• Sonuç bulunamadı

BANKANIN YÖNETSEL OPERASYONEL FAALÝYETLERÝ VE VARLIKLARI ÝLE ÝLGÝLÝ DAVA VE TAKÝPLER

Belgede TASARRUF MEVDUATI SÝGORTA FONU (sayfa 69-77)

Özel sermayeli bir mevduat bankasý olan Tariþbank, sermayenin millileþtirilmesi, incir üreticisinin para ve kredi sorunlarýný çözmek ve böylece incir piyasasýna hâkim yabancý tüccar ve komisyonculardan oluþmuþ incir tröstünün etkinliðini kýrmak amaçlarýyla sancýlý bir süreci takiben Birinci Dünya Savaþý'nýn arifesinde resmi kuruluþunu tamamlamýþ 21 Þubat 1914 tarihinde "Ýncirciler Bankasý" adýyla faaliyete geçmiþtir. Banka merkezi 1983 yýlýnda Ýzmir'e nakledilmiþ ve ayný tarihte Tariþ Birlikleri Banka sermayesine yüzde 95 oranýnda iþtirak etmiþtir.

Tariþbank'ýn özellikle 1999 yýlý sonlarýnda gerçekleþtirilen denetimlerinde, sermaye yetersizliði, likidite zafiyeti, gelir-gider dengesizliði, sorunlu kredilerde artýþ ve zarar artýþý gibi bir takým olumsuzluklar tespit edilmiþtir. Bu tespitler üzerine Tariþbank, Devlet Bakanlýðýnýn 27 Ocak 2000 tarihli onayý ile 4389 Sayýlý Kanunun 14/2 maddesine istinaden yakýn izleme kapsamýna alýnmýþtýr.

Tariþbank, Kasým 2000 ve Þubat 2001 krizlerinde nakit açýðý sorunlarýyla karþýlaþmýþtýr. Kriz süresince piyasadan temin edilemeyen fonlar, Tariþ Birlikleri tarafýndan yüksek faiz oranlarýndan kullandýrýlan fonlarla karþýlanmýþtýr. Diðer taraftan, Tariþbank'ý bir Devlet bankasý olarak algýlayan mevduat müþterileri de bu dönemde mevduatlarýný çekmemiþlerdir. Tariþ Birlikleri tarafýndan Bankanýn fonlanmasý ve mevduat çekiliþinin yaþanmamasý, Tariþbank'ý likidite krizinden korumuþtur. Ancak likidite darboðazýný aþan Tariþbank, yüksek fonlama maliyetleri nedeniyle Kasým 2000 ve Þubat 2001 krizlerinde önemli ölçülerde zarar etmiþtir.

Mali bünyesindeki olumsuzluklar nedeniyle 27 Ocak 2000 tarihinden itibaren yakýn izleme kapsamýnda bulunan ancak alýnmasý istenen tedbirleri almayan, zararý özkaynaklarýný aþarak yabancý kaynaklara sirayet eden ve yükümlülüklerinin toplam deðeri varlýklarýnýn toplam deðerini aþan Tariþbank'ýn temettü hariç ortaklýk haklarý ile yönetim ve denetimi BDDK'nýn 9 Temmuz 2001 tarihli kararýyla 4389 Sayýlý Kanunun 14/3 maddesine istinaden Fona devredilmiþtir.

Tariþ Birlikleri tarafýndan Bankanýn Fona devir kararýnýn iptali ve yürütmenin durdurulmasý talebiyle açýlan davada, Danýþtay Ýdari Dava Daireleri Genel Kurulu iþlemin yürütmesinin durdurulmasýna karar vermiþtir. Mahkemenin bu kararý üzerine BDDK, 18 Þubat 2002 tarihli kararýyla Bankanýn ortaklýk haklarýný eski ortaklarýna iade etmiþ, Banka yönetimine 4389 Sayýlý Kanunun 14/1-a maddesine istinaden atamalar yapmýþtýr.

Ancak, Tariþ Birlikleri tarafýndan açýlan davada, tesis edilen iþlemde hukuka aykýrýlýk bulunmadýðý karara baðlanmýþtýr. Bu karar üzerine eski ortaklarýna iade edilen Bankanýn temettü hariç ortaklýk haklarý ile yönetim ve denetimi BDDK'nýn 23 Mayýs 2002 tarihli kararýyla tekrar Fona devredilmiþtir.

Net özkaynaklarýn negatif bakiye vermesi ve masraf-zarar kalemleri ile baðlý deðerlerin özkaynaklarla karþýlanma oranýný gösteren ve yüzde 100 olmasý gereken rasyonun yüzde 242 gibi son derece olumsuz bir düzeyde olmasý, Bankanýn Fona devir tarihi itibarýyla zararýnýn özkaynaklarý aþarak yabancý kaynaklara sirayet ettiðini göstermiþtir. Bankanýn özkaynak ihtiyacý; sermaye yeterliliði standart rasyosu üzerinden 49 milyon YTL, likidite rasyolarý üzerinden 98 milyon YTL olarak tespit edilmiþtir. Fona devir tarihi itibarýyla Banka zararý toplam 98 milyon YTL olup bu zararýn 49 milyon YTL'si dönem zararý, 49 milyon YTL'si ise geçmiþ yýl zararlarýdýr.

