• Sonuç bulunamadı

Marka, günlük hayatta sıkça karĢılaĢılan, tercihlerimizi ve beklentilerimizi etkileyen bir kavram haline gelmiĢtir. Marka, olumlu marka imajına ulaĢılarak tekrarlanan satıĢlar gerçekleĢtirme ve benzer ürünler arasında daha yüksek katma değer üretme amacı için kullanılmaktadır. Rekabet koĢullarının yoğun olduğu ve bu rekabetin kıyasıya devam ettiği pazarlarda firmalar varlıklarını devam ettirebilmek ve rakiplerinin arasından sıyrılıp farklılaĢmak zorundadırlar. Günümüzde rekabet üstünlüğü sağlamak, pazar payını ve karlılığı arttırmak gibi hedeflere ulaĢmak için marka giderek önem kazanan bir aktör olarak ortaya çıkmaktadır.

2008 yılı içinde baĢlayan ve hala etkisini sürdüren küresel ekonomik kriz Ģirketlerin bilanço yapısının değiĢmesinde önemli rol oynamıĢtır. Ġflasın eĢiğine gelen Ģirketlerin durumlarını kurtarmak amacı ile gerçekleĢtirdikleri birleĢmeler ve yine benzer nedenlerle artan Ģirket alım-satımlarında Ģirketlerin piyasa koĢullarında oluĢan değerlerinin yanında, bilançolarında maddi olmayan duran varlıklar olarak geçen kalemlerinin oranına da bakılmaya baĢlanmıĢtır. ġirket aktiflerinin yanında, piyasa değerinin oluĢmasında marka değeri, lisans ve telif hakları, pazar payı gibi maddi olmayan duran varlıkların etkisi Ģirket değerlerini belirleme aĢamasında artmaya baĢlamıĢtır.

Maddi olmayan duran varlıklardan biri olan marka değerinin, Ģirkete sağladığı artı değerin parasal karĢılığını bilmek ve bu değeri yöneterek daha kıymetli hale getirmek ve geliĢtirmek konusuna marka değerlemecileri, finans uzmanları, akademisyenler, Ģirket yöneticileri ve danıĢmanlar ile pazarlama birimleri daha çok ilgi göstermektedir. Ekonomik anlamda markanın öneminin artması ve yarattığı katma değer sonucunda marka değerlemesi fikri ortaya çıkmıĢtır. Marka değerlemesi fikrinin geliĢmesi de marka değerleme firmalarının ortaya çıkmasına neden olmuĢtur. Birçok marka değerleme firmasının çalıĢmaları ile de marka değerleme yöntemleri geliĢtirilmiĢ ancak bu yöntemler arasında standart bir değerleme yöntemi henüz bulunmamaktadır.

Özellikle Türkiye‟de yeni geliĢen bir alan olan marka değerlemesi, bu konuda çalıĢma yürüten firmaların deneyim eksikliği, uyguladıkları yöntemlerdeki belirsizlik ve karmaĢıklık ile her firmanın farklı kabuller ve hesaplamalar ile sonuca

hesaplamaları ile sektörel değiĢkenlikleri içeren standart bir marka değerleme yöntem çalıĢması geliĢtirilmesi gerekmektedir.

Sektörlerde pazarlanan ürün veya hizmet ne olursa olsun karĢılığında elde edilecek kar iĢletmeleri cezbetmektedir. Karlılığın sağlanabilmesi amacıyla kaliteli ve tüketicinin zihninde yer edecek, sunulan ürün ve hizmetin tercih edilmesini sağlayacak stratejilerin geliĢtirilmesi Ģarttır.

MüĢteri bağlılığını yaratmak markalaĢma neticesinde oluĢabilen bir olgudur. MarkalaĢan iĢletmelerin müĢteri portföyünü geniĢlettikleri, markalaĢamayan iĢletmelerin ise rekabette geri kaldıkları bir gerçektir. Satın alacakları hizmetleri test etme gibi bir olanaklarının olmamasından dolayı kalite ve güven kazanmak marka değerini arttırmakla eĢdeğer olarak görülmektedir. Turizm sektöründe de bu durum aynen geçerlidir. Otel iĢletmelerinin müĢteri portföylerini geniĢletmek, marka bilinirliğini arttırmak, müĢterilerinin güvenini kazanmak ve bunun neticesinde tekrarlanan satın alımları baĢarabilmeleri için; marka kavramı ve markanın tüketicilerin satın alma davranıĢlarını ne yönde etkilediği hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Gayrimenkul sektöründe ise marka değerinin gayrimenkul değerlemesindeki önemi hakkında bilgi sahibi olmak, marka değerlemesinin gayrimenkul sektöründe aldığı payı belirlemek ve bununla ilgili geliĢmelere açık olmak gerekmektedir.

