• Sonuç bulunamadı

3.6. İNCİ LOJİSTİK A.Ş SWOT (FÜTZ) ANALİZİ

3.6.2. İşletmenin Üstün ve Zayıf Yönlerinin Tespiti

İşletmelerde yönetimin karar verme süreci kısaldıkça, çalışan kadro arasında problemler daha az yaşanır, pazarlama ve hizmet daha sağlıklı gerçekleşir. İnci Lojistik A.Ş.’nin karar verme süresi kısadır. Problemler anında çözülür. Ayrıca alt kadro problemleri öncelikle kendi arasında çözer. Bu durum işletmenin üstün yönlerinden biridir.

Yeterli, nitelikli ve yetişmiş kadro işletmeler için bulunmaz bir servettir. İşletmeler, kadrolarını verimli kullanırsa hedeflerine daha kolay ulaşabilir. İnci Lojistik A.Ş.’nin yeterli kadrosu mevcuttur. Toplam 44 kişinin 27’si yüksekokul ve üniversite mezunu, geri kalan personel lise mezunudur Ayrıca işe alınan her personel yaklaşık 6 ay hizmet içi eğitime tabi tutulur. Böyle bir işletme her zaman sektörde güçlü (üstün) pozisyonda kalır.

Lojistik yönetiminde en önemli unsur birimler arasındaki hizmet, mal ve bilgi akışının kesintisiz, zamanında ve doğru şekilde iletilmesidir. Bu kapsamda ana lojistik faaliyetlerinin tümünde etkin bir yönetim için iletişim alt yapısı oldukça önemlidir. İletişim alt yapısının istenilen düzeyde hizmet verebilmesi, gerekli hizmet

154 sağlayıcıların kullanıcı taleplerini ve gereksinimlerini karşılaması ile ilişkilidir. Bilgi çağında, iletişim alt yapısı eksikliği rekabet edebilme yetisini olumsuz yönde etkilemektedir. Türkiye’de faaliyet gösteren lider telekomünikasyon kuruluşları hem bireysel hem de kurumsal düzeyde hizmet vermektedirler. Telekomünikasyon alt yapısının güçlü ve çağın koşullarına uygun olarak tasarlanmış olması sadece toplumda yaşayan bireyleri değil, ülke çapında faaliyet gösteren işletmeleri de yakından ilgilendirmektedir. Teknoloji ve iletişim alanındaki büyük gelişmeler işletmeleri kıyasıya bir rekabete ve her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı ekonomik bir yarışa itmiştir. Mevcut dünya düzeninde ayakta kalabilmek, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun ürün ve hizmet üretiminin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir. Buda ancak işletmelerin kurduğu teknolojik alt yapın hızlı ve ihtiyaçlara cevap verebilecek düzeyde olması ile mümkündür. Firma bu bağlamda hizmet sunduğu müşterilere taşıdığı malların takibinin yapılabilmesi amacıyla, Gönderi Takip Sistemi adını verdiği internet üzerinden kolayca bağlanılabilecek bir sistem geliştirmiştir.

155 Firmalar açısından güvenlik ve malın doğru zamanda, doğru yere, doğru şekilde taşınması lojistiğin değişmez unsurlarındandır. Malın hasarsız bir şekilde müşteriye ulaştırılması oldukça önemli bir konu olup, müşteriye sunulan güvenin düzeyine göre firma sektörde rekabet üstünlüğünü artırabilir. Buradan hareketle “Sizin için değer taşır.” sloganıyla yola çıkan ve toplamda 11500 m2 serbest ve gümrüklü depoları ile operasyonel depolama hizmeti sunan İnci Lojistik A.Ş. , gümrük standartlarında yüksek çözünürlüklü araç ve kişilerin teşhis edilebildiği 7/24 kayıt edilip web ve 3G standartlarında uzaktan izlenebilen güvenlik sistemi kurdurmuştur. İnternet üzerinden erişim olanağı sağlanılan firmada, izleme ve kayıt yeri olarak İzmir Kemalpaşa Bilgi İşlem Merkezi güvenlik merkezi olarak tercih edilmiştir. İzleme yazılımı CCTV sistemlerinde en yüksek standartları içeren olarak Fujitron IVMS 2000 kullanılan projede 76 adet kamera ve HD lensler tercih edildi. Muhafaza olarak IP66 standartlarında yüksek kalitede poliüretan ürünler seçilmiş tüm kablolama ve enerji hatları yeniden tesis edilmiştir. Altyapı ürünlerinde uzman markalar tercih edilerek tüm bağlantılar VPN üzerinden merkezi yönetecek şekilde adapte edilmiştir. 2010 yılında yapılan bu sistem 7/24 mevcudiyetini korumaktadır. İnci Lojistik güvenlik projesinde üst seviyede kaliteli görüntü veren kameralar ile birlikte depo ve antrepoların güvenliği en üst düzeyde sağlanmıştır. 7 gün 24 saat yüksek kalitede görüntülü oto kontrol sağlandı yetkili personelin cep telefonlarından

156 sorumluluk sahalarını kontrol etmesine imkan veren güvenlik sistemi oluşturulmuştur. Müfettiş kontrollerinde de denetçinin referans olarak diğer firmalara gösterdiği İnci Lojistik A.Ş.’nin kurduğu teknolojik altyapı, diğer antrepolar tarafından benchmark alınmıştır.

Uluslararası pazarlarda söz sahibi olabilmek pazardaki mevcut kaliteyi yenilikleri yakalamaktan geçer. Pazarın yapısını analiz atmak ve buna uygun hamlelerde bulunmak pazarda sözü geçer olmanın en önemli etkenleridir. Bu noktada firmadaki mevcut kalite anlayışı dünyadaki yenilikleri takip etmek önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle firma uluslararası alanda kabul edilirliğini ve tercih edilebilirliği arttırmak amacı ile uluslararası geçerliliği olan IATA, SGM gibi lisansları aldığı belirtilmiştir.

Günümüzün yoğunlaşan rekabet koşulları, kuruluş ve müşteri arasında kurulan olumlu ilişkileri işletmeler için üstünlük sağlayıcı bir faktör olarak öne çıkarmaktadır. Gittikçe keskinleşen rekabet koşulları altında sağlıklı ve uzun dönemli müşteri ilişkileri kurmak, kuruluşların önemli rekabet araçlarından biri olmaktadır. İnci Lojistik A.Ş. kuruluşundan bugüne müşteri ilişkisine büyük önem vermiş, uzun yıllar ve zahmetle oluşturduğu müşteri portföyünde, müşteri ilişkisini birinci sıraya koymuştur. Böylelikle işletme, her geçen zaman içinde müşteri ağını genişletmekte ve müşteri ilişkisini daha sıkı tutmaktadır.

Marka imajı, işletmeler için önemli bir faktördür. Müşteriler daha çok marka imajı olan ürünleri tercih ederler. Çünkü marka imajı olan ürünler tanınmıştır ve güvenilirdir. Kurduğu Hayers Lemmerz, İnci Akü, İncitaş, ISM Makina Elektirk, İnci Sigorta gibi firmaları, 1700 çalışanı ve 350 milyon USD ihracatıyla Türkiye ekonomisi içinde varlığından söz ettiren bir holdingin bünyesinde yer alan İnci Lojistik A.Ş. marka imajını Türkiye’de sağlam bir zemine oturtarak rakipleri karşısında üstünlük elde etmiştir.

Birçok işletme açısından lojistik faaliyetlerinin amacı, ilk madde ve malzeme, yarı mamul ve mamullerin doğru zamanlarda, doğru yerlerde, doğru miktarlarda ve

157 kullanılabilir biçimlerde en düşük maliyet ve en hızlı yöntemlerle alıcıya teslimidir. Fakat hiçbir sistem eş zamanlı olarak hem maliyetleri minimuma indirip hem de hizmet düzeyini maksimuma çıkaramaz. Bundan dolayı lojistik sisteminde hedef önceden belirlenmiş bir üretim-pazarlama desteği düzeyine, mümkün olan en düşük toplam maliyetle etkin bir biçim de erişmektir. Bu ise, lojistik faaliyetlerinin tek bir performans sistemi içerisinde ele alınmasını ifade eden bütünleşik lojistik sistemine bağlıdır. İnci Lojistik A.Ş. uluslararası deniz, kara ve hava taşımacılığı, ulusal taşımacılık, depo, antrepo kısmi deniz taşımacılığı, sigortacılık gibi sağladığı bütünleşik lojistik hizmetlerinin yanı sıra müşterisi olan firmaların istek ve beklentilerini tedarik zinciri bakış açısıyla yönlendirmektedir.

Hammaddeye ulaşımı, dağıtım kanallarının kolayca organizasyonu ve müşteriye kolay ulaşımı bakımından İstanbul, stratejik konumundan dolayı önemli yer tutmaktadır. İnci Lojistik A.Ş.’nin İzmir merkezli bir firma olması yapılan ticaretin sadece %5 inin İzmir’de gerçekleşmesi ve firmanın İstanbul’da merkezi bulunmaması nedeniyle payının az olması firmanın zayıf tarafıdır.

Denizyolu taşımacılığında elleçleme kapasitesi ve firmaların bulundukları merkezden dünyaya taşıyacakları yükün miktarı rekabet edebilirlikleri açısından firmalar için oldukça önemlidir. İnci Lojistik AŞ.‘nin Mersin ve İstanbul limanlarından az pay alması ve İzmir’de bulunan 3 limanının elleçleme kapasitesinin sadece Almanya’nın Duisburg kentindeki iç terminalinin elleçleme kapasitesi olan 1.5 milyon konteynır ile sınırlı olması firmanın merkezinde sunduğu hizmetin kapasitesi açısından zayıf tarafıdır. Ayrıca firmanın yöneleceği demiryolu taşımacılığında ise İstanbul-İzmir arasında ro-ro hattı bulunmaması firmanın yaşadığı dezavantajlardan bir diğeridir.

ÜSTÜNLÜKLER

• Karar verme sürecinin kısa olması • Yeterli ve nitelikli kadronun olması • Teknolojik alt yapısının güçlü olması

158 • Müşteri ilişkisinin iyi olması

• Firmanın İnci Holding markasının bünyesinde olması • Bütünleşmiş (entegre olmuş) işletme biçiminin olması

ZAYIFLIKLAR

• İşletmenin merkezinin İstanbul’da olmaması

• İzmir Limanının eleçleme kapasitesinin yetersiz olması