• Sonuç bulunamadı

Bağlantı seçenekleri

Belgede ESET Smart Security Premium (sayfa 182-190)

Güncellemeleri indirmek için proxy sunucusu kullanmak üzere Bağlantı seçenekleri bölümüne bakın.

Geri almayı güncelle

Tespit altyapısının veya program modüllerinin yeni güncellemesinin istikrarsız veya bozuk olduğundan şüpheleniyorsanız önceki sürüme geri alabilir ve güncellemeleri geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Alternatif olarak, süresiz bir şekilde ertelediyseniz önceden devre dışı bıraktığınız güncellemeleri etkinleştirebilirsiniz.

olarak depolanan sistem görüntüleri sayısı alanı, depolanan tespit altyapısı sistem görüntülerinin sayısını tanımlar.

Maksimum sistem görüntüsü sayısına ulaşıldıysa (örneğin üç), en eski sistem görüntüsü 48 saatte bir yeni bir sistem görüntüsüyle değiştirilir. ESET Smart Security Premium, tespit altyapısı ve program modülü güncelleme sürümlerini en eski sistem görüntüsüne döndürür.

Geri al (Gelişmiş ayarlar (F5) > Güncelle > Temel) seçeneğini tıklarsanız, Süre açılır menüsünden algılama altyapısı ve program modülü güncellemelerinin duraklatılacağı süreyi temsil eden bir zaman aralığı seçmeniz gerekir.

Güncelleme işlevini el ile geri yükleyene kadar düzenli güncellemeleri süresiz bir şekilde ertelemek için İptal edilene kadar öğesini seçin. Olası bir güvenlik riski taşıdığından, bu seçeneği belirlemenizi önermeyiz.

Geri alma gerçekleştirilirse Geri al düğmesi Güncellemelere izin ver olarak değişir.

Güncellemeleri askıya al açılır menüsünden seçilen zaman aralığı süresince hiçbir güncellemeye izin verilmez. Tespit altyapısı sürümü kullanılabilir en eski sürüme geri döndürülür ve yerel bilgisayar dosya sisteminde sistem görüntüsü olarak kaydedilir.

22700'ün en son tespit altyapısı sürüm numarası olduğunu, 22698 ve 22696'nın da tespit altyapısı sistem görüntüleri olarak depolandığını varsayalım. 22697'nin

kullanılamıyor olduğunu unutmayın. Bu örnekte, bilgisayar 22697 güncellemesi sırasında kapalıdır ve 22697 indirilmeden önce daha yeni bir güncelleme yapılmıştır. Yerel olarak depolanan sistem görüntüleri sayısı alanı iki ise ve Geri Al'ı tıklarsanız tespit

altyapısı (program modülleri dahil) 22696 sürüm numarasına geri yüklenir. Bu işlem biraz zaman alır. Tespit altyapısı sürümünün Güncelleme ekranında eski sürüme döndürüldüğünü doğrulayın.

Program bileşeni güncellemesi

Program bileşeni güncellemesi bölümü, program bileşeni güncellemesiyle ilgili

seçenekleri içerir. Program, yeni bir program bileşeni güncellemesinin kullanılabilir olduğu durumdaki davranışını önceden tanımlamanıza olanak verir.

Program bileşeni güncellemeleri yeni özellikler getirir veya önceki sürümlerde zaten olan özelliklerde değişiklikler yapar. Kullanıcı müdahalesi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilebilirsiniz ya da bildirim almayı seçebilirsiniz. Program bileşeni güncellemesi yüklendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmak gerekebilir.

Uygulama güncellemesi – Bu seçenek etkinleştirildiğinde her program bileşeni

seçenekleri'ni tıklayın. Proxy modu açılır menüsünü tıklatın ve aşağıdaki üç seçenekten birini belirleyin:

• Proxy sunucu kullanma

• Proxy sunucuyla bağlan

• Genel proxy sunucu ayarlarını kullan

Gelişmiş ayarlar ağacının Araçlar > Proxy sunucu dalı altında halihazırda belirtilmiş olan proxy sunucu yapılandırması seçeneklerini kullanmak için Genel proxy sunucu ayarlarını kullan seçeneğini belirleyin.

ESET Smart Security Premium uygulamasını güncellemek için proxy sunucusu kullanılmayacağını belirtmek üzere Proxy sunucu kullanma seçeneğini belirleyin.

Şu durumlarda Proxy sunucu üzerinden bağlan seçeneği belirlenmelidir:

• Araçlar > Proxy sunucu konumunda tanımlanandan farklı bir proxy sunucu kullanılarak ESET Smart Security Premium ürünü güncellenir. Bu yapılandırmada, yeni proxy için bilgiler Proxy sunucu adresi, iletişim Bağlantı Noktası (varsayılan olarak 3128) ve gerekirse proxy sunucusu için Kullanıcı adı ile Parola altında belirtilmelidir.

• Proxy sunucusu ayarları genel olarak belirlenmedi, ancak ESET Smart Security Premium güncellemeler için bir proxy sunucusuna bağlanacak.

• Bilgisayarınız İnternet'e bir proxy sunucu üzerinden bağlanıyor. Ayarlar program yüklemesi sırasında Internet Explorer'dan alınır, ancak değiştirilmeleri durumunda (örneğin ISP'nizi değiştirirseniz) lütfen bu pencerede listelenen proxy ayarlarının doğru olduğundan emin olun.

Aksi takdirde, program güncelleme sunucularına bağlanamaz.

Proxy sunucu için varsayılan ayar Genel proxy sunucu ayarlarını kullan'dır.

Proxy kullanılamıyorsa doğrudan bağlantıyı kullan – Proxy erişilebilir olmadığında güncelleme sırasında atlanır.

Bu bölümdeki Kullanıcı adı ve Parola alanları proxy sunucusuna özeldir. Bu alanları yalnızca, proxy sunucusuna erişmek için kullanıcı adı ve parola gerekliyse doldurun. Bu alanlar yalnızca internete proxy sunucusu aracılığıyla erişmek için parolaya gereksinim duyduğunuzu biliyorsanız doldurulmalıdır.

Güncelleme görevleri nasıl oluşturulur?

Güncellemeler, ana menüden Güncellemeleri kontrol et tıklatıldıktan sonra görüntülenen ana pencerede Güncelle tıklatılarak manuel olarak tetiklenebilir.

Güncellemeler ayrıca zamanlanan görev olarak da çalıştırılabilir. Zamanlanan bir görevi yapılandırmak için Araçlar > Diğer Araçlar > Zamanlayıcı'yı tıklayın. Aşağıdaki görevler ESET Smart Security Premium ürününde varsayılan olarak etkindir:

• Düzenli otomatik güncelleme

• Çevirmeli bağlantıdan sonra otomatik güncelleme

• Kullanıcı oturum açtıktan sonra otomatik güncelleme

Her güncelleme görevi, ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde değiştirilebilir. Varsayılan güncelleme görevlerinin dışında, kendi tanımlı yapılandırmayla yeni güncelleme görevleri oluşturabilirsiniz. Güncelleme görevleri oluşturma ev yapılandırma hakkında daha fazla bilgi için Zamanlayıcı bölümüne bakın.

Araçlar

Araçlar menüsü, program yönetimini basitleştirmeye yardımcı olan ve ileri düzey kullanıcılar için ek seçenekler sunan modüller içerir.

Password Manager – Parolalarınızın güvenliğini sağlayın.

Secure Data – Özel ve gizli dosyalarınızı koruyun. Daha fazla bilgi için ESET Secure Data'ya bakın.

Ağ Denetçisi - Bir ağa bağlanırken güvenlik sorunları riskini azaltın. Daha fazla bilgi için Ağ Denetçisi bölümüne bakın.

tarayıcı başlatılır.

Anti-Theft - Kayıp veya çalıntı durumunda kayıp aygıtınızın konumunu tespit ederek aygıtı bulmanıza yardımcı olur.

Bilgisayarınızı korumak için diğer araçları görüntülemek üzere Diğer araçlar'ı (Karantina gibi) tıklayın.

ESET Password Manager

ESET Password Manager ESET Smart Security Premium paketinin parçasıdır.