Bu çalıĢmada, turizm sektöründe marka kavramı ve marka etkilerini incelemek, marka değerinin gayrimenkul değerlemesindeki önemini araĢtırmak amacıyla hazırlanmıĢ olup, çalıĢmada marka değerinin gayrimenkul değeri üzerindeki etkisini görebilmek için Fiyat Primi Metodu ile marka değerlemesi yapılmaktadır. Marka değerlemesinin yapılması amacıyla Turizm ve Kültür Bakanlığı‟nın belirlemiĢ olduğu yıldız sayıları aynı olan (5 yıldızlı) ve herĢey dahil sistemde iĢletilen, oda sayıları ve kapalı alanlarının birbirine yakın olması nedeniyle eĢit kriterde olduğu kabul edilen, Antalya ili, Belek Turizm Beldesi‟nde konumlu otel iĢletmelerinden iki örneklem seçilmiĢtir.

ÇalıĢmada aynı özellikteki iki otel iĢletmesi için de gayrimenkul değerlemesi ve marka değerlemesi yapılmaktadır. Gayrimenkul değerlemesi; emsal karĢılaĢtırma yöntemi, maliyet yöntemi ve gelir kapitalizasyonu yöntemleri kullanılarak yapılmakta olup, marka değerlemesi için Fiyat Primi Metodu kullanılmaktadır.

Gayrimenkullerin kapalı alan ve arsa alanlarının birbirine yakın olması nedeniyle maliyet yönteminden elde edilen değerlerinin de birbirine yakın olduğu görülmektedir. Ancak, otel iĢletmelerinin markaları nedeniyle sahip oldukları müĢteri

portföyünün ödediği oda fiyatları değiĢiklik göstermektedir. Oda fiyatları ve doluluk oranları bakımından değiĢiklik gösteren ve bunun sonucunda farklı gelir yapısına sahip olan otel iĢletmelerinin gelir kapitalizasyonu yönteminden elde edilen değerlerinin farklı olduğu görülmektedir.

Uygulama sonucunda hesaplanan değerlere bakıldığında otel iĢletmeleri için elde edilen gayrimenkul değerinin analizinin yapılması halinde; marka değeri yüksek olan iĢletmenin gelir kapitalizasyonu yönteminden hesaplanan değerinde markadan kaynaklanan artı getirinin daha yüksek olduğu görülmektedir. Çünkü maliyet yöntemine göre değerleri birbirine yakın olan otellerin, gelir yöntemine göre hesaplanan değerleri arasında büyük oranda fark mevcuttur.

Marka değerinin bilinebilmesi amacıyla marka değerine etki eden etmenlerin de iyi araĢtırılması ve bu etmenlere göre hareket edilmesi gerekmektedir. Marka değerleme çalıĢmasında odaların doluluk oranı ve oda fiyatları ilk aĢamada çok etkili olmaktadır. Bu aĢamadan sonra sayılabilecek, marka değerlerinde farklılık oluĢmasını sağlayan diğer etmenler; Bölüm 4.6‟da TaĢınmaz Değerlemesi ve Marka Değerlemesi Hesabında Elde Edilen Sonuçların KarĢılaĢtırılması konu baĢlığı altında da anlatıldığı gibi;

 Nitelikli ve eğitilmiĢ personel ile marka otelin sağlayacağı müĢteri memnuniyetinin sonucunda müĢteri devamlılığının sağlanabilmesi,

 Üst gelir grubundan baĢlayarak hiyerarĢik ekonomik özgürlüğe sahip, ekstra harcamalar yapabilen kaliteli müĢterilerin kazanılması ile marka otelin getirisinde artıĢ sağlanabilmesi ve herĢey dahil sisteme dahil olmayan ekstraların artı değer kazandırarak karlılık ve marka imajını yükseltmesi,

 Marka bağımlılığı nedeniyle her zaman aynı otele giden ve hep aynı odada kalan müĢteri portföyünün varlığı sonucunda devamlılığın sağlanabilmesi,

