• Sonuç bulunamadı

/help yardımı göster ve çık

/version sürüm bilgisini göster ve çık

/preserve-time son erişim zaman damgasını koru

Çıkış kodları

0 tehdit bulunmadı

1 tehdit bulundu ve temizlendi

10 bazı dosyalar taranamadı (tehdit olabilirler)

50 tehdit bulundu

100 hata

NOT

100'den büyük çıkış kodları dosyanın taranmamış olduğu ve bu nedenle etkilenmiş olabileceği anlamına gelir.

6. Genel Sorular

Bu bölüm sık sorulan soruların ve karşılaşılan sorunların bazılarını kapsar. Sorununuzu nasıl çözebileceğinizi bulmak için konu başlığını tıklatın:

ESET Internet Security nasıl güncellenir?

Bilgisayarımdaki virüsü nasıl kaldırırım

Belirli bir uygulama için iletişime nasıl izin verilir Bir hesap için Ebeveyn kontrolünün etkinleştirilmesi Zamanlayıcıda yeni bir görev oluşturulması

Tarama görevi nasıl zamanlanır (her 24 saatte)

Sorununuz yukarıdaki yardım sayfaları listesinde yer almıyorsa ESET Internet Security yardım sayfalarında arama yapmayı deneyin.

Sorununuzun veya sorunuzun çözümünü yardım sayfalarında bulamazsanız, düzenli olarak güncellenen çevrimiçi ESET Bilgi Bankası'nı ziyaret edebilirsiniz. En popüler Bilgi Bankası makalelerimizin bağlantıları, sıklıkla karşılaşılan sorunları çözmeniz konusunda size yardımcı olması için aşağıda verilmiştir:

ESET ürünümü yüklerken bir etkinleştirme hatası aldım. Bunun anlamı nedir?

ESET Windows ev ürünümü Kullanıcı Adımı, Parolamı veya Lisans Anahtarını kullanarak etkinleştir ESET ev ürünümü kaldır veya yeniden yükle

ESET yüklememin zamanından önce sona erdiğine ilişkin ileti aldım Lisansımı yeniledikten sonra ne yapmam gerekir? (Ev sürümü kullanıcıları) E-posta adresimi değiştirirsem ne olur?

Windows, Güvenli Modda veya ağ ile Güvenli Modda nasıl başlatılır?

Gerektiğinde sorularınız veya sorunlarınız için Müşteri Desteği bölümümüzle iletişim kurabilirsiniz. İletişim formu ESET Internet Security uygulamasının Yardım ve Destek sekmesinden bulunabilir.

6.1 ESET Internet Security nasıl güncellenir?

ESET Internet Security güncellemesi manuel veya otomatik olarak gerçekleştirilebilir. Güncellemeyi başlatmak için Güncelle bölümünde Şimdi güncelle seçeneğini tıklayın.

Varsayılan yükleme ayarları, her saat gerçekleştirilen otomatik bir güncelleme görevi oluşturur. Aralığı değiştirmeniz gerekirse, lütfen Araçlar > Zamanlayıcı'ya gidin (Zamanlayıcı hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklatın).

6.2 Bilgisayarımdaki virüsü nasıl kaldırırım

Bilgisayarınız kötü amaçlı yazılımdan etkilenme belirtileri gösteriyor, örneğin yavaşlıyor, sıkça kilitleniyorsa aşağıdakileri yapmanızı öneririz:

1. Ana program penceresinde Bilgisayar taraması seçeneğini tıklatın.

2. Sisteminizi taramaya başlamak için Bilgisayarınızı tarayın seçeneğine tıklatın.

3. Tarama bittikten sonra günlüğe bakarak taranan, etkilenen ve temizlenen dosya sayısını inceleyin.

4. Diskinizin yalnızca belirli bir bölümünü taramak istiyorsanız Özel tarama seçeneğini tıklatın ve virüs taraması yapılacak hedefleri seçin.

Ek bilgiler için lütfen düzenli olarak güncellenen ESET Bilgi Bankası makalesini okuyun.

6.3 Belirli bir uygulama için iletişime nasıl izin verilir

Etkileşimli modda yeni bir bağlantı algılanırsa ve eşleşen bir kural yoksa, sizden bağlantıya izin vermeniz veya engellemeniz istenir. Uygulama her bağlantı kurmayı denediğinde ESET Internet Security uygulamasının aynı eylemi gerçekleştirmesini istiyorsanız, Eylemi anımsa (kural oluştur onay kutusunu seçin.

Ağ > Güvenlik duvarı > Kurallar ve bölgeler > Ayarlar altında bulunan Güvenlik duvarı ayarları penceresinde ESET Internet Security uygulaması tarafından algılanmadan önce uygulamalar için yeni Güvenlik duvarı kuralları oluşturabilirsiniz. Kurallar sekmesinin Bölge ve kural ayarları içinde kullanılabilir olması için Güvenlik Duvarı Filtreleme modu Etkileşimli mod olarak ayarlanmalıdır.

Genel sekmesinde kural için ad, yön ve iletişim protokolü girin. Bu pencere, kural uygulandığında yapılacak eylemi tanımlamanıza olanak tanır.

Yerel sekmesinde uygulamanın yürütülebilir dosyasının yolunu ve yerel iletişim bağlantı noktasını girin. Uzak adresi ve bağlantı noktasını (varsa) girmek için Uzak sekmesini tıklatın. Uygulama yeniden iletişim kurmayı dener denemez, yeni oluşturulan kural uygulanır.

6.4 Bir hesap için Ebeveyn kontrolünün etkinleştirilmesi

Belirli bir kullanıcı hesabı için Ebeveyn kontrolünü etkinleştirmek üzere aşağıdaki adımları uygulayın:

1. Varsayılan olarak, Ebeveyn kontrolleri ESET Internet Security içinde devre dışıdır. Ebeveyn kontrolünün etkinleştirilmesine yönelik iki yöntem bulunur:

o Ana program penceresinde Ayarlar > Güvenlik araçları > Ebeveyn Kontrolü bölümünde simgesine

tıklatın ve Ebeveyn kontrolü durumunu etkin olarak değiştirin.

o F5 tuşuna basarak Gelişmiş Ayarlar ağacında Web ve e-posta > Ebeveyn Kontrolü'ne gidin ve Sisteme entegre et seçeneğinin yanındaki düğmeyi açık konuma getirin.

2. Ana program penceresinden Ayarlar > Güvenlik araçları > Ebeveyn kontrolü'ne tıklatın. Ebeveyn kontrolü

öğesinin yanında Etkin durumu görünse bile Alt hesabı koru veya Üst hesapseçeneğini tıklatarak istediğiniz hesap için Ebeveyn kontrolünü yapılandırmanız gerekir. Sonraki pencerede, erişim düzeyini ve yaşa uygun önerilen web sayfalarını belirlemek için bir doğum tarihi girin. Ebeveyn kontrolü artık belirtilen kullanıcı hesabı için etkin olur.

Kategoriler sekmesinde izin vermek veya engellemek istediğiniz kategorileri özelleştirmek için hesap adının altındaki Engellenen içerik ve ayarlar... öğesini tıklatın. Bir kategoriyle eşleşmeyen özel web sayfalarına izin vermek veya bunları engellemek için İstisnalar sekmesine tıklatın.

6.5 Zamanlayıcıda yeni bir görev oluşturulması

Araçlar > Diğer araçlar > Zamanlayıcı içinde yeni bir görev oluşturmak için Ekle seçeneğini tıklayın veya içerik menüsünden Ekle... seçeneğini belirleyin. Beş tür zamanlanmış görev kullanılabilir:

· Harici uygulama çalıştır – Harici bir uygulamanın yürütülmesini zamanlar.

· Günlük bakımı – Günlük dosyaları ayrıca, silinen kayıtlardan kalanları da içerir. Bu görev, etkin çalışma sağlamak için günlük dosyalarındaki kayıtları düzenli olarak en iyi duruma getirir.

· Sistem başlangıç dosyası denetimi – Sistem başlangıcında veya oturum açıldığında çalıştırılmasına izin verilen dosyaları denetler.

· Bilgisayar taraması oluştur – ESET SysInspector bilgisayar sistem görüntüsünü oluşturur; sistem bileşenleri (örneğin, sürücüler, uygulamalar) hakkında ayrıntılı bilgi toplar ve her bileşenin risk düzeyini değerlendirir.

· İsteğe bağlı bilgisayar taraması – Bilgisayarınızdaki dosya ve klasörlerin bilgisayar taramasını gerçekleştirir.

· Güncelleme – Modülleri güncelleyerek bir Güncelleme görevi zamanlar.

Güncelleme en sık kullanılan zamanlanan görevlerden biri olduğu için, yeni güncelleme görevinin nasıl ekleneceğini aşağıda açıklayacağız:

Zamanlanan görev açılır menüsünden Güncelleme öğesini seçin. Görev adı alanına görevin adını girin ve İleri

seçeneğini tıklatın. Görevin sıklığını seçin. Kullanılabilir seçenekler şunlardır: Bir kere, Yinelenen, Günlük, Haftalık ve Olay tetiklendiğinde. Dizüstü bilgisayar pil gücüyle çalışırken sistem kaynaklarının kullanımını en aza indirmek için Pil gücüyle çalışırken görevi atla öğesini seçin. Görev, Görev yürütme alanlarında belirtilen tarihte ve saatte çalışır.

Ardından, görev zamanlanan saatte yapılamadığında veya tamamlanamadığında hangi eylemin gerçekleştirileceğini tanımlayın. Kullanılabilir seçenekler şunlardır:

· Bir sonraki zamanlanan saatte

· En kısa sürede

· Son çalıştırmadan itibaren geçen süre belirtilen değeri geçiyorsa hemen (aralık, Son çalıştırmadan itibaren geçen süre (saat) kaydırma kutusu kullanılarak tanımlanabilir)

Sonraki adımda geçerli zamanlanan görev hakkında bilgiler içeren özet penceresi görüntülenir. Değişiklik yapmayı sonlandırdığınızda Son seçeneğini tıklatın.

Zamanlanan görev için kullanılacak profilleri seçebileceğiniz iletişim kutusu açılır. Buradan birincil ve alternatif profili seçebilirsiniz. Görev birincil profil kullanılarak tamamlanamazsa alternatif profil kullanılır. Son seçeneğini tıklatarak onayladığınızda yeni zamanlanan görev, geçerli olan zamanlanan görevler listesine eklenir.

6.6 Haftalık bir bilgisayar taraması zamanlama

Düzenli bir görev zamanlamak için ana program penceresini açın ve Araçlar > Diğer Araçlar > Zamanlayıcı'yı tıklatın.

Aşağıda, yerel disklerinizi her 24 saatte bir taramak üzere bir görevi nasıl zamanlayacağınıza ilişkin kısa bir kılavuz bulabilirsiniz. Daha ayrıntılı açıklamalar için Bilgi Bankası makalemize bakın.

Bir tarama görevini zamanlamak için:

1. Ana Zamanlayıcı ekranında Ekle'yi tıklatın.

2. Açılır menüden İsteğe bağlı bilgisayar taraması'nı seçin.

3. Görev için bir ad girdikten sonra görev sıklığı için Haftalık seçeneğini belirleyin.

4. Görevin çalıştırılacağı günü ve saati ayarlayın.

5. Zamanlanan görev herhangi bir nedenle başlatılamazsa (örneğin bilgisayarın kapatılması durumunda) görevi daha sonra gerçekleştirmek üzere Görevi en kısa sürede çalıştır seçeneğini belirleyin.

6. Zamanlanan görevin özetini inceleyin ve Son'u tıklatın.

7. Hedefler açılır menüsünden Yerel sürücüler seçeneğini belirleyin.

8. Görevi uygulamak için Son'u tıklatın.

6.7 Gelişmiş ayarların kilidi nasıl açılır?

Korumalı Gelişmiş ayarlara erişmek istediğinizde parola girişi için bir pencere görüntülenir. Parolanızı unutur veya kaybederseniz, alt taraftaki Parolayı geri yükle seçeneğini tıklayın ve lisans kaydı için kullandığınız e-posta adresini girin. ESET size doğrulama kodunu içeren bir e-posta gönderir. Doğrulama kodunu girin ve yeni parolayı yazıp onaylayın. Doğrulama kodu 7 gün boyunca geçerlidir.

Ayrıca parolanızı my.eset.com hesabınız üzerinden de geri yükleyebilirsiniz. Bu seçeneği yalnızca, lisans ESET License Manager'ınız ile ilişkilendirilmişse kullanın.

E-posta adresinizi hatırlamıyorsanız E-posta adresimi bilmiyorum seçeneğini tıklayın. Müşteri Desteği birimimizle hızlı bir şekilde iletişim kurabilmeniz için ESET web sitesine yönlendirilirsiniz.

Müşteri Desteği için kod oluştur – Bu seçenek, Müşteri Desteği'ne iletilmek üzere bir kod oluşturur. Kodu kopyalayın ve Doğrulama kodum var'ı tıklayın. Doğrulama kodunu girdikten sonra yeni parolanızı yazıp onaylayın. Doğrulama kodu 7 gün boyunca geçerlidir.

Daha fazla bilgi için şu ESET Bilgi Bankası makalesini okuyun.