• Sonuç bulunamadı

.

TEMA 11: KURUMSAL KAPASİTE

Faaliyet /Projeler:

Faaliyet/Proje Adı Baş. Bitiş

Tar.

Süresi Maliyeti Kaynağı 1- Personele yönelik ayda bir defa kahvaltı vb.

düzenlenecek. 2019-2023 5 Yıl 20.000,0

0

OAB 2- Her yıl personele yönelik voleybol, masa tenisi vb.

turnuvalar düzenlenecek.

2019-2023 5 Yıl 2000,00 OAB 3- Yılda en az iki defa mesleki formasyonu artırıcı

seminerler düzenlenecek.

2019-2023 5 Yıl 3000.00 OAB

Performans Göstergeleri

Performans Göstergeleri Türü Önceki

Yıl İlk

Yıl Sonraki Yıl Hedefleri 2018 2019 2020 2021 2022 2023 Öğretmen başına düşen

öğrenci sayısı Çıktı 12 9 8 8 7 6 faaliyetlerekatılan personel sayısı

Çıktı 28 30 32 34 36 40

Performans Hedefleri(1 yıllık) Yıllar Performans Hedefi:

2019 Kurum Personelimizin yapısını ve niteliğini geliştirmek.

2020 Kurum Personelimizin yapısını ve niteliğini geliştirmek.

2021 Kurum Personelimizin yapısını ve niteliğini geliştirmek.

2022 Kurum Personelimizin yapısını ve niteliğini geliştirmek.

2023 Kurum Personelimizin yapısını ve niteliğini geliştirmek.

95 STRATEJİK AMAÇ

11: Beşeri, mali, fiziki ve teknolojik yapı ile yönetim ve organizasyon yapısını iyileştirerek eğitime erişimi ve eğitimde kaliteyi artıracak etkin ve verimli işleyen bir kurumsal yapıyı tesis etmek.

HEDEF 11.2: Plan dönemi sonuna kadar, belirlenen kurum standartlarına uygun eğitim ortamlarını tesis etmek; etkin, verimli bir mali yönetim yapısı oluşturmak.

Stratejiler:

1. Okulumuza ait projelerin oluşturulmasında hijyen, enerji verimliliği, maddi ve doğal kaynakların tasarrufu gibi öncelikler dikkate alınacaktır. Mevcut ve yeni açılacak okul ve pansiyonlarının eğitim ortamları bu öncelikler göz önüne alınarak iş güvenliği esasları çerçevesinde

düzenlenecektir

2. Okulumuzun fiziki ortamları özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin gereksinimlerine uygun biçimde düzenlenecek ve destek eğitim odaları yaygınlaştırılacaktır.

3. Okulumuzun kütüphane, konferans salonu, laboratuvar, spor salonu ve bahçe gibi mekanlarının bu imkanlardan yoksun okullar tarafından kullanılabilmesi sağlanacaktır.

TEMA 11: KURUMSAL KAPASİTE

Faaliyet /Projeler:

Faaliyet/Proje Adı Baş. Bitiş

Tar.

Süresi Maliyeti Kaynağı Enerji ve su tasarrufu konularında her yıl konunun

uzmanlarına okulumuzda seminer verdirilecek.

2019-2023 5 Yıl 1500,00 OAB Engellilere yönelik rampa ve tuvalet yapılması

gereken yerler tespit edilerek bunların yapılması sağlanacak.

2019-2023 5 Yıl 15.000.0 0

OAB

Destek eğitim odaları açılması ve bu odaların donatılması sağlanacak.

