• Sonuç bulunamadı

Eylem yok – Etkinleştirilirse, program etkilenen ekleri belirler, ancak e-postaları hiçbir işlem yapmadan olduğu gibi bırakır.

E-postayı sil – Program kullanıcıyı sızıntıyla/sızıntılarla ilgili olarak uyarır ve iletiyi siler.

E-postayı Silinmiş öğeler klasörüne taşı – Etkilenen e-postalar Silinmiş öğeler klasörüne otomatik olarak taşınır.

E-postayı klasöre taşı – Etkilenen e-postalar belirtilen klasöre otomatik olarak taşınır.

Klasör – Etkilenen e-postalar algılandığında bunları taşımak isteyeceğiniz özel bir klasör belirtin.

Güncellemeden sonra taramayı tekrar et – Algılama altyapısı güncellemesinden sonra yeniden taramayı açar veya kapatır.

Diğer modüllerden tarama sonuçlarını kabul et - Bu seçilirse, e-posta koruması modülü, diğer koruma modüllerinden (POP3, IMAP protokollerinin taramaları) tarama sonuçlarını kabul eder.

NOT

İstemci uzantıları tarafından e-posta korumasını etkinleştir ve Protokol filtrelemesi tarafından e-posta

korumasını etkinleştir seçeneklerini etkinleştirmenizi öneririz. Bu ayarlar Gelişmiş ayarlar (F5) > Web ve e-posta

> E-posta istemci koruması > E-posta protokolleri altında bulunur.

4.2.2.2 E-posta protokolleri

IMAP ve POP3 protokolleri, bir e-posta istemci uygulamasında e-posta iletişimlerini almak için en yaygın şekilde kullanılan protokollerdir. Internet İleti Erişim Protokolü (IMAP) e-posta alımına yönelik başka bir İnternet

protokolüdür. IMAP, POP3 ile karşılaştırıldığında, örneğin birden çok istemcinin eşzamanlı olarak aynı posta kutusuna bağlanabilmesi ve iletinin okunmuş, yanıtlanmış veya silinmiş olmasından bağımsız ileti durum bilgisinin korunması gibi avantajlara sahiptir. ESET Internet Security, kullanılan e-posta istemcisinden bağımsız olarak ve e-posta

istemcisinin yeniden yapılandırılmasını gerektirmeden bu protokoller için koruma sağlar.

Bu denetimi sağlayan koruma modülü, sistem başlangıcında otomatik olarak başlatılır ve sonrasında bellekte etkin olarak kalır. IMAP protokolü denetimi, e-posta istemcisini yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duymadan otomatik olarak gerçekleştirilir. Varsayılan olarak, 143 numaralı bağlantı noktasındaki tüm iletişim taranır, ancak gerekirse başka iletişim bağlantı noktaları eklenebilir. Birden fazla bağlantı noktası numaraları virgülle ayrılmalıdır.

Gelişmiş ayarlar içinden IMAP/IMAPS ve POP3/POP3S protokolü denetimini yapılandırabilirsiniz. Bu ayara erişmek için Web ve e-posta > E-posta istemci koruması > E-posta protokolleri öğesini genişletin.

Protokol filtrelemesi tarafından e-posta korumasını etkinleştir – E-posta protokollerinin denetlenmesini etkinleştirir.

Windows Vista ve sonraki sürümlerde, IMAP ve POP3 protokolleri otomatik algılanır ve tüm bağlantı noktalarında taranır. Windows XP'de, yalnızca yapılandırılan IMAP/POP3 protokolü tarafından kullanılan bağlantı noktaları tüm uygulamalar için taranır ve tüm bağlantı noktaları Web ve e-posta istemcileri olarak işaretlenen uygulamalar için taranır.

ESET Internet Security, IMAPS ve POP3S protokolleri taramasını da destekler; bu durumda sunucu ve istemci arasında bilgilerin aktarılması için şifreli kanal kullanılır. ESET Internet Security, iletişimi SSL (Güvenli Yuva Katmanı) ve TLS (Aktarım Katmanı Güvenliği) protokollerini kullanarak denetler. Program, işletim sistemi sürümü fark etmeksizin, yalnızca IMAPS/POP3S protokolü tarafından kullanılan bağlantı noktaları içinde tanımlı bağlantı noktalarında trafiği tarar.

Şifreli iletişim varsayılan olarak taranır. Tarayıcı ayarlarını görüntülemek için Gelişmiş ayarlar bölümünde SSL/TLS öğesine gidin, Web ve e-posta > SSL/TLS öğesini tıklayın ve SSL/TLS protokol filtrelemesini etkinleştir seçeneğini etkinleştirin.