Parolalarınızı ve kişisel verilerinizi koruyan ve depolayan bir parola yöneticisidir. Ayrıca web formlarını otomatik olarak ve doğru bir şekilde doldurarak zaman kazandıran bir form doldurma özelliği de içerir.

ESET Password Manager'ı etkinleştirmek ve daha fazla bilgi edinmek için ESET Password Manager için Online Yardım'a göz atın.

Secure Data

ESET tarafından sunulan Secure Data aracı, gizli ve özel bilgilerin kötüye kullanılmasını

engellemek için bilgisayarınızdaki ve USB sürücülerinizdeki verileri şifrelemenize olanak tanır.

• Secure Data aracını yükleme

• Şifreli sanal sürücü oluştur

• Çıkarılabilir sürücüyü şifreleme

• ESET Secure Data ile ilgili Sık Sorulan Sorular için Bilgi Bankası makalemizi okuyun.

Secure Data aracını yükleme

ESET Smart Security Premium uygulamasının parçası olarak Secure Data.

ESET Smart Security Premium ürününün yüklenip etkinleştirilmesinden sonra diğer özelliklerle birlikte Secure Data aracını etkinleştirme seçeneğiniz olacaktır. Secure Data aracını etkinleştirmek için Secure Data'nın yanındaki Etkı̇nleştı̇r'i tıklayın.

Secure Data'yı etkinleştirmeden karşılama ekranından çıkarsanız ESET Smart Security Premium ürününde bulunan Ayarlar > Güvenlik araçları bölümünde Secure Data'yı tıklayarak şifreleme özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

Secure Data aracının halihazırda yüklenmiş olduğu cihaza ESET Endpoint Encryption uygulamasını yükleyemezsiniz.

Secure Data Aracını Kullanmaya Başlarken

Secure Data etkinleştirildiğinde Araçlar > Secure Data'ya gidin. Kullanılabilir şifreleme seçeneklerini gösteren bir ekran açılır.

• Şifreli sanal sürücü oluştur

• Çıkarılabilir sürücüyü şifreleme

Şifreli Sanal Sürücü

Şifreli sanal sürücüler oluşturmak için Secure Data aracını kullanabilirsiniz.

Oluşturabileceğiniz sürücü sayısı sınırlandırılmamıştır, ancak bunlar için kullanılabilir sabit sürücü alanına sahip olmanız gerekir. Şifreli sanal sürücü oluşturmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

1. Bu bilgisayardaki veya çıkarılabilir sürücüdeki verileri şifrele ekranında Sanal sürücü'yü tıklayın.

2. Sanal sürücünün depolandığı konumu seçmek için Göz at'ı tıklayın.

3. Sanal sürücü için bir ad girin ve Kaydet'i tıklayın.

4. Sanal sürücünüzün boyutunu ayarlamak için Maksimum kapasite açılır menüsünü kullanın ve Devam'ı tıklayın.

5. Sanal sürücünüz için bir parola belirleyin. Windows hesabınızda oturum açtığınızda sanal sürücünün şifresinin otomatik olarak çözülmesini istemiyorsanız Bu Windows hesabında otomatik olarak şifre çöz'ün işaretini kaldırın. Devam'ı tıklayın.

6. Şifreli sanal sürücünüz oluşturulmuştur ve kullanıma hazırdır. Bu bilgisayar'ı (Windows 7 ve daha eski sürümlerde Bilgisayar) açtığınızda yerel disk olarak görünür.

Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra şifreli sürücüye erişmek için oluşturduğunuz şifreli

sürücü dosyasını (.eed dosya türündeki dosyayı) bulup çift tıklayın. İstenirse şifreli sürücüyü oluştururken yapılandırdığınız parolayı girin. Sürücü bağlanır ve Bu Bilgisayar (Windows 7 ve daha eski sürümlerde Bilgisayar) altında yerel disk olarak gösterilir. Şifreli bir sürücü yerel disk olarak bağlandığında bu yerel disk ve içinde bulunan şifresi çözülmüş içerikler, oturumu kapatmadığınız veya bilgisayarı yeniden başlatmadığınız sürece söz konusu Windows makinesindeki diğer kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Belgede ESET Smart Security Premium (sayfa 182-190)