 Aynı kriterlerde iki otelden birinin konsept otel baĢka bir deyiĢle farklı ve kaliteli seçenekler sunabilecek bir otel olması, üst gelire hitap etmesi nedeniyle doluluğunun düĢük olması ancak bu otelin ekstralardan kazandıklarıyla diğer otelle hemen hemen aynı getiriye sahip olmasıdır. Turizm sektöründe güçlü bir markaya sahip olmak iĢletmeye rekabetsel avantajlar kazandırmaktadır. MüĢterinin, markayı bilmesi ve marka bağımlılığı nedeniyle, Ģirketin pazarlama masrafları azalmaktadır. Marka, yüksek bir algılama kalitesine neden olduğundan, iĢletme, rakiplerinin fiyatlarından daha yüksek bir fiyat

olacaktır. Elde edilen gelirlerin artması ise gayrimenkul değerlerine de artı yönde etki edecektir.

Turistik bir marka haline gelmenin sağlayacağı diğer yararlar ise turistin, turistik bölgeyi tanımasını, benzer turistik bölgelerden ayırt etmesini sağlayacak ve turizmin özelliği nedeniyle ürünün satın alınmadan önce denenmemesinin getireceği risklerin azaltılmasıdır. Ayrıca, markası güçlü olan bir otelde konaklamayı düĢünen turist için otelin fiyatının önemsiz olduğu görülmektedir. Otel iĢletmelerinde marka, müĢterinin satın alma davranıĢını olumlu yönde etkileyerek kaliteli hizmet anlayıĢı ve daha profesyonel bir yönetim felsefesi ile nitelikli müĢterileri çekebilmektedir. ĠĢletme böylece yıl boyunca belli bir doluluk oranı sağlayarak finansal performansını arttırabilecektir. Özellikle Turizm sektöründe bilinmeyen bir ülke ya da bölgede bilinen bir marka otelde kalmak güven ve hizmet garantisi anlamına gelmektedir. Bu nedenle marka, psikolojik olarak tercih edilme açısından da önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Bu bilgiler ıĢığında, turizm sektöründe değerleme çalıĢmaları yapılırken markası güçlü olan otel iĢletmelerinin getirisinin de markasının gücü oranında artacağı görülmektedir. Bu nedenle otel iĢletmelerinin değerinin tespit edilmesi aĢamasında markalarının değerinin de bilinmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Tez çalıĢması kapsamında elde edilen sonuçlara eklenebilecek düĢünce ve öneriler aĢağıda sıralanmaktadır;

- Ġyi bir marka yönetimi ile markanın gücünün devam etmesi ve bunun sonucunda iĢletmenin değerine katkıda bulunulabileceği düĢünülmektedir.

- Otel iĢletmelerinin değerlerinin yükselmesi için Ģirketler; kalite, güven ve memnuniyeti birer iĢletme prensibi haline getirerek markalaĢmalıdırlar.

- Otel iĢletmeleri marka stratejileri geliĢtirmelidirler.

- Otel iĢletmeleri satıĢ ve pazarlama maliyetlerini azaltmak için sadık müĢteriler yaratmalı ve bu müĢteriler aracılığıyla ağızdan ağıza olumlu reklam yapılmasını sağlamalıdırlar.

- Turizm sektöründe ülke markası ve bölge marka imajı yaratılması konusunda aynı bölgede konumlu Ģirketler birlikte çalıĢmalı ve sinerji oluĢturmalıdırlar.

- Otel iĢletmecilerinin bölgesel rekabet yerine küresel rekabeti tercih etmeleri ve küresel markalar yaratmaları, dıĢ kaynaklı turistleri çekme açısından birlikte hareket etmeleri ve gerekli kurumları oluĢturmalarının yanında mevcut kurumların çalıĢmalarını teĢvik etmelidirler.

- Marka değerinin oluĢturulmasında insan faktörünün önemi konusunda gerekli çalıĢmalar yapılmalı ve nitelikli insan kaynağı yaratılmalıdır.

- Otellerin konumlu oldukları bölgesel avantajları iyi değerlendirmeleri, daha nitelikli ve daha çok artı değer yaratan turist konaklamalarına yönelik konsept otellerin geliĢtirilmesi için çalıĢmalar yapılmalıdır.

KAYNAKLAR

Açlar, A. ve ÇağdaĢ V., 2002. TaĢınmaz (Gayrimenkul) Değerlemesi, Harita ve

Kadastro Mühendisleri Odası Yayını, Ankara. Bölüm 1-6-7, Sayfa No: 3-5, 113-150, 233-281.

