• Sonuç bulunamadı

HKMO ‹ZM‹R fiUBE

2. ANA ‹LKELER

Bu program›n uygulanmas› sürecinde, her türlü karar, eylem ve etkinlikte fiu-bemiz tüm organlar›n›n görüfl ve düflünceleri Yönetim Kurulumuza yol göstere-cektir. Oda çal›flmalar›ndan en üst düzeyde verim al›nabilmesi için uyulmas› ge-reken ilkelerimiz afla¤›daki gibi belirlenmifltir.

1. Oda çal›flmalar› Oda Yönetim Kurulu taraf›ndan as›l ve yedek üyelerle kat›-l›mc›l›k esas›na göre yürütülecektir.

2. Kat›l›mc› Üyelerin, Yönetim Kurulu’nun yukar›da belirtilen amaçlar do¤rul-tusunda oluflturulmas›n› öngördü¤ü komisyon çal›flmalar›nda iflbölümünün ge-rektirdi¤i görev ve sorumluluklar› yerine getirmeleri esast›r.

3. Yönetim Kurulumuzca Oda ifllerinin yürütülmesinde verimlilik ve ekono-mik olma esaslar›na dikkat edilecektir.

4. fiube Yönetim Kurulu çal›flmalar›nda al›nan kararlardan gerekli görülenler tüm temsilcilerimize, Oda organlar›na, di¤er oda yönetimlerine en k›sa zamanda ulaflt›r›lacakt›r. Oda yönetimleri aras› sürekli ve sa¤l›kl› iletiflim kurulmas›na ça-ba harcanacakt›r.

5. Temsilcilikler, kendi bölgelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel yap›s›ndaki durum ve geliflmelere paralel olarak üyelerimizin ve toplumun ç›karlar›n› koru-maya yönelik gerçeklefltirilmesi gereken çal›flma ve etkinlikler konusunda yöne-tim kurulunu belirli zaman aral›klar› ile düzenli olarak rapor halinde bilgilendire-ceklerdir.

6. Dan›flma Kurullar› toplant›lar›n›n tam kat›l›mla, Odam›z› ilgilendiren genel kararlar öncesinde ve di¤er zamanlarda belli aral›klarla düzenli olarak toplanma-s›na özen gösterilecektir.

3. HEDEFLER

1. 2007 y›l› itibari ile kay›tl› olan 1070 üye say›s›n›n her y›l yeni mühendis olan meslektafllar›m›z›n kat›l›m›n›n sa¤lanarak art›r›lmas›n›n yan›nda özellikle kamuda çal›flan ve hiç üye olmam›fl meslektafllar›m›z ile birlikte di¤er üyelerimi-zin de birikmifl üyelik ödentileri için ödeme kolayl›klar›n›n sa¤lanarak Odam›zla iliflkilerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

2. Üyelerimizin Odam›z çal›flmalar› ile ilgili tüm etkinlikler ve duyurular ko-nusunda bilgi sahibi olabilmeleri için fiubemiz web sayfas› güncel ve aktif tutul-maya devam edilecektir.

3. Tüm serbest çal›flan meslektafllar›m›z ile görüflmeler yap›larak özel sektör ve oda aras›ndaki ba¤lar›n güçlendirilmesine çal›fl›lacakt›r. Özel sektörde çal›flan meslektafllar›m›z›n mesleki aç›dan hak etti¤i de¤erlere ulaflmas› için giriflimlerde bulunulacakt›r.

4. Çeflitli nedenlerle Odam›z ve fiubemizle organik ba¤› kesilmifl ya da azalm›fl üyelerimizle görüflmeler yap›larak üyelerimizin flubemiz etraf›nda kenetlenmesi ve ço¤ulcu kat›l›m›n sa¤lanmas›na çal›fl›lacakt›r.

5. Mesleki denetimin amac› sadece Odam›za gelir sa¤lamak de¤ildir; temel amaç, kamu yarar› ve bilimsel teknik ölçütler çerçevesinde projelerin haz›rlanma-s›, haks›z rekabetin önlenmesi ve di¤er meslek disiplinleri içerisinde mesle¤imizin hak etti¤i yere gelmesini sa¤lamakt›r. Bu nedenle Mesleki Denetimler konusunda fiubemiz taraf›ndan gerekli kontroller ve yapt›r›mlar tüm görev alan›m›z içerisin-de düzenli olarak gerçeklefltirilecektir.

6. fiubemizin bütçe uygulamalar›n›n planlanan flekilde gerçekleflmesine özen gösterilecektir.

