• Sonuç bulunamadı

Sosyal Belediyecilik Yaklaşımı ve Dayanışma Ruhuyla Engelleri Aşan

Kent İZMİR

Amaç 6.1

Koruyucu ve Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri Sunmak ve Sağlıkta Öncü Kent Olmak

Hedef 6.1.1

Sağlık Hizmet Kapasitesinin Artırılması ve Daha Sağlıklı Yaşam Olanaklarının Sunulması

Performans Hedefi 6.1.1.1

Sağlık Birimlerinin ve Hizmet Kalitesinin Artırılması, Koruyucu ve Önleyici Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi

Okul ve Mahallelerde Diş ve Sağlık Taramaları

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2019 yılında 47 mahallede 1.241 vatandaşımıza ağız ve diş sağlığı taraması yapılmıştır.

1.120 adet diş fırçası ve macunu seti ile 859 siperlikli şapka dağıtılmıştır. Muayene edilen hastalar arasında 68 kişiye uyumsuz total ve parsiyel protezleri nedeni ile mölleme yapılmış, hastaların yemek yeme konforu sağlanmıştır. 2 kişiye çok üyeli köprü yapıştırma yapılmış, düşen köprüleri sabitlenmiştir. 19 vatandaşımızda geographic dil, scrotal dil veya glossit tespit edilmiş bu konuda kişiler bilgilendirilmiş.

Yapılması gereken tahliller söylenmiştir. 4 kişide epulis fissuratum tespit edilmiş mölleme ile hasta rahatlatılmış ya da protezini değiştirmesi tavsiye edilmiştir. Vatandaşlarımıza diş ve diş eti sağlığının önemi vurgulanmış, diş ve diş eti hastalıklarının neden oluştuğunu, önlemek için neler yapılması gerektiği maketler ve posterler üzerinden anlatılmıştır.

Eşrefpaşa Hastanesi Diş Sağlığı Aracı

Hastane Hizmetlerinin Yürütülmesi

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2019 yılında 1 genel cerrahi uzmanı, 2 nöroloji uzmanı, 1 üroloji uzmanı, 1 fizik te-davi ve rehabilitasyon uzmanı, 1 pratisyen hekim, 1 hemşire, 1 sağlık teknikeri hastanemiz kadrosuna katılmıştır. Önceki yıllarda olduğu gibi hastanemiz cihazları gelişen teknolojiyi yakalamak için yenilenmeye devam etmiştir. Bu amaçla ste-rilizasyon birimine otoklav cihazı, patoloji birimine boyama ve kapama cihazı alımı yapılmıştır. Ayrıca hastanemize endosko-pi ve kolonoskoendosko-pi bölümü açılmıştır.

2020 yılında hastanemiz radyoloji birimine USG, mamografi, portable röntgen cihazı, kardiyoloji birimine ekokardiyografi cihazı, fizik tedavi ve rehabilitasyon birimine alt ekstremite whirlpool ve kombine elektroterapi cihazları, göz polikliniğine göz üniti cihazı alımı planlanmıştır.

Eşrefpaşa Hastanesi Görüntüleme Odası

Evde Bakım Hizmeti

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılı içerisinde hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi 1.045 vatandaşımızın başvuruları değerlendirilerek, sosyal inceleme raporları olumlu olan vatandaşımızdan 113 kişiye psikolojik destek hizmeti, 205 kişiye ev temizliği hizmeti, 215 kişiye kişisel bakım hizmeti, 156 kişiye yara pansumanı hizmeti verilerek yardımda bulunulmuştur. Psikolojik destek, ev temizliği, yara pansumanı ve kişisel bakım hizmetleri ihtiyaca göre tekrarlanmakta olup, yıl içerisinde toplam 13.317 kez hizmet verilmiştir.