Ak, M., 2006. Marka Yönetimi: Marka Ürününüze Ruh Katar, Akis Kitap, Ġstanbul. Akbank Bülten, 2009. BirleĢme ve Satınalmalar Bülteni, Kurumsal ve Ticari

Krediler Onay Bölümü, Sektör Analiz Grubu, Ġstanbul.

Andrew, William P. ve Schmidgall, Raymond S., 1993. Financial Management

for the Hospitality Industry, A.H.M.A., East Lansing, Michigan.

Appraisal Institute, (Çeviri E. Töre), 2004. Gayrimenkul Değerlemesi, Ġstanbul

Üniversitesi Yayınları, Ġstanbul. Bölüm 1-5, Sayfa No: 3-91, 471-569.

Biel, A., 1993. How Brand Ġmage Drives Brand Equity, Journal Of Advertising

Research.

Borça, G., 2004. Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar Mı?, Mediacat Yayınları,

Ġstanbul. Sayfa No: 114-170

Çoroğlu, C., 2002, Modern ĠĢletmelerde Pazarlama ve SatıĢ Yönetimi, Alfa

Yayınları, Ġstanbul.

Doğanlı, B., 2006. Turizmde Destinasyon MarkalaĢması ve Antalya Örneği,

Doktora Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta.

ErtaĢ, M., 1992. TaĢınmaz Mal Değerlemesi ve Karatay Ġlçesi Ġçin Bir Uygulama,

Yüksek Lisans Tezi, S.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Konya.

Haigh, D., 1999. Understanding The Financial Values of Brands. Europan

Association of Advertising Agencies Report.

Ildır, A., 2005. Marka Değerlemesi ve Marka Değerinin Bilançolarda

Gösterilmesi, Analiz Dergisi, Cilt:5, Yıl:14, Sayı:14.

Ġlgüner, M., 2009. Brand Finans Marka Değerlemesi Firması Yöneticisi ile KiĢisel

GörüĢme.

Kapferer, J. N., 1992. Strategic Brand Management New Approaches to

Creating and Evaluating Brand Equity, The Free Press, New Jersey.

Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesi. Yeterlilik Etüdü. Ġstanbul.

Keller, K. L., 1993. Conceptualizing, Measuring and Managing Customer-Based

Brand Equity. Journal Of Marketing.

Kotler, P., 2000. Kotler ve Pazarlama, Sistem Yayıncılık, 1. Basım, Ġstanbul. Met, Ö., 2007. Konaklama ĠĢletmelerinin Değerini Etkileyen Faktörlerin Analizi ve

Değerleme YaklaĢımları, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, Sayı: 1.

Moser, M., (Çeviri B. Kalınyazgan), 2004. Marka Yaratmanın 5 Adımı, Mediacat

Kitapları, 1. Basım, Ġstanbul.

Motameni, R. ve Shahrokhi, M., 1998. Brand Equity Valuation A Global

Perspective, Journal of Product and Brand Management. Vol.7, No:4

Oppermann, M., 2000. Tourism Destination Loyalty, Journal of Travel Research.

Vol. 39

Özpak, T., 2006. TaĢınmaz Değerlemesi ve Sınırlı Ayni Hakların TaĢınmaz

Değerine Etkisi, Ġstanbul Teknik Üniversitesi Yükseklisans Tezi, Ġstanbul. Bölüm 3, Sayfa No: 42

Seele, W., (Çeviri Ö. Bildirici), 1989. YapılaĢmıĢ Arsaların Değeri, Bonn

Üniversitesi Ders Notları, Bonn.

Seele, W., (Çeviri Ö. Bildirici), 1992. Arsa Düzenlemesi ve Ekonomisi, Bonn

Üniversitesi Ders Notları, Bonn.

Selvi M. S. ve Temeloğlu E., 2008. Otel ĠĢletmelerinde MarkalaĢmanın Tüketici

Satınalma DavranıĢı Üzerindeki Etkilerini Belirlemeye Yönelik Bir AraĢtırma, Ege Akademik BakıĢ Dergisi.

Sevindik, E., 2007. Marka Değeri Ölçümleme Metotları ve Lastik Endüstrisinde

Bir Uygulama, Yüksek Lisans Tezi, M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ġstanbul.

Tavmergen Ġ., P., 2002. Turizm ĠĢletmelerinde Değerleme Faaliyetleri, Makale,

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ġzmir.

Turizmde Kalitenin Anahtarı: Markalar, 2009. Turizm Dünyası Dergisi,

Uztuğ, F., 2005. Markan Kadar KonuĢ, Marka ĠletiĢimi Stratejileri, Mediacat

Kitapları, 3. Basım, Ġstanbul.

Walker, D., 2003. AB Pazarlarına GiriĢ Ġçin Milli ve Uluslararası Marka

Yaratılması, ĠTO Yayın No:2003-52, Ġstanbul.

Url-1 <http://www.interbrand.com/bestbrands,2006>, alındığı tarih 2009. Url-2 <http://www.antalya.bel.tr>, 2009. Url-3 <http://www.serik.gov.tr>, 2009. Url-4 <http://www.turkhotelmarket.com>, 2009. Url-5 <http://www.inbelek.com.tr>, 2009. Url-6 <http://www.betuyab.org>, 2009. Url-7 <http://www.antalyakulturturizm.gov.tr>, 2009. Url-8 <http://webmuhasebe.com/Konular/molmdurvarenv.htm>, 2009. Url-9 <http://www.brandfinance.com>, 2009. Url-10 <http://www.adamevehotels.com>, 2009. Url-11 <http://www.papillon.com.tr>, 2009. Url-12 <http://www.hotels.com>, 2009. Url-13 <http://www.emlak.net>, 2009. Url-14 <http://www.bayindirlik.gov.tr>, 2009.

Yarcan, S., 1996. Türkiyede Turizm ve UluslararasılaĢma, Boğaziçi Üniversitesi

Yayınları, Ġstanbul.

Yalın, D., 2005. Kentsel ve Kırsal Alanda TaĢınmazların Değerlemesi, Ġ.T.Ü.

Harita Mühendisliği Geomatik Yüksek Lisans Programı Ders Notları, Ġ.T.Ü. Yayınları, Ġstanbul.

Yılmaz Y. ve Çizel B., 2000. Türk Turizminde Günü Kurtarmak Degil Marka

Yaratmak, Türkiye Turizm AraĢtırma Enstitüsü, 1.Ulusal Türkiye Sempozyumu Tebliğ Kitapçığı.

Yüksel, Ü. ve Yüksel-Mermod, Ü., 2005. Marka Yönetimi ve Marka Değerinin

Ölçülmesi, Beta Yayınları, İstanbul. Bölüm 1-5-7, Sayfa No:1, 65-72,

117-152

EKLER LĠSTESĠ

EK D.1 (a) : Adam and Eve Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı

EK D.1 (b) : Adam and Eve Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) EK D.1 (c) : Adam and Eve Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) EK D.2 (a) : Papillon Ayscha Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı

EK D.2 (b) : Papillon Ayscha Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) EK D.2 (c) : Papillon Ayscha Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) EK D.3 (a) : Adam and Eve Otel Fotoğrafları

EK D.3 (b) : Adam and Eve Otel Fotoğrafları EK D.4 (a) : Papillon Ayscha Otel Fotoğrafları EK D.4 (b) : Papillon Ayscha Otel Fotoğrafları

EKLER

EK D.1 (a) : Adam and Eve Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı

YILLAR 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

Ortalama Standart Oda Fiyatı 680 700,4 721,4 743,1 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3

Ortalama Doluluk Oranı 60% 62% 63,0% 64,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0%

Ortalama Gecelik St. Oda Geliri 408 434 454 476 497 497 497 497 497 497 497

Yıllık Geceleme Sayısı 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240

Standart Oda Sayısı 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426

Standart Oda Gelirleri 41.713.920 44.397.516 46.467.013 48.620.722 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833

Ortalama Villa Fiyatı 1200 1236 1273 1311 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351

Ortalama Doluluk Oranı 30% 31% 32,0% 33,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0%

Ortalama Gecelik Villa Geliri 360 383 407 433 473 473 473 473 473 473 473

Yıllık Geceleme Sayısı 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240

Villa Sayısı 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24

Villa Gelirleri 2.073.600 2.207.002 2.346.541 2.492.467 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831

Toplam Konaklama Geliri 43.787.520 46.604.517 48.813.554 51.113.188 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664

GELĠRLER

Toplam Oda Gelirleri 43.787.520 46.604.517 48.813.554 51.113.188 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664