7. Kamuda çal›flan üyelerimizin sorunlar›n›n saptanmas›; ekonomik, demokra-tik ve özlük haklar›n›n gelifltirilmesi yönünde çal›flmalar yap›lacak, raporlar dü-zenlenerek ilgili kurumlara gönderilecektir.

8. Bilimsel ve Teknolojik geliflmeleri üyelerimize aktarabilmek için tüm tem-silciliklerimizin kat›l›m›n› sa¤layacak flekilde farkl› yer ve zamanlarda düzenli ola-rak sergi, panel, kurs ve bilgi flölenleri düzenlenerek üyelerimiz bilgilendirilecek-tir.

9. ‹fl arayan Meslektafllar›m›za ifl bulma konusunda örgütsel deste¤in verilme-sinin yan›nda ifl hayat›na haz›rlamak amac›yla gerekli e¤itim deste¤i de verilecek-tir.

10. Harita Mühendisli¤i ile ilgili Ulusal sorunlar›n›n çözümü konusunda poli-tikalar üretilerek Genel Merkezimize her türlü bilimsel ve örgütsel destek verile-cektir.

11. Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisli¤i Bölümlerinde okuyan Ege’li ö¤ren-ciler ile iletiflim kurularak, e¤itim sonras› rehberlik, mesleki sorunlar ve staj ko-nular›nda yard›mc› olunacakt›r.

12. fiubemizin kurumsal yap›s›na katk› koymak, üyelerin e¤itimine yönelik

ça-l›flmalar yapmak için fiubemize bir e¤itim sekreteri al›nmas› için gerekli giriflim-lerde bulunulacakt›r. E¤itim sekreteri ayr›ca fiube Müdürüne; fiubemizin WEB sayfas›, HKMOB‹S, bülten vb. bilimsel, kültürel ve sosyal çal›flmalara yard›m ede-cektir.

13. Ege ve yak›n çevresinde bulunan orta ö¤retim ö¤rencileri ve çal›flan mes-lektafllar›m›za e¤itim ve kariyer yapma f›rsatlar›n›n tan›nmas› amac›yla ‹zmir ve-ya civar›nda bulunan üniversitelerimizden herhangi birisinde Mühendislik Bölü-mümüzün lisans ve lisansüstü programlar›n›n aç›lmas› için gerekli giriflimlerde bulunulacakt›r.

14. SPK (Sermaye Piyasas› Kurulu) Tafl›nmaz Mal De¤erlendirme Uzmanl›¤›

s›navlar›na haz›rl›k kurslar›n›n her y›l düzenli olarak aç›lmas›na devam edilecek-tir.

15. Odam›za kazand›r›lan yeni hizmet binas›nda bulunan e¤itim salonu M‹-SEM olarak kullan›larak mesle¤imiz ile ilgili uzmanl›k alanlar›nda e¤itimler veri-lecektir. Kamulaflt›rma bilirkiflili¤i e¤itimleri tüm yetki alan›m›zda devam ettirile-cektir.

16. Yeni hizmet binam›zda çeflitli sanatsal ve kültürel faaliyetler, kurslar vb.

düzenlenecektir.

4. ÇALIfiMA KONULARI 4.1. Yay›n Çal›flmalar›

Üyelerimiz ile Oda politikalar›n›, bilimsel alandaki geliflmeleri tart›flt›¤›m›z, meslek haberlerini paylaflt›¤›m›z önemli bir bilgi ve iletiflim kayna¤› olan bülteni-mizin düzenli yay›mlanmas›n› ve da¤›t›m›n› planl›yoruz.

Odam›z sürekli yay›mlar› d›fl›nda kitap ve broflür yay›mlar›n›n da sürdürülme-sini; web sitesinin ve elektronik haberleflme sistemimizin etkinlefltirilmesürdürülme-sini; kü-tüphane, arfliv ve dokümantasyon merkezimizin güncellenmesini sa¤lamay› he-defliyoruz.

