• Sonuç bulunamadı

Bileşenler

Belgede AVG Internet Security 2012 (sayfa 21-29)

5.1. Sistem Menüsü

5.1.2. Bileşenler

Sistem menüsünün Bileşenler öğesi, yüklenen tüm AVG bileşenlerine ilişkin bağlantılar içerir ve kullanıcı arayüzünde bunların varsayılan iletişim kutusu sayfalarını açar:

Sisteme genel bakış - yüklü tüm bileşenlerle ve durumlarıyla birlikte varsayılan kullanıcı arayüzü iletişim kutusuna geçer

Virüslerden Koruma sisteminizdeki virüs, casus yazılım, solucan, truva atı ve istenmeyen yürütülebilir dosyaları veya kitaplıkları tespit eder ve sizi kötü amaçlı reklam yazılımlarından korur - ayrıntılar >>

LinkScanner internette arama ve gezinme sırasında sizi web tabanlı saldırılara karşı korur -ayrıntılar >>

E-posta Koruması gelen e-posta mesajlarınızı istenmeyen e-postalara karşı denetler ve virüsleri, kimlik avı saldırılarını veya diğer tehditleri engeller - ayrıntılar >>

Firewall her ağ bağlantı noktasındaki tüm iletişimleri denetleyerek sizi kötü amaçlı saldırılardan korur ve tüm sızma girişimlerini engeller - ayrıntılar >>

Anti-Rootkit uygulamalar, sürücüler ve kitaplıklarda gizlenmiş tehlikeli kök dizinler için tarama yapar - ayrıntılar >>

Sistem Araçları, AVG ortamı ve işletim sistemi bilgileri hakkında ayrıntılı bir özet sunar -ayrıntılar >>

PC Analyzer analizörü, bilgisayarınızın durumu hakkında bilgi verir - ayrıntılar >>

Identity Protection dijital varlıklarınızı yeni ve bilinmeyen tehditlere karşı korumak üzere sürekli tetiktedir - ayrıntılar >>

Güvenlik Araç Çubuğu seçili AVG işlevini doğrudan İnternet tarayıcınızdan kullanmanıza olanak sağlar - ayrıntılar >>

Uzaktan Yönetim yalnızca yükleme süreci esnasında bu bileşenin yüklenmesini istediğinizi belirtmeniz halinde AVG Business Sürümlerinde görüntülenir

5.1.3. Geçmiş

Tarama sonuçları - AVG test arayüzüne ve özellikle Tarama Sonuçlarına Genel Bakış penceresine gider

Resident Shield tespiti - Resident Shield

E-mail Scanner tespiti - E-posta Koruması bileşeni tarafından tehlikeli olduğu tespit edilen posta eklentileri hakkında genel bilgi veren bir pencere açar

Online Shield bulguları - LinkScanner bileşeni içindeki Online Shield tarafından tespit edilen tehlikeler hakkında genel bilgi veren bir iletişim kutusu açar

Virüs Kasası - Belirli bir neden doğrultusunda AVG'nin tespit edilmiş temizlenemeyen tüm bulaşmaları sildiği karantina alanının arayüzünü açar (Virüs Kasası) Karantina altında bulunan bulaşmış dosyalar, yalıtılmıştır, bilgisayarınızın güvenliği garanti altındadır ve aynı anda bulaşmış dosyalar ileride tamir edilebilecekleri göz önünde bulundurularak depolanır

Etkinlik geçmişi kayıt defteri - kaydedilen tüm AVG Internet Security 2012 eylemler hakkında genel bilgi veren bir geçmiş kayıt defteri arayüzü açar

Güvenlik Duvarı - Kayıt Defterleri sekmesinde Güvenlik Duvarı ayarları arayüzünü açar ve Güvenlik Duvarı etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgi verir.

5.1.4. Araçlar

Bilgisayarı tara - AVG tarama arayüzüne geçer ve tüm bilgisayar taramasını başlatır.

Seçilen klasörü tara... - AVG tarama arayüzüne geçer ve bilgisayarınızın dolaşım ağacından taranmasını istediğiniz dosya ve klasörleri seçmenizi sağlar.

Dosyayı tara... - sabit diskinizin dolaşım ağacından seçtiğiniz tek bir dosyayı isteğe bağlı olarak tarayabilmenizi sağlar.

Güncelle - otomatik olarak güncellemesi AVG Internet Security 2012 işlemini başlatır.

Dizinden güncelle... - sabit diskinizde bulunan belirli bir dosyanın içinde yer alan

güncelleme dosyalarını alarak güncelleme işlemini gerçekleştirir. Diğer bir yandan bu seçim sadece acil durumlarda önerilmektedir. Örn. Internet bağlantısı olmadığı durumlarda (Örneğin bilgisayarınıza virüs bulaşmış ise ve Internet bağlantınız kesildiyse; bilgisayarınız bir ağa bağlıysa fakat Internet erişimi yok ise vb.). Yeni açılan pencereden, daha önce güncelleme dosyasını depoladığınız klasörü seçin ve güncelleme işlemini başlatın.

