• Sonuç bulunamadı

Bireysel, Yüksek Gelir Segmenti ve Özel Bankacılık

QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık, 2020 yılında da müşterilerine en uygun ve en hızlı bankacılık

deneyimini yaşatmak için yeni ürün ve hizmetler geliştirmeyi hedeflemiş;

müşterilerinin önceliklerini düşünmeye ve finansal ihtiyaçlarını karşılamak için çözümler üretmeye odaklanmıştır.

2020 yılında dünya genelinde yaşanan pandemi sebebi ile “QNB Finansbank her zaman yanınızda” söylemi daha da anlam kazanmış ve bu süreçte hem çalışanların hem de müşterilerin sağlığını koruyabilmek adına Mart ayı itibarı ile birçok önlem alınmıştır.

COVID-19 önlemleri kapsamında, bireysel müşterilere kredi ve kredi kartı ödemelerinde erteleme ve yapılandırma imkanı, ATM’den yapılan işlemlerde para çekme limitinin artırılması, ücretsiz EFT ve havale işlemleri gibi hizmetler ve kolaylıklar sunulmuştur.

Pandemi döneminin de dijitalleşmenin hızlanmasında büyük bir rol oynadığı göz önünde bulundurularak, dijital bankacılıkta sektörde lider konuma gelmek adına birçok yenilikçi ve yaratıcı çözüm üretmeye odaklanılmıştır.

Yenilikçi çözümler ve dijitalleşme alanındaki çalışmalar; müşterilerin ana bankası olmaya odaklanarak, yalnızca finansal olarak değil tüm iş süreçlerinde yanlarında olmayı ve destek vermeyi hedefleyerek devam etmiştir.

QNB Finansbank, güvenilir ve hızlı bankacılık hizmetleri ile müşterilerinin yanında olmaya devam ederken, dijital kanallardaki gelişmeler ile de tüm süreçlerinde insan sağlığını korumayı temel ilkesi haline getirmiştir.

2020 yılında QNB Finansbank Bireysel Bankacılık alanında 475 şube ile hizmet vermeye devam etmiştir.

Şubelerdeki işlemler hem zaman tasarrufunu sağlamak hem de doğayı korumak amacıyla “kağıtsız bankacılık”

ve “dijital dönüşüm” kapsamında gerçekleştirilmiştir. QNB Finansbank şubelerindeki dijital dönüşüm ile birlikte müşteri memnuniyeti ve verimlilik artırılırken, pandemi sebebi ile müşteriler dijital kanallara yönlendirilerek minimum risk ile bankacılık işlemlerinin yapılması hedeflenmiştir. 2020 yılında şube kanalını tercih eden müşterilerin gerçekleştirdikleri işlemlerin %90’ından fazlası dijital onay akışı ile birlikte evraksız olarak tamamlanmıştır. 2020 yılında QNB Finansbank’ın da üyesi olduğu Tek ATM platformu üzerinden hizmet sunulma uygulaması devam

etmiştir. QNB Finansbank, Tek ATM projesi ile müşterilerine 3 işleme kadar platforma dahil bankaların ATM’lerinden de ücretsiz para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama işlemleri yapabilme imkanı sağlamıştır.

2020 yılında QNB Finansbank müşterilerinin yurt dışına yaptığı para transferlerinde alternatif üretme adına Western Union ile olan iş birliği devam etmiştir. QNB Finansbank şubeleri ve Bireysel Cep Şubesi aracılığıyla, 200’den fazla ülkeye hızlı, güvenli ve kolay para transferine olanak sağlayan Western Union para gönderme ve para alma hizmetleri müşterilere sunulmuştur.

Özellikle yabancı müşterilerin Banka ile tanışmasında ve mevcut müşterilerin ise aktifliğinin artırılmasında önemli katkılar sağlayan bu ürün özelinde Bireysel Cep Şubesi üzerinden 7 gün 24 saat hizmet sağlanması pandemi sürecinde müşterilerin hayatını oldukça kolaylaştırmıştır. Sosyal mesafeyi korumanın birinci öncelik olduğu 2020 yılında, QNB Finansbank müşterilerinin

%70’inden fazlası Western Union işlemlerini gerçekleştirmek için Bireysel Cep Şubesi’ni tercih etmiştir. Western Union işlemlerinin Bireysel Cep Şubesi ile dijital ortama taşınmasıyla birlikte müşteri deneyimi iyileştirilirken, kalıcılık artırılmış, işlem hacminin artmasıyla birlikte bankanın komisyon gelirlerine pozitif katkı sağlanmıştır.

2020 yılında da QNB Finansbank Türk sporuna verdiği desteği Trabzonspor ile kol sponsorluğu, Fenerbahçe erkek basketbol takımı ile sırt sponsorluğu anlaşmaları ile devam ettirmiştir.

Sponsorluk anlaşmaları kapsamında her iki büyük takımın taraftarlarına yönelik müşteri kazanımı ve iletişim çalışmaları gerçekleştirilmiş, Banka’nın CardFinans Trabzonspor ve CardFinans Fenerbahçe kredi kartı ürünlerinin tanıtımlarına odaklanılmıştır.

2020 yılında, 20 bin ile 150 bin TL arasında birikimi ve 2 adet hesaptan otomatik fatura ödeme talimatı olan müşterilere yönelik geliştirilen ayrıcalıklı

“Select” programı devam etmiştir. Yıl boyunca programa dahil olan müşteriler masrafsız bankacılık ve indirimli market avantajlarından faydalanmıştır.

2020 yılı, ihtiyaç kredilerinde ve KMH (Kredili Mevduat Hesabı)

ürünlerinde müşterilerin pandemi süreci nedeniyle olası tüm kredi işlemlerini şube dışı kanallardan kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için altyapı

geliştirmelerinin yoğunlukla devam ettiği bir yıl olmuştur.

Ayrıca, yeni kredi müşterilerine sunulan özel ürün fiyat çalışması, web kanalından KMH başvuru altyapısının geliştirilmesi ve kredi başvuru süreçlerinin iyileştirilmesi ile yeni müşteri kazanımı olumlu etkilenmiştir.

Finansmaaş müşterilerine, emekli müşterilere, kamu personeline özel Kredi/KMH portföy çalışmaları ile bu müşterilerde derinleşmenin artması ve QNB Finansbank Cep Şubesi’nde bu müşterilerin deneyiminin iyileştirilmesi için çalışmalar yapılmıştır.

QNB Finansbank, 2020 yılında da müşterilerine tüm kanallar üzerinden mevduat ürünlerini sunmaya devam ederken bir yandan da yaşanılan pandemi süreci nedeniyle müşterilerin sağlığını korumaya yönelik aksiyonlar almıştır. Özellikle vadeli ve vadesiz ürün özelliklerini bir arada sunan Çift Sarılı Hesap ve Kazandıran Günlük Hesap ürünleri, Banka müşterilerine dijital kanallardan rahatlıkla işlem yapabilme imkanı sunarak pandemi döneminde birikim yapabilmelerini ve birikimlerini değerlendirebilmelerini kolaylaştırmıştır. “Çift Sarılı Hesap” ve

“Kazandıran Günlük Hesap” ürünlerinin toplam bakiyesi, 2020 yılında %13 artış kaydederek 7 milyar TL’yi aşmıştır.

Yılın son çeyreğinde oluşan stopaj avantajından faydalanmak isteyen müşterilere vade bozmadan para çekme imkanı sunan “Çekici Hesap” ve faiz gelirlerini aylık olarak alabilme olanağı sunan “Maaşlı Hesap” ürünleri, uzun vadeli alternatif ürünler olarak önemini korumaya devam etmiştir.

Pandemi döneminde müşterilerin evden çıkmadan işlem yapabilmesini sağlamak amacıyla, merkezi ekipler tarafından yönetilen mevduat müşterisi sayısı

%96 oranında artırılmıştır. Bu sayede 2020 yılında daha çok QNB Finansbank müşterisi telefon aracılığıyla Banka ürünleri hakkında bilgi alabilmiş, mevcut hesaplarını yönetebilmiş ve yeni hesap açabilmiştir.

2020 yılı, pandemi sürecinin yarattığı belirsizlik ve dünya genelindeki düşük faiz oranı ortamı ile beraber Türkiye’de de yatırım ürünlerine ilginin arttığı bir yıl olmuştur. Piyasa koşullarına göre müşteri risk ve getiri tercihlerine en uygun yatırım ürünleri ile müşterilerine hizmet sunmayı ilke edinen QNB Finansbank; yatırım fonu, Eurobond, özel sektör tahvili, emtia, yurt içi ve yurt

Sust ainability

Kurumsal YönetimQNB Finansbank HakkındaRisk YönetimiFinansal RaporlarSunuş2020 Yılı Faaliyetleri

dışı pay senetleri, vadeli işlem piyasa ürünlerini QNB Finansportföy ve QNB Finansinvest uzmanlıkları ile sunmayı sürdürmüştür.

