• Sonuç bulunamadı

Ayrıca, açılmış olan bu sınava, başvuru şartlarını taşıyan bu durumdaki kişilerin başvurmasına yönelik bir engel bulunmamaktadır

5 9 3

-TBMM B:74 14.3.2006 0 : 3

DEVLET BAKANLIĞI VE BAŞBAKAN YARDIMCILIĞINA (Sayın Mehmet Ali ŞAHİN)

tlgi: a) T B M M Başkanlığının 15/02/2006 tarihli ve A.Ol.O.GNS.0.10.00.02-18268 sayılı yazısı.

b) Makamlarınızın 20/02/2006 tarihli ve B.02.0.002/1040 sayılı yazısı.

İstanbul Milletvekili Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nun Makamlarınıza tevcih ettiği 7/12098 esas no'lu yazılı soru önergesi hakkındaki ilgi (b) yazı ve eki incelenmiş olup, söz konusu soru önergesi cevabı ek'te sunulmuştur.

Bilgi v e takdirlerinize arz ederim. jç DEVLET BAKANLIĞI VE

E K. BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI j

Soru önergesi cevabı T A R Î H : 24.3.2006 Devlet SAYI: 1260

S O R U Ö N E R G E S İ N D E Y E R A L A N S O R U V E CEVABI

S O R U : K a m u bankalarının, doğan personel açığını gidermek amacıyla yeniden eleman a l m a k için K P S S ' y e başvurdukları, gazetelerde haber olarak yer almaktadır.Bu bağlamda:

Geçmişte ihtiyaç fazlası personel olarak adlandırılıp, banka ile ilişiği kesilerek başka k a m u kurumlarında çalıştırılanlardan, Bankaca uygun görülenlerin, tekrar geri dönmelerine olanak sağlamayı düşünüyor musunuz?

C E V A P : 25/11/2000 tarihli ve 24241 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 4603 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun ile söz konusu kamu bankaları özelleştirmeye hazırlanmak suretiyle yeniden yapılandınlmakta olup, mezkur Kanunun 4743 sayılı Kanunla değişik geçici 1 inci maddesinin (3) numaralı fıkrasında "... Bankalarda 31.12.2002 tarihinden sonra özel hukuk hükümlerine tabi olmayan personel çalıştırılamaz. Yeni den yapılandırma sürecinde bankaların yönetim kurullarınca gerek özel hukuk hükümlerine göre çalıştırılmak üzere kendisine sözleşme teklif edilen ancak özel hukuk hükümlerine göre çalışmayı kabul etmeyen gerekse özel hukuk hükümlerine göre çalışması uygun görülmeyip sözleşme imzalanmayan personel, bankaların yönetim kurullarınca Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Devlet Personel Başkanlığı kendisine bildirilen personel listelerini en geç kırkbeş gün içerisinde (özelleştirme kapsam ve/veya programındaki kuruluşlar hariç) tespit edeceği kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara atanmalarını sağlamak üzere ilgili kurum veya kuruluşa gönderir. ..." hükmü getirilmiş olup, 31/12/2002 tarihinden itibaren adı geçen bankalarda özel hukuk hükümlerine tabi olmayan personel çalıştırılmamaktadır.

Diğer taraftan, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet gereği olarak ihtiyaç duydukları öğretmen, mühendis, tekniker ve sağlık personeli çoğunlukta olmak üzere muhtelif unvanlardaki personeli KPSS sınavı sonucuna göre ilk defa atama yapmak suretiyle karşılamaktadırlar.

özelleştirme programında bulunan kuruluşlardan diğer kurumlara nakledilmek üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen personelin nitelikleri ile kamu kurumlannm ihtiyaç duydukları personele ilişkin nitelikler farklılık arz ettiğinden bu ihtiyaca binaen yeni sınav yapılması zarureti hasıl olmaktadır.

• Yukarıda da izah edildiği veçhile sınav yapılması ve yeni personel alınması kamu ihtiyaçları v e kamu yararı dikkate alınarak gerçekleştiğinden, yeni personel almadan eski Banka personelinin tekrar Bankalara alınması hususunda Devlet Personel Başkanlığında her hangi bir çalışma yürütülmemektedir.

