• Sonuç bulunamadı

Demokratik ve Bilimsel Yönetimle Özgürlükçü Kent İZMİR

Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.1

Daha Etkin Bir Kurumsal Yapı İçin Yönetim ve Hizmet Verimliliğinin Artırılması

Performans Hedefi 1.1.1.1

Kurumsal Kabiliyet ve Kapasitenin Artırılarak Yönetim ve Hizmet Süreçlerinin İyileştirilmesi

Kişisel ve Kurumsal Eğitim ve Gelişime Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

İnsan Kaynakları Eğitimi Daire Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinden eğitim talepleri toplanarak, kanun ve yönetmeliklere ilişkin tespitler yapılmıştır. Eğitimler;

gelişen ve değişen teknolojilere ilişkin mesleki yeterliliğin arttırılması amacıyla iletişim, teknik ve mevzuat başlıkları altında planlanarak gerçekleştirilmiştir. Zorunlu olan iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimleri, belediyemiz bünyesinde az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta görev yapmakta olan personele yönelik İZBB akademi uzaktan eğitim ile verilmiştir.

Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa kadın sağlığı eğitim programı (KSEP) ve erkek sağlığı eğitim programı (ESEP) eğitimleri düzenlenmiştir. Belediyemiz bünyesinde ilk defa işe başlayan veya naklen, açıktan atama yoluyla gelen personele yönelik oryantasyon eğitimlerine devam edilmiştir.

Dernek, vakıf ve birliklerin eğitim duyuruları yapılarak kayıt altına alınmıştır. Birimlerin iş ve işlemlerine yönelik ortak eğitimler yapılmıştır.

Sanayi İşbirliği Projeleri

Erkek Sağlığı Eğitimi Programı

Kadın Sağlığı Eğitimi Programı

Kurumumuzun misyon ve vizyonuna uygun hedeflerin gerçekleştirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal ve personelin kişisel gelişimine yönelik çeşitli eğitimler planlanacaktır.

Ar-Ge Hizmetlerinin Yürütülmesi

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı: Bu kapsamda kent genelinde dünyadan ve Türkiye’den inovatif fikir ve uygulamalar araştırılarak 2019 yılı içerisinde 30 adet proje öneri dosyası hazırlanmıştır. İnovasyon alanlarına göre 9 adet kent inovasyonu, 7 adet eko inovasyonu, 6 adet kurum, 5 adet sosyal, 3 adet ürün inovasyonu olarak 30 adet proje öneri dosyası hazırlanmıştır. Hazırlanan “Proje Öneri Dosyaları” belediyemizin sunduğu hizmet ve faaliyetlerinin, koordineli ve sistematik bir yapıda ilerleyişinin sağlanması amacıyla faaliyet alanlarına bölünmüştür. Faaliyet alanlarına göre hazırladığımız proje öneri dosya dağılımları:

Yönetişim : 3

Çevre Yönetimi : 10

Kültür, Sanat ve Spor : 8

Afet ve Güvenlik : 5

Sosyal Dayanışma ve Sağlık : 2

Kentsel Altyapı : 1

Ulaşım : 1

Yenilikçi hizmet uygulama ve proje fikirleri geliştirmek ve belediyemizin ilgili birimleri ile paylaşmak, özellikle Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında var olan gelişimleri takip etmek için kent genelindeki etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar, fuarlar, ve paneller takip edilerek katılım sağlanmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda 2019 yılı boyunca toplamda 30 adet olmak üzere; 5 adet toplantı, 5 adet etkinlik, 4 adet eğitim, 4 adet çalıştay, 4 adet konferans, 2 adet panel, 1 adet söyleşi, 1 adet fuar, 1 adet seminer, 1 adet forum, 1 adet kongre, 1 adet sergiye katılım sağlanmıştır. Yürüttüğümüz faaliyetlerde gerektiğinde dış paydaşlarla, ilgili kamu, özel sektör kuruluşlarıyla ve üniversitelerle, hazırladığımız öneri dosyalarına destek sağlayacak kişi ve firmalarla görüşmeler yapılmıştır.

Ağustos ayında meydana gelen büyük İzmir orman yangını sonrası “Orman İzmir” kampanyasının idari ve mali kısımların yürütücülüğü yapılmıştır.

Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.1

Daha Etkin Bir Kurumsal Yapı İçin Yönetim ve Hizmet Verimliliğinin Artırılması

Performans Hedefi 1.1.1.2

Taşıt ve Makinelerin Etkin Kullanımına ve Hizmet Binaları-nın Geliştirilmesine Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Belediye Hizmet Tesisleri, Binaları ve Depolarının Yapımı, Bakımı ve Güçlendirilmesi

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı:

1. Ulaşım Entegrasyon Merkezi Hizmet Binası, mimari proje yarışması uygulama projesi çalışmaları tamamlanmıştır.

2. Torbalı Muratbey Mah. 228 ada 9 parsel hizmet binası, avan proje çalışmaları devam etmektedir.

3. Gaziemir Fuar Alanı 2. etap uygulama projesi çalışmaları tamamlanmıştır.

4. Bayındır Soğuk Hava Deposu Projesi, uygulama projesi çalışmaları tamamlanmıştır.

5. Sosyal Yaşam Kampüsü Elektrik Mekanik Tadilat Projesi, uygulama projesi çalışmaları tamamlanmıştır.

6. Evka-3 Öğrenci Yurdu, avan proje çalışmalarına başlanmıştır.

7. Hatay Kadın Danışma Merkezi, avan proje çalışmaları devam etmektedir.

8. 2020 yılında; Torbalı Muratbey Mah. 228 ada 9 parsel hizmet binası, proje çalışmaları tamamlanacaktır.

9. 2020 yılında; Evka-3 Öğrenci Yurdu, proje çalışmalarına devam edilecektir.

10. 2020 yılında; Hatay Kadın Danışma Merkezi, proje çalış-maları tamamlanacaktır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında İzmir İli, Konak İlçesi, Güney Mahallesi, 8397 Ada, 3 Parselde Belediye Hizmet Binası yapılması işi yükleniciden kaynaklı

sebeplerden dolayı fesih edilmiştir. 2020 yılında işin tekrar başlatılması planlanmaktadır.

Proje Hizmetlerinin Yürütülmesi

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: İhtiyaç ve talep doğrultusunda proje çizimine yönelik faaliyetler yürütülmüştür.

Diğer Yapım İşlerinin Yürütülmesi

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında:

1. Alsancak Katlı Otopark tadilat ve cephe yenileme, 2. Menemen Hurda Araç Otoparkı yapılması,

3. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu su yalıtımı yapılması,

4. Bornova Buz Sporları Salonu gürültü engeli - Buca Sosyal Yaşam Kampüsü gürültü engeli ve yatay delgi yaptırılması, 5. Yeşilova Ehlibeyt Camii’nde bakım onarım yapılması, 6. Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi giriş takı

yapılması,

7. İzmir Büyükşehir Belediyesi ana bina engelli wc giriş rampaları ve tüm merdiven küpeştelerinin erişebilirlik raporu kapsamında yapılması,

8. Konak İlçesi, Plevne ve Cumhuriyet Bulvarında 5 adet parklet yapılması işleri tamamlanmıştır. Engelli Farkındalık Merkezi bakım onarım yapılması işine devam edilmekte-dir. Ayrıca ortak proje kapsamında ilçe belediyeleri ve der-neklere nakdi yardım yapılmıştır.

Menemen Hurda Araç Otoparkı

Belediyemiz Araç ve İş Makinelerinin Tamir Bakım ve Onarım Hizmetleri

Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı: 1.630 taşıt ve iş makinesine yönelik 12.763 adet bakım onarım hizmeti sunulmuştur. Kendi olanaklarımızla ve atölyelerimizde yapıla-mayan 797 adet bakım onarım için hizmet alımı gerçekleşti-rilmiştir.

2020 yılında belediyemiz envanterinde bulunan faal araç ora-nı taşıtlar için %85, iş makineleri için %87 olarak hedeflen-mektedir. Geçmiş yılların tüketim istatistikleri ve taşıt ve iş makinesi filosu analiz edilerek optimal stok seviyelerini sağla-yacak şekilde yedek parça, akü, lastik, yağ, adblue vb. tedarik süreçlerinde iyileştirmeler yapılmaya devam edilecektir.