Gelişmiş ayarlar... - AVG Internet Security 2012 yapılandırmasını düzenleyebileceğiniz AVG gelişmiş ayarlar iletişim kutusunu açar. Genel olarak uygulamanın yazılım üreticisi tarafından tanımlanan varsayılan ayarlarının muhafaza edilmesi önerilir.

Güvenlik Duvarı ayarları... - Güvenlik Duvarı bileşeninin gelişmiş yapılandırmasına ilişkin bağımsız bir pencere açar.

5.1.5. Yardım

İçindekiler - AVG yardım dosyalarını açar

Çevrimiçi Yardım Alın - Müşteri destek merkezi sayfasında AVG web sitesini (http://www.

avg.com/) açar

AVG Web Sayfanız - AVG web sitesini (http://www.avg.com/) açar

Virüsler ve Tehditler Hakkında - tanımlanan virüs hakkında ayrıntılı bilgi edinebildiğiniz çevrimiçi Virüs Ansiklopedisini açar

Yeniden Etkinleştir - Yükleme işleminin AVG'yi Kişiselleştir iletişim kutusuna girilen verilerle AVG'yi Etkinleştir iletişim kutusunu açar. Bu iletişim kutusunda satış numaranızı ( AVG'yi yüklerken kullandığınız numara) ya da eski lisans numaranızı (örn. yeni bir AVG ürününe geçerken) değiştirmek için lisans numaranızı girebilirsiniz.

Şimdi kaydolun - AVG web sitesinin (http://www.avg.com/) kayıt sayfasına bağlanır.

Lütfen kayıt bilgilerinizi doldurun; sadece AVG ürünlerini kaydettiren müşterilerimiz ücretsiz teknik destek alabilecektir.

Not: AVG Internet Security 2012 deneme sürümünü kullanıyorsanız, sonraki iki öğe, Şimdi satın al ve Etkinleştir olarak görünür ve programın tam sürümünü hemen satın almanızı sağlar. Bir·satış numarasıyla yüklenmiş AVG Internet Security 2012 için, öğeler Kaydet ve Etkinleştir olarak görünür.

AVG Hakkında - AVG Technologies CZ'nin iletişim bilgileri, lisans sözleşmesi, sistem bilgileri, program ve virüs veritabanı sürümü ve program adı hakkında bilgi veren beş sekmeli Bilgi iletişim kutusunu açar.

5.1.6. Destek

Destek bağlantısı, yardım ararken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri içeren yeni bir Bilgi iletişim kutusu açar. İletişim kutusunda kurulu AVG programınız (program / veritabanı sürümü) ile ilgili temel bilgiler, lisans ayrıntıları ve hızlı destek bağlantıları listesi bulunur.

Bilgi iletişim kutusu altı sekmeye ayrılmıştır:

Sürüm sekmesi üç bölüme ayrılmıştır:

Destek Bilgileri - AVG Internet Security 2012 Sürüm, virüs veritabanı, Virüslerden Koruma veritabanı sürümü ve LinkScanner sürümü hakkında bilgi verir.

Kullanıcı Bilgileri - Lisanslı kullanıcı ve şirket hakkında bilgi verir.

Lisans Ayrıntıları - Lisansınız hakkında bilgi verir (ürün adı, lisans türü, lisans numarası, son kullanma tarihi ve kullanıcı sayısı). Bu bölümde Kaydet bağlantısını kullanarak AVG Internet Security 2012 uygulamanızı çevrimiçi kaydettirebilirsiniz; böylece AVG teknik desteği tam kapsamda kullanabilirsiniz. Ayrıca, Yeniden etkinleştir bağlantısını kullanarak AVG'yi etkinleştir iletişim kutusunu açabilirsiniz: satış numaranızı (AVG Internet Security 2012 kurulumu sırasında kullandığınız) değiştirmek veya mevcut lisans numaranızı bir başkasıyla değiştirmek (örn. daha üst bir AVG ürününe yükseltme yaparken) için ilgili alana lisans numaranızı girin.

Program sekmesinde AVG Internet Security 2012 program dosyası sürümü ve üründe kullanılan üçüncü partileri kodları hakkında bilgi bulabilirsiniz:

Sistem sekmesi işletim sistemi parametrelerinin listesini sunar (işlemci türü, işletim sistemi ve sürümü, üretim numarası, kullanılan hizmet paketleri, toplam bellek boyutu ve boş bellek boyutu):

Lisans Sözleşmesi sekmesinde siz ve AVG Technologies arasındaki lisans sözleşmesinin tam metnini okuyabilirsiniz:

Destek sekmesi müşteri desteğiyle iletişim kurma imkanlarının listesini sunar. Ayrıca, AVG web sitesi (http://www.avg.com/), AVG forumları, SSS vb. bölümlerin bağlantılarını sağlar. Müşteri destek ekibiyle iletişim kurduğunuzda kullanabileceğiniz bilgileri de burada bulabilirsiniz:

İletişim sekmesi AVG Technologies ve AVG yerel temsilcileri ve satıcılarında iletişim kurulabilecek kişilerin listesini sunar:

Belgede AVG Internet Security 2012 (sayfa 21-29)