• Sonuç bulunamadı

FAALİYET ADI 7 İmar hizmetlerinin geliştirilmesi faaliyeti SORUMLU

Belgede ı Performans Program (sayfa 140-143)

HARCAMA BİRİMİ

14.01.32.00 – TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

14.01.00.62 – İL MÜDÜRLÜKLERİ

3194 sayılı İmar Kanununda harita, planlama, imar uygulamaları, yapılaşma, yapıların denetimi, ruhsat ve ceza ile ilgili düzenlemeler yer almaktadır. Ayrıca plan ve harita müellifliği, sığınak, otopark ile ilgili mevzuat da yürürlüktedir. Gerek Bakanlığımız tarafından gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarca hazırlanarak yayımlanan imar mevzuatı ve ilgili düzenlemeler hakkında yerel yönetimlere yol gösterilmekte, bilgilendirme yapılmakta, uygulamalarda karşılaşılan tereddütler konusunda görüş verilmektedir. Yerel yönetimler dışında, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek odalarına, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara da rehberlik edilmektedir. Bu kapsamda imara ilişkin şikâyet konuları incelenmekte, gerekli araştırmaların ve incelemelerin yapılması için, bu şikâyetler yetkili yerel idareye/idarelere gönderilmektedir. Ayrıca imara ilişkin yasal düzenlemeler de yapılmaktadır. Yasal düzenleme yapılması için ön çalışmalar, araştırmalar yapılmakta, kurum ve kuruluşların görüşleri alınmakta, taslaklar hazırlanmakta, taslağa verilen görüşler değerlendirilmekte ve son şekli oluşturulmaktadır.

Bu konularda kurum ve kuruluşlarla, üniversitelerle ve ilgili taraflarla toplantılar, seminerler ve atölye çalışmaları da yapılmaktadır. Kanun, yönetmelik, genelge, tebliğ hazırlanmakta, hazırlanan düzenlemelerin amaçları, kapsamı, etkileri ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmalar, yasal düzenlemeler ve uygulamalar da incelenmektedir.

Bakanlığımız dışındaki kamu kurum ve kuruluşların imar mevzuatına yönelik hazırladıkları taslaklara da görüş verilmekte, her türlü katkı sağlanmaktadır. İmara ilişkin bu çalışmalarla; sağlıklı, güvenli, yaşanabilir yerleşmeler ve yapılar elde edilmesi yanı sıra, imarda bütünlüğün ve dil birliğinin sağlanması, bilimsel ve teknik kuralların uygulanması ve doğal ve kültürel değerlerin korunması amaçlanmaktadır.

Yapılan rehberlik hizmetinde istihdam edilen personele verilecek ücret, personelin yollukları, toplantı, basım, yayım harcamaları, mal, hizmet, araç, gereç ve bu araç ve gereçlerin bakımı ve onarımı maliyet hesaplanmasında kullanılmıştır.

Yerel yönetimlerin fen, harita ve imar alanındaki görevlerini yerine getirmelerinde, söz konusu işlerde görev alan teknik personelin teknik, pratik ve teorik bilgilerle desteklenerek, değişen mevzuatları uygulamalarının sağlanması, bilgi ve becerilerinin artırılması ve verilen hizmet kalitesinin iyileştirilmesi için eğitim faaliyetleri düzenlenecek, eğitim kitapları basılacak ve süreli yayın çıkarılacaktır.

Eğitimlerden ve süreli yayının çıkarılmasından beklenen sonuç, imar ve afet ile ilgili çalışmaları yapan teknik elemanların, uygulayıcı kesimin bilgilerinin yenilenmesi, geliştirilmesiyle, mevzuata uygun çalışmalarının sağlanmasıdır.

Eğitim faaliyetlerinden birincisi; hâlihazırda gerçekleştirilen “İmar Hizmetleri Geliştirme Kursu”nun sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Kurs, her biri 2’şer aylık dönemler halinde yılda 4 kez

Performans Program ı

gerçekleştirilecek ve yılda toplam 100 kursiyerin eğitimi sağlanacaktır.

İkinci eğitim faaliyeti; İmar Mevzuatının uygulanmasında yerel yönetimlerin karşılaştığı sorunların ve güçlük çekilen konuların açıklanması ve yorumlanmasında ülke çapında ortak bir uygulama yerleştirilmesi amacıyla 2008 yılında düzenlenmeye başlanan, 3 gün süreli “İmar Afet Uygulamaları ve Kıyı Seminerleri”nin sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Her yıl 3 seminer gerçekleştirilecektir. Her seminere bir yerel yönetici ve teknik personelden oluşan 200 kişi olmak üzere, toplam 600 kişinin katılımı sağlanacaktır.

Üçüncü eğitim faaliyeti; Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 06.03.2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni deprem yönetmeliği konusunda inşaat mühendislerinin eğitiminin sağlanmasıdır. Yönetmelik hususları ve uygulamaya yönelik mühendislerin bilgi düzeylerinin arttırılması, depreme hazırlılık aşamasındaki güçlendirme çalışmalarının yerine getirilmesinde önem arz etmektedir. Mevcut binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek mühendis eğitimlerinin, ülke genelinde belirlenecek illerde uygulanarak yaygınlaştırılması ve böylelikle sürekliliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Yılda 100’er kişinin katılımı ile 2 ayrı eğitim düzenlenerek, toplam 200 inşaat mühendisinin eğitilmesi sağlanacaktır.

