• Sonuç bulunamadı

Genel olarak hastanemizin misyonuna ve vizyonuna uygun olacak şekilde, sağlık hizmetinin kalitesini arttırmak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bu arada kurumun sürdürülebilir bir büyüme ve verimlilik sağlaması için gerekli alt yapı çalışmalarına devam edilmektedir.

Yapılan tüm işlem süreçlerinin takip edilebilir, ölçülebilir, kontrol edilebilir olması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılırken; kurumun cihaz, çevre ve bina yönünden gerekli alt yapı iyileştirmelerinin yapılmasına çalışılmıştır. Burada hız kısıtlayan etmen maddi zorluklar olmuştur.

Aynı zamanda hedef ve amaçlara ulaşmada, kaliteyi yakalamada yardımcı olacağı düşüncesi ile yasa/ yönetmelikler gereği ve Kalite Koordinatörlüğümüz çatısı altında bulunan Hasta Güvenliği Komitesi, Eğitim Komitesi, Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Komitesi, Tesis Güvenliği Komitesi, Radyasyon Güvenliği Komitesi, Enfeksiyon Kontrol Komitesi, İlaç Yönetimi ve Akılcı İlaç Kullanımı Ekibi, Nütrisyon Destek Ekibi, Bina Turu Ekibi, Kalite Konseyi, Bilgi Güvenliği Yönetimi Ekibi, Hastane Tanıtım Ekibi, Hastane Veri Analiz Ekibi, Laboratuvar Komitesi, Transfüzyon Komitesi, Klinik Kalite İyileştirme Komitesi, Afet ve Acil Durum Yönetim Ekibi, Bebek Dostu Hastane Komitesi, Risk Yönetim Kurulu, Kronik Yara Bakım Komitesi, Sepsis Komitesi, Tromboz Hemostaz Komitesi kurulmuş olup Sağlıkta Kalite Standartlarına ulaşılması için QDMS sisteminde güncellemeler ve rapor takibi gibi gerekli iyileştirmeler yapılmaya devam etmektedir.

Her türlü zorluğa rağmen, hastanemiz elindeki olanakları optimal kullanarak; personelinin maddi ve sosyal olanaklarını arttırmak için gerekli tedbirleri almıştır. 2021 yılında da döner sermaye ek ödeme miktarlarını olabildiğince iyileştirmiştir. Bu konuda çalışmalar devam edecektir.

2.1- Birim Amaç Ve Hedefleri:

Stratejik Amaçlar Stratejik Hedefler

STRATEJİK AMAÇ 1:

Hastane altyapı olanaklarını geliştirmek

1.1. Çağdaş ve kaliteli sağlık hizmeti sunulabilmesi için sağlık birimlerinin fiziki alt yapı eksikliklerinin saptanması ve her yıl için

%20‟sinin giderilmesi çalışmaları sürdürülmektedir.

1.2. Hastanemizde Sağlıkta Kalite Standartları sağlanmıştır. Sağlık turizminin hizmet sunumuyla ilgili çalışmalar sürmektedir.

1.3. Yeni telefon santrali kurulması günümüz koşullarına uygun yapılması.

1.4.Öğretim Üyesi primli online randevu sistemine ve İleri tarihli online randevu sistemine geçilmesi konusunda çalışılmaktadır.

1.5. Merkezi Ameliyathane Yönetim Sistemine geçilmesi

1.6. E- Arşiv sistemini geliştirme ve depolamayı arttırma yönünde çalışmalar yapılması

STRATEJİK AMAÇ 2:

Etkin bir idari ve mali yapı kurmak

2.1. Hastanenin tedarik zinciri ile yönetilmesi için yapılan alt yapı çalışmasının sürdürülmesi

2.2. Hastane ekonomisini güçlendirmek için gelir kalemlerinin her yıl % 20 oranında çeşitlendirilmesi

2.3. Hastane hizmetlerinden memnuniyet oranının

% 90‟ın üzerinde kalmasıyla ilgili çalışmalara devam edilecektir.

2.4. Kurumumuzda hizmet içi eğitimlere katılım sayısının artırılması ve uzaktan eğitimin yaygınlaştırılması.

2.5. Norm kadro çerçevesinde optimal personel ile etkin çalışma düzenine geçilmesi, konusunda kliniklerin yapılanmalarının analizi ve planlanması için çalışmalar sürdürülmektedir.

2.6. Sağlık Bakanlığına bağlı İl Sağlık Müdürlükleri ve Üniversite Hastaneleri ile Mal ve Hizmet alım protokollerinin yapılması

2.7. Hastanemize ait Organizasyon Şemasının mevzuata uygun olarak yeniden yapılandırılması konusunda çalışmalar sürdürülmektedir.

