• Sonuç bulunamadı

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 3 NOLU İTİRAZ:

Belgede KOMİSYON RAPORLARI (sayfa 48-52)

KOMİSYON RAPORLARI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 3 NOLU İTİRAZ:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (f) yazısı ile 1/5000 Ölçekli Şile İlçesi Ömerli Havzası Nazım İmar Planı ve 1/5000 Ölçekli Darlık-Kabakoz-İsaköy Nazım İmar Planı plan notlarının genel hükümlerinin “Bu Nazım İmar Planı kararları ve uygulama hükümleri doğrultusunda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı onanmadan uygulama yapılamaz. Ancak, kamu yararı olması nedeniyle yönetim, eğitim, kültür, sağlık, dini tesisler; rekreatif amaçlı günübirlik, piknik ve park gibi sosyal ve teknik donatı alanlarında uygulama imar planları yapılıp yürürlüğe girinceye kadar avan projeye göre uygulama hükümlerinde belirtilen şartlar çerçevesinde uygulama yapılabilir.” şeklinde 4.maddesinin “Bu Nazım İmar Planı kararları ve uygulama hükümleri doğrultusunda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı onanmadan uygulama yapılamaz.

Ancak Konut Alanları (Köy Yerleşim Alanları ve Kırsal Niteliği Korunacak Alanlar) haricindeki alanlarda kamu yararı ve ilçenin gelişimine katkı sağlayacak, katma değeri yükseltecek, yönetim, eğitim, kültür, sağlık, dini tesisler; rekratif amaçlı günübirlik, piknik ve park gibi sosyal ve teknik donatı alanlarında, konut alanları ve kırsal niteliği korunacak alanlar haricinde emsal değerleri ve yapılaşma şartları belirlenen donatı alanları, tarımsal turizm alanları, turizm tesis alanları, günübirlik turizm alanları gibi alanda uygulama imar planları yapılıp yürürlüğe girinceye kadar avan projeye göre uygulama hükümlerinde belirtilen şartlar çerçevesinde ve ilçe belediyesinin uygun görüşü alınarak uygulama yapılabilir.”şeklinde değiştirilmesi talep edilmektedir.

4. NOLU İTİRAZ:

Oruçoğlu Köyü Muhtarlığı’nın ilgi (g) yazısı ile 2010 tarihinde kesinleşen 2B alanlarının plana dâhil edilerek bu alanlara plan kararı getirilmesi talep edilmektedir.

5. NOLU İTİRAZ:

Üvezli Köyü Muhtarlığı’nın ilgi (h) yazısı Üvezli Köyü’nün içinde planlanmayan alanların olduğu bu alanların tekrar planlanması talep edilmektedir.

6. NOLU İTİRAZ:

Kervansaray Köyü Muhtarlığı’nın ilgi (i) yazısı ile 2B Alanlarının "Tarımsal Nitelikli Turizm Alanları"

olarak planlanması talep edilmektedir.

7. NOLU İTİRAZ:

Ulupelit Köyü Muhtarlığı’nın ilgi (j) yazısı ile “Ağaçlandırılacak Alan” da kalan 105 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 nolu parsellerin “Kırsal Niteliği Korunacak Alan” a alınması talep edilmektedir.

MÜLKİYET DURUMU:

İtiraz konusu parsellere ait mülkiyet durumları yazımız ekinde yer alan değerlendirme tablosunda (Ek-1) sunulmuştur.

DEĞERLENDİRME:

Yazının “TALEP” bölümünde maddeler halinde sıralanan itiraz konularına ilişkin değerlendirmeler yine maddeler halinde aşağıda sunulmuştur:

Ş.B. 1 NOLU İTİRAZ Ş.B. 1.1.

