• Sonuç bulunamadı

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş ürün kumaş bozulmaları kontrolünde karşılaşılan problemlerin karşılaşılma sıklığına göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 45’de yer almaktadır.

Tablo 45. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Ürün Kumaş Bozulmaları Kontrolünde Karşılaşılan Problemlerin

Karşılaşılma Sıklığına Göre Dağılımı

Problemler Ortalama Std.Sap.

Kumaşta Esneme 3,07 0,90

Kumaşta Bükülme 3,08 0,62

Kumaşta Büzme 2,86 0,78

Kumaşta Toplama 2,74 0,90

Kumaşta Çekme 2,55 1,07

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç karşılaşılmıyor, 5 çok sık karşılaşılıyor anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=148,063 ve p<,001) sonuçlar

istatistiksel bakımdan anlamlıdır.

Tablo 45’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş ürün kumaş bozulmaları kontrolünde karşılaşılan problemlerin karşılaşılma sıklığı açısından sırayla kumaşta esneme, kumaşta bükülme, kumaşta büzme, kumaşta toplama, kumaşta çekme olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş ürün kumaş bozulmaları kontrolünde karşılaşılan problemlerden kumaşta esneme ve kumaşta bükülme unsurları ile diğerlerine göre daha sık, genelde ise orta düzeyde karşılaşıldığını, diğer unsurlar ile nadiren karşılaşıldığı söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş ürün kumaş bozulmaları kontrolünde karşılaşılan problemlerin önem derecesine göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 46’da yer almaktadır.

Tablo 46. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Ürün Kumaş Bozulmaları Kontrolünde Karşılaşılan Problemlerin

Önem Derecesine Göre Dağılımı

Problemler Ortalama Std.Sap.

Kumaşta Esneme 4,24 0,92

Kumaşta Büzme 3,93 0,90

Kumaşta Çekme 3,88 0,92

Kumaşta Bükülme 2,97 1,12

Kumaşta Toplama 2,64 0,88

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç önemli değil, 5 çok önemli anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=164,344 ve p<,001) sonuçlar istatistiksel bakımdan

anlamlıdır.

Tablo 46’da görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş ürün kumaş bozulmaları kontrolünde karşılaşılan problemlerin önem derecesi açısından sırayla kumaşta esneme, kumaşta büzme, kumaşta çekme, kumaşta bükülme, kumaşta toplama olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş ürün kumaş bozulmaları kontrolünde karşılaşılan problemlerden kumaşta esneme unsurunun işletme açısından yüksek düzeyde ve diğer unsurlara göre daha önemli olduğu söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığına göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 47’de yer almaktadır.

Tablo 47. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Sutyen Ürününün Genel Görünümü İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan

Kalite Problemlerinin Karşılaşılma Sıklığına Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç karşılaşılmıyor, 5 çok sık karşılaşılıyor anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=286,733 ve p<,001) sonuçlar

istatistiksel bakımdan anlamlıdır.

Tablo 47’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığı açısından sırayla beden etiketinin doğru takılmaması, balenin doğru takılmaması, herhangi bir lekenin bulunması, balen kenarlarının iki bedende de eşit bitmemesi, askıların uzunluklarının eşit olmaması, parçalar arası renk farkının olması, agrafın eksik dikilmesi veya patlak olması, sağ ve sol bedenin uzunluk ve genişlik ölçülerinin birbirine eşit olmaması, bitmiş ürün

Problemler Ortalama Std.Sap.

Beden Etiketinin Doğru Takılmaması 3,21 1,06

Balenin Doğru Takılmaması 3,16 0,90

Herhangi Bir Lekenin Bulunması 3,08 0,68

Balen Kenarının İki Bedende de Eşit Bitmemesi 2,94 1,02

Askıların Uzunluklarının Eşit Olmaması 2,85 1,14

Parçalar Arası Renk Farkının Olması 2,79 0,84

Agrafın Eksik Dikilmesi veya Patlak Olması 2,74 1,08

Sağ ve Sol Bedenin Uzunluk ve Genişlik Ölçülerinin

Birbirine Eşit Olmaması 2,68 1,15

Bitmiş Ürün Ölçülerinin Belirlenen Ölçü ve Tolerans Dışı

Olması 2,51 0,90

Askıların Dikim Yerlerinin Aynı Olmaması 2,49 0,98

Kapların Büyüklüğünün Birbirine Eşit Olmaması 2,38 0,90

Ütüden Kaynaklı Parlama Olması 2,27 0,92

ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, askıların dikim yerlerinin aynı olmaması, kapların büyüklüğünün birbirine eşit olmaması, ütüden kaynaklı parlama olması, ütüden kaynaklı form bozukluğu olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş sutyen ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinden beden etiketinin doğru takılmaması, balenin doğru takılmaması, herhangi bir lekenin bulunması unsurları ile diğer unsurlara göre daha sık, genelde ise orta düzeyde karşılaşıldığı, diğer unsurlar ile nadiren karşılaşıldığı söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesine göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 48’de yer almaktadır.

Tablo 48. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Sutyen Ürününün Genel Görünümü İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan

Kalite Problemlerinin Önem Derecesine Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç önemli değil, 5 çok önemli anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=328,934 ve p<,001) sonuçlar istatistiksel bakımdan

anlamlıdır.

Tablo 48’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesi açısından sırayla sağ ve sol bedenin uzunluk ve genişlik ölçülerinin birbirine eşit olmaması, balen kenarlarının iki bedende de eşit bitmemesi, parçalar arası renk farkının olması, askıların dikim yerlerinin aynı olmaması, askıların uzunluklarının eşit olmaması, kapların büyüklüğünün birbirine eşit olmaması, agrafın eksik dikilmesi veya patlak olması, balenin doğru

Problemler Ortalama Std.Sap.

Sağ ve Sol Bedenin Uzunluk ve Genişlik Ölçülerinin

Birbirine Eşit Olmaması 4,46 0,92

Balen Kenarının İki Bedende de Eşit Bitmemesi 4,41 1,02

Parçalar Arası Renk Farkının Olması 4,39 0,90

Askıların Dikim Yerlerinin Aynı Olmaması 4,33 0,85

Askıların Uzunluklarının Eşit Olmaması 4,28 1,13

Kapların Büyüklüğünün Birbirine Eşit Olmaması 4,24 0,88

Agrafın Eksik Dikilmesi veya Patlak Olması 4,13 1,06

Balenin Doğru Takılmaması 4,02 0,96

Bitmiş Ürün Ölçülerinin Belirlenen Ölçü ve Tolerans Dışı

Olması 3,96 0,90

Beden Etiketinin Doğru Takılmaması 3,87 0,92

Herhangi Bir Lekenin Bulunması 3,76 1,14

Ütüden Kaynaklı Parlama Olması 3,65 0,88

takılmaması, bitmiş ürün ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, beden etiketinin doğru takılmaması, herhangi bir lekenin bulunması, ütüden kaynaklı parlama olması, ütüden kaynaklı form bozukluğu olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş sutyen ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinden sağ ve sol bedenin uzunluk ve genişlik ölçülerinin birbirine eşit olmaması, balen kenarlarının iki bedende de eşit bitmemesi, parçalar arası renk farkının olması, askıların dikim yerlerinin aynı olmaması, askıların uzunluklarının eşit olmaması, kapların büyüklüğünün birbirine eşit olmaması, agrafın eksik dikilmesi veya patlak olması, balenin doğru takılmaması unsurlarının işletme açısından yüksek düzeyde ve diğer unsurlara göre daha önemli olduğunu, diğer unsurların ise işletme açısından orta düzeyde önemli olduğu söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığına göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 49’da yer almaktadır.

Tablo 49. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Sutyen Ürününün Dikim Özellikleri İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan Kalite

Problemlerinin Karşılaşılma Sıklığına Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç karşılaşılmıyor, 5 çok sık karşılaşılıyor anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=186,464 ve p<,001) sonuçlar istatistiksel bakımdan anlamlıdır.

Tablo 49’da görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığı açısından sırayla dikiş yerlerinde dikiş hatalarının olması, balen kenarı uç dikişlerinin kapatılmamış olması, askıların dönük dikilmesi, dikiş ipliğinin her yerde aynı olmaması, dikiş özelliklerinin her yerde aynı olmaması, parçaların yanlış dikilmesi olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş sutyen ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinden dikiş yerlerinde dikiş hatalarının olması, balen kenarı uç dikişlerinin kapatılmamış olması, askıların dönük dikilmesi, dikiş ipliğinin her yerde aynı olmaması unsurları ile diğer unsurlara göre daha sık, genelde ise orta düzeyde karşılaşıldığı, diğer unsurlar ile nadiren karşılaşıldığı söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesine göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 50’de yer almaktadır.

Problemler Ortalama Std.Sap.

Dikiş Yerlerinde Dikiş Hatalarının Olması 3,36 1,06

Balen Kenarı Uç Dikişlerinin Kapatılmamış Olması 3,29 0,90

Askıların Dönük Dikilmesi 3,16 0,68

Dikiş İpliğinin Her Yerde Aynı Olmaması 3,08 1,02

Dikiş Özelliklerinin Her Yerde Aynı Olmaması 2,89 1,14

Tablo 50. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Sutyen Ürününün Dikim Özellikleri İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan

Kalite Problemlerinin Önem Derecesine Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç önemli değil, 5 çok önemli anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=164,254 ve p<,001) sonuçlar istatistiksel bakımdan anlamlıdır.

Tablo 50’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş sutyen ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesi açısından sırayla balen kenarı uç dikişlerinin kapatılmamış olması, dikiş yerlerinde dikiş hatalarının olması, dikiş ipliğinin her yerde aynı olmaması, dikiş özelliklerinin her yerde aynı olmaması, askıların dönük dikilmesi, parçaların yanlış dikilmesi olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş sutyen ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerin tümünün işletme açısından orta derecede önemli olduğu söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığına göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 51’de yer almaktadır.

Problemler Ortalama Std.Sap.

Balen Kenarı Uç Dikişlerinin Kapatılmamış Olması 3,68 0,92

Dikiş Yerlerinde Dikiş Hatalarının Olması 3,58 1,02

Dikiş İpliğinin Her Yerde Aynı Olmaması 3,41 0,90

Dikiş Özelliklerinin Her Yerde Aynı Olmaması 3,38 0,85

Askıların Dönük Dikilmesi 3,24 1,13

Tablo 51. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Külot Ürününün Genel Görünümü İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan

Kalite Problemlerinin Karşılaşılma Sıklığına Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç karşılaşılmıyor, 5 çok sık karşılaşılıyor anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=284,175 ve p<,001) sonuçlar

istatistiksel bakımdan anlamlıdır.

Tablo 51’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığı açısından sırayla beden etiketinin doğru takılmaması, herhangi bir lekenin bulunmaması, ağ kısmının çekme yapması, ağ kısmının sarkma yapması, ağ kat parçalarının birbirine eşit olmaması, parçalar arası renk farkının olması, kullanılan süsleme malzemelerinin yüzeyde iz yapması, bitmiş ürün ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, sağ ve sol bedenin uzunluk

Problemler Ortalama Std.Sap.

Beden Etiketinin Doğru Takılmaması 3,16 0,76

Herhangi Bir Lekenin Bulunması 2,94 0,90

Ağ Kısmının Çekme Yapması 2,88 0,88

Ağ Kısmının Sarkma Yapması 2,81 0,90

Ağ Kat Parçalarının Birbirine Eşit Olmaması 2,79 0,92

Parçalar Arası Renk Farkının Olması 2,73 0,98

Kullanılan Süsleme Malzemelerinin Yüzeyde İz Yapması 2,65 1,03 Bitmiş Ürün Ölçülerinin Belirlenen Ölçü ve Tolerans Dışı

Olması 2,54 1,02

Sağ ve Sol Bedenin Uzunluk ve Genişlik Ölçülerinin

Birbirine Eşit Olmaması 2,49 1,12

Lastik Ölçülerinin Belirlenen Ölçü ve Tolerans Dışı

Olması 2,41 0,84

Ütüden Kaynaklı Parlama Olması 2,38 0,90

ve genişlik ölçülerinin birbirine eşit olmaması, lastik ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, ütüden kaynaklı parlama olması, ütüden kaynaklı form bozukluğu olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş külot ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerden beden etiketinin doğru takılmaması unsuru ile diğer unsurlara göre daha sık, genelde ise orta düzeyde karşılaşıldığı, diğer unsurlar ile daha az karşılaşıldığı söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesine göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 52’de yer almaktadır.

Tablo 52. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Külot Ürününün Genel Görünümü İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan

Kalite Problemlerinin Önem Derecesine Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç önemli değil, 5 çok önemli anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=346,924 ve p<,001) sonuçlar istatistiksel bakımdan

anlamlıdır.

Tablo 52’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesi açısından sırayla sağ ve sol bedenin uzunluk ve genişlik ölçülerinin birbirine eşit olmaması, lastik ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, bitmiş ürün ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, ağ kısmının sarkma yapması, ağ kısmının çekme yapması, parçalar arası renk farkının olması, kullanılan süsleme malzemelerinin yüzeyde iz yapması, ağ kat parçalarının birbirine eşit olmaması, beden etiketinin doğru takılmaması, herhangi bir

Problemler Ortalama Std.Sap.

Sağ ve Sol Bedenin Uzunluk ve Genişlik Ölçülerinin

Birbirine Eşit Olmaması 3,84 0,92

Lastik Ölçülerinin Belirlenen Ölçü ve Tolerans Dışı

Olması 3,79 1,08

Bitmiş Ürün Ölçülerinin Belirlenen Ölçü ve Tolerans Dışı

Olması 3,72 0,96

Ağ Kısmının Sarkma Yapması 3,69 0,90

Ağ kısmının Çekme Yapması 3,51 0,92

Parçalar Arası Renk Farkının Olması 3,47 1,02

Kullanılan Süsleme Malzemelerinin Yüzeyde İz Yapması 3,39 0,88

Ağ Kat Parçalarının Birbirine Eşit Olmaması 3,30 1,12

Beden Etiketinin Doğru Takılmaması 3,24 0,82

Herhangi Bir Lekenin Bulunması 3,06 0,90

Ütüden Kaynaklı Parlama Olması 2,84 0,88

lekenin bulunması, ütüden kaynaklı parlama olması, ütüden kaynaklı form bozukluğu olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş külot ürününün genel görünümü ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerden sağ ve sol bedenin uzunluk ve genişlik ölçülerinin birbirine eşit olmaması, lastik ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, bitmiş ürün ölçülerinin belirlenen ölçü ve tolerans dışı olması, ağ kısmının sarkma yapması, ağ kısmının çekme yapması, parçalar arası renk farkının olması, kullanılan süsleme malzemelerinin yüzeyde iz yapması, ağ kat parçalarının birbirine eşit olmaması, beden etiketinin doğru takılmaması, herhangi bir lekenin bulunması unsurlarının işletme açısından orta düzeyde ve diğer unsurlara göre daha önemli olduğunu, diğer unsurların ise işletme açısından daha az önemli olduğu söylenebilir. Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığına göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 53’de yer almaktadır.

Tablo 53. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Külot Ürününün Dikim Özellikleri İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan

Kalite Problemlerinin Karşılaşılma Sıklığına Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç karşılaşılmıyor, 5 çok sık karşılaşılıyor anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=124,635 ve p<,001) sonuçlar

istatistiksel bakımdan anlamlıdır.

Tablo 53’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin karşılaşılma sıklığı açısından sırayla dikiş yerlerinde dikiş hatalarının olması, dikiş özelliklerinin her yerde aynı olmaması, dikiş ipliğinin her yerde aynı olmaması, parçaların yanlış dikilmesi olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş külot ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerden dikiş yerlerinde dikiş hatalarının olması unsuru ile diğer unsurlara göre daha sık, genelde ise orta düzeyde karşılaşıldığı, diğer unsurlar ile nadiren karşılaşıldığı söylenebilir.

Araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesine göre dağılımı ile ilgili bilgiler Tablo 54’de yer almaktadır.

Problemler Ortalama Std.Sap.

Dikiş Yerlerinde Dikiş Hatalarının Olması 3,16 0,76

Dikiş Özelliklerinin Her Yerde Aynı Olmaması 2,94 0,90

Dikiş İpliğinin Her Yerde Aynı Olmaması 2,88 0,88

Tablo 54. Araştırmaya Katılan İşletmelerde Bitmiş Külot Ürününün Dikim Özellikleri İle İlgili Kalite Kontrolünde Karşılaşılan

Kalite Problemlerinin Önem Derecesine Göre Dağılımı

Not: (i) n=30; (ii) ölçekte 1 hiç önemli değil, 5 çok önemli anlamındadır; (iii) Friedman çift yönlü Anova testine göre (χ2=143,630 ve p<,001) sonuçlar istatistiksel bakımdan

anlamlıdır.

Tablo 54’de görüldüğü gibi araştırmaya katılan işletmelerde bitmiş külot ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerinin önem derecesi açısından sırayla parçaların yanlış dikilmesi, dikiş yerlerinde dikiş hatalarının olması, dikiş ipliğinin her yerde aynı olmaması, dikiş özelliklerinin her yerde aynı olmaması unsurlarının olduğu görülmektedir.

Tablodan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırma kapsamındaki işletmelerde bitmiş külot ürününün dikim özellikleri ile ilgili kalite kontrolünde karşılaşılan kalite problemlerin tümünün işletme açısından orta derecede önemli olduğu söylenebilir.

Problemler Ortalama Std.Sap.

Parçaların Yanlış Dikilmesi 3,84 0,92

Dikiş Yerlerinde Dikiş Hatalarının Olması 3,79 1,08

Dikiş İpliğinin Her Yerde Aynı Olmaması 3,72 0,96

YEDİNCİ BÖLÜM SONUÇ VE ÖNERİLER