Yatırım ürünlerine artan ilgi ile beraber, 2020 yılında da QNB Finansbank müşterilerine sunduğu yatırım ürünü gamını genişletmeye devam etmiştir.

Mayıs ayında ABD Doları cinsindeki birikimleri ile Eurobond yatırımı yapmak isteyen müşteriler için özel kapalı uçlu QNB Finans Portföy Üçüncü Serbest Fon için talep toplanmış, Haziran ayında ise TL cinsinde yatırımları için kısa vadeli faiz getirisi elde etmek müşterilere yönelik QNB Finans Portföy Kısa Vadeli Serbest Fon kurulmuştur. Kasım ayında hayata geçirilen Dijital Onay projesi ile, yatırım ürünü satış süreçleri müşteri ve Banka lehine olacak şekilde pandemi sürecine uygun dizayn edilmiş, hem zamandan tasarruf edilmesini hem de doğanın korunmasını hedefleyen bir bakış açısı ile kağıt tüketiminin azaltılması sağlanmıştır.

2020 yılında ons altın ve gram altın piyasalarındaki yükseliş ile beraber gram altın, müşterilerin yatırımlarını değerlendirmek için en çok tercih ettikleri enstrümanlardan biri haline gelmiştir. Bu kapsamda, müşterilerin gram altın konusundaki tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmek amacıyla, Bankacılık sistemi dışında tutulan fiziki altınların kaydileştirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla fiziki altın toplama, kaydi altını bulunan müşterilere fiziki altın teslimi ve Takasbank Altın Transferi Sistemi aracılığıyla gram altın EFT işlemleri tüm hızıyla devam etmiştir.

Küresel COVID-19 salgınıyla beraber değişen hizmet anlayışları, QNB Finansbank’ı ve birlikte çalıştığı sigorta şirketlerini müşterilerine farklı hizmetler sunmaya yöneltmiştir. Bu kapsamda, Cigna Sağlık, Hayat ve Emeklilik A.Ş.’ye ait online sağlık paketi kapsamında online doktor ve psikolog hizmeti sağlayan 7/24 Sağlıklı Hayat Sigortası QNB Finansbank müşterilerine sunulmuştur. 2019 yılında Banka müşterilerine sunulmaya başlanan ve döviz birikimi yapmaya olanak tanırken müşterilere vergi avantajı ve hayat ve ferdi kaza teminatları da sağlayan Akıllı Hayat Sigortası, 2020 yılında QNB First ve Özel Bankacılık müşterileri için değerli bir alternatif haline dönüşmüştür.

Sağlığın öneminin herkes tarafından daha iyi anlaşıldığı 2020 yılında, QNB Finansbank sağlık sigortacılığı ürünlerini banka kanallarından müşterilerine sunmak için yeni bir girişimde bulunmuş ve Cigna Sağlık, Hayat ve Emeklilik A.Ş. ile sağlık sigortası ürünleri için münhasırlık sözleşmesi imzalamıştır. Bu sözleşme ile Banka 2021 yılı itibarıyla dünyanın önde gelen sağlık sigortası şirketlerinden olan Cigna ile beraber bireysel müşterilerine sağlık sigortası ürünlerini sunmaya başlayacaktır.

Maaş müşterisi kazanım odağı, 2020 yılında da hız kesmeden devam etmiştir. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen birçok firmasının

maaşlarının ödenmesinde ve bankacılık ihtiyaçlarının giderilmesinde etkin bir rol alınmıştır. Maaş müşterileri için avantajlı kredi, özel mevduat oranı ve çeşitli indirimler sağlayan müşteri programları da her yıl olduğu gibi başarılı bir şekilde sürdürülmeye devam etmektedir.

QNB Finansbank, emekli promosyonlarında yaptığı artış sayesinde 2020 yılında da sektöre öncülük etmiş ve bu sayede müşteri adedinde 2019 yılına göre önemli bir büyüme sağlamıştır. Ayrıca emekli bankacılığı süreçlerinde hayata geçirdiği dijitalleşme projeleri ile pandemi döneminde müşterilerine daha hızlı ve daha güvenli hizmet vermeye başlamıştır.