Ekstra Yiyecek Geliri 1.751.501 1.864.181 1.952.542 2.044.528 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387

Ekstra Ġçecek Geliri 2.408.314 2.563.248 2.684.745 2.811.225 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157

Kongre ve Toplantı Gelirleri 2.714.826 2.889.480 3.026.440 3.169.018 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249

Telefon-Ġnternet Geliri 875.750 932.090 976.271 1.022.264 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693

ÇamaĢırhane Geliri 437.875 466.045 488.136 511.132 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847

Dükkan Kira Gelirleri 2.145.588 2.283.621 2.391.864 2.504.546 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649

Stand Kira Gelirleri 481.663 512.650 536.949 562.245 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431

Diğer ĠĢletme Gelirleri 1.007.113 1.071.904 1.122.712 1.175.603 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447

Toplam ĠĢletme Geliri 55.610.150 59.187.737 61.993.213 64.913.749 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523

Ekstra Gelirler 11.822.630 12.583.220 13.179.659 13.800.561 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859

Ekstra Gelir Oranı 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0%

TOPLAM GELĠRLER 55.610.150 59.187.737 61.993.213 64.913.749 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523

GĠDERLER

Karlılık Oranı 33,0% 34,0% 34,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0%

Karlılık Oranı (gider) 37.258.801 39.063.906 40.915.521 42.193.937 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140

Emlak Vergisi 50.000 51.500 53.045 54.636 56.275 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 Yenileme Fonu 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 Arsa Kirası 556.102 591.877 619.932 649.137 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 TOPLAM GĠDERLER -39.214.722 -41.057.103 -42.938.317 -44.247.530 -46.320.761 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 NAKĠT AKIġI 16.395.428 18.130.633 19.054.896 20.666.219 21.731.763 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 Ġndirgeme Oranı 11%

EK D.1 (b) : Adam and Eve Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 2031 2032 2033 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075

EK D.1 (c) : Adam and Eve Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) 2034 2035 2036 2037 2038 2039 2046 2047 2048 2049 2050 2051 2052 2053 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 765,3 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 65,0% 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 497 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 426 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 50.861.833 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 1351 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 473 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 2.722.831 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 53.584.664 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.143.387 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 2.947.157 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 3.322.249 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 1.071.693 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 535.847 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 2.625.649 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 589.431 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 1.232.447 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 14.467.859 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 27,0% 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 68.052.523 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 44.234.140 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 57.964 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 1.349.820 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 680.525 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 -46.322.449 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075 21.730.075

EK D.2 (a) : Papillon Ayscha Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı

YILLAR 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

Ortalama Standart Oda Fiyatı 340 350,2 360,7 371,5 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7

Ortalama Doluluk Oranı 66% 66% 67,0% 68,0% 68,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0%

Ortalama Gecelik St. Oda Geliri 224 231 242 253 260 268 268 268 268 268 268

Yıllık Geceleme Sayısı 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244

Standart Oda Sayısı 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388

Standart Oda Gelirleri 21.244.397 21.881.729 22.879.668 23.917.790 24.635.324 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892

Ortalama Villa Fiyatı 820 845 870 896 923 923 923 923 923 923 923

Ortalama Doluluk Oranı 40% 40% 42,0% 44,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0%

Ortalama Gecelik Villa Geliri 328 338 365 394 415 415 415 415 415 415 415

Yıllık Geceleme Sayısı 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244

Villa Sayısı 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56

Villa Gelirleri 4.481.792 4.616.246 4.992.470 5.387.113 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833

Toplam Konaklama Geliri 25.726.189 26.497.974 27.872.138 29.304.903 30.310.158 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726

GELĠRLER

Toplam Oda Gelirleri 25.726.189 26.497.974 27.872.138 29.304.903 30.310.158 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726

Ekstra Yiyecek Geliri 1.029.048 1.059.919 1.114.886 1.172.196 1.212.406 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389

Ekstra Ġçecek Geliri 1.286.309 1.324.899 1.393.607 1.465.245 1.515.508 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736

Kongre ve Toplantı Gelirleri 1.337.762 1.377.895 1.449.351 1.523.855 1.576.128 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806

Telefon-Ġnternet Geliri 385.893 397.470 418.082 439.574 454.652 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521

ÇamaĢırhane Geliri 257.262 264.980 278.721 293.049 303.102 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347

Dükkan Kira Gelirleri 1.286.309 1.324.899 1.393.607 1.465.245 1.515.508 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736

