• Sonuç bulunamadı

16 N‹SAN 2008 - ‹KK KADIN ÜYELER ÇALIfiMA GRUBU

TMMOB HAR‹TA VE KADASTRO MÜHEND‹SLER‹ ODASI

2.2.10. SÜREL‹ YAYIN ÇALIfiMALARI Çal›flma dönemimizde Bülten Komisyonumuz

2.2.11.2. Yaz E¤itim Kamplar›

2.2.11.2.1. 7.Yaz E¤itim Kamp› (Foça)

25 A⁄USTOS – 3 EYLÜL 2008, “ÇEL‹fiK‹LER”, FOÇA HKMO ‹zmir fiubesi

yürütücülü-¤ünde yap›lan Yaz E¤itim Kamp›’n›n yedincisi bu y›l 25 A¤ustos 3 Eylül ta-rihlerinde Foça’ da gerçekleflti. Yaz E¤itim Kamp›, Üniversitelerin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisli¤i bölüm-leri ö¤rencibölüm-leri ile birlikte di¤er Mü-hendislik, Mimarl›k ve fiehir ve Bölge Planlama bölümlerinden temsilen ö¤-rencilerin kat›l›m› ile Odam›z yöneti-cileri ile birlikte TMMOB ve di¤er Oda bileflenlerinin kat›l›m›yla gerçeklefl-mektedir.

7.Yaz E¤itim Kamp›n›n ana konu-su “ÇEL‹fiK‹LER” olarak belirlenmiflti.

Yak›n gelecekte meslektafl›m›z ve Oda-lar›m›z›n üyesi olacak mühendis, mi-mar ve flehir planc›s› adaylar›n›n, TMMOB ve bilefleni Odalar›n görevle-rini, yetki ve sorumluluklar›n›, çal›fl-ma anlay›fl› ve uygulaçal›fl-malar›n› tan›çal›fl-ma- tan›ma-lar›, bunun yan›nda mühendis, mimar

ve flehir planc›lar›n›n yaflamdaki yerini ve meslektafllar›na bak›fl›n›n önemini kav-ramalar›, tamamlay›c› nitelikteki teknik ve uygulamal› e¤itim ve atölye çal›flmala-r›yla teknik alanda geliflmelerine katk› sa¤lanmas› amaçlanm›flt›r. Bu ba¤lamda mühendislik e¤itiminde çeliflkilerden sosyal ve kültürel çeliflkilere; toplumsal, ekonomik ve siyasal çeliflkilerden; do¤ada çeliflkilere kadar bir çok konuda çelifl-kiler üzerine seminer, konferans, panel ve forumlar gerçekleflmifltir. Atölye çal›fl-malar›n›n kurgusu kamp›n ana konusu çerçevesinde belirlenerek Forum Atölye-si, Halk Oyunlar› ve Dans AtölyeAtölye-si, fiiir AtölyeAtölye-si, Tiyatro AtölyeAtölye-si, Resim ve Kari-katür Atölyesi, Heykel ve Seramik Atölyesi, Müzik Atölyesi, Yarat›c› ‹fller Atölye-si, Sinema AtölyeAtölye-si, Foto¤raf Atölyesi kurularak atölyelerde kamp öncesinde ve s›-ras›nda çal›flmalar yap›lm›flt›r.

Etkinli¤imizin ilk günü ö¤rencilerle birlikte Foça Kaymakam› ve Yeni Foça Be-lediye Baflkan› ziyaret edildi.

Yaz E¤itim Kamp›m›z›n aç›l›fl›nda; HKMO ‹zmir fiube Baflkan› Muhittin SEL-V‹TOPU, Yeni Foça Belediye Baflkan Osman YURTSEVER, Konak Belediye Baflka-n› Muzaffer TUNÇA⁄, Foça Kaymakam› Kamil KÖTEN, HKMO Genel BaflkaBaflka-n› A.

Fahri ÖZTEN, TMMOB Genel Baflkan› Mehmet SO⁄ANCI ve ö¤renci Mustafa

Onur G‹R‹fiKEN konuflma yapt›lar. Konuflmalar›n ard›ndan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odas› Tan›t›m Filmi, HKMO Yaz E¤itimin Kamp› film gösterimi ya-p›ld›.