Yıl Sonraki Yıl Hedefleri 2018 2019 2020 2021 2022 2023 Derslik başına düşen

öğrenci sayısı Çıktı 26 23 22 21 20 20

Engellilerin kullanımına yönelik yapılan düzenleme sayısı

Çıktı 2 3 3 4 4 5

Enerji ve su tasarrufu konusunda yapılan faaliyetlere katılanöğrenci sayısı

Çıktı 120 150 200 250 300 350

Performans Hedefleri(1 yıllık) Yıllar Performans Hedefi:

2019 Etkin ve verimli bir mali yönetim yapısı oluşturmak.

2020 Etkin ve verimli bir mali yönetim yapısı oluşturmak.

2021 Etkin ve verimli bir mali yönetim yapısı oluşturmak.

2022 Etkin ve verimli bir mali yönetim yapısı oluşturmak.

2023 Etkin ve verimli bir mali yönetim yapısı oluşturmak.

96

SARIYER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEMA- STRATEJİK AMAÇ- HEDEF TABLOSU

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 1: MESLEKİ FORMASYON

STRATEJİK AMAÇ 1: TÜM SINIFLARDA MESLEKİ FORMASYON KAZANDIRMAK

HEDEF 1.1: Kur'an-ı Kerim dersinden, müfredat çerçevesinde bütün öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i tecvit kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okumalarını, bazı sure ve ayetleri ezberlemelerini sağlamak.

HEDEF 1.2: Arapça dersinden, tüm öğrencilerin asgari Kur'an-ı Kerim'i ve Hadisleri anlayabilecek, görsel ve işitsel yayınları takip edebilecek ve kendilerini ifade edebilecek düzeyde Arapça konuşmalarını sağlamak.

HEDEF 1.3: Siyer dersinden, tüm öğrencilerin, İslâmiyet Öncesi Dönemde Arabistan'ın coğrafî durumunu, sosyal, kültürel ekonomik ve dinî özelliklerini, Hz. Muhammed'in vahiy gelmeden önceki yaşamını ve özelliklerini, vahiyle birlikte başlayan peygamberlik görevinin niteliğini, İslâmiyet'i insanlara ulaştırmada izlediği yöntemlerini, Hz.

Muhammed'in hayatı ile ilgili bilgileri edinirken örnek kişiliğini kavramalarını sağlamak.

HEDEF 1.4: Temel Dini Bilgiler ve Fıkıh derslerinden, tüm öğrencilerin dinin, insanın insanlığını gerçekleştirmesi için önemli bir araç olduğunu, dinin özünde iyilik, güzellik ve doğruluk olduğunu, başka dinlere mensup insanlara karşı önyargıdan uzak olmak

gerektiğini, İslâmiyet'in akıl ve bilimle çatışmadığını, bilimsel yöntemlerle

yorumlandığında, gerçeklerle örtüştüğünü, din ve sosyal değişim arasındaki ilişkiyi, İslâm hukuku ve metodolojisinin genel ilkelerini, güncel sorunların değerlendirilmesinde ve çözümlenmesinde taklit ve taassup yerine, akılcı yaklaşımı uygulamanın gerekliliğini, fıkhın özünü teşkil eden hak, yetki ve sorumlulukların sınırlarını kavramalarını sağlamak.

HEDEF 1.5: Hadis dersinden tüm öğrencilerin, Hz. Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'deki konumunu, hadis ilmi ve bu ilmin tarihî süreç içindeki gelişimini, dinin anlaşılması ve yorumlanmasında hadis ve sünnetin önemini, Hz. Muhammed'in sünnetinin yerel ve evrensel boyutunu, Hz. Muhammed'e atfedilen rivayetlerin sağlıklı olup olmadıklarını, Hz.

Muhammed'in sünnetinin biçimden çok öze ilişkin olduğunu, hadisleri güncel olayların ışığında yorumlamayı, meslek hayatında karşılaşacakları hadisle ilgili sorunların farkında olmalarını, Sünnet ve Hadis metinlerini sağlıklı bir şekilde yorumlayarak mesleklerinde uygulamalarını sağlamak.