Toplum Sağlığı Eğitimleri

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2019 yılında vatandaş-larımıza organ ve kan bağışı eğitimi, temel ilkyardım eğitimi, sağlıklı anne kadın eğitimi, hijyen eğitimi, öfke kontrolü ve etkili iletişim eğitimi, stresle başa çıkma eğitimler verilmiştir.

Bu eğitimler kapsamında 900 adet tükenmez kalem, 1.000 adet sağlık çantası, 100 adet bez çanta, 100 adet siperlikli şapka, 300 adet günlük ilaç kutusu dağıtılmıştır.

Amaç 6.2

Bir Arada ve Eşit Yaşamak İçin Farklılıklarımız ve Değerlerimizi Bütünleştiren Sosyal Hizmetler Üretmek Hedef 6.2.1

Kentin Bütün Kesimlerine İhtiyaç Duyulan Alanlarda Sosyal Hizmet ve Yardımların Ulaştırılması

Performans Hedefi 6.2.1.1

Kentlinin İhtiyaç Duyduğu Alanlarda Sosyal Dayanışma ve Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

Mezarlıkların ve Yeni Gömü Alanlarının Düzenlenmesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Yukarı Narlıdere ek mezarlığı alan düzenlemesi kapsamında; 4.380 adet çift katlı lahitli mezar yapılması kapsamında 313 adet eğimli arazide yapıldığı için 1 metre çapında fore kazık, toplam 1. 900 metre istinat duvarı ve peyzaj, elektrik ve makine imalatları yapılması 2019 yılı Aralık ayında tamamlanmıştır.

Yukarı Narlıdere Ek Mezarlığı

Bornova Kavaklıdere Mahallesi mezarlık alanı düzenlemesi kapsamında 30.000 m² alanda 2.706 adet 2 katlı lahitli, 161 adet aile ve 64 adet çocuk gömü alanı oluşturulması, yürüme yolları ile istinat duvarları yapılarak mezarlık düzenlemesi yapılması 2019 yılı Mart ayında tamamlanmıştır.

Bornova Kavaklıdere Mahallesi Mezarlığı

Doğançay Mezarlığı yeraltı suyu drenajı ve mezarlık alanı altyapı yapılması işi 2019 yılı Ekim ayında tamamlanmıştır.

Buca Adatepe Mezarlığı istinat duvarı açık kanal ve aydınlatma yaptırılması kapsamında 537,02 metre taş duvar 688,96 metre betonarme istinat duvarı, 400m (V) kanal ve aydınlatma yapılması işi 2019 yılı Ekim ayında tamamlanmıştır.

Buca Adatepe Mezarlığı İstinat Duvarı

Menderes İlçesi Görece Mezarlığı idari binası, tekstür kalıplı betonarme duvar ve mezarlık içi düzenlemesi ile Bergama İlçesi Merkez Mezarlığı idari binası yapılması kapsamında, 2 Adet idari bina ve mezarlık alanı çevre düzenlemesi işlerinin 2020 yılı Temmuz ayında bitirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Menemen Ayvacık Mezarlığı yeni gömü alanı yapılması ve Karşıyaka ilçesi, Örnekköy yeni ilave mezarlık alanı yapılması işlerine başlanılması planlanmaktadır.

Etüd Projeler Dairesi Başkanlığı:

Güzelbahçe Büyükkaya Mezarlığı jeolojik etüt çalışma sonuçları beklenmektedir.

Buca Kırıklar Mezarlığı uygulama proje çalışmaları tamamlan-mıştır.

Bornova Hacılarkırı Mezarlığı idari binası proje çalışmaları devam etmektedir.

Özdere Mezarlığı proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Seferihisar Tepecik Mezarlığı, Örnekköy Mezarlığı, Güzelbahçe Büyükkaya Mezarlığı ve Bornova Hacılarkırı Mezarlığı idari binası proje çalışmalarının tamamlanması öngörülmektedir.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: 2019 yılında kentin ihtiyacını karşılayacak yeni mezarlık alanları tespit edilerek, devir, tes-cil, tahsisi sağlanmış ve projelendirme çalışmaları yapılmıştır.

