• Sonuç bulunamadı

4. BÖLÜM: YUVAMIZ DERGİSİNDEN TÜRLERE GÖRE SEÇİLMİŞ

4.1.11. Haber Olay örnekleri

3. POLİTİKACI DİPLOMAT İLİŞKİLERİ YASAK MI?

bağımsız milletvekili Ahmet Faikoğlu ile bir lokantada yemek yemesi Millet Meclisine kadar uzayan bir olay oldu.

Olayı, isterseniz Ahmet Faikoğlu’nun kendisinden dinleyelim:

“Gerçekten geçtiğimiz günlerde Sayın Alpman’la İskeçe’de bir yemek yemiştik. Daha sonra haber aldım ki bazı milletvekilleri bu konuyu Soru Önergesi şeklinde Meclis’e getirmişler. Bunun üzerine ben de bir soru önergesi hazırladım.”

-Neler sordunuz?

“-Maddeler halinde sıralayalım:

1- Bir milletvekilinin bir başkonsolosla dostluk kurması, karşılıklı ziyaretlerde bulunmaları ve yemekler yemelerinden Dış İşleri Bakanlığı rahatsız mı oluyor? 2- Milletvekillerinin diplomatlarla ilişki kurmalarını yasaklayan yasalar mı var? 3- Komotini’de Türk Başkonsolosluğu bulunması yasadışı mı?

4- Komotini’deki Türk Başkonsolosluğu İtalyan, Alman, İngiliz veya Amerikanlar için mi, yoksa Batı Trakya’da Türk bulunduğu için mi kuruldu?”

-İlginç sorular; buna bir cevap verildi mi? “-Cevap yerine sorular geri çevrildi.” -Neden?

“-Sorunun birinde Batı Trakya Türkü dendiği için olacak; ama resmen bir açıklama yok.”

-Bunun üzerine bir girişimde bulundunuz mu?

“-Evet, bu kez doğrudan Meclis Başkanına hitaben bir yazı yazdım ve Soru Önergemin iade edilmesi olayını şiddetle kınadım.”

Evet, bir milletvekili bir diplomatla gezindi veya yemek yedi diye bir grup milletvekilinin Meclis’e sunduğu soru önergesi işlem görürken; aynı konuda doğrudan ilgili milletvekilinin soru önergesi, protokole girmiş ve numara almış olmasına rağmen, iade ediliyor. Bunun adına da “Demokratik Kurallar” deniyor. Biz böyle çifte standart için sadece “sevsinler böyle demokratik düzeni” diyoruz. NOT: “Türk” kelimesine duyulan alerjiye ilişkin yazımızı bir başka sayfamızda okuyabilirsiniz.

4. T. G. BİRLİĞİNE ÜYE OLALIM

idi. Bu durum, lokalde bir takım restore çalışmalarından kaynaklanıyordu.

Restore çalışmaları uzadıkça özellikle karşı basında kışkırtıcı yayınlar da alıp veriyordu. Yok “Salon 29 Ocak’ın yıl dönümünde açılacak”, yok “Açılışla beraber tabela da takılacak”, yok “Açılışta azınlık partisinin kurulduğu ilan edilecek” ve daha nice şayialar…

Nihayet lokalin 15 Şubat tarihinde açılacağı duyuldu. Yönetimde telaş üstüne telaş…

Birlik yöneticileri bir valilik bir savcılık ve emniyete çağrılarak soru yağmuruna tutuluyorlar. Bütün bu soru ve soruşturmalar son güne kadar devam etti. Ancak bir sonuç alınmayınca lokalin açılış günü gelip çattı.

Birlik binası etrafında olağanüstü güvenlik önlemleri… Bizzat Emniyet Müdürü etrafı dolaşıyor. Ayrıca çok sayıda Hıristiyan da Birlik binası çevresinde tur atıyorlar. Ne amaçla geldiklerini yalnız kendileri biliyor.

Bu arada açılışa katılmak isteyen soydaşlarda birer birer lokale geliyorlar. Başta T.C. Başkonsolosu Sayın Munis Dirik ve Başkonsolosluk erkânı olmak üzere, faziletli müftülerimiz Mehmet Emin Ağa ve Ahmet Faikoğlu, tüm Dernek Başkanlarından oluşan Yürütme Komitesi üyeleri, eski Birlik Başkanları belirlenen saatte lokalde hazır bulunuyorlar.

Açılışı birlik Başkanı Arif Hüseyin yapıyor. Kı8sa bir konuşma olan bu açılıştan sonra konuklara çeşitli ikramlarda bulunuluyor ve tören samimi bir hava içinde sona eriyor.

Yarım asırlık gençlik kuruluşumuzun lokalinin yeni biçimi gerçekten çok güzel olmuş. Zevkle oturup sohbet edilecek bir yer halini almış. Dileriz ki bu güzellik ve temizlik uzun ömürlü olur.

Daha ziyade Batı Trakya Türk toplumu gençliğine hitap eden bir yayın organı olmamız nedeniyle, bu açılışı vesile bilerek, birkaç söz söylemek istiyoruz.

Kentimiz Türk Gençler Birliği, her ne kadar kent merkezinde etkinlik gösteriyorsa da, aslında bu güzide kuruluşumuz ilimizdeki tüm azınlık gençliğinin ortam serveti sayılır. Onun için de buna sahip çıkmak tüm gençliğimizin görevidir.

Her derneğe olduğu gibi, Gençler Birliği’ne de sahip çıkmak, ona üye olmakla mümkündür. Çünkü dernekler varlıklarını ancak ve ancak üyelerinden topladıkları aidatlarla sürdürebilirler.

Aidat denen meblağ da nedir ki? Koca bir senede ödenen meblağ, arkadaşlarla bir gecede harcanan eğlence parası kadar bile değildir. Ancak, bu meblağlar bir kasada toplandığında hatırı sayılır bir yekûn oluşturur ve bununla da pek çok etkinlikler yapılabilir.

Ayrıca yine bilindiği gibi şu anda çok köyümüzde Gençler odaları var. Bu odalar, kendi çaplarında her ne kadar etkinlik gösteriyorlarsa da köyler arasında bir bağlantı, eşgüdüm yok. Oysa bu köy gençlerimizin Gençler Birliği’ne üye olarak bir araya gelmeleri halinde kendi köy odaları da ayrı bir canlılık kazanır. Örneğin Birliğin öncülüğünde futbol veya voleybol turnuvaları düzenlenir; kitaplıklar arası kitap alışverişi yapılabilir…

Öyleyse, zaman geçirmeden, köyler arasında yarış yaparcasına toplu olarak gençlerimiz Türk Gençler Birliğine üye kayıtlarını yaptırmalıdırlar.

Son olarak şunu haber verelim ki, bugün Ksanthi Türk Birliğinde bine yakın üye var. Rodop ili gençlerimizin neyi eksik? Biz şuna inanıyoruz ki, çok kısa bir sürede Rodop ilindeki gençlerimiz, Ksanthi ilindeki üye toplamının çok ilerisinde bir üye sayısına ulaşacaklardır. Doğal olanı da budur. Çünkü burada nüfus olarak da daha çoğuz.

Gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz.

Benzer Belgeler