HEDEF 1.6: İslâm Tarihi dersinde tüm öğrencilerin İslâm tarihinin konusu olan olay ve olguları bilimsel düşünceye uygun olarak kavramalarını, İslâm tarihini siyasî, ekonomik, dinî ve kültürel boyutları ile tanımalarını, İslâmiyet'i benimseyen toplumlarda meydana getirdiği değişimin ve bu değişimin tarihî yansımalarının İslâm tarihinin birçok Müslüman

97

topluma ait farklı tarihsel deneyimleri içerdiğini, bu tecrübelerin, farklılıklarıyla birlikte bugün de yararlanılması gereken büyük bir birikim olduğunu, İslâm tarihinin değişik dönemlerinde ortaya çıkan yanlış bilgilerin ve yorumların olabileceğini kavramalarını ve İslâm tarihinde kazanılan bilgileri, diğer alan ve kültür derslerinde kazanılan bilgilerle karşılaştırmalarını sağlamak.

HEDEF 1.7: Tefsir dersinde tüm öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'in okunabilecek ve

anlaşılabilecek bir kitap olduğunun farkında olmaları, Kur'an-ı Kerim'i, indiği tarihî zemini göz önünde bulundurarak kavramak gerektiğini, Kur'an-ı Kerim'i bugün okuyan birisi olarak onu, anlamlı kılmayı alışkanlık hâline getirmelerini, Tefsirin Kur'an-ı Kerim'i açıklamada bir bilimsel yöntem bilgisi olduğunu, Tarih içerisinde tefsir geleneğinin farklı yorumlar ortaya koyduğunu, Tefsir disiplini geleneğinin birikiminin bugün nasıl

anlamlandırılacağını ve yararlı kılınacağını,Tefsir disiplini ile diğer temel İslâm bilimleri ve beşerî bilimler arasında ilişki kurmalarını sağlamak.

HEDEF 1.8: Kelam dersinde tüm öğrencilerin; İslâm dininin inanç esaslarını

kavramalarını, insanı, özgür ve sorumlu bir varlık olarak tanımalarını, inanç alanındaki farklılaşmanın nedenlerini öğrenmelerini, Kur'an'ın iman ve bilgi anlayışını kavramalarını, olaylara ve olgulara Kur'an çerçevesinden bakma alışkanlığını ve dini dinamik bir süreç olarak yorumlama yeteneği kazanmalarını, Kelâm biliminin, din bilimleri içerisindeki yerini, önemini ve görevini kavramalarını ve din görevlisinde olması gereken değerler sistemine uygun davranma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak.

HEDEF 1.9: Hitabet ve mesleki uygulama dersinde tüm öğrencilerin, Hitabet ve mesleki uygulamaların dinhizmetlerindeki önemini kavramasını, toplumla iletişim kurma becerisi kazanmasını, din hizmeti uygulamalarının aşamalarını bilmesini, farklı mekân ve

ortamlarda din hizmeti uygulamalarını usulüne uygun olarak gerçekleştirmesini, din hizmeti uygulamalarını yapmaya istekli olmasını, vaizelik ve Kur’an öğreticiliği uygulama

becerisini kazanmasını sağlama.

HEDEF 1.10: Dinler Tarihi dersinde bütün öğrencilerin dinlerde ortak doğruların, manevî zenginliklerin bulunduğunu anlamalarını, İslâm'la birlikte diğer dinlerin özelliklerini, inanç, ibadet ve ahlâk esaslarını, diğer dinleri bilmenin din hizmetleri açısından önemini, dinî çoğulculuk, dinler arası diyalog ve misyonerlik kavramlarının farkında olmalarını, diğer dinlerin mensuplarıyla ilişkilerde bilinçli davranmalarını, İslâm'ın dışındaki dinlere objektif bakma alışkanlığı kazanmalarını Dinler Tarihi verilerini din hizmetlerinde kullanmalarını sağlamak.