Proje kapsamında ayrıca, süreli bir yayın olan ve 3 aylık dönemlerle çıkarılan “Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Belediyeler Dergisi”nin yayınlanması ve dağıtımının sürekliliğinin sağlanması da yer almaktadır. Dergi genel olarak; şehircilik, imar kanunu ve uygulaması, altyapı, çevre, konut, kıyı planlaması ve yönetimi, belediye ve yerel yönetimler, afetler, turizm, bilgi işlem, örnek proje uygulamaları konularını içermektedir. Bunun yanı sıra, Bakanlık web sitesinde yayınlanmak üzere aylık e-dergi çalışması da yürütülecektir.

3194 sayılı İmar Yasasının 45’inci maddesi uyarınca Bakanlıkça incelenen ve sonuçlandırılan mücavir alanlarla ilgili olarak çok sayıda teklif ve görüş istekleri kuruma gönderilmektedir. Bilindiği üzere; mücavir alanlar belediyelerin imar denetimi açısından yetkilerine almak istedikleri ilave alanlardır. Bu taleplerin doğru şekilde hazırlanması ve zaman kayıplarını önlemek için genelge ve açıklayıcı görüş yazıları ile teklif hazırlama kılavuzu hazırlanması gerekmektedir.

Ayrıca il bazında bu alanların net ve sağlıklı şekilde envanterinin çıkarılması ve arşivlerinin tamamlanması gerekmektedir. Bu açıdan Bakanlık bir taraftan yıllık dönemler itibari ile inceleyip sonuçlandırdığı dosya sayısı ve iş verimliliğini yükseltmeyi ve plan dönemi sonunda % 90 sonuçlandırma seviyesine ulaşmayı hedeflemekte, diğer taraftan yerel yönetimlerin bu hususta kapasitelerini geliştirmek üzere kılavuz, hazırlamayı amaçlamaktadır. Plan dönemi sonunda illerin mücavir alan sayısal arşiv ve envanterleri tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca bu plan döneminde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Kamu Araştırma Programının (BİKAP) hazırlanması ve uygulamaya alınması kararlaştırılmıştır.

Kamu Araştırma Programı; Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın görev alanına giren konularda yaşanan sorunlara çözüm üretmek üzere önerilecek projeler için hazırlanmıştır. Türkiye de mekânsal planlama alanında yaşanan dağınıklık, eskiyen mevzuat hükümleri ve yeni yaklaşımların sistemle etkileşimi, bu alanda bir araştırma geliştirme programı hazırlanmasını zorunlu kılmıştır. Bakanlık olarak, bu plan döneminde tamamlanacak projeler ile Türkiye için hızlı ve etkili bir planlama yaklaşımının değerlendirilmesi, bütünleşik kıyı alanları yönetimi, planlama ve uygulama araçlarının araştırılması, kırsal yerleşme planlama yöntemlerinin araştırılması, afet yönetimi, altyapı, yapılaşma, planlama ve uygulamada mevzuat düzenlemeleri ile denetim ve izleme yöntemlerinin araştırılması hedeflenmektedir.

24.08.2002 tarih ve 24856 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Bütçesinde Yer Alan Mahalli İdarelere Yapılacak Yardımlar Ödeneğinin Kullanım Esasları Hakkında

Performans Program ı

Yönetmelik gereği, mali imkânı kısıtlı belde belediyeleri ile nüfusu az olan ilçe belediyelerinin imar uygulamaları nedeniyle gerçekleştireceği projelere katkı niteliğinde bütçe imkânları ölçüsünde mali ve teknik yardımda bulunulmaktadır. 4759 sayılı İller Bankası Kanununun 19’uncu maddesi gereğince Banka safi karının %55’i köy gelirini artıracak tesislerin yapımı için Köy Tüzel Kişilikleri adına Köy Kalkınma Payı olarak ayrılır. Köy payının dağıtımı İller Bankası Genel Kurul Kararı ve Bakanlığımızca (Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü) yayınlanan genelge esaslarına göre proje karşılığı tahsis edilir.

Ekonomik Kod 2010

01 Personel Giderleri 9.614.764,00

02 SGK Devlet Primi Giderleri 1.798.276,00

03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 970.746,00

04 Faiz Giderleri

05 Cari Transferler

06 Sermaye Giderleri 555.000,00

07 Sermaye Transferleri 3.791.000,00

08 Borç verme

Toplam Bütçe Kaynak İhtiyacı 16.729.786,00

Bütçe Dışı Kaynak

Döner Sermaye 200.000,00

Diğer Yurt İçi 2.450.000,00

Yurt Dışı

Toplam Bütçe Dışı Kaynak İhtiyacı 2.650.000,00

Toplam Kaynak İhtiyacı 19.379.786,00

Performans Program ı FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

İDARE ADI 14

BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI

PERFORMANS

HEDEFİ 6

Dönüşüm Alanları Hakkında Kanun ile ilgili uygulamalarda ilke, usul ve esaslar belirlenecektir

FAALİYET ADI 8

Dönüşüm alanları faaliyeti

Belgede ı Performans Program (sayfa 140-143)

Outline

Benzer Belgeler