Aç›l›fl konuflmalar›nda yerel yöneticiler özetle; etkinli¤in bölgede yap›l›yor ol-mas› konusunda memnuniyetlerini belirtirken gençlerin gelece¤e haz›rlanol-mas›n- haz›rlanmas›n-da bu etkinli¤in ne denli önemli oldu¤una vurgu yap›ld›. Di¤er taraftan TMMOB ve bilefleni Odalar›m›z›n kurulufl y›l› olan 1954’ten bu yana demokratik ve ço¤ul-cu kat›l›mc› bir anlay›fl çerçevesinde, bilimin ve ortak akl›n yol göstericili¤inde, yar›m asr› aflan uzun soluklu mücadelede, çal›flmalar›n› sürdürdü¤ü ifade edile-rek; s›k›nt› ve sorunlar› yo¤un olan bir ülkede yafl›yor olman›n TMMOB ve bile-fleni Odalara büyük görev ve sorumluluklar yükledi¤i, ayd›nl›k bir Türkiye ve Dünya için bar›fltan, demokrasiden ve özgürlükten yana tav›r koyman›n olmazsa olmaz koflul oldu¤u belirtildi.

Kamp boyunca ‹nsan, Toplum ve Çeliflkiler, Mühendislikte ve Meslek Alanla-r›nda Çeliflkiler, Ekonomik ve Siyasi Çeliflkiler, Do¤ada Çeliflkiler, Sosyal ve Kül-türel Çeliflkiler, Çeliflkilere Felsefi yaklafl›m, 1 Eylül Dünya Bar›fl Günü ve Küre-sel Çeliflkiler, Çeliflkiler ve Biz konu bafll›kl› paneller gerçekleflti.

Belirtilen konu bafll›klar›nda gerçeklefltirilen oturumlarda, yazar O¤uzhan MÜFTÜO⁄LU, Prof. Dr. Bar›fl ÖZERDEM, Prof. Dr. Haluk KONAK, Doç. Dr. Ha-luk ÖZENER, Yard.Doç.Dr. M. Tevfik ÖZLÜDEM‹R, ‹MO Genel Baflkan› Serdar HARP, Maden Mühendisleri Odas› Genel Baflkan› Mehmet TORUN , HKMO Ge-nel Baflkan› Ali Fahri ÖZTEN, ‹zmir Milletvekili Kemal ANADOL, ‹zmir Büyük-flehir Belediye Baflkan› Aziz KOCAO⁄LU, Mu¤la Milletvekili Fevzi TOPUZ, Arafl-t›rmac› ve TV Programc›s› Metin YE⁄‹N, ÇEKÜL Baflkan› Prof. Dr. Metin SÖZEN, Prof. Dr. Sebahattin BEKTAfi, Doç. Dr. Çetin CÖMERT, Yrd. Doç. Dr. S. Savafl DURDURAN, fiair-Yazar Sunay AKIN, Araflt›rmac›-Yazar Vecihi T‹MURO⁄LU, HKMO Eski Genel Baflkan› Erdal AKDA⁄, HKMO Eski Genel Sekreter Ayhan KALYONCU, HKMO Eski Genel Baflkan› Arif DEL‹KANLI, Yazar Melih PEKDE-M‹R, Toprak Çocuklar›; Azize ÖNLÜ, Yusuf ÖN, sanatç› Fuat SAKA’ n›n da ara-lar›nda bulundu¤u, siyasetçi, bilim insan›, akademisyen, edebiyatç›, flair, yazar, sa-natç›, TMMOB ve Oda bilefleni yöneticileri ve temsilcileri yer ald›.

“‹nsan,Toplum ve Çeliflkiler” konulu ilk oturumun Yürütücülü¤ü HKMO ‹zmir fiube Yönetim Kurulu üyesi S. Selçuk SAVCI taraf›ndan yap›l›rken, yazar O¤uzhan MÜFTÜO⁄LU oturumun konu¤uydu.