4.2.2.3 Uyarılar ve bildirimler

E-posta koruması, POP3 ve IMAP protokolleri ile alınan e-posta iletişimlerinin denetimini sağlar. ESET Internet Security, Microsoft Outlook ve diğer e-posta istemcileri için eklenti programını kullanarak e-posta istemcisinden (POP3, MAPI, IMAP, HTTP) yapılan tüm iletişimin denetimini sağlar. Program, gelen iletileri incelerken ThreatSense tarama altyapısında yer alan tüm gelişmiş tarama yöntemlerini kullanır. Bu, kötü amaçlı programların algılanmasının, algılama altyapısıyla eşleştirilmeden önce gerçekleştiği anlamına gelir. POP3 ve IMAP protokolü iletişimlerinin taranması, kullanılan e-posta istemcisinden bağımsızdır.

Bu işlevselliğe ilişkin seçenekleri Web ve e-posta > E-posta istemci koruması > Uyarılar ve bildirimler alanında Gelişmiş ayarlar içinde bulabilirsiniz.

E-posta denetlendikten sonra, iletiye tarama sonucuyla birlikte bir bildirim eklenebilir. Alınan ve okunan

e-postalara alt bilgi ekle, Alınan ve okunan etkilenen e-postanın konusuna not ekle veya Gönderilen e-postaya etiket bilgileri ekle seçeneklerinden birini belirleyebilirsiniz. Etiket mesajlarının nadir olarak, sorunlu HTML mesajlarında atlanabileceğini veya mesajların kötü amaçlı yazılımlar tarafından taklit edilebileceğini unutmayın. Etiket iletileri alınan ve okunan e-postaya, giden e-postaya veya her ikisine de eklenebilir. Kullanılabilir seçenekler şunlardır:

· Hiçbir zaman – Hiçbir etiket iletisi eklenmez.

· Yalnızca etkilenen e-postaya – Yalnızca kötü amaçlı yazılım içeren iletiler, "denetlendi" şeklinde işaretlenir (varsayılan).

· Taranan tüm e-postalara – Program taranan tüm e-postalara ileti ekler.

Gönderilen etkilenen e-postanın konusuna not ekle – E-posta korumasının etkilenen e-posta konusuna virüs uyarısı dahil etmesini istemiyorsanız bunu devre dışı bırakın. Bu özellik, etkilenen e-postaya basit, konuya göre filtre uygulanmasına olanak verir (e-posta programınız tarafından destekleniyorsa). Ayrıca alıcı için güvenilirlik düzeyini de artırır. Bir sızıntı algılanırsa, söz konusu e-posta veya gönderenin tehdit düzeyi hakkında değerli bilgiler sağlar.

Etkilenen e-postanın konusuna eklenen şablon – Etkilenen bir e-postanın örnek konu biçimini değiştirmek isterseniz bu şablonu düzenleyin. Bu işlev iletinin "[virus]" gibi belli bir örnek değerle birlikte "Hello" şeklindeki konusunu, aşağıdaki biçime göre değiştirir: "[virus] Hello". Bir değişken olan %VIRUSNAME%, algılanan tehdidi temsil eder.

4.2.2.4 E-posta istemcileriyle tümleştirme

ESET Internet Security uygulamasının e-posta istemcileriyle tümleştirilmesi, e-posta iletilerindeki kötü amaçlı kodlara karşı gerçekleştirilen etkin koruma düzeyini artırır. E-posta istemciniz destekleniyorsa tümleştirme ESET Internet Security içinden etkinleştirilebilir. Tümleştirme etkinleştirildiğinde ESET Internet Security araç çubuğu doğrudan e-posta istemcisine yerleştirilerek daha etkin bir e-posta koruması sağlanır. Tümleştirme ayarları Ayarlar >

Gelişmiş ayarlar > Web ve e-posta > E-posta istemci koruması > E-posta istemcileri üzerinden kullanılabilir.

Şu anda desteklenen e-posta istemcilerine Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Windows Live Mail dahildir. Desteklenen e-posta istemcilerinin ve bunların sürümlerinin tam bir listesi için şu ESET Bilgi Bankası makalesine bakın.

E-posta istemcinizle çalışırken sistem yavaşlamasıyla karşılaşıyorsanız Gelen kutusu içeriği değişirken denetimi devre dışı bırak seçeneğinin yanındaki onay kutusunu işaretleyin. Bu durum Kerio Outlook Connector Store'dan e-posta alınırken ortaya çıkabilir.

Tümleştirme etkin olmasa bile, e-posta iletişimleri e-posta istemcisi koruma modülü (POP3, IMAP) ile korunmaya devam eder.

4.2.2.4.1 E-posta istemci koruması yapılandırması

E-posta istemcisi koruma modülü aşağıdaki e-posta istemcilerini destekler: Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Windows Live Mail. E-posta koruması bu programların bir eklentisi olarak çalışır. Eklentinin en temel getirisi, kullanılan protokolden bağımsız olmasıdır. E-posta istemcisi şifreli bir ileti aldığında, bu iletinin şifresi çözülür ve ileti virüs tarayıcıya gönderilir.

4.2.2.5 POP3, POP3S filtresi

POP3 protokolü, e-posta istemcisi uygulamasında e-posta iletişimi almak için en yaygın biçimde kullanılan

protokoldür. ESET Internet Security, kullanılan e-posta istemcisinden bağımsız olarak bu protokol için koruma sağlar.

Bu denetimi sağlayan koruma modülü, sistem başlangıcında otomatik olarak başlatılır ve sonrasında bellekte etkin olarak kalır. Modülün doğru çalışması için lütfen etkinleştirildiğinden emin olun – POP3 protokol denetimi e-posta istemcisini yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duymadan otomatik olarak gerçekleştirilir. Varsayılan olarak, 110 numaralı bağlantı noktasındaki tüm iletişim taranır, ancak gerekirse başka iletişim bağlantı noktaları eklenebilir.

Birden fazla bağlantı noktası numaraları virgülle ayrılmalıdır.

Şifreli iletişim varsayılan olarak taranır. Tarayıcı ayarlarını görüntülemek için Gelişmiş ayarlar bölümünde SSL/TLS öğesine gidin, Web ve e-posta > SSL/TLS öğesini tıklayın ve SSL/TLS protokol filtrelemesini etkinleştir seçeneğini etkinleştirin.

Bu bölümde, POP3 ve POP3S protokolü denetimini yapılandırabilirsiniz.

POP3 protokolü denetimini etkinleştir – Bu seçenek etkinleştirilirse, POP3 üzerinden geçen tüm trafik kötü amaçlı yazılım açısından izlenir.

POP3 protokolü tarafından kullanılan bağlantı noktaları – POP3 protokolü tarafından kullanılan bağlantı noktalarının listesi (varsayılan olarak 110).

ESET Internet Security POP3S protokolü denetimini de destekler. Bu iletişim türü, sunucu ile istemci arasında bilgi aktarmak için şifreli bir kanal kullanır. ESET Internet Security, SSL (Güvenli Yuva Katmanı) ve TLS (Aktarım Katmanı Güvenliği) şifreleme yöntemlerini kullanarak iletişimleri denetler.

POP3S protokolü denetimini kullanma – Şifreli iletişim denetlenmez.

Seçili bağlantı noktaları için POP3S protokolü denetimini kullan – Yalnızca POP3S protokolü tarafından kullanılan bağlantı noktaları içinde tanımlanan bağlantı noktalarına yönelik POP3S denetimini etkinleştirmek için bu seçeneği işaretleyin.

POP3S protokolü tarafından kullanılan bağlantı noktaları - Denetlenecek POP3S bağlantı noktalarının listesi (varsayılan olarak 995).

4.2.2.6 Antispam koruması

İstenmeyen posta adı verilen istenmeyen e-postalar, elektronik iletişimin en büyük sorunlarından biri haline geldi.

İstenmeyen posta, tüm e-posta iletişiminin yüzde 80'ini oluşturuyor. Antispam Koruması, bu sorundan koruma hizmeti sunar. İstenmeyen postaları önleme modülü, birkaç e-posta güvenliği ilkesini birleştirerek gelen kutusunu temiz tutmak için mükemmel bir filtre özelliği sağlar.

İstenmeyen posta algılamasındaki önemli ilkelerden biri, önceden tanımlanmış güvenilen adresleri (beyaz liste) ve istenmeyen posta adreslerini (kara liste) temel alarak istenmeyen e-postayı tanıyabilmektir. İletişim listenizdeki tüm adresler ve güvenli olarak işaretlediğiniz tüm diğer adresler otomatik olarak beyaz listeye eklenir.

İstenmeyen postaları algılamak için kullanılan birincil yöntem e-posta iletisi özelliklerini taramaktır. Alınan iletiler temel Antispam ölçütüne göre (ileti tanımları, istatistik sezgisel tarama, tanıma algoritmaları ve diğer benzersiz yöntemler) taranır ve bunun sonucunda oluşan indeks değeri iletinin istenmeyen posta olup olmadığını belirler.

E-posta istemci antispam korumasını otomatik başlat – Etkinleştirildiğinde, antispam koruması sistem başlangıcında otomatik olarak etkinleştirilir.

Gelişmiş antispam taramasına izin ver - Antispam özelliklerini artırmak ve daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlamak için düzenli aralıklarla ek antispam verileri karşıdan yüklenir.

ESET Internet Security içindeki Antispam koruması, posta listeleriyle çalışırken farklı parametreler belirlemenize olanak tanır. Seçenekler şu şekildedir: