• Sonuç bulunamadı

113

2021-2022 siyaset döneminin Türkiye için çok ya-şamsal olduğunu, Cumhurbaşkanı ve TBMM se-çimleri açısından bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünen birisiyim.

Bu konuda Türkiye’nin bilgi hazırlayan, bilgi üreten birimlerinin ve kurumlarının harekete geçmiş ol-ması gerekirdi. Görüyorum ki ÜPV bu konuda ilk adımı atmış bulunuyor. Ben bunu çok önemsiyo-rum, Türkiye için yararlı bir girişim olduğunu dü-şünüyorum. Buradan çıkacak sonuçlar ve ÜPV’nin yapacağı diğer etkinliklerden çıkacak sonuçlar Tür-kiye için, halkımız için çok önemli bir çerçeve çize-cektir. Hangi parti üye veya seçmeni olursa olsun bu sonuçları dikkate alarak hareket edeceklerine inanıyorum. ÜPV Başkanı ve yöneticilerini yürek-ten kutluyorum.

Çok verimli bir forum oldu. Vakıf yöneticilerine teşekkür ederim. Konuşmacıların verdiği bilgiler çok değerli, ben de aynen katılıyorum. Önümüz-deki süreçte, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına Tür-kiye’yi daha demokratik bir ülke olarak götürmeli-yiz. Demokratik bir hukuk devletini yaratmak için dünyayı da izleyerek, gözleyerek hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Murat Karayalçın

(Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı)

Muammer Keskin (Şişli Belediye Başkanı)

Bugün bir kere daha ÜPV ile gurur duyuyoruz. Ön-ceki dönemlerde vakfımızın varlığına büyük katkı-lar sunmuş bütün yöneticilerine çok teşekkür edi-yorum. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ülkemiz için yeni ufukları nasıl açacağımızı, ilk yüzyılda yaptığımız hataları nasıl yapmamamız gerektiğini ancak bu tür forumlarla ortaya çıkarabileceğimizi düşünüyorum.

Engin Akman

(ÜPV Önceki Dönem Başkanı)

114

ÜPV’nin çok önemli bir süreçte kurulduğunu ve önemli görevler üstlendiğini biliyorum. Bütün kuru-culara teşekkür ediyorum. STK’lar, dernekler, vakıf-lar politika kelimesini kullanmadan politika yapmaya gayret ederler ama politikayı da dolaylı olarak yapar-lar. ÜPV ise isminde politika kelimesini kullanarak ülkemiz için gerekli olan politikaları üreteceğini ilk baştan göstemiş bulunuyor. Ülkemiz, son altmış yıl-dır benim hiç görmediğim kadar zor bir süreçten ge-çiyor. Son dönemlerde ekonomik ve siyasal sorunlar karşısında halkımızın ezildiğini hep birlikte görüyo-ruz Bu durumdan kultulmanın yolu halkın bilinçlen-dirilmesidir. Burada STK’lara, siyasi partilere önemli görevler düşüyor. Kurumlar arası ve kişiler arası iliş-kilerin çok iyi yönetilmesi gerekiyor. ÜPV’nin bunu başaracağına güveniyorum.

ÜPV’nin çok önemli bir görevi üstlendiğini görmek-ten son derece mutlu oldum. Büyük bir özveri ve gay-retle çalıştığını, ülkeye çok büyük katkılar sunacağını görebiliyorum. Belediyecilikte kırk altı yılımı doldur-dum. Ayrıca 2000 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi’nde Türkiye delagasyonu üyesiyim. Orada da yerel demokrasinin bir ülkenin topyekün kalkınmasına nasıl etki ettiğini konuşuyo-ruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı yerel demok-rasinin ülke çapındaki genel demokrasimizi taçlan-dıracağı bir yüzyıl olacaktır.

Yüksel Çengel

(TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili)

Hasan Akgün

(Büyükçekmece Belediye Başkanı)

Av. İsa Mesih Şahin

(Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı)

ÜPV’nin çok önemli bir programında değerli dostla-rımızla bir arada olduk. Biz bu tür çalışmaları Türki-ye’nin gelecek vizyonu açısından, içinde bulunduğu problemlerden bir çıkış yolu olması açısından önem-siyoruz. Bu anlamda STK’larımızın bugün burada ol-duğu gibi siyasete bağımlı olmadan fikir üreten, dü-şünce üreten, bir gelecek tasavvuru ortaya koyan özgün kurumlar olmasını çok önemsiyor ve değerli buluyo-ruz. Böyle güzel bir çalışmayı ortaya koyan ÜPV yö-netimine teşekkür ediyorum.

115

Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu meseleleri gün-deme getirdiği için ÜPV’ye teşekkür ederim. Vakfın bu çalışmalarının ülkemizin geleceğine çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Ülke olarak çok itiyacımız olduğu bir dönemde böyle bir forumun olması çok önemli. Konuşmacıları din-lemekten son derece mutlu oldum. İnşallah burada konuşulanlar doğrultusunda ülkemiz için ileriye doğru kararlar alınır. Türkiye açısından güçlendiril-miş parlementer sisteme geçilmesi şart. Bunun için tüm vatandaşların seçimlerde üzerine düşen görev-leri yapması lazım.

Affan Keçeci (İşadamı, Siyasetçi)

Burada olmaktan büyük keyif aldım. Ülkemizin so-runları ve geleceği açısından ÜPV gerçekten nokta atışı bir etkinlik düzenlemiş. Konuşmacıları dinler-ken edindiğim izlenim şu; demokrasiyi inşa etme-diğimiz sürece, güçler ayrılığını kuvvetli bir şekilde tesis etmediğimiz sürece ne iktisadi kalkınmayı sağ-layabiliriz ne de ekonomik büyümeyi sağsağ-layabiliriz.

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken

(Türkiye Ekonomi ve Mali Araştırmalar Vakfı Başkanı)

Cuma İçten

(Gelecek Partisi YK Üyesi, Diyarbakır Eski Milletvekili)

116

Hepimiz için ufuk açan son derece başarılı bir et-kinlik olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak zor za-manlardan geçiyoruz, umutlarımız zaman zaman tükeniyor. Bu karanlıktan nasıl çıkacağımıza ka-rar veremiyor, kendimizi yalnız hissediyoruz. An-cak burada gördük ki yalnız değiliz. Aslında bizim ülke olarak yetişmiş insan kaynağımız var, yeter ki biraraya gelip bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak çalışma-lar yapabilelim. Biz bugün ÜPV sayesinde bunu görmüş, yaşamış bulunuyoruz.

Sevgi Uluğ

(Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi)

Ersin Kalaycıoğlu

(Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Türkiye kritik bir aşamadan geçiyor. Son derece önemli bir rejim bunalımı içindeyiz. Bunu çözüp çözemeyeceğimizi, Türkiye’nin Kopenhag Kriter-leri’ne bağlı bir demokrasi ve aynı zamanda hukuk devleti olarak çalışıp çalışmayacağı gösterecek. Onun için hayati bir noktaya doğru gitmekteyiz. Böyle bir platformu ortaya çıkarıp bu konularda çalışan bilim insanlarını biraraya getirip konuşturmak son derece önemli bir girişim. Umarım başarılı olur ve birta-kım fikirleri daha somut hale getiririz.

Bizim konuşmamız gereken Türkiye’nin birçok so-runu var. Farklı fikirleri dinlememiz, yenilerini üret-memiz ve onları masaya yatırıp hepimizin içine si-neceği çözümler bulmamız gerekir. ÜPV buna bir zemin hazırlamış durumda. Ben bu tür toplantı-larda mümkün olduğunca farklı görüşlerin ifade edilmesi, tartışılması ve görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum. Vakıf yönetimini tebrik ediyorum.

Mehmet Ö. Alkan (Tarih Vakfı Başkanı)

117

ÜPV tarafından çok önemli bir toplantı düzenlemiş.

Vakıf başkanı ve yöneticilerini kutluyorum. Türki-ye’nin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yeni bir de-mokratik anlayışla girmesi lazım. Herkesi kapsayacak, kuşatacak, insanların fikirlerinden ve düşüncelerin-den dolayı yargılanmadığı, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişeceği bir yüzyıl olması için var gü-cümüzle çalışmalıyız. STK’ların bu tür çalışmaları arttıkça Türkiye daha demokratik bir ülke olacaktır.

Süleyman Aksoy

(Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı)

ÜPV yönetimine teşekkür ediyorum. Gerçekten gü-zel bir organizasyona imza attıkları için. Çok zor bir süreçten geçiyor ülkemiz. Her geçen gün kutuplaşma artıyor, hukuk ayaklar altında, ekonomik iflas du-rumu söz konusu. Daha çok hukuka daha çok de-mokrasiye ihtiyacımız var. Bu foruma katılmaktan büyük bir keyif aldım. Geçmişten dersler çıkararak gelecekte nasıl bir Türkiye’de yayşamamız gerekti-ğine dair öngörüler duyduk. Türkiye’nin, içinde bu-lunduğu durumu aşarken böyle akılcı ve bilimsel fa-aliyetlere ihtiyacı var.

Türker Ertürk (Emekli Amiral)

Bu güzel çalışmalar için vakıf yöneticilerini kutlu-yorum. Sosyal Demokrasi Derneği olarak biz ÜPV ile dayanışma içine olmayı temenni ediyoruz. Tür-kiye’nin içinde bulunduğu şartlarda bu tür STK’la-rın mutlaka dayanışma içinde ortak bir platform oluşturmaları gerektiğini düşünüyoruz. Cumhuri-yetimizin ikinci yüzyılı için ÜPV’nin yaptığı çalış-maları önemsiyor ve vakıf yönetimini kutluyoruz.

Süha Akıncı

(Sosyal Demokrasi Derneği Gn. Bşk. Yrd.)

118

119

120

121













122

123

124

Yüksekalan Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, No:20 Muratpaşa / ANTALYA Telefon : (0 242) 249 54 20 Faks: (0 242) 249 54 25 Elektronik Ağ: www.antalya.bel.tr

T.C.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Protokol Şube Müdürlüğü

Sayın

Avukat İsmail Doğan Subaşı ÜPV Yönetim Kurulu Başkanı

Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Önceden belirlenmiş programım nedeniyle Devlet, Siyaset, Hukuk ve Demokrasi Forumunuzda aranızda bulunamayacağımı üzüntüyle bildirir, sizin nezdinizde tüm katılımcılara saygı ve selamlarımı sunarım.

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

2