Araç ve İş Makinesi Alımları Hizmeti

Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı: Belediye birim-lerimizin ihtiyacı olan araç ve iş makineleri alımı için talep edilen herhangi bir araç ve iş makinesi alımı gerçekleştirilmemiştir.

Belediyemiz Birimlerinin İhtiyacı Olan Yakacak ve Akaryakıtın Temini

Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı: Belediyemize ait araç ve iş makineleri akaryakıt ile hizmet binalarının kalorifer yakıtı ihtiyaçları karşılanmıştır. Belediyemize ait araç ve iş makinelerinin akaryakıt ihtiyaçları ile hizmet binalarının yakacak ihtiyaç taleplerini zamanında karşılanıp, belediye hizmetlerinin aksamamaları açısından çalışmaları zamanında yapılacaktır.

Araç ve İş Makinesi Kiralama Hizmetinin Yürütülmesi Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı: Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 175 adet taşıt (binek ve kamyonet), 1.375 adet 45 kişilik sürücülü otobüs, 1.291 adet 27 kişilik sürücülü otobüs, 10 adet su tankeri, 2 saat helikopter, 185.580 saat iş makinesi ve taşıt kiralaması yapılmıştır. Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulması durumunda taşıt ve iş makinesi hizmeti alımına devam edilecektir.

Makine ve Elektrik Yapım İşlerinin Yürütülmesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Tepecik ve Urla Mezarlıkları İdari Bina ile Gasilhanelerinin elektrik tesisatının yenilenmesi ve Seferihisar Mezarlık Alanında kalan hatların deplasesi işleri tamamlanmıştır.

Amaç 1.1

Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla modern ve kaliteli hizmet sunmak

Hedef 1.1.1

Daha Etkin Bir Kurumsal Yapı İçin Yönetim ve Hizmet Verimliliğinin Artırılması

Performans Hedefi 1.1.1.3

Hizmet Üretiminde ve Sunulmasında Bilişim Teknolojile-rinden Etkin Şekilde Faydalanılması

İzmirnet Fiber Optik Altyapı Projesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İzmirnet projesi kapsamında belediye bünyesine yeni eklenen birimlerin fiber optik bağlantıları tamamlanmıştır. Proje kapsamında tüm ağda meydana gelen fiber optik arızalar giderilip, çalışmalara devam edilecektir.

Belediye Birimleri Arasında IP Tabanlı İletişim ve Entegrasyon Projesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Telsiz sistemi alt yapısında SOFTSWİTCH yazılımı güncellenerek sistemin yedekli yapıda çalışması sağlanmıştır. Telsiz sistemi üç yıllık bakım onarım hizmeti, telsiz sisteminin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla bakım onarım hizmeti alımları tamamlanmıştır. Birimlerden gelen telsiz terminali ve telsiz aksesuarları ve telsiz terminali montaj-demontaj ve yer değişikliği talepleri karşılanmıştır.

Telefon setleri, santral malzemeleri ve lisans alımı işi yapılarak talepler karşılanmış, IP ses kayıt sistemi hizmete alınmıştır. 3 yıllık özel servis numaralarına ait sabit telefon görüşmeleri için ses hizmeti alımı, telefon santralleri, çağrı merkezleri ve telefon setleri arıza destek periyodik bakımı hizmet alımı ve merkezi faks sistemi bakım onarım hizmeti alımı gerçekleştirilmiştir.

HİM çağrı merkezi kullanıcı sayısı arttırılarak sisteme dahil edilmiştir. Santral operatörlerinin sistemi yenilenmiş olup güncel teknolojiye geçiş sağlanmıştır.

Web Kameraları ile İzmir’in Görüntülenmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Muhtarlara Bilgisayar Verilmesi, Yazılım ve Eğitim Desteği

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan muhtarlıklarda kullanılan bilgisayar ve çevre birimleri için teknik destek hizmeti kapsamında muhtarlıklara teknik destek verilmiştir. Muhtarlıklar için teknik destek hizmeti alımı işinin 2020 yılı içerisinde de devam etmesi planlanmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Web Siteleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Belediye web sayfaları hazır-lanıp, yayınları yapılmış ve güncel halde tutulmuştur. Birim-lerden gelen web sayfa taleplerini hazırlamak ve mevcutta bulunan web sayfalarının güncel halde tutulmasının takibini yapılması sağlanacaktır.

