• Sonuç bulunamadı

Püf Noktası

7 Nakliye Pozları

Aktif şantiyede kullanılacak nakliyeler ve nakliye malzemeleri ile ilgili ayarlamalar yapmak için AMP Hakediş ve Keşif Win ana penceresinde menü barda ŞANTİYE BİLGİLERİ menüsünden satırına basın, Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresi açılır (Şekil 23.)

Şekil 23. Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları

Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresinde aktif şantiyede kullanacağınız nakliye şablonunu seçer, seçili şablonu değiştirir, seçili şablona yeni nakliye pozu ekler, kayıtlı poz bilgilerini düzenler ve silebilirsiniz.

7.1 Nakliye Şablonu Seçme ve Değiştirme

Şantiyede kullanacağınız nakliye şablonunu seçmek veya seçili olan nakliye şablonunu değiştirmek için Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresinde düğmesine basın, Nakliye Şablonları penceresi açılır (Şekil 24.)

Şekil 24. Nakliye Şablonları

Şantiyenizde kullanacağınız şablonu fare ile seçerek aktif hale getirin ve

düğmesine basın, seçme işlemini onaylayıcı pencere açılır. Açılan onay penceresinde düğmesine basarak seçili olan şablon bilgilerini Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresine aktarın.

Püf Noktası

Şantiyenizin bulunduğu yere göre nakliye şablonunu seçersiniz. Nakliye şablonları Sadece İstanbul için Anadolu ve Rumeli yakası olarak belirlenmiştir, diğer yerler için

“Genel Nakliye Pozları” seçilir.

7.2 Nakliye Malzeme Bilgilerini Düzeltme/Değiştirme

Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresinde bulunan nakliye malzemesine ait bilgileri düzeltmek için bilgilerini düzeltmek istediğiniz malzemeyi fare ile seçerek aktif hale getirin ve düğmesine basın, Şantiye Nakliye Malzemeleri Bilgi Giriş ve Düzeltme penceresi açılır (Şekil 25.).

Şekil 25. Şantiye Nakliye Malzemeleri Bilgi Giriş ve Düzeltme

Şantiye Nakliye Malzemeleri Bilgi Girişi ve Düzeltme penceresinde seçmiş olduğunuz malzemenin aktarılacağı pozun idaresini ve aktarılacağı pozu değiştirebilirsiniz.

Pozu başka bir idareye aktarmak için, “Aktarılacağı Pozun İdaresi” bölümünde yer alan düğmesine basın ve açılan menüden pozun aktarılmasını istediğiniz idareyi seçin, aktarmak

istediğiniz poz numarasını bölümüne yazın ve

düğmesine basın.

7.3 Nakliye Malzemesi Silme

Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresinde bulunan nakliye malzemesini silmek için silmek istediğini malzemeyi fare ile seçerek aktif hale getirin ve düğmesine basın.

Silme işlemini onaylayıcı iki onay penceresi açılır. Açılan onay pencerelerinde düğmesine basarak silme işlemini tamamlayın.

7.4 Nakliye Malzemesi Ekleme

Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresinde nakliye malzemesi listesine yeni bir nakliye malzemesi eklemek için düğmesine basın, Şantiye Nakliye Malzemeleri Bilgi Giriş ve Düzeltme 1 penceresi açılır (Şekil 26.).

Şekil 26. Şantiye Nakliye Malzemeleri Bilgi Giriş ve Düzeltme 1

Malzeme Adı : Eklemek istediğiniz malzemeyi seçmek için düğmesine basın, programa kayıtlı ve nakliye verilen malzemelerin listesi açılır. Açılan listeden eklemek istediğiniz malzemeyi seçin

Püf Noktası

Nakliye verilecek malzemelerin listesi Bayındırlık Bakanlığı tarafından standart olarak belirlenmiştir. Bunların dışında bir nakliye malzemesi eklemek için B.Fiyat menüsünden “Nakliye Bilgileri” bölümüne geçmeniz gerekir.

Aktarılacağı Pozun İdaresi : Nakliye malzemesinin aktarılacağı pozun idaresini belirtmek için düğmesine basın ve açılan listeden aktarmak istediğiniz idareyi seçin

Aktarılacağı Poz No : Seçtiğiniz malzeme için hesaplanmış olan nakliye miktarının aktarılmasını istediğinizi pozun numarasını yazın.

Dikkat !!!

Nakliye malzemesini ekleyebilmek için pozun seçtiğinizi idarenin birim fiyat kitabında bulunması ve poz numarasının doğru yazılması gerekir.

Şantiye Nakliye Malzemeleri Bilgi Giriş ve Düzeltme 1 penceresindeki bilgileri girdikten sonra düğmesine basarak girmiş olduğunuz bilgileri kaydedin.

7.5 Malzeme Listesini Tazeleme

Şantiyede kullanılmak üzere seçmiş olduğunuz nakliye şablonu üzerinde veya nakliye malzemeleri üzerinde istemediğiniz bir değişiklik yaptığınızda, nakliye mazlemesi sildiğinizde yapmış olduğunuz değişiklikleri iptal etmek, silmiş olduğunuz nakliye malzemesini yeniden oluşturmak ve nakliye şablonunu orijinal haline getirmek için nakliye malzeme listesini orijinalinden tazelemeniz gerekir. Bunun için Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresi üzerinde farenin sağ düğmesine basın ve açılan yerel menüden “Malzeme Listesini Yeniden Oluştur” satırını seçin. Tazeleme işlemi ile ilgili onay penceresi açılır. Açılan onay penceresinde

düğmesine basarak tazeleme işlemini başlatın.

Dikkat !!!

Malzeme listesini tazeleme işlemi; nakliye malzemeleri üzerinde yapmış olduğunuz değişiklikleri iptal eder, şablona eklemiş olduğunuz yeni nakliye malzemesini siler ve silmiş olduğunuz nakliye malzemelerini tekrar oluşturur.

7.6 Malzeme Listesini Şablon Olarak Kaydetme

Üzerinde değişiklikler yaptığınız, yeni nakliye malzemesi eklediğiniz veya nakliye malzemesi sildiğiniz nakliye şablonunu başka şantiyelerinizde de kullanmak üzere farklı bir isim altında nakliye şablonuna kaydedebilirsiniz. Bunu için Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresinde değişiklik yaptığınız nakliye şablonu üzerinde farenin sağ düğmesine basın ve açılan yerel menüden “Bu Listeyi Şablon Olarak Kaydet” satırına basın, Nakliye Şablonu Adı penceresi açılır (Şekil 27.).

Şekil 27. Nakliye Şablonu Adı

“Şablonun Adı” bölümüne oluşturacağınız şablonun adını yazın ve düğmesine basın. Böylece oluşturmuş olduğunuz şantiye şablonu tüm şantiyelerinizde kullanılmak üzere Nakliye Şablonları penceresine aktarılır.

Nakliye malzemeleri ile ilgili tüm ayarları yaptıktan sonra düğmesine basarak Şantiye Nakliye Malzemeleri ve Pozları penceresini kapatın.

8 M.F.F. Zam Yerleri

Aktif şantiyede kullanılan nakliye malzemeleri ve pozlarına ilişkin malzeme fiyat farkı zam şablonu seçmek için menü barda ŞANTİYE BİLGİLERİ menüsünden satırına basın, Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresi açılır (Şekil 28.).

Şekil 28. Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri

Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresinde; zam listesi şablonu seçme, seçmiş olduğunuz şablona; yeni malzeme ekleme, kayıtlı malzeme bilgilerini düzeltme ve malzemeyi şablondan silme işlemlerini gerçekleştirirsiniz.

8.1 Zam Listesi Şablonu Seçme

Aktif şantiyede kullanılan nakliye malzemeleri ve nakliye pozlarına ilişkin malzeme fiyat farkı zam şablonu seçmek için Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresinde düğmesine basın, Malzeme Fiyat Farkı Zam Şablonları penceresi açılır (Şekil 29.).

Şekil 29. Malzeme Fiyat Farkı Zam Şablonları

Malzeme Fiyat Farkları Zam Şablonları penceresinde programa kayıtlı zam listesi şablonlarının listesi yer alır. Şantiyenizde kullanacağınız şablonu fare ile seçerek aktif hale getirin ve düğmesine basın. Şablon seçemeye ilişkin onay penceresi açılır, açılan onay penceresinde düğmesine basarak zam şablonu seçme işlemini tamamlayın.

Seçmiş olduğunuz zam şablonuna ait bilgileri Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresine aktarılır.

8.1.1 M.F.F. Zam Listesi Bilgilerini Düzeltme

Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresinde bulunan malzemelerin zam alacağı yeri değiştirmek için zam alacağı yeri değiştirmek istediğiniz malzemeyi fare ile seçerek aktif hale getirin ve düğmesine basın, Şantiye M.F.F. Malzemeleri Zam Yeri Seçme penceresi açılır (Şekil 30.).

Şekil 30. Şantiye M.F.F. Malzemeleri Zam Yeri Seçme

Malzemenin zam alacağı yeri değiştirmek için “Fabrika Adı” kısmındaki düğmesine basın.

Malzemeyi üreten fabrikaların listesi açılır, açılan listeden zam alacağınız fabrikayı seçin ve düğmesine basın.

8.1.2 M.F.F. Zam Malzemesi Silme

Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresinde bulunan bir malzemeyi silmek için, silmek istediğiniz malzemeyi fare ile seçerek aktif hale getirin ve düğmesine basın.

Silme işlemini onaylayıcı iki onay penceresi açılır. Açılan onay pencerelerinde düğmesine basarak silme işlemini tamamlayın.

8.1.3 Zam Listesi Şablonuna M.F.F. Zam Malzemesi Ekleme

Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresinde, zam listesi şablonuna yeni bir malzeme eklemek için düğmesine basın Şantiye M.F.F. Malzemeleri Zam Yeri Seçme 1 penceresi açılır (Şekil 31.).

Şekil 31. Şantiye M.F.F. Malzemeleri Zam Yeri Seçme 1

Ekleyeceğiniz malzemeyi seçmek için “Tanımı” kısmında yer alan düğmesine basın ve açılan listeden kullanacağınız malzemeyi seçin. Malzemenin zam alacağı yeri seçmek için “Fabrika Adı” kısmındaki düğmesine basın, malzemeyi üreten fabrikaların listesi açılır. Açılan listeden fiyatını alacağınız fabrikayı seçin ve düğmesine basın.

8.1.4 M.F.F. Zam Listesini Yeniden Oluşturma (Tazeleme)

Aktif M.F.F. zam listesi üzerinde istemediğiniz bir değişiklik yaptığınızda, kayıtlı bir malzemeyi sildiğinizde yada malzemeye ait bilgiler üzerinde değişiklik yaptığınız değişiklikleri iptal etmek ve şablonu orijinal dosaydan tekrar oluşturmak için tazeleme yapmanız gerekir.

Tazeleme yapmak için Şantiye İçin Kullanılan M.F.F. Zam Listeleri penceresi üzerinde farenin sağ düğmesine basın ve açılan yerel menüden “Malzeme Listesinden Yeniden Oluştur” satırına basın. Tazeleme işlemi onay penceresi açılır, açılan onay penceresinde düğmesine

basarak tazeleme işlemini başlatın.

Dikkat !!!

M.F.F zam listesini tazeleme işlemi malzemeler üzerinde yapmış olduğunuz