• Sonuç bulunamadı

4 BULGULAR VE YORUMLAR

4.1. Alt Amaçlara İlişkin Bulgular ve Yorumlar

Aşağıda, öğrencilerin ele aldıkları nesneleri, etüt, soyutlama ve soyut aşamalarından yola çıkarak yaptıkları ön ve son uygulamalara ve çalışmaları değerlendiren hakemlerin verdikleri puanlardan yola çıkılarak bu çalışmalar hakkındaki yorumlara yer verilmiştir.

Soyutlama Öncesi Etüt Aşamaları

Öğrenci no:1

Ön Uygulama Son Uygulama

1 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 1 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 1 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

1 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 2 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 2 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

1 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 3 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 3 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

Sonuç olarak, 3 uzmanın da puanları göz önünde bulundurulduğunda 1 numaralı öğrencinin ön ve son etüt çalışmalarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Öğrenci no:2

Ön Uygulama Son Uygulama

2 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 1 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 1 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

2 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 2 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 2 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

2 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 3 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 3 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

Sonuç olarak, 3 uzmanın da puanları göz önünde bulundurulduğunda 2 numaralı öğrencinin ön ve son etüt çalışmalarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Öğrenci no:3

Ön Uygulama Son Uygulama

3 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 1 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 2 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 1 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

3 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 2 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 2 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 2 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

3 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 3 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 1 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 3 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

Sonuç olarak, 3 uzmanın da puanları göz önünde bulundurulduğunda 3 numaralı öğrencinin ön etüt çalışması başarısız olarak değerlendirilirken, son etüt çalışmasının başarılı olarak değerlendirildiğini söyleyebiliriz.

Öğrenci no:4

4 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 1 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 1 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 1 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

4 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 2 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 1 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 2 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

4 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 3 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 1 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 3 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

Sonuç olarak, 3 uzmanın da puanları göz önünde bulundurulduğunda 4 numaralı öğrencinin ön etüt çalışması başarısız olarak değerlendirilirken, son etüt çalışmasının başarılı olarak değerlendirildiğini söyleyebiliriz.

Öğrenci no:5

Ön Uygulama Son Uygulama

5 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 1 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 1 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

5 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 2 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 2 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

5 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 3 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi”

değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 5 tam puan vererek çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Yine 3 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine son çalışmasına , 5 puan üzerinden 5 tam puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Buradan yola çıkarak 5 numaralı öğrencinin ön ve son çalışmalarındaki etüt aşamaları sonuçlarının, 3 numaralı uzman tarafından başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç olarak, 3 uzmanın da puanları göz önünde bulundurulduğunda 5 numaralı öğrencinin ön ve son etüt çalışmalarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Öğrenci no:6

Ön Uygulama Son Uygulama

6 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 1 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 2 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 1 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 4 puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

6 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 2 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 1 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 2 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 4 puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir.

6 numaralı öğrencinin yapmış olduğu ön çalışmaya 3 numaralı uzman, uygulama değerlendirme ölçeğinin, şema boyutundaki, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğine 5 puan üzerinden 2 puan vererek çalışmayı başarısız olarak değerlendirmiştir. Yine 3 numaralı uzman, öğrencinin, şema boyutunun, “objenin etüt edilmesi” değerlendirme seçeneğindeki son çalışmasına, 5 puan üzerinden 4 puan vermiş ve çalışmayı başarılı olarak değerlendirmiştir. Buradan yola çıkarak 3 numaralı uzman tarafından, 6 numaralı öğrencinin ön etüt çalışmasının başarısız, son etüt çalışmasının ise başarılı, olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç olarak, 3 uzmanın da puanları göz önünde bulundurulduğunda 6 numaralı öğrencinin ön etüt çalışması başarısız olarak değerlendirilirken, son etüt çalışmasının başarılı olarak değerlendirildiğini söyleyebiliriz.

Öğrenci no:7