MÜFTÜO⁄LU konuflmas›nda; Cumhuriyet öncesi dönemle birlikte Türki-ye’nin siyasal, sosyal ve iktisadi yap›s›n› de¤erlendirdi. Emperyalizmi, 1970’li y›l-larda yaflad›¤› bunal›m ve uygulamaya koydu¤u neo-liberal politikalar› ve Türki-ye’ye yans›malar›n› anlatan say›n MÜFTÜO⁄LU 1960, 1971 ve 1980 askeri mü-dahaleleri ve darbeleri de¤erlendirdi. 27 May›s 1960’› 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbelerinden farkl› tutan Müftüo¤lu özelikle son iki darbe ile Türkiye’de ilerici,ayd›n ve demokratlar›n önünün kesildi¤i, büyük bir bask› alt›nda

tutuldu-¤u, iflkencelerin yap›ld›¤› ve halk ile olan ba¤lar›n›n kopar›ld›¤›n› belirtti. Müftü-o¤lu sosyalist blokun da¤›lmas› sonras› neo-liberal politikalar›n, Türkiye’de sosyal

devlet anlay›fl›n› da yok etmeye çal›flt›¤›n›, sermayenin ›l›ml› ‹slamla bütünleflerek serbest piyasa mant›¤› ad› alt›ndan her fleyin pazarland›¤› vatandafl›n müflteri, dev-letin ticari flirkete dönüfltürülmeye çal›fl›ld›¤›n› ifade etti. Son günlerde gündemi özellikle iflgal eden ve bir y›l› aflk›nd›r sürdürülen soruflturulmalarda ortaya ç›kar-t›lan Ergenekon iliflkilerini de¤erlendiren Müftüo¤lu, filler tepiflirken çimenlerin ezilmekte oldu¤unu, mahkemeden bir fleyin ç›kmayaca¤›n›, Veli KÜÇÜK’lerin za-ten yapt›klar›n›n bilindi¤ini belirtti. 12 Eylül 1980 darbesini yapan Kenan Evre-nin darbeci olarak neden yarg›lanamad›¤› ö¤renciler taraf›ndan soru olarak gün-deme getirildi.

“Mühendislikte ve Meslek Alan›nda Çeliflkiler” konulu oturumun yürütücülü¤ü-nü ‹zmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Dekan› Prof. Dr Ba-r›fl ÖZERDEM yapt›. Kocaeli Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisli¤i bölüm baflkan› Prof. Dr. Haluk KONAK, ‹stanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç.

Dr. Haluk ÖZENER ve Yard. Doç. Dr. M. Tevfik ÖZLÜDEM‹R ‘in sunumlar›n›

yapt›¤› panelde; mühendislik e¤itiminde karfl›lafl›lan çeliflkilerden, bilimsel yakla-fl›mlara ve yeni geliflmelerin meslek alan›na yans›malar› ele al›nd›.

Bu oturumda etkinli¤in ana temas› olan Çeliflkiler kavram› üzerine felsefi aç›k-lamada, biçimsel mant›¤›n çeliflmezlik ilkesini öne ç›kar›rken diyalektik mant›¤›n ise, her türlü yaflam›n kayna¤›n›n çeliflkiler üzerinden oldu¤u dile getirildi. Çelifl-kilerle çeliflen, kavramlar›n de¤il do¤a ve toplumsal sürecin oldu¤u vurguland›.

Mühendislik, bilim ve teknolojideki geliflmeler ve uygulamadaki farkl›l›k ve çelifl-kiler ifade edilirken depreme yönelik yerkabu¤u hareketlerinin izlenilmesi, orta-ya konulan tespitlere ve de¤erlendirmelere ra¤men yerel yönetimlerin planlama sürecinde bu uyar›lar› dikkate al›nmad›¤› depreme yönelik özellikle ‹stanbul’da güçlendirme çal›flmalar›n›n yap›lmad›¤› belirtildi. Kuzey Anadolu Fay›n›n do¤u kesiminin kabuk deformasyon ölçümü ve deprem potansiyelinin de¤erlendirmesi çal›flmalar›ndan örnekler verilerek, Ovac›k fay›nda 7 - 7.2, Yedisu fay›nda 6.7 - 7 aletsel büyüklü¤ünde deprem potansiyelinin gözükmekte oldu¤u belirtildi.

Elif ÖZTÜRK’ün yürütücülü¤ünü yapt›¤› “Meslek Örgütleri ve Toplumsal Çelifl-kiler” konulu oturumdaki panel, ‹nflaat Mühendisleri Odas› Genel Baflkan› Serdar HARP, Maden Mühendisleri Odas› Genel Baflkan› Mehmet TORUN ve HKMO Ge-nel Baflkan› Ali Fahri ÖZTEN’inin kat›l›m› ile gerçeklefltirildi. Oda baflkanlar›n›n de¤erlendirmeleri kendi Odalar› üzerinden TMMOB’nin kuruluflu, yetki ve so-rumluluklar›, çal›flma anlay›fl› dile getirildi. Panelde, TMMOB’nun 1954 y›l›nda anayas›n›n 135. maddesine göre kuruldu¤u kamu kurumu niteli¤inde demokratik bir meslek kuruluflu oldu¤u vurguland›. Ülkede mühendis ve mimarlar›n sorun-lar›n›n ülke sorunlar›ndan ayr› ele al›narak çözülemeyece¤i belirtilirken özellikle 1970’li y›llarda TMMOB’nin çal›flma ve mücadelesini iki eksende yürütme yönün-de karar ald›¤› vurguland›. TMMOB ve Odalar›; ülkeyi yaflam› dünyay› tan›yarak, anlayarak, sorgulayarak oluflturdu¤u politikalar ile yaflama müdahale etmeye çal›-fl›rken mühendisli¤i, bilimi ve teknolojik geliflmeyi insanla buluflturan ve öznesin-de insan olan öznesin-demokratik bir kitle örgütü olarak kamu ve toplum yarar›na, emek-ten ve halktan yana ve ülkenin geliflmesi ve kalk›nmas› yönünde yer alarak

müca-delesini sürdürdü¤ünü ve sürdürmeye devam etti¤i belirtildi.

TMMOB ve Odalar›n küresel kapitalizm ve emperyalizme karfl› mücadelesin-de iflgale karfl› ba¤›ms›zl›¤›, savafla karfl› bar›fl› özgürlü¤ü ve karmücadelesin-deflli¤i savundu¤u ifade edilerek Türkiye’de özelikle 1980 den sonra uygulamaya konulan özelefltir-me politikalar› sonucu e¤itimde, sa¤l›kta, sosyal güvenlikte, ulafl›mda , haberlefl-mede, tar›mda, madende, k›y›,orman ve mera alanlar›nda yap›lan özellefltirmeler-den örnekler verilerek TMMOB’un karfl› duruflu dile getirildi. Temel çeliflkilerin üretim iliflkileri üzerine oldu¤u bir kez daha vurguland› ve Türkiye’de üretim eko-nomisinden vazgeçilerek rant ekonomisine yöneldi¤i belirtildi. Üniversitelerin özerk ve demokratik olmas› bilimsel ve akademik özgürlü¤ün hayat bulmas› ve ö¤rencilerin müflteri, üniversitelerin ticarethane olmamas› gerekti¤inin vurgusu-nun yap›ld›¤› oturumda belletme ve ezbercilik yerine anlayan sorgulayan ve bilim-sel deneylere dayanan e¤itimin olmas› gerekti¤i ifade edildi.

“Türkiye’de Ekonomik ve Siyasal Çeliflkiler” konulu oturum ‹zmir fiube Baflka-n› Muhittin SELV‹TOPU yürütücülü¤ünde gerçekleflti. Oturuma Kemal ANADOL (‹zmir Milletvekili), Aziz KOCAO⁄LU (‹zmir Büyükflehir Belediye Baflkan›), Fev-zi TOPUZ (Harita Mühendisi- Mu¤la Milletvekili) konuflmac› olarak kat›ld›lar.

Türkiye’deki siyasal geliflmelerin tart›fl›ld›¤› oturumda ö¤renciler milletvekillerine sorular›n› yöneltme olana¤› buldular. ‹lgili milletvekillerinin ba¤l› olduklar› par-tilerinin çal›flmalar›na yönelik baz› sorular gündeme getirildi. Türkiye’deki son si-yasi geliflmeler tart›fl›ld›.

“Alternatif Medya ve Çeliflkiler” konusu alt›nda Araflt›rmac›-TV Programc›s›

Metin YE⁄‹N ö¤rencilerle belgesel gösteriminin ard›ndan söylefli gerçeklefltirdi.

Sohbette medyan›n toplum üzerindeki etkisi ve yapt›r›mlar› konuflulurken var olan medyaya ve onun patronlar›na karfl› alternatif medyay› yaratma koflullar› ele al›nd›.

Kamp alan›ndaki panel söylefli ve etkinliklerin yan› s›ra Bergama antik kenti-ne ve Kozak yaylas›na gezi düzenlendi. Karavelliler köyü halk› ziyaret edilerek or-man köylüsü ve köyün geçim kayna¤› olan f›st›k çam› hakk›nda bilgi edinildi. Köy halk›n›n siyanürle alt›n iflleme konusunda sürece karfl› mücadelelerinde onlarla birlikte olundu¤u dile getirildi. Köy kahvesinde birlikte çaylar yudumland› ve bu yönde konuflmalar yap›ld›. Ziyaretin ard›ndan “Do¤ada Çeliflkiler” adl› oturum mühendisli¤i toplumla buluflturma gereklili¤inden hareketle Yeni Foça’da konu-nun uzmanlar› ve Yeni Foça halk› ile birlikte gerçekleflti. Yürütücülü¤ünü Hüse-yin ÜLKÜ’n›n (HKMO Esk.Gn.Bflk) yapt›¤› oturumda konuflmac› Çevre ve Kültür De¤erlerini Koruma ve Tan›tma Vakf› (ÇEKÜL) baflkan› Prof. Dr. Metin SÖ-ZEN’di. Oturumda; çevre ve kültür varl›klar›n›n korunmas›, tarihi miras›n yan›n-da mera, orman ve k›y› alanlar›n›n korunmas›, kentlerin düzgün geliflimi, do¤aya ve iklime sahip ç›k›lmas› konular› üzerine görüfller dile getirildi. Tarihi ve kültür miras›n gelecek kuflaklara bozulmadan b›rak›lmas›n›n önemine vurgu yap›larak, tüm toplum kesimlerinin duyarl› olmas› istendi.

“E¤itim, Co¤rafi Bilgi Sistemleri ve Çeliflkiler” konulu oturumun yürütücülü¤ü HKMO Adana fiube Baflkan› Hasan ZENG‹N taraf›ndan gerçeklefltirildi. Oturuma Prof.Dr. Sabahattin BEKTAfi (OMÜ), Doç.Dr. Çetin CÖMERT (KTÜ) Yrd.Doç.Dr.

S.Savafl DURDURAN (SÜ) ve TKGM Müdür yard›mc›s› Nihat fiAH‹N konuflmac›

olarak kat›ld›lar. Tapu Kadastro Genel Müdürlü¤ünün çal›flmalar›n›n ele al›nd›¤›

oturumda say›n fiAH‹N; kadastro paftalar›n›n yenilenmesi, Harita Bilgi Bankas›, TAKB‹S, TARB‹S ve Tapu Kadastro Modarnizasyon Sistemlerini aç›klayarak bu sistemler ve geliflimlerin takip edilmesi, gelifltirilmesi ve uygulanmas› süreçlerin-de geliflmekte olan teknoloji hareketlerinin takip edilmesi gereklili¤ini vurgulad›.

