• Sonuç bulunamadı

Hazýrlayan: Melike Köse

2007 yýlýnda Kütahya 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetine baþlayan ve bugün dünyaya açýlmýþ olan Keramika Seramik, 40 ülkeye ihracat yapýyor.

90 farklý renkteki ürün seçenekleri ile yurt içi ve yurt dýþýndan müþterilerinin beðeni ve ilgisini toplayan Keramika Seramik’in Genel Müdürü Emin Yüce ile sohbet ettik.

Ýnovasyona, AR-GE’ye, çalýþan ve müþteri memnuniyetine önem veren firmanýn baþarý hikayesini sizlerle paylaþtýk.

Ýþ Dünyasý Keramika

Firmanýn kuruluþ hikayesini anlatýr mýsýnýz?

Firmanýn kuruluþ hikayesini anlatýr mýsýnýz?

Keramika Seramik, 1972 yýlýndan beri madencilik alanýnda faaliyet gösteren Ünsa Madencilik Turizm, Enerji, Seramik, Orman Ürünleri, Elektrik Üretim San ve Tic. A.Þ tarafýndan 2007 yýlýnda, Kütahya 1.Organize Sanayi Bölgesinde kuruldu.

Keramika, Türkiye’nin seramikten mamul renkli mutfak araç gereçleri üreten baþlýca firmalarýndan birisi olarak, Sektöre

“Mutfaklarýnýzý Renklendiriyoruz” sloganýyla girdi. Model, tasarým özellikle renkleri ile dikkat çeken KERAMÝKA, rengârenk ürünleri ve kalitesiyle birçok ülkeye ihracat yapmaktadýr. Ürünlerinde ISO 9001: 2008 standartlarýna sahip olan firmamýz, müþteri memnuniyetine ve kaliteye önem vererek, ihracat payýndaki çýtasýný yükseltmeyi hedeflemektedir. Bunun için sürekli AR-GE çalýþmalarý yaparak, gerek yurtiçi, gerekse yurtdýþý fuarlara katýlarak kalitesi ve iddialý ürünleri ile yeni müþterilere ulaþmayý hedeflemektedir.

Seramiðin yaþam coðrafyasý Kütahya’da, seramikten mamul sofra eþyasý renkli ürünlerde kaliteden ödün vermeden sektöründeki yenilikleri yakalayarak, çaðdaþ çizgide ve modaya uygun güçlü tasarýmlara imza atmak ve profesyonel ekibimizle çevreye saygýlý en iyi üretimi yapmak, þirketimizin stratejik hedeflerinin baþýnda gelmektedir. Keramika, renkli ürünleriyle ve farklý dizaynlarýyla mutfaklarýnýza renk katmaya devam edecektir.

Faaliyet alanlarýnýz hakkýnda bilgi verir misiniz?

Faaliyet alanlarýnýz hakkýnda bilgi verir misiniz?

Ana faaliyet konusu seramikten mamul renkli ürünler olan firmamýz, yemek takýmlarýndan, kahvaltý takýmlarýna, neskafe

takýmlarýndan, promosyon ürünlere ve mama takýmlarýna kadar geniþ bir ürün yelpazesine sahiptir. Keramika; sofralarýný renklendirmek isteyen bayanlarýn tercihi olmuþtur. Üretimimizde 90 adet renk reçetesi bulunmaktadýr. Doðadaki tüm renkleri kullanmaya çalýþýyoruz.

Müþterilerimize yemek takýmlarýný ve kahvaltý takýmlarýný istedikleri renk, desen ve modelde kendileri oluþturabilmesi için çok fazla alternatif sunmaktayýz.

Üretim kapasiteniz ve çalýþan sayýnýz?

Üretim kapasiteniz ve çalýþan sayýnýz?

Kurulduðumuzdan bugüne müþteri talepleri doðrultusunda zaman zaman kapasite artýþý çalýþmalarýmýz olmaktadýr. Þu an itibari ile günlük 50.000 adet üretim kapasitemiz bulunmaktadýr.

Çalýþan sayýmýz 466 olup, kadýn çalýþan oranýmýz %31’dir.

Satýþ-pazarlama aðýnýz ve online satýþ sitenizden söz eder Satýþ-pazarlama aðýnýz ve online satýþ sitenizden söz eder misiniz?

misiniz?

2007 yýlýnda kurulmuþ olmamýza raðmen satýþ pazarlama aðýmýz gün geçtikçe artmaktadýr. Ülkemizin yedi bölgesinde bayilerimiz aracýlýðý ile seçkin züccaciye maðazalarýnda, ulusal ve yerel zincir marketlerde ürünlerimiz satýlmaktadýr. Özellikle son zamanlarda uygulamaya baþladýðýmýz franchising maðazalarýmýz ile Türkiye’nin dört bir yanýnda maðazalaþma çalýþmalarýmýz devam etmektedir. Aktif olarak hizmet veren yurt içi Keramika satýþ maðazalarýmýzýn sayýsý 15 olup, önümüzdeki sene bu sayýyý artýrmayý hedefliyoruz.

Son zamanlarýn en fazla dikkati çeken satýþ yöntemlerinden online satýþ, þirketimiz için ayrý bir öneme sahip. 2012 yýlýnýn Ocak ayýnda kurduðumuz www.keramikashop.com ile, ulaþamadýðýmýz tüm müþterilerimize anlýk olarak ulaþabiliyoruz.

Ayrýca Türkiye’nin önde gelen bir çok online satýþ sitesi ile çeþitli kampanyalar düzenliyoruz. Özel günlere hazýrladýðýmýz özel serilerimizin lansmalarýný gerçekleþtirdiðimiz sosyal aðlar ile online satýþlarýmýzý destekliyoruz.

Ýhracat yapýyor musunuz?

Ýhracat yapýyor musunuz?

Kurulduðumuzdan bugüne, ihracatý artýrmak için çalýþmalarýmýz devam etmektedir. Þu anda Japonya’dan Meksika’ya kadar geniþ bir coðrafyada 40 ülkeye ihracat yapýyoruz.

Baþarýya ulaþmanýzý saðlayan çalýþma stratejilerinizi Baþarýya ulaþmanýzý saðlayan çalýþma stratejilerinizi okuyucularýmýzla paylaþýr mýsýnýz?

okuyucularýmýzla paylaþýr mýsýnýz?

Yaklaþýk 35 yýllýk çalýþma hayatýmda öðrendiðim en önemli þey; severek ve inanarak yaptýðýnýz bir iþe sahip olmanýn, sizi asla yýldýrmayacaðýdýr. Eðer, sevmediðiniz bir iþiniz varsa, baþarýlý olmanýz imkânsýz. Çalýþanlarýmýzla yaptýðýmýz her toplantýda, baþarýnýn, önce yaptýðýn iþi sevmekten baþladýðýný

Ýþ Dünyasý Keramika

söylüyoruz. Keramika olarak çýktýðýmýz bu yolda, yol arkadaþlarýmýzýn iþlerini severek ve inanarak yaptýklarý için baþarýlý iþlere imza attýðýmýzý görüyorum.

Keramika olarak vazgeçilmez üç temel unsura sahibiz. Bunlar;

Kalite Politikamýz, Müþteri Memnuniyeti ve Çalýþan Memnuniyeti’dir. Bunlarý yaparken, içinde saygý, sevgi ve hoþgörüyü barýndýrdýðý iþyeri huzuruna çok dikkat ediyoruz.

Ýþletmelere tavsiyeleriniz nelerdir?

Ýþletmelere tavsiyeleriniz nelerdir?

Ýlk tavsiyem; son zamanlarda tüm dünyanýn yakýndan takip ettiði inovasyon süreçlerine ve geliþen teknolojiye kolay ve hýzlý adapte olmalarýdýr. Anlýk deðiþen bir dünyada iþletmelerin ayakta durabilmesi için gerekli olan bazý kriterler haricinde, dýþ dünya ile baðlantýlarýný saðlýklý yürütmeleri oldukça önemlidir.

Sosyal bir þirket kültürüne sahip ve diðer þirketler ile rekabet halinde olsalar bile, bunu seviyeli bir þekilde sürdürmeleri daha yararlý olacaktýr.

Sosyal sorumluluk projeleri ile sadece üretmek için deðil, ayný zamanda da biz varýz imajýný verebilmek adýna, birçok projede yer almalarý, kurumlarýn topluluða aitlik baðýný güçlendirmelerini ve çevreye duyarlý bir yapýya sahip olmalarýný tavsiye ederim.

Hýzla deðiþen ve geliþen dünyaya uyum saðlamak için neler Hýzla deðiþen ve geliþen dünyaya uyum saðlamak için neler yapýyorsunuz?

yapýyorsunuz?

Belirttiðim gibi teknolojiyi takip edebilmek adýna yurt içi ve yurt dýþý çeþitli organizasyon ve fuarlara katýlýyoruz. Sektörümüzle ilgili üniversiteler ile iþbirliði içinde olduðumuz için, firmamýza uygun olan yenilikler ve AR-GE çalýþmalarýný karþýlýklý istiþare ediyoruz. Fabrikamýz bünyesinde bulunan AR-GE laboratuvarlarýmýzda sürekli çalýþmalar yapýyoruz. Tabi ki bunlardan daha önemlisi, çalýþanlarýmýza yaptýðýmýz yatýrýmlar.

Eðer doðru insana doðru yatýrým yapmazsanýz, yapacaðýnýz diðer yatýrýmlarýn bir anlamý olmayacaktýr. O yüzden çalýþtýðýnýz ekip arkadaþlarýnýzý seçiminiz en önemli yatýrýmýnýzdýr.

Önümüzdeki dönemlerdeki hedefleriniz nelerdir?

Önümüzdeki dönemlerdeki hedefleriniz nelerdir?

Keramika olarak; daha yolun baþýnda olduðumuzu biliyoruz.

Kendi kulvarýmýzda marka deðerimizi yükselterek, dünya ülkelerinde marka bilinirliðimizi artýrarak, ihracat payýmýzý yükseltmek en önemli hedeflerimizden biridir. Bunlarý yaparken inovasyon, AR-GE, teknoloji ve müþteri taleplerini hep ön planda tutmalýyýz. Paris’te yaþayan müþterimiz ile Kahire’de yaþayan müþterimizin model, renk ve dekor talepleri çok farklý.

Önemli olan bizim ne ürettiðimiz deðil, müþterimizin ne istediðidir.

Müþterilerimizin isteklerine cevap verebilecek þekilde üretimlerimizi planlýyoruz.

STK’larýn iþ dünyasýndaki yeri ve etkisi hakkýndaki STK’larýn iþ dünyasýndaki yeri ve etkisi hakkýndaki düþünceleriniz?

düþünceleriniz?

Ýþ hayatý, zincirin bir parçasý gibi. Bu parçalar olmadan asla çark dönmüyor. Keramika olarak, STK’lar olmadan da özel sektörün baþarýlý olmayacaðýný düþünüyoruz. Bugüne kadar birçok kurum ve kuruluþla yaptýðýmýz çalýþmalar ile gerçekleþtirdiðimiz faaliyetlerden elde ettiðimiz kazanýmlarýn deðeri ölçülemez. Bu yüzden özel kurumlarýn, STK’lar ile iþbirliði içinde çalýþmalarýnýn önemini biliyor ve bu kuruluþlarý destekliyoruz.

Benzer Belgeler