sunabilmek, sosyal medya kullanımının ve etkili iletişimin profesyonel hayatlarına maksimum fayda sağlayacak şekilde kullanmalarına yardımcı olmak amacı ile hareket etmektedir.

Komitemiz ilk aylık toplantısını 21.02.2020 tarihinde İSMMMO toplantı salonunda Oda Yönetim Kurulu Üyemiz ve Yayın Kurulu Başkanımız Sayın Halim Bursalı’nın katılımları ile gerçekleştirmiştir. Üyeler ile tanışma ve komite işleyişi hakkında bir bilgilendirme yapıldıktan sonra komite yönetim kurulu oluşturulmuş ve görev dağılımları yapılmıştır.

Komitemiz atamalarının yapıldğı 2019 yılından 2022 yılı faaliyet döneminin sonuna değin pandemi koşullarında dahi birçok toplantı ve bir de etkinlik düzenlemiştir. Pandemi nedeni ile bu toplantıların üç tanesi ve bir etkinlik fiziki ortamda yüz yüze gerçekleştirilmiş olup, diğer toplantılar Zoom üzerinden ve Whatsapp üzerinden sanal olarak interaktif biçimde gerçekleştirilmiştir.

Komitemiz, bu toplantılar ile ilçelerin sosyal medya hesaplarının bir analizini yapmış, eksikleri tespit etmiş, bu eksikler ile ilgili yol haritası belirlemiş, gerektiğinde bu kullanımların daha sağlıklı olabilmesi için eğitimlere ihtiyaç olduğunu belirlemiş, meslektaşlarımızın profesyonel hayatlarına artı değer sağlayacak öneriler belirlemiş, İsmmmo Blog sayfası için içerik üretimine destek olmuş, İsmmmo Blog sayfasında yayınlanan komitemiz konuları kapsamına giren yazıları üretmiştir. Yine komitemiz İSMMMO’nun hazırladığı sosyal medya görselleri ile ilgili gerektiğinde görüş belirtmiş, hashtag çalışmalarına fikir sunmuştur. Bunlara ek olarak, komitemiz 2021 yılı içerisinde de sosyal medyanın ve iletişimin etkin kullanımına dair bir cep kitapçığı-yol haritası hazırlamaya başlamış ve Mart 2022’de bu çalışmaların yer aldığı 18 sayfalık kitapçığı meslektaşlarımızın bilgisine sunulmak üzere oda yönetim kurulumuza iletilmiştir. Ayrıca sosyal medya fenomenleri ve konunun uzmanları ile bazı webinar çalışmaları gerçekleştirmek için görüşmelerini sürdürmektedir.

Komitemiz, bugüne kadar üstlenmiş olduğu tüm görevleri sahip olduğu misyon ve vizyon gereğince en iyi şekilde yerine getirmiş olup, bundan sonraki çalışmalarında, yine İsmmmo Yönetim Kurulundan ve yöneticilerinden destek alarak ve mevcuttaki çalışmalarını geliştirerek ilerleyeceğini, iletişimin neden günümüzde bu denli önemli olduğuna değin bilgilendirmeler yapacağını, daha etkin sosyal medya kullanımı hakkında çözüm ve öneriler sunacağını belirtmek isteriz.

Belgede Komite Raporları (sayfa 41-44)

Benzer Belgeler