Ondokuz May›s Üniversitesi Bölüm Baflkan› Sebahattin BEKTAfi ; üniversitelerde-ki e¤itim politikalar›nda öne ç›kan çeliflüniversitelerde-kileri ve bölümlerde sürekli yeni program-lar›n ve ikinci ö¤retimlerin aç›lmas› ile e¤itim ve ö¤retimin kalitesini etkiledi¤ini belirti. Doç. Dr. Çetin CÖMERT konuflmas›nda; Co¤rafi Bilgi Sistemlerinde h›zl›

geliflmeler oldu¤unu ve CBS’nin ilk üç meslek aras›nda yer almaya bafllad›¤›n› be-lirtti. Neo-geography, ‹nternet CBS (Web GIS), wep mapping, Semantik web (ota-matik olarak verilere ulafl›m), birlikte üretme ve birlikte ifllerlik konular›nda dün-yadaki geliflmelerin alt›n› çizen say›n CÖMERT ülkemizdeki üniversitelerin bu geliflmeleri yakalamas› için ders müfredat›nda ve e¤itim anlay›fl›nda önemli de¤i-flikliklerin olmas› ve dünyada e¤itim ve CBS konusunda neresinde oldu¤umuzun sorgulanmas› gereklili¤inin alt›n› çizdi. Selçuk üniversitesi Jeodezi ve Fotogramet-ri Bölüm Bflk. Yard›mc›s› Yrd.Doç.Dr. S.Savafl DURDURAN ülkemizdeki Kent Bil-gi Sistemlerini de¤erlendirdi¤i konuflmas›nda arflivleme sistemindeki sorunlar›, CBS ve yöntemleri ile afl›laca¤›n› bellirtti. CBS’nin birçok amaca hizmet eden bir

disiplin oldu¤unu ve Harita ve Kadastro Mühendislerinin CBS alan›ndaki yerleri-nin daha önemli oldu¤unu ve korunmas› gerekti¤ini vurgulad›.

Teknik oturumu ve uygulama bölümünde meslek alan›ndaki teknolojik ölçme alet ve donan›m›ndaki son geliflmeler ve yaz›l›mlar hakk›nda firmalar sunum yap-t›lar. Teknolojide geliflim ve biliflim sürecine yönelik sorular soruldu.

Yaz E¤itim Kamp›nda sosyal etkinlik ve kamp anlay›fl›n›n kavranmas› ve daha verimli olmas› aç›s›ndan ö¤rencilerin kamptan güzel an›larla ayr›lmalar›n›n bir

di-¤er yönü olan Oyuncu, sanatç› ve yazarlar›m›z›n da kampa kat›l›m› sa¤lanm›flt›r.

fiair - Yazar Sunay AKIN’la hofl bir söylefli ve Fuat SAKA ile gece boyunca müzik dinletisi kamp›n unutulmaz anlar› aras›nda yerini ald›.

“Düflüncede Yöntem ve Çeliflkiler” konulu oturum; HKMO Onur Kurulu üyesi Halil KAYNARCA taraf›ndan yönetilirken konuflmac› Vecihi T‹MURO⁄LU idi.

Say›n Timuro¤lu konuflmas›nda mant›k süzgecinden geçirilen düflüncelerin çelifl-kilerini ele ald›. Türkiye’nin 1920 ile 2000 y›llar› aras›ndaki siyasi ve toplumsal yap›s› hakk›nda de¤erlendirmelerde bulundu.

“60 Y›lda Geliflmelerimiz ve Çeliflkilerimiz” konulu oturum Nail GÜLER (TMMOB II. Baflkan›) taraf›ndan yürütüldü. Erdal AKDA⁄ (HKMO Esk.Gn.Bflk), Ayhan KALYONCU (HKMO Esk.Gn.Sek) Arif DEL‹KANLI (HKMO Esk.Gn.Bflk) konuflmac› olarak kat›ld›lar. Oturumdaki konuflmac›lar üniversite y›llar›, Oda ça-l›flmalar›nda görev ald›klar› dönem ve ülkedeki toplumsal geliflmeler, ö¤renciler-den beklentiler, mesle¤in geliflimi için nelerin yap›lmas› gereklili¤i konular›nda düflüncelerini dile getirdiler. Odan›n kurumsal yap›s› ve önemine vurgu yapt›lar.

Oda çal›flmalar›ndan örnekler verdiler. Mesle¤imizin geliflmesi için neden daha çok çal›flmam›z gerekti¤i hususunda aç›klamalarda bulundular. Mesleki davran›fl ilkeleri ve mesleki etik konular›na vurgu yapt›lar.

“Yak›n Tarihimizde Ö¤renci Hareketleri” konulu oturumda yürütücülü¤ü Oda Genel Sayman› Ülkü Asiye Kutlu yaparken yazar Melih Pekdemir oturumun ko-nu¤uydu. Melih Pekdemir 1968 ve 1978 kufla¤› olarak bilinen dönemlere iliflkin baflta üniversite olmak üzere gençlik hareketlerini anlatt›. Ayn› dönemlere yöne-lik Dünyada ve Türkiye’de yaflan›lmakta olan ekonomik ve toplumsal geliflmelere de¤inen say›n Pekdemir emperyalizmin yeni yüzü küreselleflme ve son döneme iliflkin siyasal ve politik iliflkileri özetle anlatt›.

Yaz E¤itim Kamp› süresince ö¤renciler atölye çal›flmalar› kapsam›nda; forum, halk oyunlar›, tiyatro, resim ve karikatür, fliir, müzik, heykel ve seramik çal›flma-lar›nda bulunurken Oryantiring yar›flmas›nda, voleybol ve masa tenisi turnuvala-r›nda, güne bafllad›klar› sabah sporunda, gün içinde oda yöneticileri ve gönüllü kat›l›mc›larla mutfak görevlerinde, birlikte üretimi hayata geçirmenin mutlulu¤u ve sevincini paylaflt›lar. Günün yorgunlu¤u sahilde yak›lan kamp atefli etraf›nda gitar, ba¤lama ve kemençe eflli¤inde söylenen türkü ve flark›larla at›ld›.

‘1 Eylül Dünya Bar›fl günü’nde Heykel ve Seramik Atölyesi çal›flmas›nda ö¤-renciler Toprak Çocuklar›; Azize ÖN ve Yusuf ÖN’ün e¤itmenli¤inde yetenekleri-ni sergilediler. fiiir atölyesinde gün boyunca çal›flan ö¤renciler 1 Eylül Dünya

ba-r›fl günü kapsam›nda fliir dinletisi yaparak kat›l›mc›lara anlaml› dakikalar yaflatt›-lar. Bar›fl fliirleri ile dünya bar›fl›na vurgu yapt›klar› dinletiye Haluk KONAK, Lüt-fi ÜNAL ve Ali GÜNGÖRMÜLüt-fi de müzikleriyle efllik ettiler.

2 Eylül son oturumda ise “Oda, Bölüm, Mühendislik ve Ö¤renci” konulu forum-da biraraya gelen ö¤renciler ve oforum-da yöneticileri düflüncelerini paylaflt›lar.

Kamp›n veda yeme¤inde; atölye çal›flmalar›nda kamp süresince çal›flmalar ya-pan ö¤renciler ö¤rendikleri kadar›yla Trakya, Güneydo¤u ve Karadeniz yöreleri halk oyunlar› gösterisi, tiyatro ve k›sa film gösterimi yapt›lar. Oryantring yar›flma-s›, voleybol ve masa tenisi turnuvalar›nda dereceye girenler ödüllerini ald›lar. Ve-da gecesinin sonunVe-da tüm kat›l›mc›lara kat›l›m plaketi verildi.

Kamp›n son günü kurulan çad›rlar yine hep birlikte topland›, temizlendi ve

di-¤er eflyalarla birlikte bir sonraki kampta kullan›lmak üzere depoya gönderildi.

Yaz e¤itim kamp›na kat›lanlar kamp boyunca mesleki, sosyal, kültürel ve top-lumsal konulardaki oturumlar, atölye çal›flmalar› ve etkinliklerle anlaml› ve bir o kadar da de¤erli bir süreç yaflad›lar ve bir sonraki kampta buluflulmak üzere kamptan ayr›ld›lar.

Benzer Belgeler