• Sonuç bulunamadı

İhraççının yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin yönetim ve uzmanlık deneyimleri hakkında bilgi:

FAZ II – Hero yazılımının dış pazarlarda entegratörlerden oluşan kanal yapısı üzerinden yayılımını sağlayan geliştirmelerin gerçekleştirilmesini kapsamaktadır

12. ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME, PATENT VE LİSANSLAR

15.3. İhraççının yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin yönetim ve uzmanlık deneyimleri hakkında bilgi:

Yönetim Kurulu:

Korhan KURDOĞLU

1987 yılında Miami Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Korhan Kurdoğlu, yüksek lisansını Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamlamıştır.

1991 yılında kurduğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği ilk şirketi olan Ata Yatırım’ı daha sonra teknoloji, finans, turizm, inşaat, gıda ve gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde diğer şirketleri izledi. 1998 yılında finans ve teknoloji şirketlerini Ata Holding çatısı altında toplayan Sn. Kurdoğlu, 2013 yılında da gıda grubu şirketlerinin TFI TAB Gıda Yatırımları A.Ş adı altında toplanmasına öncülük etmiştir.

TFI-TAB Gıda Yatırımları’nın kurucu üyesi olan Korhan Kurdoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO olarak görev yapmaktadır. Kurdoğlu ailesine ait birçok şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olan Korhan Kurdoğlu, 35 şirketin de kurucu ortağıdır. Ayrıca Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Çin İş Konseyi Başkanı olan Kurdoğlu, Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) Çin Network Başkanlığını da yürütmektedir

Erhan KURDOĞLU

Sn. Erhan Kurdoğlu 1986 yılında Miami Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1987-1991 Yılları arasında Ata İnşaat bünyesinde Genel Koordinatör Yardımcısı olarak görev aldı. 1993 yılında inşaat alanında faaliyet göstermek üzere Ekur İnşaat, Ekur Otomasyon ve 1 yıl sonra Ekur Proje şirketlerini kurdu. 1994 yılında kurduğu TAB Gıda ile 1995 yılında Burger

136

King®’in Türkiye haklarını satın alarak gıda ve perakende yatırımlarını başlattı. Aynı yıl, TAB Gıda’nın lojistik hizmetlerini sağlamak üzere Fasdat Gıda Dağıtım’ı, ekipman ve bakım-onarım hizmetlerini sağlamak üzere MES Mutfak Ekipmanları’nı kurdu. Bir yandan da, 1995-1997 yılları arasında sırayla kurduğu Ekurus Wood Jsc, Ekurus Dış Ticaret ve Yamata şirketleri ile Rusya’da inşaat faaliyetlerini sürdürdü.

İstikrarlı büyüme ve yatırım stratejisiyle Burger King®’i kısa sürede Türkiye pazarında sektörünün lideri konumuna getiren Sn. Kurdoğlu, 2007 yılında TAB Gıda’nın Pazarlama Şirketi olan Reklam Üssü Reklam Ajansı’nı kurdu. Aynı yıl Sbarro® ve Popeyes® markalarının Türkiye haklarını alarak bu iki markayı Türkiye pazarına soktu. Hızlı büyüyen restoran zincirlerinin tedarik ihtiyaçlarına yönelik olarak 2007 yılında teknolojik açıdan dünyanın sayılı tesisleri arasında gösterilebilecek özelliklerdeki ilk ekmek fabrikası Ekmek Unlu Gıda’yı, 2010 yılında ise Fasdat Sebze Doğrama Paketleme’yi faaliyete geçirerek gıda grubu şirketlerinin sayısını arttırdı. 2013 yılında Afyon Atakey Patates Fabrikası’nı, 2016 yılında da bu güçlü üretim zincirinin son halkası olan Amasya EKUR Et Entegre Tesisi’ni açarak ciddi bir ekosistem kurdu. 2010 yılında, hali hazırda Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Arby’s®

markasının Türkiye haklarını aldı. 2013 yılında ilk restoranı açılan Türkiye’nin döner restoran zinciri Usta Dönerci® markasını yarattı. 2019 yılında, çeyrek asırlık tecrübesi ile Usta Dönerci®’ den sonra Usta Pideci® markasını kurdu.

Sn. Erhan Kurdoğlu, halen Ata Holding bünyesinde bulunan tüm şirketlerin Yönetim Kurulu Üyesidir.

1962 Samsun doğumlu olan Sn. Kurdoğlu evli ve 2 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

Tuncer KÖKLÜ

Ata Holding şirketlerinden Ata Yatırım’a 1995 yılında katılan Tuncer Köklü, görevi süresince Ata Yatırım’ın yeniden yapılanması, Ata Online Menkul Kıymetler A.Ş. ve Ata Pörtföy Yönetimi A.Ş. şirketlerinin kurulması ve grubun teknoloji şirketlerinin yapılandırılması görevlerinde yer aldı. Yürüttüğü çeşitli teknoloji projelerinin yanısıra, sektördeki ilk ISO 9002 belgelendirmesi, Capital e-dönüşüm ödülü ve sektörde tek Tüsiad-KalDer Ulusal Kalite Başarı Ödülü’nün Ata Yatırım tarafından alınması projelerine liderlik yaptı.

1999 yılında Ata Holding’e İnsan Kaynakları ve Toplam Kalite Koordinatörü olarak geçen Tuncer Köklü, tüm grup şirketlerinin Ata Holding vizyonu çerçevesinde İnsan Kaynakları ve Toplam Kalite yönetimi süreçlerinin koordinasyonu sorumluluklarını üstlendi. Ata Holding’e katılmadan önce teknoloji ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde Planlama ve Proses Geliştirme Müdürlükleri görevlerini yerine getiren Tuncer Köklü, halen Ata Holding’te yer alan çeşitli şirketlerin yönetim kurullarında görev yapmaktadır.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK), Dünya –Türk İş Konseyi (DTİK), Kalite Derneği (KalDer), TÜSİAD - Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu gibi üyeliklerinin yanısıra, EFQM-European Foundation for Quality Management Ödül Baş Değerlendiricisi, KalDer Ulusal Kalite Ödülü Baş Değerlendiricisi, ISO 9000 Denetçisi, ERC-Ethics Resource Center Kurumsal Etik Yönetmenliği sertifikalarına sahiptir. İ.Ü. T.Teknoloji Mühendisliği mezunu olan Tuncer Köklü, bu eğitimin üzerine Stanford Business School - Strategic Human Capital Management ve Harvard Business School Strategic Management sertifika programlarını tamamlamıştır.

Cumhur Sait Şahin TULGA

Ankara doğumlu olan Şahin Tulga, ilk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji, lise öğrenimini de Ankara Fen Lisesi’nde tamamladı. Üniversite lisans ve master derecelerini ABD’deki

137

Massachusetts Institute of Technology’den aldı. Mezuniyet sonrası ABD ve Türkiye’de çalıştı.

ABD’de Drilling Resources Development Corporation firmasının Ar-Ge Müdürlüğünü, Türkiye’de ise sırasıyla Bordata, Entek, Digital Equipment, Lucent Technologies ve Hewlett Packard firmalarında Genel Müdürlük yaptı. Profesyonel olarak çalıştığı firmalarda çok büyük ciro ve kârlılık artışları sağlamasıyla tanınmaktadır.

Şahin Tulga, 2008 yılından beri stratejik yönetim konularında yönetim danışmanlığı, yönetim kurulu üyeliği, eğitmenlik, mentor/koçluk ve profesyonel konuşmacılık yapmaktadır. Bu kapsamda çeşitli kuruluşlara destek vermektedir. Aynı zamanda Mentoro Platformu’nun kurucu üyesi de olan Şahin Tulga, tam zamanlı olmaksızın Sabancı, Koç, İzmir Ekonomi ve Bilkent Üniversitelerinde ders vermektedir. Şirket etkinliklerinin yanısıra TEDx İstanbul’un da konuşmacılarındandır. Tulga’nın Uzmanlık konuları; strateji tasarımı, dijital dönüşüm, liderlik geliştirme ve stratejik büyümedir. Tulga evlidir, iki kızı ve iki torunu bulunmaktadır.

Yönetimde Söz Sahibi Olan Personel:

Ümit Cinali

1979 yılında Massachusetts Institute of Technology üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Ümit Cinali, yüksek lisansını Harvard Business School MBA programında tamamlamıştır.

Ümit Cinali, 1984 yılına kadar Raychem Corporation’da Pazarlama Müdürü olarak çalışmıştır.

1999 yılına kadar kurucularından olduğu Melard Technologies firmasında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ümit Cinali, 1999 yılından 2001 yılına kadar FitLinxx’te Baş İşletme Görevlisi (COO) olarak görev almıştır. Ümit Cinali, 2001 yılından 2002 yılına kadar Exenet Technologies’de Şirket Başkanı ve Baş İşletme görevlerini üstlenmiş; sonrasında Exenet LLC firmasına geçerek 2002 yılından 2009 yılı sonuna kadar Genel Müdür görevini üstlenmiştir.

Ümit Cinali, 2010 yılından 2014 yılına kadar Cisco Türkiye’de Genel Müdür görevi yapmış;

büyük çapta kurumsal ve kamu dijital dönüşüm projelerinde yer almıştır. Ekim 2014’den beri Ata Holding A.Ş. iştiraki olan ATP (ATA Teknoloji Platformları) bünyesinde Genel Müdür olarak görev almaktadır.

2010-2015 seneleri Türkiye Bilişim Vakfı yönetim kurulu, 2011-2015 TUBİSAD yönetim kurulu ve 2013-2014 ABFT (Türkiye Amerikan İş Forumu) yönetim kurulu üyeliklerini yapan Ümit Cinali, ana dil yetkinliği seviyesinde İngilizce konuşabilmektedir.

Ceyhan Er

Ceyhan Er 1981 yılında Marmara Üniversitesi Finans ve Muhasebe bölümlerinden mezun olmuştur. Aynı yılda iş hayatına başlayan Ceyhan Er, 1990 yılına kadar Yapı ve Kredi Bankası’nda Bilanço İstatistik görevini üstlenmiştir. 1990 yılından 1994 yılına kadar Çarmen Çarşı Menkul Değerler Şirketi’nde Muhasebe Müdürü olarak görev alan Ceyhan Er, 1994 yılından 2018 yılına kadar Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin bünyesinde yer almıştır. İlk olarak 2005 yılına kadar Merkezi Operasyon Müdürlüğü yapmış ve daha sonrasında 2018 yılına kadar Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlenmiştir. Ceyhan Er, Eylül 2018 yılından beri Ata Holding iştiraki olan ATP Dijital Dönüşüm bünyesinde Finans Bölümü Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaktadır. Ceyhan Er orta düzeyde İngilizce konuşabilmektedir.

138

15.4. Yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin son durum da dahil