Bilgi İşlem Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Birimlerden teknik servise gelen çağrılara cevap verilmiş, uzaktan bağlantı ile arızalar giderilmiş ve uzaktan bağlantı ile çözülemeyen arızalara yerinde destek verilmiştir. Mevcutta bulunan bütün kioskların çalışabilirliği sağlanmıştır. Bilgisayar, yazıcı ve tarayıcı vb.

donanım talep eden birimlere teslim ve kurulum işlemleri yapılacaktır. Gelen arızalar en kısa sürede değerlendirilerek çalışan memnuniyeti sağlanacaktır.

Bilgi Ağları Hizmetlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Birimlerin ihtiyaçları doğrul-tusunda araç takip sistemlerinde, mobil cihazlarda uzaktan kontrol sistemlerinde haberleşme yapmak üzere GSM data hatları kullanılmış olup, SMS hizmetleri verilmiştir. Veri mer-kezi ve sistem odalarının soğutma, enerji, güvenlik ve izleme sistemleri bakım hizmeti tamamlanmıştır.

Açık Alanlarda İnternet Hizmeti Verilmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: WİZMİRNET ücretsiz internet hizmeti kapsamında 2019 yılı içerisinde 65 nokta, 18 vapur ve 7 iskelede hizmet verilmiştir. Kayıt olan kişi sayısı 68.067 olup, 1.794.444 kez giriş yapılmıştır. WİZMİRNET ücretsiz internet hizmetinin devamlılığını sağlamak amacıyla bakım onarım

ça-Ücretsiz İnternet Noktası

Yazılım Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimler tarafından kullanılmakta olan ORACLE tabanlı MIS uygulamalarının web tabanlı sisteme geçişleri planlı ola-rak yapılmaktadır. Mevcutta kullanılmakta olan uygulamaların geliştirilmesi ve kullanıcı desteği sağlanmaktadır. İlçe Beledi-yeleri ile imzalanan Kent Bilgi Sistemi protokolü kapsamında hizmetten faydalanmak isteyen ilçe belediyelerine yazılım temin edilerek, eğitimi ve desteği sağlanmaktadır. İzmir Bü-yükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerden gelen talepler doğ-rultusunda yeni yazılım geliştirilmeye devam edilecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimler tarafından kullanıl-makta olan oracle tabanlı MIS uygulamalarının hizmet alımı kapsamında web tabanlı sisteme geçiş işlemleri sağlanacak ve desteği verilecektir. İlçe Belediyeleri ile imzalanan Kent Bilgi Sistemi protokolü kapsamında hizmetten faydalanmak isteyen ilçe belediyelerine yazılım temin edilerek, eğitimi ve desteği sağlanacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mobil Uygulamaları Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediye-si’ne ait mobil uygulamaların işletim sistemlerine ilişkin ya-pılan değişikliklere ve gereksinimlere istinaden gerekli bakım ve güncellemeler yapılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye-si’ne ait mobil uygulaması yeni teknoloji alt yapısı ile geliştiril-miştir. Mobil uygulamaların işletim sistemlerine ilişkin yapılan değişikliklere ve gereksinimlere istinaden gerekli bakım ve güncellemeler işlemleri devam edecektir.

Güvenlik Kamera Sistemlerinin Kurulumu ve Bakım Onarımı ve İşletilmesi Projesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Belediyemiz birimlerinin gü-venlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2019 yılı içerisinde 78 adet güvenlik kamerası montajı yapılmış ve devreye alınmıştır.

Entegre Sistemlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İZBB Akademi Yazılımı ile BBYS Personel Sicil Bilgileri Modülü ve ESHOT personel si-cil bilgileri arasında entegrasyon sağlanmıştır. BBYS İtfaiye

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyumluluk Projesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası, Kişisel Veri Saklama ve İmha Poli-tikası, WEB Siteleri ve Mobil Uygulamalar Gizlilik PoliPoli-tikası, yayına alınmıştır. Birimlerin hizmet alımları işleri kapsamında toplanan verilerin gizliliği için Yüklenici Gizlilik Sözleşmesi, kişisel verilerin yoğun olarak işlendiği birim personelleri için hazırlanan Personel Gizlilik Sözleşmesi hazırlanarak kullanıma açılmıştır. İlgili kişi için aydınlatma metni ve başvuru formu hazırlanmıştır. Birimlerden gelen VPN Elektronik Erişim Yetki Kullanım Taahütnamesi ve WizmirNet Kullanıcı Sözleşmesinin KVKK uyumlu hale getirilmiştir.

Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.2

Kent Yönetiminde Katılımcılığın Artırılıp, Tanıtım ve Halkla İlişkilerin Sürekliliğinin Sağlanması

Performans Hedefi 1.1.2.1

Yönetimsel Katılımcılık, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Faaliyet-lerinin Yürütülmesi

Kent Konseyi

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: 2019 yılı içerisinde her-hangi bir faaliyet yürütülmemiştir. Yeniden yapılanma çalışma-larıyla birlikte 2020 yılında tekrar faaliyetlere başlanacaktır.

Basın Yayın Takibi ve İlişkilerinin Yürütülmesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı: Yıl içe-risinde belediyemiz gündemi ve yapılan etkinlikler ile ilgili olarak belediyemiz proje ve faaliyetlerini duyurmak, halkı-mızın belediye çalışmalarından daha etkin faydalanmasını sağlamak, belediyenin güçlü mali yapısını tanıtmak, kentin geleceğine yön verecek hizmet ve yatırımların tanıtılması amacıyla “İzmir Büyükşehir”isimli dergi aylık olarak basılmış-tır. Derginin tüm İzmir’e dağıtımı sağlanmışbasılmış-tır. Yürütmekte olduğumuz faaliyetlere etkin bir şekilde devam ederken stra-tejik planda önerdiğiniz hizmetlerin tanıtımına yönelik bir ba-sın organı yayımlanmaya devam edilecektir.

Kurumsal Tanıtım Hizmetlerinin Yürütülmesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı: İzmir Bü-yükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmet, proje ve etkinliklerden vatandaşlarımızın faydalanması için tanıtım kampanyaları düzenlenmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yatırım ve faaliyetlerini kapsayan kitaplar hazırlanmış, ba-sımı ve dağıtımı yapılmış, hazırlanan film ve animasyonlar Be-lediyemize ait LED ve LCD ekranlarda gösterime sunulmuş olup halkımızın kentlilik bilincinin artırmaya yönelik çalışmalar yapılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yasalar çerçeve-sinde düzenlenmiş görev ve yetkileri dâhilinde, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’in kültürel, sosyal, ekonomik ve benzeri alanlarda yerel, ulusal ve küresel ölçekte marka kent olmasına katkıda bulunan tüm tanıtım çalışmalarını yapmaya, halkımızın belediye hizmetlerinden daha iyi faydalanmasını sağlamak; icraat ve hizmetlere dair güncel gelişmelerden

ha-Halkla İlişkiler Hizmetlerinin Yürütülmesi

Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı:

2019 yılı içinde yapılan işlemler;

1. Hemşehri İletişim Merkezi’ne yapılan ve kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirilerek takibi yapılan başvurular ile ilgili grafik aşağıdadır:

2. Çağrı merkezine (444 40 35) ve 185 hatlarına) telefon yoluyla 7/24 yapılan başvurular kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirildi ve takibi yapılmıştır. Toplam gelen çağrı sayısı: 661.222, cevaplanan çağrı sayısı 641.084 adet, sesli mesajlar 15.008 adettir.

3. Merkez - 1 telsiz merkezine 7/24 telsiz ve telefon kanalıyla gelen başvurular anında kurum içi ve dışı birimlere aktarıldı.