98

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 2: DİL ZENGİNLİĞİ

STRATEJİK AMAÇ 2: ÖĞRENCİLERE DİL ZEVKİNİ KAZANDIRMAK, TÜRK DİLİNİ İYİ

KULLANMALARINI SAĞLAMAK

HEDEF 2.1:Öncelikli hedefimiz okul kütüphanesine uygun, ders programlarını destekleyen, öğrencinin araştırma ve okuma zevkine yönelik yeni ve bilimsel yayınlarla kütüphanemizi geliştirmek ve güncellemektir.

HEDEF 2.2:Kitap okumayı sevdirme ekibi olarak amacımız, geleceğin liderleri olarak yetişecek öğrencilerimizin, onları yetiştiren öğretmenlerimizin, velilerimizin,

okulumuzda görevli personelimizin ihtiyaçları doğrultusunda kütüphane hizmeti vermek.

HEDEF 2.3: Okulumuzda kitap okuyan öğrenci oranını %50'ye çıkarmak.

HEDEF 2.4:İl ve ilçe çapında düzenlenen sosyal faaliyetlere ve yarışmalara daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak ve bu alandaki başarıları artırarak okul bilincinin ve başarısının gelişmesini sağlamak

HEDEF 2.5:Öğrencilerin edebi türlerde yazı yazmasını sağlayabilmek.

HEDEF 2.6:Dil zevkini kazandırmak ve Türk dilini iyi kullanmalarını sağlamak amacıyla öğrencilerin edebi ve kültürel içerikli programlara katılımını sağlamak.

HEDEF 2.7:Kitap okumanın Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavında faydasını kavratarak öğrencilerde kitap okuma oranını artırılacaktır.

HEDEF 2.8:Öğrencilerimizin kelime hazinesini artırmak, okudukları kitaplarda anlamını bilmedikleri kelimeleri öğrenmelerini sağlamak için sözlük kullanma alışkanlığını kazandırmak

99

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 3: SOSYAL FAALİYETLERİ ARTIRMA

STRATEJİK AMAÇ 3: OKULUMUZDAKİ SOSYAL FAALİYETLERİN ARTTIRILMASINI SAĞLAMAK

HEDEF 3.1: Okulumuzda 2023 yılına kadar her eğitim öğretim yılında kutlanması gereken belirli gün ve haftalara ek olarak 1 seminer veya gezi yapılacak, bu sayı her eğitim öğretim yılında 1 adet yükseltilecek.

HEDEF 3.2: Okulumuzda sosyal aktivitelerden faydalanan öğrenci oranı 2023 yılına kadar %90’a ulaştırılmaya çalışılacak.

Hedef 3.3. Okulumuzun izci öğrenci sayısını ve izcilik faaliyetlerini plan dönemi sonuna kadar artırmaktır.

HEDEF 3.4: Çevre kirliliğiyle ilgili çalışmalar yapan sivil

toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarından öğrencilerimizi haberdar etmek. Okulumuzda bir atık kağıt kutusu ve atık pil kutusu bulundurmak.

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 4: SPORTİF KAPASİTE

STRATEJİK AMAÇ 4: SPORTİF FALİYETLERİN GELİŞTİRİLİP KALİTE VE SAYI AÇISINDAN

ARTIRILMASI

HEDEF 4.1: Okulun voleybol açısından başarısının artırılması.

HEDEF 4.2:Okulun basketbol açısından başarısını artırmak.

HEDEF 4.3:Okulun masa tenisi imkânlarını geliştirmek.

100

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 5: OKUL ÇEVRESİNİ GÜZELLEŞTİME

STRATEJİK AMAÇ 5 : OKULDA DİNLENME MEKANLARININ ARTIRILMASI,BAHÇELERİN DAHA GÜZEL,DAHA GÖRSEL MEKANLAR HALİNE GETİRİLMESİ VE BU ALANLARIN VERİMLİ

KULLANIMININ SAĞLANMASI

HEDEF 5.1: 2023'e kadar okul bahçelerindeki oturma banklarını artırmak ve çiçeklerle düzenlemek

.

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 6: GÜVENLİ OKUL STRATEJİK AMAÇ 6 : GÜVENLİ BİR OKUL

ORTAMI OLUŞTURMAK HEDEF 6.1: Okulumuzun güvenliğini artırmak, öğrencilerin kendilerini güvende hissedecekleri bir ortam oluşturmak

101

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 7: AKADEMİK BAŞARI

STRATEJİK AMAÇ 7 : ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARISINI ARTIRMAK

HEDEF 7.1: Başarısı % 90'ın altında olan derslerin yılsonu başarı oranını 3 puan artırmak. Başarısı %90 üzerinde olan derslerde ise başarıyı en azından korumak HEDEF 7.2: Üniversiteye giriş oranını artırmak.

HEDEF 7.3.Öğrencilerimizin kendi ilgi ve yeteneklerine uygun meslekleri

belirlemelerine ve seçim yapmalarına yardımcı olmak. Öğrencilere rol model olması açısından okulumuza en az ayda bir kariyer sahibi bir yetkilinin çağrılarak seminer verilmesi

HEDEF 7.4: 2017–2018 eğitim-öğretim yılında rehberlik hizmetlerinden bireysel olarak yararlanan öğrenci sayısı 354 iken, 2023 yılına kadar bu sayıyı tüm öğrencilere yaymak.

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 8: MEZUNLARLA DAYANIŞMA STRATEJİK AMAÇ 8 : OKULUMUZU MEZUNLARI İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLAN BİR KURUM

YAPMAK

HEDEF 8.1: Mezun öğrencilerle kurumsal bağları geliştirmek

102

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 9: EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ OLMA

STRATEJİK AMAÇ 9 : OKULUMUZU ÖĞRENCİLERİN KENDİLERİNİ İFADE EDEBİLECEKLERİ, BOŞ ZAMANLARINI GEÇİRMEK İSTEYECEKLERİ CAZİBE MERKEZİ

HALİNE GETİRMEK

HEDEF 9.1: Okul Kütüphanesinden yararlanan öğrenci sayısını artırmak

HEDEF 9.2: Okulumuzda sosyal ve kültürel faaliyetleri gelenek haline getirmek.

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 10: VELİ- OKUL İŞBİRLİĞİ

STRATEJİK AMAÇ 10 : VELİLERİYLE ORTAK AMACA KİLİTLENMİŞ VE BU AMAÇ İÇİN ÇALIŞAN

OKUL OLABİLMEK HEDEF 10.1: Okul – aile işbirliğinin eşgüdümle sağlanabilmesi için velileri çocuklarının gelişim dönemi özellikleri hakkında bilgilendirmektir.

103

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER

TEMA 11: KURUMSAL KAPASİTE

STRATEJİK AMAÇ 11: BEŞERİ, MALİ, FİZİKİ VE TEKNOLOJİK YAPI İLE YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISINI İYİLEŞTİREREK EĞİTİME ERİŞİMİ VE EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTIRACAK ETKİN VE VERİMLİ İŞLEYEN BİR

KURUMSAL YAPIYI TESİS ETMEK.

HEDEF 11.1: Müdürlüğümüz hizmetlerinin etkin sunumunu sağlamak üzere kurum personelimizin yapısını ve niteliğini geliştirmek.

HEDEF 11.2: Plan dönemi sonuna kadar, belirlenen kurum standartlarına uygun eğitim ortamlarını tesis etmek; etkin, verimli bir mali yönetim yapısı oluşturmak.

104

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER SORUMLU ŞUBE/BİRİM

TEMA 1: MESLEKİ FORMASYON

STRATEJİK AMAÇ 1:

TÜM SINIFLARDA MESLEKİ FORMASYON KAZANDIRMAK

HEDEF 1.1: Kur'an-ı Kerim dersinden, müfredat çerçevesinde bütün öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i tecvit kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okumalarını, bazı sure ve ayetleri ezberlemelerini sağlamak. HEDEF 1.2: Arapça dersinden, tüm öğrencilerin asgari Kur'an-ı Kerim'i ve Hadisleri anlayabilecek,

görsel ve işitsel yayınları takip edebilecek ve kendilerini ifade edebilecek düzeyde Arapça konuşmalarını sağlamak.

HEDEF 1.3: Siyer dersinden, tüm öğrencilerin, İslâmiyet Öncesi Dönemde Arabistan'ın coğrafî durumunu, sosyal, kültürel ekonomik ve dinî özelliklerini, Hz. Muhammed'in vahiy gelmeden önceki yaşamını ve özelliklerini, vahiyle birlikte başlayan peygamberlik görevinin niteliğini, İslâmiyet'i insanlara ulaştırmada izlediği yöntemlerini, Hz. Muhammed'in hayatı ile ilgili bilgileri edinirken örnek kişiliğini kavramalarını sağlamak.

HEDEF 1.4: Temel Dini Bilgiler ve Fıkıh derslerinden, tüm öğrencilerin dinin, insanın insanlığını gerçekleştirmesi için önemli bir araç olduğunu, dinin özünde iyilik, güzellik ve doğruluk olduğunu, başka dinlere mensup insanlara karşı önyargıdan uzak olmak gerektiğini, İslâmiyet'in akıl ve bilimle çatışmadığını, bilimsel yöntemlerle yorumlandığında, gerçeklerle örtüştüğünü, din ve sosyal değişim arasındaki ilişkiyi, İslâm hukuku ve metodolojisinin genel ilkelerini, güncel sorunların

değerlendirilmesinde ve çözümlenmesinde taklit ve taassup yerine, akılcı yaklaşımı uygulamanın gerekliliğini, fıkhın özünü teşkil eden hak, yetki ve sorumlulukların sınırlarını kavramalarını sağlamak.

HEDEF 1.5: Hadis dersinden tüm öğrencilerin, Hz. Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'deki konumunu, hadis ilmi ve bu ilmin tarihî süreç içindeki gelişimini, dinin anlaşılması ve yorumlanmasında hadis ve sünnetin önemini, Hz. Muhammed'in sünnetinin yerel ve evrensel boyutunu, Hz. Muhammed'e atfedilen rivayetlerin sağlıklı olup olmadıklarını, Hz. Muhammed'in sünnetinin biçimden çok öze ilişkin olduğunu, hadisleri güncel olayların ışığında yorumlamayı, meslek hayatında karşılaşacakları hadisle ilgili sorunların farkında olmalarını, Sünnet ve Hadis metinlerini sağlıklı bir şekilde

yorumlayarak mesleklerinde uygulamalarını sağlamak.

HEDEF 1.6: İslâm Tarihi dersinde tüm öğrencilerin İslâm tarihinin konusu olan olay ve olguları bilimsel düşünceye uygun olarak kavramalarını, İslâm tarihini siyasî, ekonomik, dinî ve kültürel boyutları ile tanımalarını, İslâmiyet'i benimseyen toplumlarda meydana getirdiği değişimin ve bu değişimin tarihî yansımalarının İslâm tarihinin birçok Müslüman topluma ait farklı tarihsel deneyimleri içerdiğini, bu tecrübelerin, farklılıklarıyla birlikte bugün de yararlanılması gereken büyük bir birikim olduğunu, İslâm tarihinin değişik dönemlerinde ortaya çıkan yanlış bilgilerin ve yorumların olabileceğini kavramalarını ve İslâm tarihinde kazanılan bilgileri, diğer alan ve kültür

105

derslerinde kazanılan bilgilerle karşılaştırmalarını sağlamak.

HEDEF 1.7: Tefsir dersinde tüm öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'in okunabilecek ve anlaşılabilecek bir kitap olduğunun farkında olmaları, Kur'an-ı Kerim'i, indiği tarihî zemini göz önünde bulundurarak kavramak gerektiğini, Kur'an-ı Kerim'i bugün okuyan birisi olarak onu, anlamlı kılmayı alışkanlık hâline getirmelerini, Tefsirin Kur'an-ı Kerim'i açıklamada bir bilimsel yöntem bilgisi olduğunu, Tarih içerisinde tefsir geleneğinin farklı yorumlar ortaya koyduğunu, Tefsir disiplini geleneğinin birikiminin bugün nasıl anlamlandırılacağını ve yararlı kılınacağını,Tefsir disiplini ile diğer temel İslâm bilimleri ve beşerî bilimler arasında ilişki kurmalarını sağlamak.

HEDEF 1.8: Kelam dersinde tüm öğrencilerin; İslâm dininin inanç esaslarını kavramalarını, insanı, özgür ve sorumlu bir varlık olarak tanımalarını, inanç alanındaki farklılaşmanın nedenlerini öğrenmelerini, Kur'an'ın iman ve bilgi anlayışını kavramalarını, olaylara ve olgulara Kur'an çerçevesinden bakma alışkanlığını ve dini dinamik bir süreç olarak yorumlama yeteneği

kazanmalarını, Kelâm biliminin, din bilimleri içerisindeki yerini, önemini ve görevini kavramalarını ve din görevlisinde olması gereken değerler sistemine uygun davranma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak.

HEDEF 1.9: Hitabet ve mesleki uygulama dersinde tüm öğrencilerin, Hitabet ve mesleki uygulamaların dinhizmetlerindeki önemini kavramasını, toplumla iletişim kurma becerisi kazanmasını, din hizmeti uygulamalarının aşamalarını bilmesini, farklı mekân ve ortamlarda din hizmeti uygulamalarını usulüne uygun olarak gerçekleştirmesini, din hizmeti uygulamalarını yapmaya istekli olmasını, vaizelik ve Kur’an öğreticiliği uygulama becerisini kazanmasını sağlama.

HEDEF 1.10: Dinler Tarihi dersinde bütün öğrencilerin dinlerde ortak doğruların, manevî

zenginliklerin bulunduğunu anlamalarını, İslâm'la birlikte diğer dinlerin özelliklerini, inanç, ibadet ve ahlâk esaslarını, diğer dinleri bilmenin din hizmetleri açısından önemini, dinî çoğulculuk, dinler arası diyalog ve misyonerlik kavramlarının farkında olmalarını, diğer dinlerin mensuplarıyla ilişkilerde bilinçli davranmalarını, İslâm'ın dışındaki dinlere objektif bakma alışkanlığı kazanmalarını Dinler Tarihi verilerini din hizmetlerinde kullanmalarını sağlamak.

106

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER SORUMLU ŞUBE/BİRİM

TEMA 2: DİL ZENGİNLİĞİ

STRATEJİK AMAÇ 2: ÖĞRENCİLERE

DİL ZEVKİNİ KAZANDIRMAK, TÜRK DİLİNİ İYİ KULLANMALARINI

SAĞLAMAK

HEDEF 2.1:Öncelikli hedefimiz okul kütüphanesine uygun, ders programlarını destekleyen, öğrencinin araştırma ve okuma zevkine yönelik yeni ve bilimsel yayınlarla kütüphanemizi geliştirmek ve güncellemektir.

HALİME BOZYEL PERİHAN AYAR MEHMET ALİ BODUR DERYA AYATA KARAKAŞ

GÜLCAN BECERMİŞ HAMİYET OKUMUŞ HEDEF 2.2:Kitap okumayı sevdirme ekibi olarak amacımız, geleceğin liderleri olarak

yetişecek öğrencilerimizin, onları yetiştiren öğretmenlerimizin, velilerimizin, okulumuzda görevli personelimizin ihtiyaçları doğrultusunda kütüphane hizmeti vermek.

HEDEF 2.3: Okulumuzda kitap okuyan öğrenci oranını %50'ye çıkarmak.

HEDEF 2.4:İl ve ilçe çapında düzenlenen sosyal faaliyetlere ve yarışmalara daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak ve bu alandaki başarıları artırarak okul bilincinin ve başarısının gelişmesini sağlamak

HEDEF 2.5:Öğrencilerin edebi türlerde yazı yazmasını sağlayabilmek.

HEDEF 2.6:Dil zevkini kazandırmak ve Türk dilini iyi kullanmalarını sağlamak amacıyla öğrencilerin edebi ve kültürel içerikli programlara katılımını sağlamak.

HEDEF 2.7:Kitap okumanın Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavında faydasını kavratarak öğrencilerde kitap okuma oranını artırılacaktır.

HEDEF 2.8:Öğrencilerimizin kelime hazinesini artırmak, okudukları kitaplarda anlamını bilmedikleri kelimeleri öğrenmelerini sağlamak için sözlük kullanma alışkanlığını kazandırmak

107

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER SORUMLU ŞUBE/BİRİM

TEMA 3: SOSYAL FAALİYETLERİ ARTIRMA

STRATEJİK AMAÇ 3:

OKULUMUZDAKİ SOSYAL FAALİYETLERİN ARTTIRILMASINI

SAĞLAMAK

HEDEF 3.1: Okulumuzda 2023 yılına kadar her eğitim öğretim yılında kutlanması gereken belirli gün ve haftalara ek olarak 1 seminer veya gezi yapılacak, bu sayı her eğitim öğretim yılında 1 adet yükseltilecek.

AYLA DEMİRAL GÜLAHMET AKIN AYŞE TOPÇUOĞLU CAN YILDIRIM NECLA ARSLAN ESRA KORUR ÖZLEM UÇAR

HEDEF 3.2: Okulumuzda sosyal aktivitelerden faydalanan öğrenci oranı 2023 yılına kadar %90’a ulaştırılmaya çalışılacak.

Hedef 3.3. Okulumuzun izci öğrenci sayısını ve izcilik faaliyetlerini plan dönemi sonuna kadar artırmaktır.

HEDEF 3.4: Çevre kirliliğiyle ilgili çalışmalar yapan sivil

toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarından öğrencilerimizi haberdar etmek. Okulumuzda bir atık kağıt kutusu ve atık pil kutusu bulundurmak.

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER SORUMLU ŞUBE/BİRİM

TEMA 4: SPORTİF KAPASİTE

STRATEJİK AMAÇ 4:

SPORTİF FALİYETLERİN

GELİŞTİRİLİP KALİTE VE SAYI

AÇISINDAN ARTIRILMASI

HEDEF 4.1: Okulun voleybol açısından başarısının artırılması. AHMET DEMİR İBRAHİM PURÇAK HEDEF 4.2:Okulun basketbol açısından başarısını artırmak.

HEDEF 4.3:Okulun masa tenisi imkânlarını geliştirmek.

108

TEMA STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEFLER SORUMLU ŞUBE/BİRİM

TEMA 5: OKUL ÇEVRESİNİ GÜZELLEŞTİME STRATEJİK AMAÇ 5 : OKULDA DİNLENME MEKANLARININ ARTIRILMASI,BAHÇELERİN DAHA GÜZEL,DAHA GÖRSEL MEKANLAR HALİNE

GETİRİLMESİ VE BU ALANLARIN VERİMLİ KULLANIMININ

SAĞLANMASI

HEDEF 5.1: 2023'e kadar okul bahçelerindeki oturma banklarını artırmak ve çiçeklerle düzenlemek

.

SALİH GÖKCAN AYŞE BERİL SANAÇ HAZEL DEMİR

SALİH GÖKCAN AYŞE BERİL SANAÇ HAZEL DEMİR

Benzer Belgeler