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısında talep edilen değişiklikler doğrultusunda incelemeler yapılmış olup; 20.07.2011 tasdik tarihli Şile İlçesi Ömerli Havzası 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında itiraz konusu parsellerin bir kısmı Tarım İl Müdürlüğü’nün ilgili 11.04.2008 gün ve 5070 sayılı görüşü doğrultusunda Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar ve bir kısmı ise Tarımsal Nitelikli Turizm Alanı olarak planlanmıştır.

Ancak söz konusu itiraz kapsamında bahsi geçen parseller (Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazı ekinde yer alan ek 1 paftasında gösterilen parseller) Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 22.04.2011 gün ve 114633 sayılı görüşünde ise “Köy Yerleşik Alanı” olarak belirtilmiştir. Ayrıca söz konusu parseller İSKİ’nin İçmesuyu Havzaları Yönetmeliğinde belirtilen hususlar doğrultusunda planda “Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi” lejantında kalmakta olduğundan ve planda Dere Yapı Yaklaşma Mesafesinde kalan parsellere yönelik 6.2.5.1.6. nolu plan notunda parsellerin imar haklarının transferi sağlandığından söz konusu parsellerin Ek-2 de yer alan bilgi paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde söz konusu itirazlar ilgili mevzuat ve kurum görüşleri çerçevesinde 1/5000 ölçekli nazım imar planı bütünlüğünü ve plan kararlarını koruyacağı düşünülmektedir.

Ş.B. 1.2, 1.3 nolu itirazlar ile 4, 5, 6, 7 nolu itirazlar

20.07.2011 tasdik tarihli Şile İlçesi 1/5000 Ölçekli Ömerli Havzası Nazım İmar Planına ilgi (d), (g), (h), (i), (j) yazıları ile orman tahdit sınırı ve özel mülkiyete konu parsellerin kesiştiği alanlara ilişkin, fonksiyon değişikliği talebiyle yapılan itirazlar; İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği, Orman Bölge Müdürlüğü’nün 21.09.2006 gün ve 12995 sayılı görüş yazısı ve Tarım İl Müdürlüğü’nün 11.04.2008 gün ve 5070 sayılı görüşleri kapsamında 1/5000 ölçekli planda itiraz konusu parsellere verilen “Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi, Ağaçlandırılacak Alanlar, Kırsal Niteliği Korunacak Alanlar, Köy Yerleşim Alanları, Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar, Sosyal ve Kültürel Tesisler Alanları, Tarımsal Nitelikli Turizm Alanları, Yapı Yasağı Uygulanacak Alanlar” fonksiyonları, plan ilke ve kararları doğrultusunda tarım ve orman alanlarının bütünselliğinin korunması, söz konusu itirazlara konu bazı parsellerin üzerinde yapılaşma olması, plan çalışması öncesinde yapılan nüfus yoğunluk ve hesapları ile uyumluluk sağlaması çerçevesinde plan notlarının 6.2.5.2.4. numaralı “Ormanla İhtilaflı Alanlar” hükmü doğrultusunda Ek-2’ de yer alan bilgi paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde talep edilen söz konusu değişiklikler ilgili mevzuat ve kurum görüşleri çerçevesinde plan bütünlüğünü ve plan kararlarını koruyacağı düşünülmektedir.

Bununla birlikte İlgi (d), (g), (h), (i), (j) yazı eklerinde gösterilmiş olmakla birlikte ölçek nedeniyle yazımız eki 2’de belirtilmeyen parsellerin “Orman Alanları” içinde kalan kısımlarına ilişkin mevcut kadastro verileri ile Orman Bölge Müdürlüğü’nün 21.09.2006 gün ve 12995 sayılı kurum görüşünün uyuşmaması sebebiyle, söz konusu parsellerin Şile İlçesi 1/5000 Ölçekli Ömerli Havzası Nazım İmar Planında “Orman Alanları”

olarak gösterilen kısımları, ölçek nedeniyle 1/1000 Uygulama İmar Planı yapım aşamasında çözülebilecek nitelikte olup söz konusu parseller için itirazı gerektirecek bir husus bulunmamaktadır.