Tariþbank, Fona devir sonrasýnda rehabilitasyon faaliyetlerine tabi tutulmuþ ve Bankanýn sisteme geri kazandýrýlmasý çalýþmalarýna baþlanmýþtýr. Daha sonra Bankanýn satýþ iþlemleri planlanmýþ ve satýþ sürecine girilmiþtir.

Bu aþamada, Denizbank'tan alýnan 5 Eylül 2002 tarihli satýn alma talebi, BDDK'nýn 11 Eylül 2002 tarihli kararýyla uygun bulunmuþ ve Fon Yönetim Kurulunun 10 Ekim 2002 tarihli kararýyla baþlatýlan hisse devir görüþmeleri mutabakatla sonuçlanmýþtýr. Bu kapsamda, Fon ile Denizbank arasýnda tarihinde HDS imzalanmýþ ve kapanýþ bilançosunda özkaynaklarýn deðeri sýfýra eþit olmak kaydýyla Fona ait Tariþbank hisselerinin, bedelsiz Denizbank'a devri hüküm altýna alýnmýþtýr.

Fiili devir iþlemlerinin tamamlanmasýnýn hemen sonrasýnda varlýklarýn etkin ve verimli bir þekilde çözümlenmesi için Fon tarafýndan çok yönlü geri kazaným faaliyetleri gerçekleþtirilmiþtir. Bu kapsamda, gayrimenkullerin satýþýna, tahsili gecikmiþ alacaklarýn ise tahsil iþlemlerine baþlanmýþtýr.

Gerçekleþtirilen satýþ faaliyetleri sonucunda, Tariþbank kaynaklý 145 gayrimenkulden 143'ü 17,9 milyon YTL (12,5 milyon USD) bedelle peþin satýlmýþtýr. Fon aktifinde Tariþbank'a ait halihazýrda toplam kayýtlý deðeri 73 bin YTL olan 2 gayrimenkul bulunmaktadýr.

21 Ekim 2002

Tariþbank'ýn hâkim ortaklarýndan Fonun nakit alacaðý bulunmamaktadýr.

Tariþbank'tan devralýnan 505 adet tahsili gecikmiþ kurumsal kredi alacaklarýna iliþkin çözümleme faaliyetleri sonucunda bu firmalardan; 43'ü kampanya kapsamýnda, 25'i kampanya haricinde olmak üzere toplam 68'i tasfiye olmuþtur.

6'sý birinci alacak satýþý, 419'u ikinci alacak satýþý kapsamýnda olmak üzere toplam 425'i varlýk yönetim þirketlerine satýlmýþtýr. Halen Fon bünyesinde 10 alacak hakkýnda 6183 yasal takip iþlemi uygulanmakta, 2 firma ile ilgili çözümleme iþlemleri devam etmektedir.

Tariþbank'tan 3.566 tahsili gecikmiþ bireysel kredi alacaðý devralýnmýþtýr. Yapýlan çözümleme faaliyetleri ve hukuki takipler sonucu, Tariþbank'tan devralýnan tahsili gecikmiþ bireysel kredi alacaklarý ile ilgili 2,5 milyon USD tahsil edilmiþtir.

Halihazýrda Fon bünyesinde çözümlemesi devam eden 961 bin YTL anapara muhasebe devir bakiyeli alacaklarýn tasfiyesine çalýþýlmaktadýr.

Banka, eski yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile yöneticileri hakkýnda baþlatýlan 31 mali sorumluluk davasýnda 68 milyon YTL, 34 bin DEM ve 24 bin EUR tutarýnda alacak talep edilmiþtir. Mahkemelerin verdiði görevsizlik, tefrik ve birleþtirme kararlarýnýn sonucunda Fon tarafýndan takip edilen dava sayýsý 41'e yükselmiþtir.

Fonun, yönetim ve denetimini devraldýðý bankalarla ilgili misyonu, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini koruyarak kamuya en az maliyetle ve en kýsa sürede bu bankalarý çözümlemektir.

Tariþbank'ýn çözümleme süreci Fona devredilmesiyle baþlamýþ Bankanýn mali bünyesinin rehabilite edilmeye çalýþýlmasýyla devam etmiþ ve Denizbank'a satýþýyla sonlandýrýlmýþtýr. Varlýklarýn çözümleme iþlemlerine ise halen devam edilmektedir.

Belgede TASARRUF MEVDUATI SÝGORTA FONU (sayfa 69-77)