STRATEJİK AMAÇ 3:

Hastane yerleşim alanlarını 24 saat güvenli hale getirmek

3.1. Mevcut da bulunan yaklaşık 140 personel,26 nöbet noktası ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin genel güvenlik önlemleri alınarak, hasta, hasta yakınları ve sağlık personelinin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapılmaktadır.

3.2.Hastanemizin işlek yerleri 24 saat güvenli hale getirilmiş ve Hastane kapılarında 24 saat birer güvenlik görevlisi hazır bulundurulmuştur.

3.3. Risk değerlendirmesi ile eksiklerin giderilmesi yönünde çalışmaların sürdürülmesi

2.2- Temel Politikalar ve Öncelikler:

Ġzlenen Temel Ġlke ve Politikalar:

 Hizmette kaliteyi gözetmek

 Evrensel değerlere ve insan haklarına saygılı olmak

 Etik anlayışa sahip olmak

 Çevreye duyarlı olmak

 Gelişime açık bir yönetim politikası izlemek

 Kaynakları etkin ekonomik ve verimli kullanmak

 Yönetimde adil, tutarlı ve objektif olmak

 Sürdürülebilir olmak

2021 yılında aşağıda yer alan sistemler ile ilgili geliştirmeler yapılmıştır:

Yazılım

EHD (Elektronik Hasta Dosyası)

Tıbbi, idari ve mali işlemlerin kayıt altında tutulmasını, analiz edilmesini sağlayan Hastane otomasyon sistemidir. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için Sağlık Bakanlığınca belirlenen Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Alım Kılavuzunda yer alan modüllere sahiptir. Klinik ve Poliklinik özelinde gerekli olan özellikli tıbbi modüller de otomasyon sistemimizde ayrıca yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına ait şu sistemlere entegredir:

- MEDULA, Tele Radyoloji, E-Reçete, Ürün Takip Sistemi, Aşı Takip Sistemi, E-Nabız, ASOS (Oda –Yatak Sayısı), Olay Yönetim Sistemi, Kızılay.

E.Ü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen yazılımlara entegredir.

Hastanemizin dijitalleştirilmesi ve kağıtsızlaştırılması kapsamında yapılan düzenlemeler:

 Patoloji ve radyoloji laboratuvarların elektronik isteme geçirilmesi.

 Klinik ve polikliniklerde kullanılan formların EHD‟ye aktarılması.

 Hemşirelerin kullandığı hasta takip çizelgelerinin EHD‟ye aktarılması.

 Tüm laboratuvar sonuçlarına hastanemiz web sitesi, E-Nabız ve EHD üzerinden erişime imkân sağlanmasıyla, kağıt çıktı verilmesinin önüne geçilmesi.

 Yeni PACS sistemi sayesinde radyoloji görüntülerine web üzerinden erişilmesi ile film, CD ve basılı rapor dağıtımının sona erdirilmesi.

EHD sistemine tam olarak geçiş yapan ve dijitalleştirilen klinikler aşağıdaki gibidir:

 İç Hastalıkları

 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

 Anestezi ve Reanimasyon Randevu

Saatli randevuya geçiş – Hastanemiz bünyesinde hizmet veren tüm poliklinikler saatli randevu sistemine geçirilmiş olup, hastaların bekleme sürelerini en aza indirgemek için gerekli alt yapı kurulmuştur.

Öncelikli Randevu Sistemi – Üniversitemiz çalışanları, yakınları, emeklileri ve öğrencileri için öncelikli randevu sistemi oluşturulmuştur. Bu sistemden bu güne kadar yaklaşık 40.000 adet öncelikli randevu alınmıştır.

Tele-tıp – COVID 19 dönemi ve sonrasında, sağlık hizmetlerini aksatmamak ve bulaş riskini azaltmak amacıyla polikliniklerimizde tele-tıp hizmeti verilmeye başlanmıştır. Hasta, hastanemiz web sitesi üzerinden aldığı tele-tıp randevusu ardından, hekimi tarafından aranarak tele-tıp hizmeti verilmiştir. Hekim tarafından gerekli görüldüğü takdirde, hasta ileri tetkik ve muayene için hastaneye randevu verilerek çağrılmaktadır.

Öğretim üyesi internet randevu – Hastaların, hastanemiz web sitesi üzerinden öğretim üyelerine ücretli mesai dışı öğretim üyesi muayene randevusu alabilmeleri için gerekli yazılım ve donanım altyapısı oluşturulmuştur.

 Mesajlaşma ve doküman paylaşma

 Hasta Web Paneli

 TC Kimlik Doğrulama

 Hekim takvimlerinin görüntülenmesi

 Randevu oluşturma

 Online ödeme alma

 Online görüşme öncesi ve sonrası anketler

 Hatırlatıcı sms‟ler

 Görüşme öncesi hatırlatma sms‟leri

 Hasta ve doktora yeni randevu onayı sms‟i ile Tele Tıp danışmanlık hizmeti oluşturulmuştur.

Benzer Belgeler