Ş.B. 1.4 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile plan notlarının 6.2.5.2.3. Tarımsal Nitelikli Turizm Alanları maddesinin b bendinde "…Bu tesislerin yapılması halinde minimum parsel büyüklüğü 5000 m2 , Hmax:

9.50 ve emsal değeri 0.25 değerini geçemez…" denmektedir. Söz konusu maddenin "…Bu tesislerin yapılması halinde minimum parsel büyüklüğü 3000 m2, H max:9.50 ve emsal değeri 0.25 değerini geçemez..." olarak değiştirilmesi talep edilmektedir. Planlama alanında yer alan geniş orman alanları, su havzaları ve tarım alanları bölgenin sahip olduğu doğal değerleri oluşturmakla birlikte geniş bir etki alanına sahiptir. Planın amaç ve hedefleri doğrultusunda bu alanlar yapısal yoğunluğun artmasını engelleyen en önemli eşik değerlerdir. Bu doğrultuda talep edilen değişiklik plan bütünlüğünü bozucu ve plan kararlarını etkileyici niteliktedir.

Ş.B. 1.5 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile Plan notlarının 6.2.5.1.6. Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi içindeki alanlara ilişkin maddesinde, "…2004 yılından önce İstanbul Valiliği tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli köy yerleşik alan sınırlarının dere koruma kuşağı ile çakışan kısımlarında Tarım İl Müdürlüğü'nün uygun görüşü alınmak şartıyla; parsel yüzölçümünün %60'ı hesaplanarak..." şeklindeki ibarenin "…2004 yılından önce İstanbul Valiliği tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli köy yerleşik alan sınırlarının dere koruma kuşağı ile çakışan kısımlarında parsel yüzölçümünün %60'ıhesaplanarak ..." şeklinde değiştirilmesi talep edilmektedir. Ömerli Havzası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışması aşamasında Tarım İl Müdürlüğü’nün 11.04.2008 gün ve 214-21876-5070 sayılı kurum görüşü ve diğer kurum görüşleri alınarak plan kararları belirlenmiştir. Tarım İl Müdürlüğü, 11.04.2008 gün ve 5070 sayılı görüşüne ilave olarak 1/5000 ölçekli planın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15.04.2011 tarihinde kabul edilmesinin ardından 22.04. 2011 gün ve 114633 sayılı kurum yazısı ile planlama alanındaki, bazı köylere ilişkin Köy Yerleşik Alan sınırlarını değiştirerek nihai görüşünü kurumumuza iletmiştir. Bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün nihai görüşü doğrultusunda talep edilen söz konusu değişiklik plan bütünlüğünü ve plan kararlarını etkilememektedir.

Ş.B. 1.6 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile Plan notlarının 6.2.5.1.6. Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi içindeki alanlarına ait maddesinde, "…İçmesuyu Havzaları Yönetmeleğinde verilen yapılaşma değerlerine göre ait olduğu köy sınırları içerisinde belirlenmiş konut alanlarında inşaat alanı transferi yapılabilir..."

Havzası Nazım İmar Planında kalan ve köy yerleşik alanına sahip köyleri kapsayacak şekilde " ...İçmesuyu Havzaları yönetmeliğinde verilen yapılaşma değerlerine göre Avcıkoru, Bıçkıdere, Kervansaray, Kömürlük, Oruçoğlu, Ulupelit, Üvezli, Yeşilvadi köyleri sınırları içerisinde belirlenmiş konut alanlarında inşaat alanı transferi yapılabilir..." şeklinde değiştirilmesi halinde talep edilen söz konusu değişikliğin uygun olacağı düşünülmektedir.

Ş.B. 1.7 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile Avcıkoru Köyü'nün Valilikçe belirlenen Köy Yerleşik Alan Sınırının büyük bir kısmının İSKİ Mutlak Dere Koruma Bandı altında kaldığı, köye yeterli gelişme alanı verilmediği, planda şahıslara ait bazı parsellerinde donatı alanı olarak planlandığı belirtilerek bu alanların ilgi (d) yazı ekinde yer alan Ek-4 bilgi paftasındaki şekliyle yerleşim alanı içine alınması bunun yanında ilgi (k) itiraz dilekçesi ile bir kısmı “Köy Yerleşim Alanı” bir kısmı “Köy Konakları” bir kısmı da

“Cami” lejantında kalan Avcıkoru Köyü, 89 parselin tamamının “Köy Yerleşim Alanı” lejantına alınması, ilgi (l) itiraz dilekçesi ilede “Köy Konakları” lejantında kalan Avcıkoru Köyü, 103 ada, 1, 2, 3 parsellerin

“Köy Yerleşim Alanı” lejantına alınması talep edilmektedir.

İlgi (d) yazı ekinde yer alan Ek-4 bilgi paftasında görüldüğü üzere 89 parselin tamamı “Köy Yerleşim Alanı”

na, “Köy Konakları” 103 parsele, “Dini Tesis Alanları” ise 104 ve 119 parsellere alınması önerilmiştir. Söz konusu talep doğrultusunda mülkiyet durumları tekrar incelendiğinde 89 parselin şahıs, 103, 104 ve 119 parsellerin ise maliye hazine mülkiyetinde olduğu tespit edilmiştir. Ömerli Havzası 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarında bölgedeki mevcut durum ve ihtiyaçlar incelenmiş, bölgede yetersiz olan donatı alanlarının karşılanması için ulaşım, erişilebilirlik, nüfus, alan büyüklüğü ve mülkiyet durumu gibi yer seçim kriterleri de göz önüne alınarak, arazi kullanım kararları çerçevesinde gerekli olan donatı alanları ve çalışma alanları ayrılmıştır. Bu kapsamda ilgi (d) ve (k) ile talep edilen değişikliklere ilişkin olarak; 103 parselin

“Köy Konakları” lejantına, 104 ve 119 parselin ise “Dini Tesis Alanları” lejantına alınarak yeniden düzenlenmesi halinde plan kararları açısından aykırılık oluşturmayacaktır.

Ayrıca ilgi (d) ve ilgi (l) itiraz yazıları ile “Köy Konakları” içinde kalan 103 ada 1, 3 parsellerin “Kırsal Niteliği Korunacak Alan” içine alınması, 103 ada 2 parselin “Köy Yerleşim Alanı” içine alınması talep edilmektedir. Talep edilen değişikliklere ilişkin olarak; 103 ada 1, 2, 3 parseller üzerinde mevcutta yapılaşma olması nedeniyle, 103 ada 1,3 parsellerin “Kırsal Niteliği Korunacak Alan”a, 103 ada 2 parselin ise “Köy Yerleşim Alanı” na alınmasında 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı kararları açısından aykırılık içermemektedir.

Ş.B. 1.8 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile 1/5000 ölçekli Ömerli Havzası Nazım İmar Planda Köy Konakları alanında kalan Kömürlük Köyü, 290 parselin köy tüzel kişiliğine ait parselin köy konağı için alan büyüklüğü açısından yeterli olmasından dolayı “Kırsal Niteliği Korunacak Alan” lejantına alınması talep edilmektedir. Planlama ilkeleri, nüfus ve yoğunluk hesapları doğrultusunda Kömürlük Köyü için önerilen diğer donatı alanları bölgenin ihtiyacı için yeterli olduğundan, 290 parselin köyün gelecekteki yerleşim ihtiyacını karşılayabilecek şekilde “Kırsal Niteliği Korunacak Alan” a alınması plan bütünlüğü açısından aykırılık oluşturmamaktadır.