Kentte meydana gelen önemli olaylarda (yangın, kaza, su baskını gibi) irtibat ve bilgilendirme çalışmaları yapılmış, olaylarla ilgili üst yönetime bilgi akışı sağlanmıştır

4. Gezici Hemşehri İletişim Merkezi’yle dernek ziyaretleri, sorunların yerinde tespit edilmesi, iş takibi gibi faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

5. Yönlendirilen tüm başvuruların sonuçlanması ve vatandaşlara geri bildirimin zamanında ve doğru yapılabilmesi için birimlerce koordinasyon toplantıları ve yazışmalar yapılmış, ayrıca programın kullanımında karşılaşılan sorunlara yönelik kullanıcı personele destek sağlanmıştır.

6. Hemşehri İletişim Merkezi programında belirtilen süreler-de sonuçlandırılmayan işlerle ilgili aylık raporlar düzenlene-rek, birimlerin bağlı olduğu daire başkanlıklarına ve genel sekreter yardımcılarına yazılı olarak sunulmuştur.

7. Başvurulara ilişkin yapılan çalışmaların sonucunda, birim-lerden gönderilen cevap yazıları düzenlenerek şahsen, te-lefon, e-posta, sms ya da posta yollarından uygun olanlar başvuru sahibine iletilmiştir.

8. Mevcuttaki müşteri ilişkileri yönetimi İSO 10002 sertifi-kasyon ile ilgili çalışmalar sürdürülmüştür.

Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.3

Oluşturulan Güçlü Mali Yapının Sürekliliğinin Sağlanması Performans Hedefi 1.1.3.1

Oluşturulan Güçlü Mali Yapının Sürekliliğinin Sağlanması-na Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Vergi Kaçaklarının Önlenerek Tahakkuk ve Tahsilat Oranının Artırılması

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı: Etkin denetimler yapıla-rak vergi kaçaklarının önlenmesi buna bağlı olayapıla-rak da tahak-kuk oranının artırılmasına çalışılmıştır. Denetim ve yoklama servisimizin personel ve araç sayısını artırarak daha verimli denetim yapılması öngörülmektedir.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarından Kredi Derecelendirme Notu Alınması

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi mali tablolarını analiz eden uluslararası kredi de-recelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından istenen be-lediyemize ait veriler 16 Nisan 2019 tarihinde gönderilmiştir.

Fitch Ratings, 10 Mayıs 2019 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzun Vadeli Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu’nu (IDR) “BB Negatif”, Uzun Vadeli Yerel Para Cinsinden Kredi Notu’nu “BB+ Negatif” ve Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notu’nu da “AAA(tur) Durağan” olarak teyit etmiştir.

Fitch Ratings tarafından Temmuz ayında yapılan toplantı öncesinde Belediyemize ait istenen veriler 16 Temmuz 2019 tarihinde gönderilmiştir. 17 Temmuz 2019 tarihinde Fitch Ratings ile yıllık kredi derecelendirme toplantısı yapılmıştır.

Fitch Ratings, 19 Temmuz 2019 tarihinde yayımladığı raporunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzun Vadeli Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu’nu “BB- Negatif” ve Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notu’nu ise “AAA(tur) Durağan”

olarak onaylamıştır.

Fitch Ratings, 1 Kasım 2019 tarihinde yayımladığı raporunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzun Vadeli Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu’nu “BB- Negatif” ve Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notu’nu ise “AAA(tur) Durağan” olarak teyit etmiştir.

Fitch Ratings, 9 Aralık 2019 tarihinde yayımladığı raporunda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzun Vadeli Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu’nun görünümünü

“Durağan”a yükselterek “BB-” olarak onaylamış, Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notu’nu ise “AAA(tur) Durağan” olarak teyit etmiştir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service tarafından Mayıs ayında yapılan toplantı öncesinde belediyemize ait istenen veriler 10 Nisan 2019 tarihinde gönderilmiştir. 20 Mayıs 2019 tarihinde Moody’s Investors Service ile yıllık kredi derecelendirme toplantısı yapılmıştır.

Moody’s Investors Service, 18 Haziran 2019 tarihinde yayımladığı raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzun Vadeli Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu’nu “B1”e düşürerek görünümünü “Negatif” olarak, Ulusal Uzun Vadeli

Çevre Yönetimi