Stand Kira Gelirleri 385.893 397.470 418.082 439.574 454.652 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521

Diğer ĠĢletme Gelirleri 707.470 728.694 766.484 805.885 833.529 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455

Toplam ĠĢletme Geliri 32.402.135 33.374.199 35.104.958 36.909.525 38.175.643 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237

Ekstra Gelirler 6.675.946 6.876.224 7.232.820 7.604.622 7.865.486 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511

Ekstra Gelir Oranı 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0%

TOPLAM GELĠRLER 32.402.135 33.374.199 35.104.958 36.909.525 38.175.643 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237

GĠDERLER

Karlılık Oranı 33,0% 34,0% 34,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0%

Karlılık Oranı (gider) 21.709.430 22.026.971 23.169.272 23.991.192 24.814.168 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354

Emlak Vergisi 20.000 20.600 21.218 21.855 22.510 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185

Yenileme Fonu 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518

Arsa Kirası (üst hakkı) 384.024 395.544 407.411 419.633 432.222 445.189 458.544 472.301 486.470 501.064 516.096

Yıllık hasılattan pay 324.021 333.742 351.050 369.095 381.756 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882

TOPLAM GĠDERLER -23.507.994 -23.847.376 -25.019.469 -25.872.293 -26.721.175 -27.337.129 -27.350.485 -27.364.241 -27.378.410 -27.393.004 -27.408.036

NAKĠT AKIġI 8.894.141 9.526.823 10.085.489 11.037.233 11.454.468 11.751.108 11.737.752 11.723.996 11.709.827 11.695.233 11.680.201

Ġndirgeme Oranı 11%

EK D.2 (b) : Papillon Ayscha Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 2031 2032 2033 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 531.578 547.526 563.952 580.870 598.296 616.245 634.733 653.774 673.388 693.589 714.397 735.829 757.904 780.641 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 -27.423.519 -27.439.466 -27.455.892 -27.472.811 -27.490.237 -27.508.186 -27.526.673 -27.545.715 -27.565.328 -27.585.530 -27.606.338 -27.627.770 -27.649.844 -27.672.582 11.664.718 11.648.771 11.632.345 11.615.427 11.598.000 11.580.052 11.561.564 11.542.522 11.522.909 11.502.707 11.481.900 11.460.468 11.438.393 11.415.656

EK D.2 (c) : Papillon Ayscha Otel Gelir YaklaĢımı Hesabı (devam) 2034 2035 2036 2037 2038 2039 2040 2041 2042 2043 2044 2045 2046 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 382,7 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 70,0% 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 268 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 388 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 25.359.892 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 923 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 415 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 244 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 56 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 5.674.833 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 31.034.726 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.241.389 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 1.613.806 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 310.347 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 1.551.736 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 465.521 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 853.455 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 8.053.511 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 26,0% 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 39.088.237 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 35,0% 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 25.407.354 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 23.185 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 1.070.518 804.060 828.182 853.027 878.618 904.977 932.126 960.090 988.893 1.018.559 1.049.116 1.080.590 1.113.007 1.146.398 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 390.882 -27.696.001 -27.720.123 -27.744.968 -27.770.559 -27.796.917 -27.824.067 -27.852.030 -27.880.833 -27.910.500 -27.941.057 -27.972.530 -28.004.948 -28.038.338 11.392.237 11.368.115 11.343.269 11.317.678 11.291.320 11.264.171 11.236.207 11.207.404 11.177.737 11.147.181 11.115.707 11.083.289 11.049.899

ÖZGEÇMĠġ

1982 yılında Ġstanbul‟da doğan Serpil Filiz, ilk, orta ve lise öğrenimini Ġstanbul‟da tamamlamıĢtır. 2000 yılında Ġstanbul Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü‟nde lisans eğitimine baĢlamıĢtır. 2005 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı yıl Ġstanbul Teknik Üniversitesi Gayrimenkul GeliĢtirme yüksek lisans programına girmeye hak kazanmıĢtır. Yüksek lisans programı ile birlikte çalıĢmaya baĢladığı Avrupa Değerleme ve DanıĢmanlık A.ġ.‟de değerleme uzmanı olarak bir yıl görev yaptıktan sonra, halen çalıĢmakta olduğu AKBANK T.A.ġ. Ekspertiz Birimi‟nde değerleme uzmanı olarak görevine devam etmektedir. E-Posta Adresi: serpil.filiz@gmail.com