4.2. Kurultay, Kongre, Sempozyum, Panel, Seminer ve Toplant›lar

Geleneksel hale gelen etkinlikler baflta olmak üzere, bu dönem yap›lacak yeni etkinliklerle birlikte;

1. Ulusal çapta mesleki bir etkinli¤in ‹zmir’de düzenlenmesi,

2. Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeli¤i ile ilgili e¤itim ve bilgilendirme çal›flmalar›

3. Türkiye ve Dünyadaki Co¤rafi Bilgi Sistemleri faaliyetleri ile ilgili bilgilen-dirme panelleri

4. Harita Sektöründe kullan›lan teknolojilerin tan›t›m› amaçl› e¤itim ve bilgi-lendirme çal›flmalar›

5.Temsilciliklerimizle ve üyelerimizle mesleki ve toplumsal içerikli toplant›lar 6.Dan›flma Kurulu Toplant›lar›

7. ‹l Koordinasyon Kurulu ile Toplant›lar

8. fiubemiz görev alan›ndaki Harita-Kadastro ile ilgili Meslek Yüksek Okulu ve Meslek Liseleri ile toplant›lar

9. Di¤er Demokratik Kitle Örgütleri ile birlikte yap›lacak olan etkinlikler gerçeklefltirilecektir.

4.3 E¤itim

4.3.1 Yaz E¤itim Kamp›

4.3.2 M‹SEM

4.4 Kamu Kurum ve Kurulufllar› ile ‹liflkiler

Mesle¤imizi do¤rudan etkileyen düzenlemeler ile meslektafllar›m›z›n yaflad›¤›

di¤er sorunlar›n çözümüne yönelik olarak ilgili bütün kurum ve kurulufllar nez-dinde gerekli giriflimlerde bulunulacakt›r. Ayr›ca bu kurumlarla mesleki konular-da iflbirli¤i yap›labilmesi için iliflkilerin gelifltirilmesine çal›fl›lacakt›r.

4.5 11.Dönem Çal›flma Guruplar›\ Komisyonlar›

Yönetim Kurullar›n›n karar verme süreçlerine, yapaca¤› etkinliklere aktif kat›-l›mc› bir anlay›flla katk› sa¤layan en önemli araçlardan biri komisyonlard›r. Ko-misyonlar›n kurulmas›nda çal›flma program›m›z›n aksamadan yürütülmesini sa¤-layacak günümüz gerçeklerine uyan yap›lar›n oluflturulmas›na özen gösterilmifl-tir. Gerek görüldü¤ü durumda afla¤›da yaz›l› sürekli komisyonlar d›fl›nda konu ile ilgili süreli veya sürekli baflka komisyonlar da kurulacakt›r.

Sürekli Komisyonlar

1. Sosyal Kültürel Etkinlikler Komisyonu 2. Bilimsel Etkinlikler ve E¤itim Komisyonu 3. Bas›n Yay›n ve Bülten Komisyonu

4. Kentsel/K›rsal Çal›flma ve Çevre ‹zleme Komisyonu 5. Yaz E¤itim Kamp› Komisyonu

6. Yasalar ve Yönetmelikler Komisyonu 7. Bilgi Toplama ve Arfliv Komisyonu 8. Mesleki Denetim Komisyonu 9. Mesleki Tan›t›m Komisyonu 10. Gençlik Komisyonu Süreli Komisyonlar

Lisans/Lisan üstü E¤itim bölümü

Yaz E¤itim Kamp› Yönerge haz›rlama komisyonu

Genel kurula haz›rl›k

Komisyonlar›n Çal›flma ‹lkeleri

Komisyon Baflkan›, komisyon üyeleri taraf›ndan seçimle belirlenecektir.

Komisyonlar fiube Çal›flma Program›nda belirtilen ilkeler ve amaçlar do¤rultu-sunda gerçeklefltirecekleri etkinlikleri, öngörülen süreleri ve hangi komisyonlarla birlikte çal›flacaklar›n› belirten çal›flma plan›n› ve öneri bütçesini haz›rlayarak Yö-netim Kuruluna sunacaklard›r.

Her toplant›n›n gündemini ve al›nan kararlar› içeren tutanak komisyon üyele-rinin imzas› ile arflivlenecektir.

Mazeretsiz ard› ard›na 3 toplant›ya kat›lmayan üyenin komisyon üyeli¤i düfle-cektir.

Çal›flmalar sonucunda al›nan kararlar veya bu kararlar›n getirece¤i yeni eylem-ler konusunda Yönetim Kurulu bilgilendirilecektir.

Komisyonlar yapt›klar› çal›flmalar› ve sonuç ürünlerini bültende ve Odam›z web sitesinde yay›mlanmak üzere “Bas›n Yay›n ve Bülten Komisyonu” ve “Bilgi Toplama ve Arfliv Komisyonu”na ileteceklerdir.

Yönetim Kurulu ad›na hepinizi sayg›yla selaml›yoruz

Benzer Belgeler