Özetle, QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık için 2020 yılı, özellikle pandemi dönemi ile birlikte dijital dönüşümün hızlanmasına yönelik aksiyonların hayata geçirildiği, Banka çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumak için yoğun aksiyonların alındığı ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik uygulamaların çeşitlendirilerek devam ettiği bir yıl olmuştur. QNB Finansbank, önümüzdeki dönemde de müşterilerinin önceliklerini ve memnuniyetini ön planda tutarak, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına yönelik en uygun ve hızlı hizmeti sunmak için gerekli ürün ve hizmet altyapı geliştirmelerine yatırım yapmaya devam edecektir.

Yüksek Gelir Segmenti 2020 yılında, birikimlerini

değerlendirmek için QNB Finansbank’ı tercih eden yüksek gelir segmenti müşterilerine yönelik ayrıcalıklı ürün ve hizmetler, QNB’nin global markası olan QNB First ile sunulmaya devam

edilmiştir. QNB First dünyasında QNB Finansbank müşterileri, bankacılık ihtiyaçları için kendilerine sunulan ürün ve hizmetlerden dilediklerini kullanmaya devam ederken, kendilerine sunulan hayatın içinde ayrıcalıkların da keyfini çıkarmaya devam etmişlerdir.

Pandemi sürecinde, “Sağlığınız bizim için önemli” mottosuna paralel olarak QNB First müşterilerine sunulan dijital ayrıcalıklar daha da belirgin hale getirilmiştir. Bu özel müşteri grubuna yönelik özel tasarlanan Cep Şubesi QNB First Dijital uygulaması üzerinden QNB First müşterilerine ayrıcalıklı hizmet verilmeye devam edilmiştir. Hali hazırda sunulan ücretsiz Miles&Smiles kredi kartı ile ayrıcalıklı mil kazanımı, adrese teslim ücretsiz kuru temizleme hizmeti, QNB First Kütüphane’den indirimli kitap gibi ayrıcalıklara ek olarak, bu döneme özel Netflix vb. dijital platformlarda indirimler sunulmuştur. Müşterilerin evde geçirdikleri bu süreçte, QNB First olarak yanlarında olabilmek adına da spor, sağlık, beslenme, gezi gibi içeriklere sahip olan pek çok online etkinlik düzenlenmiştir.

2020 yılında QNB First ve QNB First Dijital çok önemli başarılara imza atmıştır. Uluslararası iş dünyasının en saygın ödül programlarından Stevie Awards’un Satış ve Müşteri Hizmetleri alanında düzenlediği yarışmada, müşterilerine bankacılıkta ve hayatın içinde ayrıcalıklı özel hizmetler sunan QNB First markası ve yine bu dünyaya özel tasarlanan QNB Finansbank Cep Şubesi arayüzü QNB First Dijital ile 1 Gold, 1 Silver ve 2 Bronze Stevie ödülü kazanılmıştır.

Pandemi döneminde, QNB Finansbank’ın her kanalda dijitalleşmeye verdiği önem artarak devam etmiştir. Bu kapsamda kurulan “Geleceğe Dijital Köprü” hizmetiyle müşteriler sahip oldukları şirketlerinin ihtiyaçlarına tek bir çatı altında çözüm bulmaktadır. Bu kapsamda, QNB Finansbank’ın e-serbest meslek makbuzu (e-SMM) hizmetinden yararlanmak isteyen ve Banka ile bireysel olarak çalışabilecek müşterilere de bu hizmet 2022 yılına kadar QNB eFinans aracılığıyla sınırsız ve tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır.

QNB Finansbank, Yüksek Gelir Segmenti alanında 2020 yılında hedef müşteri gruplarına yönelik kazanım çalışmaları ile segment kriteri olan 150 bin TL-1,5 milyon TL arasında birikime sahip müşteri adedini %7 oranında artırmıştır.

Sust ainability

Kurumsal YönetimQNB Finansbank HakkındaRisk YönetimiFinansal RaporlarSunuş2020 Yılı Faaliyetleri Özel Bankacılık

QNB Finansbank; 2020 yılında 1,5 milyon TL ve üzeri birikimi bulunan

“Özel Bankacılık” müşterilerinin birikimlerini, müşterilerinin risk ve getiri beklentilerine uygun bir şekilde ve müşterilerin ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak yönetmeye devam etmiştir.

Özel Bankacılık dünyasında yer alan müşterilere bankacılıkta öncelikli ve özel tasarlanmış hizmetler sağlanırken, müşterilerin günlük yaşamlarına yönelik çok özel ayrıcalık ve deneyimler de sunulmaya devam edilmiştir.

QNB Finansbank Özel Bankacılık Ekibi; müşterilerine hissettirmeyi amaçladığı “Bankacılık hiç bu kadar kişisel olmamıştı...” söylemine uygun şekilde, ayrıcalıklı ve özel bir bankacılık hizmeti sunmak için çalışmaya devam etmektedir. Özel Bankacılık dünyasında müşteriler, şubede kendilerine özel hizmet veren Özel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticileri ve 7/24 hizmet veren Özel Bankacılık Hizmet Hattı aracılığı ile işlemlerini kolayca yapabilmekte, internet bankacılığı ve Cep Şubesi üzerinden ücretsiz EFT, ve

%50 indirim ile kiralık kasa hizmeti gibi pek çok bankacılık hizmetinden yararlanabilmektedir.

Private Banking müşterilerine sunulan bankacılık ayrıcalıklarının yanı sıra bankacılık dışı ayrıcalıklar ile ücretsiz Miles&Smiles kredi kartı ile ayrıcalıklı mil kazanımı, Alfred ile İndirimli Özel Şoför ve Araç Bakım Hizmeti, MasterCard Lounge Key hizmeti, QNB First Dijital ile sadakat programı ve araç kiralama gibi pek çok alanda ürün ve hizmetler de sunulmaya devam edilmiştir. Pandemi döneminde, “Sağlığınız bizim için önemli” söylemi ile müşterilere sunulan dijital ayrıcalıklar daha da çeşitlendirilerek, mevcutta sunulan ayrıcalıklara ek olarak bu döneme özel Netflix, Masterpiece online sanat etkinlikleri gibi dijital platformlarda müşterilere indirimler sunulmuştur.

Müşterilerin evde geçirdikleri bu süreçte Saffet Emre Tonguç, Ateş Kara gibi ünlü isimlerle gezi, sağlık, beslenme, spor gibi içeriklere sahip olan pek çok online etkinlik düzenlenmiştir.

Banka, 2020 yılında hedef müşteri gruplarına yönelik kazanım çalışmaları ile Özel Bankacılık müşteri adedini artırmaya yönelik aksiyonlar almıştır. Bu çalışmalara bir örnek olan “Arkadaşını Getir Kazan” kampanyası kapsamında,

arkadaşlarını QNB First veya Özel Bankacılık dünyasına kazandıran Özel Bankacılık müşterilerine, kazandırdıkları her arkadaşları için tercihlerine göre 5.000 mil veya QNB First Dijital’in Sadakat Programı kapsamında sunulan QNB First Puan hediye edilmektedir.

QNB Finansbank Özel Bankacılık, yıl boyunca yeni müşteri kazanımına odaklanmış ve yeni kazanılan müşteri adedini önemli derecede artırmıştır.

Ayrıca müşteri sadakati ve kalıcılığını da geliştirmiş olduğu yeni projeler ve sunmuş olduğu değer önerileri ile daha üst noktalara taşımıştır.

Bunların sonucunda, QNB Finansbank Özel Bankacılık 2020 yılında müşteri adedinde yıllık bazda %12 artış sağlamıştır.

Quartz Varlık Bankacılığı

2020 yılında Quartz Varlık Bankacılığı;

QNB Finansbank Quartz müşterilerine, bankacılık sektöründe uzun süreli tecrübe sahibi ve gerek piyasa gerekse ürün bilgisi yönünden oldukça donanımlı olan varlık bankacılığı yöneticileri tarafından özel bankacılık hizmetleri sunmaya devam etmiştir. QNB Finansbank Quartz müşterileri kendilerine atanmış varlık yöneticileri ile tüm bankacılık ve yatırım ürünlerine ilişkin işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Pandemi sürecinde teknolojinin imkanlarından en iyi şekilde yararlanılarak, Türkiye’nin ve hatta dünyanın farklı yerlerindeki Banka müşterilerine online/görüntülü ziyaretler düzenlenmiştir. Bu çerçevede, Banka’nın müşterilerinin yanlarında olduğu hissettirilmiş, tüm bankacılık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi sağlanmış ve müşteri memnuniyet skoru 2020 yılı için % 91 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Quartz Varlık Bankacılığı, müşterileri ile karşılıklı güvene dayalı bir ilişki kurarak, müşterilerini yakından tanımaya çalışmakta; müşterilerinin finansal beklentileri ve hedefleri paralelinde, geniş yatırım seçenekleri ile risk gruplarına bağlı olarak kişiye özel finansal çözümler sunmaktadır.

Quartz Varlık Bankacılığı, Türkiye’den ve dünyanın her yerinden gelen piyasa verilerini değerlendirerek, müşterilerinin yatırımlarına yönelik olası risk ve fırsatlar konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadır. Varlık yöneticileri global bir perspektifte, politika ve ekonomideki değişimleri göz önünde bulundurarak, müşteri

varlıklarını bütün veriler ışığında ve müşteri talepleri doğrultusunda yönetmektedirler.

Quartz Varlık Bankacılığı, 2020 yılında yüksek müşteri memnuniyeti ve kalıcılık hedefi doğrultusunda büyümesini sürdürmüştür. 2020 yılı sonunda Quartz müşteri adedi %36 oranında artırılarak, 20 milyar TL portföy büyüklüğünü geçmiş ve yüksek müşteri kalıcığı rasyosu ile yönetilmeye devam edilmiştir.

Dijital Bankacılık

2020 yılında yaşanan pandemi sürecinde QNB Finansbank ve CardFinans sosyal medya kanalları üzerinden yapılan gerçek zamanlı iletişimler ile Banka müşterilerinin doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi sağlanmıştır. Aynı zamanda, dijital kanallarda marka bilinirliğini, değerini ve itibarını artırmak için ürün/hizmet/kampanya, kurumsal sosyal sorumluluk ve sponsorluk tanıtım/pazarlama faaliyetleri ve özel gün iletişimleri yapılmaya devam edilmiştir.

Banka müşterilerinin neyi, hangi platformda, ne zaman, nasıl ve neden konuştuklarını takip etmek amacıyla, tüm online mecralarda sosyal dinleme ve sentiment analizleri yapılmaya devam edilmiştir. Müşterilerin paylaştıkları iletilerin çözüm odaklı bir tutumla hızlı ve doğru biçimde yanıtlanması sürdürülmüştür. Bu kapsamda yıl içerisinde iletilen iletilerin %75’i ilk 15 dakika, %98’i ilk 60 dakika ve %100’ü 120 dakika içinde yanıtlanmıştır.

Marketing Türkiye & BoomSonar iş birliği ve Deloitte uzmanlığı ile Türkiye’nin en kapsamlı sosyal medya yarışması olan Social Media Awards Turkey’de Veri Analitiği/Özel Bankalar kategorisinde, tamamen tarafsız ve veriye dayalı olarak hazırlanan SocialBrands sosyal medya marka endeksi sonuçlarına göre 2020 yılında QNB Finansbank bronz ödülün sahibi olmuştur. Veri analitiği ödülleri markaların sosyal medya hesaplarının etkileşim performanslarına göre verilmektedir.

2020 yılı, Dijital Performans Pazarlama alanında Banka müşterilerinin dijital kanalları kullanım paylarını artırmaya ve müşterilerin istedikleri zaman istedikleri yerde Banka ürün ve hizmetlerine ulaşabilecekleri süreçleri geliştirmeye odaklanılan bir yıl olmuştur. Özellikle pandemi sürecinin başlamasının

Sust ainability

Kurumsal YönetimQNB Finansbank HakkındaRisk YönetimiFinansal RaporlarSunuş2020 Yılı Faaliyetleri

ardından geleneksel yöntemleri geride bırakarak, Banka müşterilerinin ihtiyaçlarına anında çözüm sunabilmek için dijital kanalların kullanımına yönelik yatırımları artırmaya ve Banka müşterilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam edilmiştir.

Yeni müşteri kazanımı, mevcut müşteri aktivasyonu, yeni ürün satışı ve marka bilinirliği gibi hedeflerin sağlanması amacıyla QNB Finansbank’ın sahip olduğu ve/veya satın aldığı dijital medya üzerinden iletişimler yapılırken, QNB Finansbank ve ürünlere ait tüm web siteleri ve mobil uygulamalardaki başvuru/satış performanslarını artırıcı, kullanıcı deneyimini iyileştirici yeni proje ve faaliyetlerin hayata geçirilmesine devam edilmiştir.

2020 yılında gerek bankacılık, gerekse teknoloji alanlarında yaratılan ilkleri sektöre kazandırma ve müşterilere bankacılıktan fazlasını sunma hedefleriyle hizmet vermeye devam edilmiştir. Dijital bankacılık çatısı altında, Cep Şubesi’ne yeni müşteri

2020 yılında gerek bankacılık, gerekse teknoloji alanlarında yaratılan ilkleri sektöre kazandırma ve müşterilere bankacılıktan fazlasını sunma hedefleriyle hizmet vermeye devam edilmiştir. Dijital bankacılık çatısı altında, Cep Şubesi’ne yeni müşteri