Ş.B. 1.9 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile Oruçoğlu Köyü, 129 parselin fiili olarak kullanılan Mezarlık Alanının, Mezarlık kısmı haricinde kalan kısmının "Kırsal Niteliği Korunacak Alan " olarak değiştirilmesi talep edilmektedir. Fiili olarak kullanılan söz konusu Mezarlık Alanının, önümüzdeki süreçte de yeterli olacağından dolayı, talep edilen söz konusu değişikliğin Ek-2 de gösterildiği şekli ile düzenlenmesi halinde plan kararları ve plan bütünlüğü açısından aykırılık oluşturmayacaktır.

Ş.B. 1.10 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile planda “Köy Konakları” olarak gösterilen köy tüzel kişiliğine ait 212 parselin yeterli olmasından dolayı, Oruçoğlu Köyü, 209 parselin “Köy Konakları”

alanından çıkarılarak “Köy Yerleşim Alanı” lejantına alınması talep edilmektedir. Planlama ilkeleri, nüfus ve yoğunluk hesapları doğrultusunda Oruçoğlu Köyü için önerilen donatı alanları yeterli olduğundan, söz konusu

parselin “Kırsal Niteliği Korunacak Alan” a alınması plan bütünlüğü ve donatı dengesini etkilemeyecek niteliktedir.

Ş.B. 1.11 nolu itiraz:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (d) yazısı ile Üvezli Köyü, eski 138, yeni 589 parselin “Sosyal ve Kültürel Tesisler Alanı” içinde kaldığı düşünülerek “Köy Yerleşim Alanı” na alınması talep edilmekte olup, söz konusu parsel Ömerli Havzası 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında zaten “Köy Yerleşim Alanı” nda kaldığından itirazı gerektirecek husus bulunmamaktadır.

Ş.B. 2 NOLU İTİRAZ:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (e) yazısı ile Ulupelit Köyü 42 parselin “Kırsal Niteliği Korunacak Alan”

dan “Konut Dışı Kırsal Çalışma Alanı”na alınması talep edilmekte olup, plan ilke ve kararları doğrultusunda, plan çalışması öncesinde yapılan nüfus ve yoğunluk ve hesapları ile uyumluluk sağladığı, ayrıca söz konusu talebin bölgenin yerleşik nüfusu için istihdam kaynağı oluşturabilecek donatı alanı olarak kullanılacak olması açısından söz konus 42 parselin “Konut Dışı Kırsal Çalışma Alanı”na alınması plan bütünlüğü ve plan kararlarını etkilememektedir.

Ş.B. 3 NOLU İTİRAZ:

Şile Belediye Başkanlığı’nın ilgi (f) yazısı ile plan notlarının genel hükümleri 4. maddesinde belirtilen “Bu Nazım İmar Planı kararları ve uygulama hükümleri doğrultusunda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı onanmadan uygulama yapılamaz. Ancak, kamu yararı olması nedeniyle yönetim, eğitim, kültür, sağlık, dini tesisler; rekreatif amaçlı günübirlik, piknik ve park gibi sosyal ve teknik donatı alanlarında uygulama imar planları yapılıp yürürlüğe girinceye kadar avan projeye göre uygulama hükümlerinde belirtilen şartlar çerçevesinde uygulama yapılabilir.”

şeklindeki söz konusu maddenin “Bu Nazım İmar Planı kararları ve uygulama hükümleri doğrultusunda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı onanmadan uygulama yapılamaz.

Ancak Konut Alanları (Köy Yerleşim Alanları ve Kırsal Niteliği Korunacak Alanlar) haricindeki alanlarda kamu yararı ve ilçenin gelişimine katkı sağlayacak, katma değeri yükseltecek, yönetim, eğitim, kültür, sağlık, dini tesisler; rekratif amaçlı günübirlik, piknik ve park gibi sosyal ve teknik donatı alanlarında, konut alanları ve kırsal niteliği korunacak alanlar haricinde emsal değerleri ve yapılaşma şartları belirlenen donatı alanları, tarımsal turizm alanları, turizm tesis alanları, günübirlik turizm alanları gibi alanda uygulama imar planları yapılıp yürürlüğe girinceye kadar avan projeye göre uygulama hükümlerinde belirtilen şartlar çerçevesinde ve ilçe belediyesinin uygun görüşü alınarak uygulama yapılabilir.”şeklinde değiştirilmesi talep edilmektedir. Söz konusu 1/5000 ölçekli plan kararına ve avan projeye göre uygulama yapılması talep edilen alanların büyüklüğü düşünüldüğünde, planlama bölgeleri arasında uyumsuz ve aykırı bir gelişmenin olacağı böylelikle köylerin dokusal özelliğinin bozulacağı gerekçesi ile planlama ilkeleri ve kararları doğrultusunda uygun görülmemektedir.

SONUÇ:

Ş.B. 1.1, 1.2, 1.3, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 1.10, 2 nolu itirazlar ile 4, 5, 6, 7 nolu itirazlar, plan bütünlüğünü etkilemediğinden ve plan kararlarına aykırılık teşkil etmediğinden değerlendirme kısmında açıklanan hususlar doğrultusunda, yazımız eki Ek-2’ de yer alan bilgi paftalarında gösterildiği şekliyle 1/5000 Ölçekli Ömerli Havzası Nazım İmar Planına aykırılık teşkil etmemektedir.

Ş.B. 1.4 ve 1.11 nolu itirazlar ile Ş.B. 3 nolu itiraz plan bütünlüğünü bozucu, plan kararlarını etkileyici ve itiraz gerektirecek husus içermemesi nedeniyle 1/5000 Ölçekli Ömerli Havzası Nazım İmar Planı kararlarına aykırılık teşkil etmektedir.

Ayrıca maddeler halinde belirtilen itiraz konularından ayrı olarak;

Tarım İl Müdürlüğünün 11.04.2008 gün ve 214-21876-5070 sayılı kurum görüşüne göre Üvezli Köyü’nde

“Mutlak Tarım Alanı” olarak belirlenmiş olan bazı parseller 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında sehven

“Günübirlik Turizm Tesis Alanı” ve “Tarımsal Nitelikli Turizm Alanı” olarak gösterildiğinden bu alanların yazımız eki ek-2’de yer alan bilgi paftasındaki şekliyle “Tarımsal Niteliği Korunacak Alan” lejantıyla gösterilmesi,

Ömerli Havzası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına ait plan notlarının 6.2.5.1.2. Ormana Kazandırılacak Alanlar başlıklı maddesinin lejand sembolünde değişiklik yapılmadan başlığının

“Ağaçlandırılacak Alanlar” olarak değiştirilmesi, buna bağlı olarak ilgili plan notunun iptal edilerek

“Ağaçlandırılacak Alan” olarak ayrılan alanlarda; “Meyvecilik başta olmak üzere, mülkiyet sahibi tarafından ağaçlandırılması kaydıyla; gezi, dinlenme, seyir, piknik alanı, oturma yerleri, yürüme parkurları yer

parselin içerisine 1 adet ve 100 m²’yi geçmeyen bekçi evi yapılabilir. Yine bu alanları kapsayan parseller dâhilinde ifraz yapılması durumunda 10.000 m2’den küçük parseller oluşturulamaz.” şeklinde değiştirilmesi söz konusu alanlarda devam eden ve köylüye istihdam sağlayan meyvecilik, hayvancılık gibi faaliyetlerin sürdürülebilmesi açısından uygun olacağı düşünülmektedir. '' denilerek

Şile İlçesi, 1/5000 Ölçekli Ömerli Havzası Nazım İmar Planı’na yapılan itirazlarla ilgili gerekli bilgi ve belgeler yazımız ekinde olup, yazımız ve eklerinin yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine havale olunmuştur.

Belgede KOMİSYON RAPORLARI (sayfa 48-52)

Benzer Belgeler