Önümüzdeki yıllarda kentin ihtiyacını karşılayacak yeni me-zarlık alanları ile meme-zarlık içi, alt ve üst yapı projelerinin oluş-turulmasına ilişkin devam eden projelerin takibi sağlanacaktır.

Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı: Mevcut mezarlık alanla-rının mülkiyet durumuna ilişkin çalışmalar, ihtiyaca göre yeni mezarlık alanları belirlenmesi ve bu alanların mülkiyet izin duru-muna yönelik çalışmalar, mevcut ve yeni mezarlık alanlarında proje ve düzenlemelere esas teknik, altlık, çalışmaları, uygu-lamaya esas mimari, tesisat vb. proje çalışmaları ve mezarlık alanlarında hayrat çeşmesi planlanıp projelendirilerek talebe istinaden tahsis işlemleri yapılmıştır. Önümüzdeki dönemde de çalışmalara devam edilecektir.

Fakir ve Muhtaçlara Ayni ve Nakdi Yardım

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılı içerisinde çölyak ve fenilketonüri hastası olan vatandaşlarımızın başvuruları değerlendirilerek 1.130 kişiye 3 periyot halinde 3.390 adet gıda paketi yardımında bulunulmuştur. Ramazan Bayramında 21.961 vatandaşa 4.392.200 TL, Kurban Bayramında 23.053 vatandaşa 4.610.600 TL olmak üzere iki kez toplu yardım yapılmıştır. Yardım komisyonu kararı ile sel felaketinde zarar gören 380 vatandaşa 619.250 TL, yangından zarar gören 282 vatandaşa 1.032.260 TL, acil ihtiyaç sahibi 284 vatandaşa 591.250 TL nakdi yardım yapılmıştır.

Ayni yardım kapsamında; 46.219 kişiye gıda paketi yardımı, 109 kişiye çamaşır makinesi, 107 kişiye buzdolabı, 133 kişiye çek-yat, 75 kişiye set üstü ocak, 33 kişiye soba ve 361 kişiye yakacak yardımı yapılmıştır. Belediyemiz ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokole istinaden park ve bahçelerde görev yapan 600 hükümlünün geliri olmadığından işgünü içerisinde çay ihtiyaçlarının karşılanması için satın alma yolu ile çay ve şeker ihtiyaçları karşılanmıştır.

İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım Projesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılı içerisinde dezavantajlı grupların bulunduğu okullardaki 17.853 öğrenciye kırtasiye seti, 2.204 öğrenciye bot ve 30.720 öğrenciye mont yardımı yapılmıştır. 2020 yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda giyim (bot, mont) ve kırtasiye yardımı yapılmaya devam edilecektir.

Kurumlara ve Engelli Kişilere Malzeme Yardımı Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılı içerisinde sos-yoekonomik durumu yetersiz olan 379 engelli

vatandaşımı-akülü tekerlekli sandalye, 61 adet manüel tekerlekli sandal-ye, 26 adet havalı yatak, 114 adet hasta yatağı ve hasta önü yemek masası, 10 adet pediatrik manüel tekerlekli sandalye, 27 adet jel akü, 15 adet görme engelli bastonu, ortalama 53 kişiye 31.740 adet orta boy, ortalama 130 kişiye 80.460 adet büyük boy hasta bezi temin edilerek yardımda bulunulmuştur ( bez dağıtımı ayda bir kez periyodik olarak tekrarlanmaktadır).

Engellilere Destek Projeleri ve Engelliler Merkezi Faaliyeti

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: Eğitim, araç hizmeti, psiko-sosyal danışmanlık ve Engelli Farkındalık Merkezi kapsamında çalışmalara devam edilmiştir. Engellilik konusunda kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliğimiz devam etmektedir. Engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımıza devam edilecektir.

Kentsel Olanaklara Erişimi Kısıtlı Kadınlara Yönelik Kent Gezileri

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılında 40 adet Kent Körfez Turu gezileri düzenlenmiş ve bu gezilerden 14.331 kişi faydalanmıştır. Kent Körfez Turu gezilerinden İzmir iline bağlı ilçe belediyeler, mahalle ve köy kadınlarının katılım sağlanmıştır.

Önümüzdeki yıllarda da kurum olarak bir arada eşit yaşamak için; farklılıklarımız ile değerlerimizi bütünleştirmek, sosyal ve eğitsel alanları geliştirmek, yerelde kalkınmayı hedefleyen hizmetlerin sunulmasına devam edilecektir.

Kadın Kent Buluşmaları Selçuk Gezisi

Sosyal Destek ve Yardım Amaçlı Yiyecek, İçecek Dağıtım Hizmeti

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılında toplamda 80.760 kişiye çorba, 814.540 adet pide, 2.540.368 kişiye yemek ve 247.033 kişiye kumanya verilmiştir. Gıda güvenliği yönetim sisteminin alımı 2019 yılında tamamlanmış olup, sürekliliğini ve tehlikelerin önceden belirlenip kontrol altına alınmasını sağlayarak üretimden tüketime kadar gıda güvenliğini ve izlenebilirliğinin devamlılığı sağlanacaktır.

Her yıl gıda güvenliği yönetim sisteminin izlenebilirliği için denetimlerin yapılması ve onaylanması sağlanacaktır. Günlük üretim kapasitesinin artması dolayısıyla üretimi etkin şekilde sağlamak amacı ile gerekli endüstriyel makine ve teçhizat donanımına sahip olmak için araştırma yapmak ve ihtiyaç dâhilinde gerekli makine alımları gerçekleştirilecektir.

Pide Dağıtımı

Ücretsiz Sıcak Çorba Dağıtımı

Huzurevi Hizmetlerinin Yürütülmesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılı içerisinde;

kurumda kalan yaşlıların yıl içerisinde günlük, aylık ve yıllık sağlık taramaları ve rutin sağlık kontrolleri yapılmış, ilaçları biten yaşlıların ilaçları yazılmış, hastaneye gitmesi gereken yaşlılar için randevu alınıp hastaneye sevk edilmiştir. Talep eden ve sağlık durumu elverişli yaşlılara grip aşısı ve 6 aylık rutin kan tahlilleri yapılmıştır.

Sosyal etkinlik olarak, haftanın 3 günü spor faaliyeti, haftanın 2 günü Bocce kursu ve bir günü de açık havada yürüyüş olmak üzere haftanın her günü kondisyon çalışması yapılmıştır.

Haftanın 2 günü Türk Halk Müziği çalışması yapılmış ve yine haftanın 2 günü İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan el işi kursumuz sürdürülmüştür. Ayrıca haftanın bir günü kurum içerisinde sinema etkinliği yapılmıştır. Bunlarla birlikte, kurumumuzda kalan sakinlerimiz için kültürel gezi ve eğlence, yemek organizasyonları, sinema, tiyatro, konser, film gösterimi gibi kültür ve sanat faaliyetleri olmak üzere önemli gün ve hafta kutlamaları da olmak üzere toplam 65 tane etkinlik düzenlenmiştir.

İzmir Kent Koleji Çınarların Yanındayız Projesi

Sağlıklı Yaş Alma Merkezi

2019 yılı içerisinde merkezde üyelerin katılımı ile her Pazartesi takı kursu, her Salı günü satranç, halk oyunları ve kokulu taş kursu, her Çarşamba günü Türk Halk Müziği koro çalışması, her perşembe günü Türk Sanat Müziği koro çalışması ve resim kursu, her Cuma günü el sanatları kursu ve ayın her günü spor etkinliği gerçekleştirilmiştir. Tüm bunlarla birlikte üyelerin de katılımıyla kurum içinde ve dışında kültürel gezi, konser, yemekli müzikli eğlence vb. olmak üzere toplam 20 tane etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Spor Etkinliği

Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışma Merkezi

Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışma Merkezi, kurum bakımında olmayan, yaşamını evde ailesi ya da akrabalarıyla sürdüren Alzheimer ve Demans hastalığı olan kişilerin yaşam ortamlarını iyileştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olmak, ilgilerine göre faaliyet grupları kurarak sosyal faaliyetler düzenlemek, ailelere destek ve eğitim hizmeti sağlanarak hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmak amacıyla hizmet vermektedir.

Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışma Merkezimizden 2019 yılı içerisinde toplam 15 üye faydalanmıştır.

Sosyal Hizmetlerin Yürütülmesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: Kentin bütün kesimlerine ihtiyaç duyulan alanlarda sosyal hizmet ve yardımların ulaştırılması sağlanmıştır. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımıza devam edilecektir.

Kadın Danışma Merkezi

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında Çiğli Aile Danışma ve Eğitim Merkezi Tamamlatılması işine devam edil-miştir. Merkezin 2020 yılı içerisinde tamamlanması planlan-maktadır.

Gençlik Merkezleri Kurulması

Etüd Projeler Dairesi Başkanlığı: Evka 3 Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu Projesi, Çiğli ÇOGDEM ve Gümüşpala Masal Evi uygulama proje çalışmaları devam etmektedir.

Yenişehir ÇOGEM uygulama proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Buca Masal Evi, Bornova Masal Evi, Karşıyaka Masal Evi, Mersinli Masal Evi ve Pınarbaşı Masal Evi avan proje

ması planlanmaktadır. Ayrıca, Özdere Çok Amaçlı Hizmet Üniteleri Yapılması kapsamında yaklaşık 39.330 m²’lik alanda çevre düzenlemesi ve hizmet üniteleri ile 2 adet betonarme ve 55 adet konteyner binanın yapılması işi olup söz konusu alanda 1 adet sentetik çimden futbol sahası, 1 adet voleybol, 1 adet basketbol, 1 adet tenis sahası, 1 adet oyun, 1 adet toplanma alanı, 1 adet teleskopik tribün ile 1 adet anfi oturma alanı oluşturulacak olan tesiste jenaratör, mekanik oda ve su deposu bulunacaktır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje Kapsamında Özdere Çok Amaçlı Hizmet Üniteleri işinin Yüklenicinin 7161 sayılı Kanunun 32. Maddesi kapsamında Sözleşmelerin tasfiyesi veya devri yapılmasına ilişkin kanundan faydalanma talebi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşü alınarak tasfiye edilmiştir. Özdere Çok Amaçlı Hizmet Üniteleri işine 2020 yılında başlanılması planlanmaktadır.

Süt Kuzusu Projesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılında 1-5 yaş arası ortalama 152.482 çocuğa 12.814.544 litre süt yardımı yapılmıştır. Ayrıca 121.601 Suriyeli mülteci çocuğu 972.808 litre süt yardımı yapılmıştır. 2020 yılında da daha fazla çocuğa ve bölgeye ulaşarak hizmet vermeye devam edilecektir.

Mezarlık Planlama Hizmetlerinin Yürütülmesi

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: Yıl içinde ihtiyaçlar doğrul-tusunda yeni mezarlık alanları belirlenmiştir. Yeni mezarlık alanları ve mevcut mezarlıkları için mülkiyet ile izin durumuna ilişkin çalışmalar yapılmıştır. Mevcut ve yeni mezarlık alan-larında proje ve düzenlemelere esas teknik altlık çalışmaları ile uygulamaya esas mimari projeleri hazırlanmıştır. Mezarlık alanlarında hayrat çeşmesi plan ve projeleri oluşturularak ta-lepler doğrultusunda tahsis işlemleri yapılmıştır.

Mezarlık ve Defin Hizmetlerinin Yürütülmesi

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: 2019 yılı içerisinde 31.345 cenaze işlemi gerçekleştirilmiş olup; defin bilgileri bilgisayar ortamına kaydedilerek bilgi ağı sistemi ile aktarılmıştır. Havayolu ile etkin ve ekonomik cenaze taşıma hizmeti sunularak yıl içerisinde 1.417 cenazenin taşınması sağlanmıştır. İlimizde vefat eden ancak Ege Bölgesi’ndeki diğer illerde defin işlemi gerçekleştirilecek 2.230 cenazenin nakli karayolu ile sağlanmıştır.

Tırazlı, Hacılarkırı ve Pamukyazı mezarlıklarında çift katlı mezar uygulamasına geçilmiştir. ALO 188 Cenaze Hizmetleri Hattı’nın ve cenaze hizmetlerinin bilinirliğini arttırmak için broşürler bastırılarak vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır. Çevresel etkenler nedeniyle zarar gören mezarların onarımı yapılmıştır.

2020 yılı içerisinde artan cenaze sayısı göz önünde bulundu-rularak daha iyi hizmet verebilmek için 7 adet yeni cenaze nakil aracı alınacaktır. Yukarı Narlıdere Mezarlığımızda çift katlı mezar uygulamasına geçilecektir. Örnekköy şefliğimizde yer alan ve zorlu hava koşullarında kullanılan vatandaş bekleme alanının etrafının branda ile çevrilmesi planlanmaktadır. İhtiyaç olan mezarlıklarımızda kullanılmak üzere jeneratör alınacaktır.

Yenişehir Merkez, Örnekköy ve Buca gasilhanelerinde cenaze yakınlarını bilgilendirme amacıyla bilgilendirme ekranları alımı yapılacaktır.

Mezarlık Bakım Onarım Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kuzey, Güney ve Batı bölgelerinde bulunan 30 ilçede toplam 264 adet mezarlığın tel çit yapılması işine başlanılmıştır.

Buca Kaynaklar Mezarlığı’nın çevre düzenlemesi ve alt yapı yapılmasına dair projelendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

Güney Bölgesindeki 13 adet mezarlığın duvar projeleri ile Seferihisar Merkez Mezarlığı, Urla Zeytinalanı Mezarlığı ve Kuşçular Mezarlığında drenaj yağmur suyu, alt yapı ve çevre düzenleme işlerine ait projelendirme çalışmalarına başlanmıştır.

2019 yılında peyzaj çalışmaları kapsamında 3.640 adet ağaç ve 7.200 adet mevsimlik çiçek dikimi ile İhtiyaç olan mezarlıklara 300 adet oturma bankı montajı yapılmıştır. Tüm mezarlıklarda yabani ot temizliği, ilaçlama, kuruyan ağaçların budanmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır. Ayrıca 13 adet mezarlıkta 3865 m² taş duvar, 8 adet mezarlıkta tuğla duvar, 14 mezarlıkta 7.310m² parke, 4.630 metre bordür, 29 adet musalla taşı, 3 adet sundurma ve mezarlıklardaki su ihtiyacını karşılamak üzere 20 adet su deposu aktif hale getirilmiştir. İl genelindeki mezarlıklardaki talepler ve tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda korkuluk, kapı, çeşme, boya vs. gibi imalatlar atölye ekiplerimizce yerinde imalatları yapılmıştır.

Kadın Çalışmaları Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığ: Kadınlara, psikolojik, hukuksal ve sosyal danışmanlık hizmeti sağlamak amacıyla kurulan Kadın Danışma Merkezi’nde yürütülen çalışmalardan 4.021 kadın faydalanmıştır. Fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete uğrayan ve uğrama riski taşıyan 132 kadın ve 130 çocuk Kadın Sığınma Evi hizmetlerinden yararlanmıştır.

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP), Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP), Erkek Sağlığı Eğitim Programı (ESEP), Güçlendirici ve Farkındalık Eğitimleri, Kamu Yöneticilerine Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Farkındalık Eğitimleri, Eşit Akademi çalışmaları ve toplu ulaşım şoförlerine yönelik eğitimlerden 2019 yılında toplam 4.736 kişi yararlanmıştır.

Kent ve Körfez Gezileri’ne 18.657 kadın katılım sağlamıştır.

Ayrıca 2019 yılında Kadın-Erkek Eşitliği Birimi hizmetlerinden 340 kişi yararlanmıştır. 2019 yılı içerisinde düzenlenen; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü ve 5 Aralık Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması Günü etkinliklerine toplam 10.460 kişi katılım sağlamıştır.

Türkiye Aile Planlaması Vakfı (TAPV), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi - Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Barosu ile işbirliği protokolleri imzalanmıştır.

Güçlendirme ve Farkındalığa Yönelik Eğitim Çalışmaları

5 Aralık Türk Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı Kazanmasının 81.

Yıldönümü Etkinliği

Sosyal Projeler Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: Bir Yokmuş Bir Varmış Projesi: Bu proje ile ilk ve ortaokul öğrencilerine çevre koruma bilincinin aşılanmasını misyon olarak edinmiştir. Bu misyon kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitim, söyleşi, fidan dikimi ve ambalaj atıklarıyla yapılan geri dönüşüm sergisi gibi faaliyetlerle, hem öğrencilerin hem ailelerinin çevre konusunda duyarlılık ve farkındalıklarının artması beklenmektedir. Bu kapsamda 2019 yılında, Bergama, Bayındır, Foça, Tire, Menderes, Karabağlar, Torbalı ve Urla ilçelerinde 18 okulda toplam 1.228 çocuğa geri dönüşüm ve ormanlarla ilgili eğitim verilmiştir.

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Foça Belediyesi, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Orman Vakfı, İMAK Seniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, Deniz Temiz Derneği TURMEPA İzmir Şubesi iş birliği ile çevre eğitimi verdiğimiz Foça ve Bergama’daki okullardan 750 öğrencinin katılımıyla kıyı ve deniz temizliği yapılarak yaklaşık 167 kg atık toplanmıştır.

Dünya Çevre Haftası Çevre Temizliği Etkinliği

Müzede Geziyorum Projesi: Bu proje ile kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı 15-17 yaş arası gençlerimizin, yaşadıkları kentin temalı müzelerini gezmelerini sağlayarak kültürel ve sosyal gelişimlerine destek vermek hedeflenmektedir. 2019 yılında 18 okuldan 1.366 öğrenciye Atatürk Müzesi, Arkas Deniz Tarihi Merkezi, Karşıyaka Bilim Müzesi, Karşıyaka Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi, Apikam Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi, İzmir Müze Gemileri, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, Tarihi Asansör, İZMİR 150.Yıl Sergisi ve Arkas Sanat Merkezi’ne götürülmüştür.

Atatürk Müzesi Gezisi

İzmir Gençlere Kucak Açıyor Projesi: Bu proje ile üniversiteyi kazanarak kentimize gelen öğrencilerin kente ve üniversite yaşamına alışmalarını ve uyumunu kolaylaştırmak amacıyla ilk gelişlerinde karşılama, danışmanlık, rehberlik, tanıtım toplantıları ve yıl içinde öğrencileri bir araya getirecek etkinlikleri içeren bir projedir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor

İzmir Gençlere Kucak Açıyor Projesi: Bu proje ile üniversiteyi kazanarak kentimize gelen öğrencilerin kente ve üniversite yaşamına alışmalarını ve uyumunu kolaylaştırmak amacıyla ilk gelişlerinde karşılama, danışmanlık, rehberlik, tanıtım toplantıları ve yıl içinde öğrencileri bir araya getirecek etkinlikleri içeren bir projedir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor