• Sonuç bulunamadı

Aşama (Üçyol İst.-DEÜ Tınaztepe Kampüsü- Kampüsü-Buca Koop.) Yapım İşi

Kaliteli Ulaşımla Erişimi Kolaylaştıran Kent İZMİR

İHRSP 5. Aşama (Üçyol İst.-DEÜ Tınaztepe Kampüsü- Kampüsü-Buca Koop.) Yapım İşi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

Projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup 2019 yılı yatırım programına alınması için beklenmiştir. Yatırım programına alınması ile birlikte ihale hazırlıklarına başlanmıştır. Bu ne-denle 2019 yılı içerisinde işin yapımına ilişkin herhangi bir ça-lışma yapılamamıştır. İhale işlemlerinin tamamlanıp fiili olarak yapım işine başlanması planlanmaktadır.

Buca Metrosu İçin EBRD ile Yapılan Fianansman Sözleşmesi

Mühendislik Jeolojisi Hizmetlerinin Yürütülmesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

2019 yılında tamamlanan İşler;

1- Bayraklı İlçesi, Körfez Mahallesi 7479/10 ve 7384/7 Sokaklar Arasında Bulunan Alanın Peyzaj Düzenleme Projesi Hazırlanması İşine Ait Zemin Etüt Raporunun Hazırlanması, 2- Menderes İlçesi, Düdenlerinin Korunması Islah Edilmesi, Jeolojik-Jeoteknik-Hidrojeolojik Etüt Raporu ve Projelerinin

F.Altay - Narlıdere Kaymakamlık Metro Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı

Çiğli Tramvayı Güzergahı

Üçyol – Buca Metrosu Güzergahı

2019 yılında kontrollük hizmeti verilen İşler;

1- Menemen ilçesi 98 ve 136 Sokaklar Karayolu Üst Geçidi Yapılması,

2- Meles ve Bostanlı Dereleri Üzerindeki Köprülerin Mansap Kısımlarının Yapımı,

3- İzmir HRS 4. Aşama F.Altay - Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapımı,

4- İzmir HRS 5. Aşama Üçyol İst. - DEÜ Tınaztepe Kampüsü - Buca Koop arası Tünel, İstasyonlar, Depo Sahası Yapımı ile Araç Alım için Kontrollük, Danışmanlık ve Mühendislik Hizmet Alımı,

5- İzmir Hafif Raylı Sistemi Halkapınar Araç Bakım Atölye Binasının Genişletilmesi,

6- Narlıdere Depolama Tesisleri ve Atölye Binası Uygulama Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı,

7- İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında Belevi İstasyonu İnşaatı Yapılması,

8- Karabağlar İlçesi, Bahçelievler Semti ile Meles Çayı Arasında Mikro Tünel Yöntemi Kullanarak Açılacak Yağmur Suyu Tüneli Uygulama Projelerinin Hazırlanması,

9- Konak-Karşıyaka Tramvayları Yapımı

10- Kadifekale Regrasyon Alanı Sulama Sistemi Projelendirme Hizmet Alımı,

11- İzmir HRS 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşinin Kontrollük, Danışmanlık ve Mühendislik Hizmet Alımı,

12- Buca-Onat Caddesi İle Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Tünel Yapılması (2. Etap), 13- ”Meles Deresi ve Çevresi Uluslararası Fikir Projesi Yarışması” komisyon çalışmaları,

14- Horizan 2020 Ruritage Projesi,

15- Halkapınar Yeraltı Depolama Tesisi Projesi Yapımı, 16- İzmir Hafif Raylı Sistem 6. Aşama Eski İzmir Hattı Tünel ve İstasyonlar Uygulama Projeleri, İhale Dökümanları, ÇED Raporu, Ulaşım Etüdü, Fizibilite Raporu ve Zemin Etütleri Hazırlanmasına Ait Danışmanlık Hizmet Alımı.

Gelecek Yıl Kontrollük Hizmeti Verilmesi Planlanan Çalışmalar;

1- Menemen ilçesi 98 ve 136 Sokaklar Karayolu Üst Geçidi Yapılması,

2- İzmir HRS 4. Aşama F.Altay - Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapımı,

3- İzmir HRS 5.Aşama Üçyol İst. - DEÜ Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop Arası Tünel, İstasyonlar, Depo Sahası Yapımı İle Araç Alımı İçin Kontrollük, Danışmanlık Ve Mühendislik Hizmet Alımı,

4- İzmir Hafif Raylı Sistemi Halkapınar Araç Bakım Atölye Binasının Genişletilmesi,

5- Narlıdere Depolama Tesisleri ve Atölye Binası Uygulama Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı,

6- Karabağlar İlçesi, Bahçelievler Semti ile Meles Çayı Arasında Mikro Tünel Yöntemi Kullanarak Açılacak Yağmur Suyu Tüneli Uygulama Projelerinin Hazırlanması,

9- İzmir Hafif Raylı Sistem 6. Aşama Eski İzmir Hattı Tünel ve İstasyonlar Uygulama Projeleri, İhale Dökümanları, ÇED Raporu, Ulaşım Etüdü, Fizibilite Raporu ve Zemin Etütleri Hazırlanmasına Ait Danışmanlık Hizmet Alımı,

10- Horizan 2020 Ruritage Projesi,

11- ”Meles Deresi ve Çevresi Uluslararası Fikir Projesi Yarışması” komisyon çalışmaları,

12- İzmir Hafif Raylı Sistemi 5. Aşama Üçyol - Buca Hattı Yapımı.

Gelecek Yıl Yapılması Planlanan Çalışmalar;

1- Deprem üretebilecek diri fayların mühendislik yapılarına etkilerinin araştırılması, tespiti ve raporlanması çalışmaları.

2- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan projelerde ihtiyaç duyulan jeolojik, jeoteknik, hidrojeolojik, zemin ve temel etüt raporlarının hazırlatılması çalışmaları.

3- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleş-tirilecek veya planlanan projelerde ihtiyaç durumunda zemin iyileştirme yapılması çalışmaları.

İHRSP Balçova-Narlıdere Yeni Depolama Tesisleri Yapım İşi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

Projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup yapım işinin ihale edilmesi için Başkanlık Makamı onayı beklenmektedir. Bu ne-denle 2019 yılı içerisinde herhangi bir çalışma yapılamamıştır.

İhale işlemlerinin tamamlanıp fiili olarak yapım işine başlanması planlanmaktadır.

Amaç 5.1

Kentlinin İhtiyacına Karşılık Verecek Güvenli Konforlu ve Çevre Dostu Teknolojiyi Benimseyen Alternatif Ulaşım Yapısıyla Bireysel Seyahat Kalitesini Artırmak

Hedef 5.1.1

Ulaşım Entegrasyonunun Geliştirilmesi ve Kentin Dokusuna Uygun Alternatif Toplu Ulaşımın Çeşitlendirilmesi

Performans Hedefi 5.1.1.3

Karayolu Toplu Taşımacılığını Düzenlemeye Yönelik Semt Garajlarının Yapılması

İlçe Terminalleri Yapılması

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Üçkuyular Aktarma Merkezi Otopark ve Urla Terminali’nin uygulama proje çalış-maları tamamlanmıştır. İzmir Otogar Projesi ise mimari proje yarışması çalışmaları devam etmektedir.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında Selçuk Semt Garajı yapım çalışmalarına devam edilmiş olup, 2020 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Selçuk İlçe Terminali

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Otogara gelerek seyahat etmek isteyen yolcuların sağlıklı bir yolculuk yapabilmeleri ve ula-şımda entegrasyonu sağlamak amacıyla İlçe Terminallerinin yapılması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlçe Termi-nallerinin yapılması ile ilgili çalışmalar tamamlandığında işlet-meye açılacaktır.

Amaç 5.1

Kentlinin İhtiyacına Karşılık Verecek Güvenli Konforlu ve Çevre Dostu Teknolojiyi Benimseyen Alternatif Ulaşım Yapısıyla Bireysel Seyahat Kalitesini Artırmak

Hedef 5.1.2

Kent Trafiğinin Güvenliği ve Akıcılığının Sağlanması Performans Hedefi 5.1.2.1

Kent Trafiğinin Güvenliği ve Akıcılığının Sağlanmasına Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Sinyalizasyon Sisteminin Geliştirilmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: 05.02.2018 tarihi itibari baş-layıp ile 20 ay boyunca süren Akıllı Trafik Sisteminin bakım ve işletme hizmet alımı yapım işi sona ermiştir. Sinyalizas-yon Biriminde 31 adet yeni sinyalize tesis kurulmuştur. 23 adet Değişken Mesaj Sistemi yapımı ve devreye alınması tamamlanmıştır. 8 adet köprü alınlarına Değişken Mesaj Sis-temi yapımı ve devreye alınması gerçekleştirilmiştir. İkiçeş-melik üzerinde 24 adet küçük şerit seçme değişken mesaj sistemleri yapımı ve devreye alınması tamamlanmıştır. Akıllı Trafik Sisteminin 24 aylık bakım ve işletme hizmet alımı işi için meclisten olur alınmış olup hizmet ihalesi için ihale süreci devam etmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan İkiçeşmelik Caddesi Üzerinde Şerit Yönetim Sistemi ile Muhtelif Yerlerde Çeşitli Değişken Mesaj Sistemleri Yaptırılması (2017/110824) yapım işi için 01.01.2020 tarihinde başlamak üzere 120 gün süre uzatımı alınmış olup iş bitim tarihi 30.04.2020 tarihi olarak belirlenmiştir.

Karayolları tarafından Ocak 2020’de belediyemize devri yapılan Konak Tünelleri’ nin 24 aylık bakım ve işletme hizmet alımı işi için meclisten olur alınmış olup hizmet ihalesi için çalışmalar devam etmektedir.

Sinyalize Kavşak Loop Çalışması

Yayalaştırılmış Bölgede Hareketli Bariyer Sistemi Yapımı

Yatay ve Düşey İşaretlemenin Geliştirilmesi, Bakımı ve Onarımı

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: 2019 yılında tamamlanan işler;

• Trafik İşaret Biriminde; 20.564 adet trafik levhası monta-jı, 12.790 adet direk montamonta-jı, 486.950 metre banket ve 1.275.983 metre şerit çizgisi boyaması, 5 adet engelli park yeri, 447 adet yaya geçidi çizimi, 514 adet kasis boyaması, 161 adet yükseltilmiş yaya geçidi boyaması, 207 adet sin-yalize kavşak boyaması, 1036 adet otopark çizimi, 200 adet trafik emniyet aynası montajı, 71 adet alüminyum yol buto-nu, 3435 adet şerit ayırıcı montajı, 322 adet İBŞB Logo çizi-mi, 648 adet Bisiklet Logo çiziçizi-mi, 187 adet OTOBÜS durağı çizimi, 26.256 metre bisiklet yolu çizimi yapılmıştır.

• Trafik İşaret Biriminde; 2803 adet trafik levhası sökümü, 2016 adet direk sökümü yapılmıştır.

• Trafik İşaret Biriminde; 1970 adet trafik levhası tamiri, 790 adet direk tamiri, 23 adet trafik emniyet aynası tamiri, 103 adet şerit ayırıcı tamiri yapılmıştır.

Yatay İşaretleme

Levha Çalışması

Otopark Yapılması

Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı: Mülkiyeti ve tasarrufu belediyemize ait otoparkların 5216 sayılı Büyükşehir Beledi-yesi Kanunu’nun 26. maddesi kapsamında işletilmesinin sağ-lanması, işletme hakkı bedellerinin tahakkuku ve tahsilatı ile ilgili işlemler yürütülmüştür. Belediyemizce yapımı tamam-lanacak otoparkların değerlendirilmesi ve işletilmesi ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında Selvili Ye-raltı Otoparkı Yapımı işi Eylül ayında tamamlanmıştır. Toplam 13.230 m²’lik inşaat ve peyzaj alanı içerisinde; 160 araçlık 2 katlı yeraltı otoparkı ve çevre düzenlemesini kapsamaktadır.

Selvili Yeraltı Otoparkı

18 araç park katı ve 648 araç kapasiteli tam otomatik bir otopark olan Adliye Tam Otomatik Katlı Otopark Yaptırılması işi 2020 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Adliye Tam Otomatik Katlı Otopark

Adliye Tam Otomatik Katlı Otopark

306 kişilik Nikah/Konferans Salonu ve 58 kişilik seminer salonundan oluşan kültür merkezi, 153 araç kapasiteli yer altı otoparkı ve çevre düzenlemesi yapılması işinden oluşan Yeşilyurt Yer Altı Otoparkı Yapılması işlerine devam edilmiş olup 2020 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Yeşilyurt Yer Altı Otoparkı

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı:

2019 yılında;

• Bostanlı ( 43 Nolu ) Aşık Veysel Sokak Katlı Bölgesel Otopark için uygulama proje çalışmaları devam etmektedir.

• 39 Nolu Bölgesel Otopark projesi için avan proje çalışmaları ta-mamlanmıştır. Uygulama proje çalışmalarından vazgeçilmiştir.

• Karabağlar 18 Nolu Katlı Bölgesel Otopark için avan proje çalışmaları tamamlanmıştır. Uygulama proje çalışmalarından vazgeçilmiştir.

• Mansuroğlu Katlı Bölgesel Otopark için İmar planında katlı bölgesel otopark olarak geçen ancak tescil harici olan proje alanının değerlendirilmesi beklenmektedir.

• Yeşilyurt Yeraltı Otoparkı ve Futbol Sahası için avan proje çalışmaları tamamlanmış olup plan tadilatı beklenmektedir.

• Bayraklı Özkanlar Otopark ve Pazaryeri için avan proje çalışmalarına başlanmıştır.

• Seferihisar Yeraltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi için fikir proje çalışmaları devam etmektedir.

• Ödemiş Yeraltı Otoparkı için fikir proje çalışmaları devam etmektedir.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: 2019 yılında; Balçova Üçkuyular Vapur İskelesi Giriş ve Otopark Düzenlemesi işine ait proje çizimi tamamlanmıştır. 2020 yılında 1 adet proje çizim çalış-ması tamamlançalış-ması planlanmaktadır.

Trafik ve Denetim Hizmetlerinin Yürütülmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Trafik ve denetim hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik İdari faaliyetler yürütülmüştür.

Ulaşım Planlama Hizmetlerinin Yürütülmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Ulaşım planlama hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik İdari faaliyetler yürütülmüştür.

İzmir Büyükşehir Alanı Kent İçi ve Yakın Çevre Ulaşım Ana Planı Revizyonu Yapılması İşi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Planlama çalışmaları 2019 yılın-da tamamlanmıştır. 2020 yılınyılın-da Sürdürülebilir Kentsel Hare-ketlilik ve Ulaşım Planları Çalışmalarına başlanması öngörül-mektedir.

Bisikletli Ulaşım ve Yaya Ulaşımı Eylem Planı

İzmir Ulaşım Ana Planı

Sosyal Dayanışma ve