İVEDİ

2 H ' 2/2006

5 9 4

-TBMM B:74 1 4 . 3 . 2 0 0 6 0 : 3 22.- Antalya Milletvekili Nail KAMACI'nın, BOTAŞ Genel Müdür Vekiliyle ilgili bazı iddialara

ilişkin sorusu ve Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi GÜLER'in cevabı (7/12124) TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

A ş a ğ ı d a k i sorularımın Enerji B a k a n ı Hilmi G Ü L E R t a r a f ı n d a n y a z ı l ı o l a r a k y a n ı t l a n m a s ı n ı a r z e d e r i m .

Nail K A M A C I italya Milletvekili

jOsV^*—

1 . B O T A Ş G e n e l Müdürvekili R ı z a Ç İ F T Ç İ 2 3 — 2 6 M a y ı s 2 0 O 3 tarihleri a r a s ı n d a T h e Ritz C a l t o n O t e l i n d e k o n a k l a m ı ş mıdır? S ö z ü edilen o t e l d e k o n a k l a m ı ş ise otel faturası kim t a r a f ı n d a n ödenmiştir?

2 . B O T A Ş G e n e l Müdürvekili R ı z a Ç İ F T Ç İ otelde k o n a k l a d ı ğ ı 3 günlük s ü r e içinde n e k a d a r kahvaltı v e y e m e k faturası ödenmiştir? B u faturalar B O T A Ş ' a m ı kesilmiştir?

3 . 2 4 M a y ı s 2 0 0 3 g ü n ü otelin S P A m e r k e z i n d e R ı z a Ç l F T Ç l m a s a j y a p t ı r m ı ş m ı d ı r ? M a s a j y a p ı l m ı ş ise faturayı k i m ödemiştir?

4 . 2 4 Milyon T L k a r ş ı l ı ğ ı n d a otelden "nazar b o n c u ğ u " a l ı n m ı ş m ı d ı r ? N a z a r b o n c u ğ u n u n f a t u r a s ı d a B O T A Ş ' a m ı kesilmiştir?

5 . Enerji B a k a n ı olarak k e n d i n i z e bağlı bürokratınız ile ilgili b u g ü n e k a d a r h e r h a n g i bir s o r u ş t u r m a başlattınız m ı ? B a ş l a t m a d ı y s a n ı z b a ş l a t m a y ı d ü ş ü n ü y o r m u s u n u z ? B u bürokratı vekillik g ö r e v i n d e n almayı düşünüyor m u s u n u z ?

T.C.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

Ankara Sayı :B.15.0.SGB.610-'JL1^

Konu : Yazılı Soru Önergesi " 3 MAr\ i 2006

3 2 4 0

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

İlgi : TBMM Başkanlığı'mn 15.02.2006 tarih ve KAN.KAR.MD.A.Ol.O.GNS.0.10.00.02 -18268 sayılı yazısı

Antalya Milletvekili Sayın Nail KAMACI'nın tarafıma tevcih ettiği, 7/12124- 18341/47067 esas no'lu yazılı soru önergesi, T.B.M.M. İç Tüzüğü'nün 99. maddesi gereği Bakanlığıma bağlı BOTAŞ Genel Müdürlüğünden alınan yazılı bilgiler doğrultusunda cevaplandırılarak ekte

gönderilmektedir. ^ Bilgilerinize arz ederim.

AA/-* v

EKLER : Dr. Mehmet Hilmi GCJLER

1. Önerge cevabı Bakan

5 9 5

-TBMM B:74 1 4 . 3 . 2 0 0 6 0 : 3 ANTALYA MİLLETVEKİLİ SAYIN NAİL KAMACI'NIN

7/12124-18341147067 ESAS NOLU YAZILI SORU ÖNERGESİ VE CEVABI SORULAR:

1. BOTAŞ Genel Müdürvekili Rıza ÇİFTÇİ 23 - 26 Mayıs 2003 tarihleri arasında The Ritz Calton Otelinde konaklamış mıdır? Sözü edilen otelde konaklamış ise otel faturası kim tarafından ödenmiştir?

2. BOTAŞ Genel Müdürvekili Rıza ÇİFTÇİ otelde konakladığı 3 günlük süre içinde ne kadar kahvaltı ve yemek faturası ödenmiştir? Bu faturalar BOTAŞ'a mı kesilmiştir?

3. 24 Mayıs 2003 günü otelin SPA merkezinde Rıza ÇİFTÇİ masaj yaptırmış mıdır?

Masaj yapılmış ise faturayı kim ödemiştir?

4.24 Milyon TL karşılığında otelden "nazar boncuğu" alınmış mıdır? Nazar boncuğunun faturası da BOTAŞ'a mı kesilmiştir?

5. Enerji Bakanı olarak kendinize bağlı bürokratınız ile ilgili bugüne kadar herhangi bir soruşturma başlattınız mı? Başlatmadıysanız başlatmayı düşünüyor musunuz? Bu bürokratı vekillik görevinden almayı düşünüyor musunuz?

CEVAP 1-2-34:

23-26 Mayıs 2003 tarihlerinde gerçekleştirilen bir uluslararası toplantı sebebiyle BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Sayın Rıza ÇİFTÇİ The Ritz Carlton otelinde konaklamıştır.

Seyahat sonrası söz konusu otelin tanzim ettiği faturanın BOTAŞ'a ulaşmasının ardından, konaklama faturası'nda yer alan seyahate ilişkin giderler hakkında, BOTAŞ Yolluk Yönetmeliği hükümleri uygulanmıştır.

Buna göre;

Otel faturasında yer alan konaklama ve kahvaltı giderleri BOTAŞ tarafından ödenmiştir. Söz konusu fatura'da şahsi harcama olarak görünen ve ekstra diye tabir edilen harcama kalemleri, Sn Rıza ÇIFTÇİ'nin 15 Temmuz 2003 tarihli maaşından kesilmek suretiyle tahsil edilmiştir. Adı geçen personelin özel harcamalarının BOTAŞ'ca ödenmesi söz konusu olmadığından soruşturmayı gerektirecek bir husus bulunmamaktadır.

5 9 6

-T B M M B : 7 4 1 4 . 3 . 2 0 0 6 0 : 3 23.- Yalova Milletvekili Muharrem ÎNCE'nin, Yalova Çiftlikköy'deki Eti Maden İşleri sosyal tesis­

lerine ilişkin sorusu ve Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi GÜLER'in cevabı (7/12125) TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Enerji v e Tabii kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

MuharxeWÎNCE -•-Yalova Milletvekili

Yalova Hi Çiftlikköy İlçesi sınırlarında bulunan 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında kullanılmayan, atıl halde bulunan, Etibank'ın tüzel kişiliğinin sönlandırılmasıyla Eti M a d e n İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı "Sosyal Tesisleri" hakkında;

1. Adı geçen tesisler Eti Holding A.Ş. adıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bağlandığı 20.12.2000 tarihinden itibaren kaç defa özelleştirmek ve satılmak amacıyla ihaleye çıkarılmıştır? Çıkılan bu ihalelerde bugüne kadar, bu tesisler için verilen teklifler ne kadardır?

2. 2005 yılı içerisinde çıkılan ihalelerde tesisler için belirlenen fiyat ne kadardır?

Belirlenen fiyat üzerinden verilen ne kadarlık bir teklif alınmıştır?

3. Yedi yıldır atıl tutulan bu tesislerin depremden dolayı gördüğü hasarın giderilebilmesi için tahminen n e kadar YTL'li bir maliyet öngörülmektedir?

4. Çiftlikköy Belediyesi ile Yalova İl ö z e l İdaresi'nin satış, kiralama veya devir yoluyla bu tesisleri işler hale getirmek, Yalova ekonomisine kazandırma girişimleri ilgili müdürlükle yürütülmektedir. Yedi yıldır gerek ÖİB'na bağlı dönemde gerek ise Eti Maden İşleri Genel Müdürlüğü döneminde istenilen sonuç alınmadığına göre bu tesislerin, atıl halden çıkarılması İçin neden Çiftlikköy Belediyesi'ne devri yapılmamaktadır?

5. K a m u kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması amacıyla eğer satışı yapılmayacaksa Bakanlığınız ile Çiftlikköy Belediyesi arasında yapılacak bir protokol çerçevesinde hiç değilse işletme haklarının Belediyemize devri neden düşünülmemektedir?

T.C.

ENERJİ V E TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI