• Sonuç bulunamadı

Araştırmada matematik öğretmen adaylarının analiz alan dilini kullanma becerileri ve tutumları incelenmiş ve bu doğrultuda önerilerde bulunulmuştur.

 Bu çalışma, Türkiye‟nin yedi coğrafi bölgesinden rastgele seçilen yedi üniversitesinde öğrenim gören ilköğretim matematik öğretmen adayları ile gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin analiz kavramları ile ilgili ilk öğrenmelerini gerçekleştiren lise matematik öğretmenleri veya lise matematik öğretmen adayları ile de gerçekleştirilebilir.

 Bu çalışma analiz öğrenme alanında matematiksel dil kullanma becerilerini incelemek için yapılmıştır. Benzer çalışma farklı öğrenme alanlarında matematiksel dil kullanım becerilerini incelemek için de yapılabilir.

 Öğretim elemanları öğretmen adaylarını dersin hedeflerinden haberdar etmeli ve öğretmenlerin hizmet verecekleri kurumda bu dersten nasıl faydalanacakları, nasıl öğrenciyle konu arasında bağlantı kuracakları hakkında bilgi vermelidirler.

 Benzer bir çalışma aynı üniversitede öğrenim gören fen edebiyat fakültesi matematik bölümü öğrencileri, eğitim fakültesi ortaöğretim matematik bölümü öğrencileri ve eğitim fakültesi ilköğretim matematik bölümü öğrencileri ile yürütülebilir.

 İlköğretim matematik öğretmen adayları ile yürütülen bu çalışma 6,7,8. Sınıf öğrencileri ile de yürütülüp matematiksel dil gelişimini ve kullanımını etkileyen farklı değişkenler açısından (cinsiyet, sınıf düzeyi, ailelerin sosyo-ekonomik durumu gibi) da incelenebilir.

anlayarak öğrenmeyen öğrenciler kendi çözümlerini üretemez, hazır bilgiye saplanıp kalırlar. Bu sebeple öğrencilerin kuralları, ilkeleri ve eşitlikleri karşılaştıkları matematiksel durum ve ya problemi anlayarak kendileri keşfetmeleri sağlanmalıdır.

 Bir matematik öğretmeni hem alan bilgisine hem de meslek bilgisine sahip olmalı ve bunu en güzel şekilde eğitim ortamında kullanmalıdır. Alana ait dili etkili kullanabilmek için kendini sürekli geliştirmeli bu gelişim yaşam boyu devam ettirmelidir. Hizmet öncesi eğitimini üniversitede alarak, çalıştığı kurumda hizmet içi eğitimlerle kendini desteklemelidir.

 Çalışmada farklı üniversiteler kullanmak yerine tek bir bölgedeki tüm üniversiteler ele alınarak ilk ve ortaöğretim matematik öğretmen adaylarının tutum ve başarıları karşılaştırılabilir.

 Benzer bir çalışma Türkiye‟de öğrenim gören tüm ilköğretim matematik öğretmen adaylarına uygulanarak hangi üniversitenin en başarılı olduğu belirlenebilir.

 Bu tip araştırmalar yurt dışında da yapılarak Türkiye ile diğer ülkelerde bulunan öğretmen adaylarının analiz alan dili başarıları ve tutumları karşılaştırılabilir.

KAYNAKÇA

Açıkbaş, N. (2002). Matematik performansı ve matematiğe karşı tutum ile bunlara bağlı değişkenlerin sınıf ve cinsiyet farklılıklarına göre ilişkisi. Yüksek Lisans Tezi, Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.

Akarsu, E. (2013). 7. Sınıf öğrencilerinin cebir öğrenme alanına matematiksel dil kullanımlarının incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İzmir.

Akbulut, K. (2004). Limit öğretimi ve kavram yanılgıları, Yüksek Lisans Tezi, Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Erzurum.

Akdemir, Ö. (2006). İlköğretim Öğrencilerinin Matematik Dersine Yönelik Tutumları ve Başarı Güdüsü, Yüksek Lisans Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İzmir.

Akgün, L. (2002). Matematiğe karşı olumlu tutum geliştirme faktörleri. Yüksek Lisans Tezi, Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Erzurum.

Akyıldız, P. (2013). İlköğretim matematik öğretmen adaylarının lineer cebir dersine yönelik tutumları ve alan dili becerilerinin incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Allen, D.E., Guy, R. F. & Edgley, C.K. (1980). Social psychology as social process. California: Wadswort.

Altun, M. (1999). Matematik öğretim yöntemleri, A. Özdaş(Ed.), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İlköğretim Öğretmenliği, Lisans Tamamlama Programı, Matematik Eğitimi, Eskişehir: Eskişehir Açıköğretim Fakültesi, (591),43-54

Altun, M. (2002). Eğitim fakülteleri ve ilköğretim öğrencileri için matematik öğretimi, Bursa: Alfa.

Altun, M. (2004). Matematik öğretimi. Bursa: Alfa. Arkonaç, S. A. (2001). Sosyal psikoloji. İstanbul: Alfa.

Baki, A. (2006). Kuramdan uygulamaya matematik eğitimi. (3. Baskı). Trabzon: Derya. Baykul, Y. (1999). İlköğretimde matematik öğretimi. Ankara: Anı.

Baykul, Y. (2000). İlköğretimde matematik öğretimi. Ankara: Pegem.

Baykul, Y. (2002). İlköğretimde matematik öğretimi (1-5 sınıflar için), Ankara: Pegem. Baykul, Y. (2009). İlköğretimde matematik öğretimi (6-8 sınıflar için), Ankara: Pegem. Büyüköztürk, Ş. (2011). Sosyal bilimler için veri analizi el kitabı. Ankara: Pegemakademi. BüyüköztürK, Ş., Kılıç Çakmak, E., Akgün, Ö. E., Karadeniz, Ş. & Demirel, F. (2012).

Bilimsel araştırma yöntemleri. Ankara: Pegem Akademi.

Collins Browning, A. (2009).The Language of mathematics: Virginia standarts of learning mathematical pictionary for grades K-3. Master‟s Thesis, East Tennessee State University The Faculty Of The Department Of Mathematics, Tennessee.

Çakmak, Z. (2013). Sekizinci sınıf öğrencilerinin istatistik konusundaki matematiksel dil becerilerine ilişkin değişkenlerin yapısal eşitlik modeli ile incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Erzincan.

Çalıkoğlu Bali, G. (2002). Matematik öğretiminde dil öğretimi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 23, 57-61.

Çoban, A. (2002). Matematik dersinin ilköğretim programları ve liselere giriş sınavları açısından değerlendirilimesi. V. Ulusal Fen Bilimleri Eğitimi Kongresi, Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi.

Doğan, M. & Güner, P. (2012). İlköğretim matematik öğretmen adaylarının matematik dilini anlama ve kullanma becerilerinin incelenmesi. X.Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi‟nde sunulmuş bildiri, Niğde.

Dur, Z. (2010). Öğrencilerin matematiksel dili hikaye yazma yoluyla iletişimde kullanabilme becerilerinin farklı değişkenlere göre incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.

Duru, A. & Korkmaz, H. (2010). Öğretmenlerin yeni matematik programı hakkındaki görüşleri ve program değişim sürecinde karşılaşılan zorluklar. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 38, 67-81.

Erkuş, A. (2003). Psikometri üzerine yazılar. Ankara: Türk Psikologlar Derneği. Field, A. (2002). Discovering Statistics Using SPSS. London: Sage.

Franzoi, S.L. (2003). Social psychology. Boston: Mc. Graw Hill.

Geçim, A. D. (2012). Yaratıcı drama tabanlı öğretimin, 7. sınıf öğrencilerinin olasılık konusundaki matematik başarılarına ve matematiğe karşı tutumlarına etkisi. Yüksek Lisans Tezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.

Gökçek, T. & Güneş, G. (2011). Öğretmen adaylarının temel matematik kavramlarını öğrenme düzeyleri ile matematik dersine yönelik tutumlarının belirlenmesi. Kastamonu Eğitim Dergisi, 19(3), 849-858.

Göloğlu Demir, C. (2011). İlköğretim matematik öğretmenliği programında öğrenim gören öğrencilerin matematik öğretimine yönelik öz-yeterlilik inançları ve tutumlarının incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara. Gözen, Ş. (2001). Matematik ve öğretimi, İstanbul: Evrim

Gün, Ö. (2011). Yedinci sınıf öğrencilerinin tutumun bilişsel, duyuşsal ve davranışsal boyutları bakımından matematiğe yönelik tutumları: bir modelleme çalışması. Doktora Tezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara. Hacısalihoğlu, H. H., Mirasyedioğlu, Ş. & Akpınar, A. (2003). Matematik Öğretimi

Hembree, R. (1990). The nature, effects, and belief of mathematics anxiety. Journal for Research in Mathematics Education, 21, 33-46.

Hiebert, J., Morris, A. K. & Glass, B. (2003). Learning to learn to teach: An experiment model for teaching and teacher preparation in mathematics. Journal of Mathematics Teacher Education, 6, 201-222.

İnceoğlu, M. (2010). Tutum- algı- iletisim (5.Baskı). İstanbul: Beykent Üniversitesi. İpekli, N. (2013). 10. Sınıf öğrencilerinin çoklu zeka alanlarının belirlenmesi ve

matematiğe karşı tutumlarının incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Balıkesir.

İşleyen, T. (2005). Fonksiyon kavramı, tarihsel gelişimi, öğretimi ve kavram yanılgıları. Doktora Tezi, Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Erzurum.

Kağıtçıbaşı, Ç. (1999). Yeni insan ve insanlar (Onuncu Baskı). Sosyal Psikoloji Dizisi: 1, İstanbul: Evrim.

Kalaycı, Ş. (Ed.).(2010). SPSS uygulamalı çok değişkenli istatistik teknikleri. (5.Baskı). Ankara: Asil.

Kalın, G. (2010). İlköğretim öğrencilerinin matematik tutumları, özyeterlikleri, kaygıları ve dersteki başarılarının incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Başkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Karasar, N. (2011). Bilimsel araştırma yöntemi. Ankara: Nobel.

Köklü, N. (1995). Tutumların ölçülmesi ve likert tipi ölçeklerde kullanılan seçenekler. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 28(2), 81-93.

Matematik ve Dil. Avusturalya NSW Eyaleti Eğitim Bakanlığı. Syllabus– Mathematics, K- 12 (Çeviri).

MEB (2005). İlköğretim matematik dersi 6-8. sınıflar öğretim programı ve kılavuzu. Ankara: Devlet Kitapları Müdürlüğü.

MEB (2007). İlköğretim matematik dersi 6-8. sınıflar öğretim programı ve klavuzu. Ankara: MEB.

MEB (2009). İlköğretim matematik dersi 6-8. sınıflar öğretim programı. Ankara: MEB. MEB. (2011). Ortaöğretim geometri dersi 12.sınıf öğretim programı. Ankara: MEB. Memiş, Y. (2012). İlköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik negatif tamsayılara ilişkin

tutum ölçeğinin geliştirilmesi ve lojistik regresyonla analizi. Yüksek Lisans Tezi, Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Eskişehir.

Morgan, C. T. (1995). Psikolojiye giriş (11. Baskı) (S. Karakaş, Çev.). Ankara: Meteksan. Özdemir, F. (2015). Ortaokul 8. sınıf kareköklü sayılar konusunun öğretiminde kavram

haritası kullanımının öğrencinin akademik başarısına ve tutumuna etkisi. Yüksek Lisans Tezi, Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Şanlıurfa.

Özdoğan, G., Bulut, M. & Kula, F. (2005). Matematik dersine yönelik tutumun ve başarının, cinsiyet ve öğrenim türü değişkenleri açısından incelenmesi. XIV.Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, Pamukkale Üniversitesi, Denizli.

Özgüven, İ. E. (1994). Psikolojik testler. Ankara: PDREM.

Salman, E. (2012). İlköğretim matematik öğretiminde problem kurma çalışmalarının öğrencilerin problem çözme başarısına ve tutumlarına etkisi. Yüksek Lisans Tezi, Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Erzincan.

Sencer, M. & Sencer, Y. (1989). Toplumsal araştırmalarda yöntembilim. Ankara: TODAİE.

Sherif, M. & Sherif, C.W. (1996). Sosyal psikolojiye giriş II. (M. Atakay ve A.Yılmaz, Çev.). İstanbul: Sosyal.

Sidal, Y. (2011). Fonksiyon öğretiminde tablo kullanımı ve öğrenmeye etkisi. Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.

Şan, İ. & Şans, S. (2010). İlköğretim birinci kademe öğretim programlarının değerlendirmelerinin derlenmesi. 9. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu, 20-22 Mayıs 2010, Elazığ.

Tavşancıl, E. (2006). Tutumların ölçülmesi ve SPSS ile veri analizi. Ankara: Nobel.

Temizkan, M. (2008). Türkçe öğretmeni adaylarının öğretmenlik mesleğine yönelik tutumları üzerine bir araştırma. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, 6(3), 461-486.

Tezbaşaran, A. A. (1997). Likert tipi ölçek geliştirme kılavuzu, Ankara: Türk Psikologlar Derneği.

Thomas, G. B. & Finney, R.L. (2001). Calculus ve Analitik Geometri, Cilt:1, İstanbul Beta Tosun, Z. D. (2011). Biyoloji dersine yönelik tutum ölçeği geliştirilmesi. Doktora tezi,

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Tutal,V. (2014). Okul yöneticilerinin beden eğitimi dersine ilişkin tutumlarının bazı değişkenlere göre incelenmesi. Doktora Tezi, İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Malatya.

Ulaş, İ. (2004) Lise 1.sınıfta okutulan fonksiyonun farklı gösterimleri ve fonksiyon öğretiminde öğrenci yanılgıları üzerine bir araştırma. Yüksek Lisans Tezi, Selçuk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitsü, Konya.

Umay, A. (2002). Öteki matematik. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 23,275-281.

Ülger, A. (1999-II). Analiz Nedir? Matematik Dünyası Dergisi, İstanbul

Van De Wella, J.E (1989). Elementary school mathematics. Virginia Common Wealth University.

Yenilmez, K. & Özabacı, Ş. N. (2003) Yatılı öğretmen okulu öğrencilerinin matematik ile ilgili tutumları ve matematik kaygı düzeyleri arasındaki ilişki üzerine bir araştırma.

Yıldız, N. (2006). Matematik eğitiminde türev öğrenimi ve öğretimi ile ilgili sorulmuş bazı etkin sorular ve cevapları hakkında öğrencilerin ve öğretim elemanlarının görüşleri üzerine bir fenomenografik çalışma, Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Yılmaz, T. (2006). Yenilenen beşinci sınıf matematik programı hakkında öğretilen görüşleri (Sakarya ili örneği). Yüksek Lisans Tezi, Sakarya Üniversitesi Soyal Bilimler Enstitüsü, Sakarya.

Yüzerler, S. (2013). 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin matematiksel dili kullanabilme becerileri. Yüksek Lisans Tezi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Konya.

EK-1- Analiz Alan Bilgisi BaĢarı Testi AD SOYAD:

SORULAR

1) Analiz nedir? Açıklayınız.

2) Fonksiyon nedir? Tanımlayınız.

4) Seri nedir? Tanımlayınız.

5) Her fonksiyon bir Dizi midir? Açıklayınız.

6) Dizi ile Seri arasındaki fark nedir? Açıklayınız.

8) Hangi durumlarda bir fonksiyon süreksizdir? Açıklayınız.

9) f(x) = x² - 7x + 10 „ un x = 2 için limitini bulunuz. x – 4

11) y = 5x + cosx fonksiyonunun türevi aşağıdakilerden hangisidir?

a. 5 - sinx b. 5 + sinx c. 5 + cosx

d. 5 - cosx e. 5 + sinx . cosx

12) y=x³-3x²-9x+20 eğrisi üzerindeki maksimum ve minimum noktaları aşağıdakilerden hangisidir? (M maksimum, N minimum )

A. M ( 3 , -7 ) B. M ( -1 , 25 ) C. M ( -3 , -7 )

N ( 1 , 25 ) N ( 3 , -7) N ( -1 , -25 ) D. M ( -3 , 7 ) E. M ( 3 , 7 )

N ( -1 , 25 ) N ( 1 , 25 )

13) x + y = 10 olduğuna göre , x. y çarpımının en büyük değeri kaçtır? 2

14) Grafikte belirtilen taralı bölgenin alanı aşağıdakilerden hangisidir?

A. 1 B. 2 C. 5 D. 7 E. 8 3 3 3 3 3

15) f ( x ) = 9x³ + x² fonksiyonunun türevi aşağıdakilerden hangisidir?

A. 9x² + 2x B. 27x² + 2 C. 27x³ + 2x

D. 27x² E. 27x² + 2x

Test bitmiştir. Teşekkürler…

y

0

1

y=x²

x

EK-2. Matematik Öğretmen Adaylarının Analiz Alan Dilini Kullanmalarına Yönelik Tutum Ölçeği

Sevgili arkadaşlar,

Bu ölçekte Analiz alan dilini kullanmanıza yönelik düşüncelerinizi öğrenmek için hazırlanmış ifadeler bulunmaktadır. Ölçekte belirtilen ifadelerden hiçbirinin kesin cevabı yoktur. Her ifade ile ilgili görüş kişiden kişiye değişebilir. Sizden, aşağıda sıralanan cümleler ile ilgili gerçek duygu ve düşüncenizi belirten bölümü çarpı (X) koyarak işaretlemeniz istenmektedir. Cevaplamadan önce her cümleyi dikkatlice okuyunuz. Her cümle için sadece bir seçeneği işaretleyiniz.

Yapmış olduğunuz işaretlemeler bilimsel bir araştırmada kullanılacaktır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Katılımcı no:

A. Cinsiyetiniz: 1. ( ) Kız 2. ( ) Erkek

B. Mezun olduğunuz lise: 1. ( ) Anadolu Lisesi 2. ( ) Anadolu öğretmen lisesi 3. ( ) Fen lisesi 4. ( ) Genel lise

5. ( ) Süper lise 6. ( ) Diğer ……… C. Öğretim şekliniz: 1. ( ) Normal öğretim 2. ( ) İkinci öğretim

D. Sınıf Düzeyi: 1( ) 2( ) 3( ) 4( )

E. Yaş: 1. ( )17-19 2. ( )20-22 3. ( )23-25 4. ( )26 ve üzeri

F. Alanımla ilgili dershane, etüt merkezi vb. bir işte çalıştım/çalışmaktayım.

Matematik Öğretmen Adaylarının Analiz Alan Dilini Kullanmalarına Yönelik Tutum Ölçeği

Hi ç Katıl m ıyorum Katıl m ıyorum Karar sızım Katıl ıyorum T amam en Katıl ıyorum

1. Analiz alan dili kullanmanın etkili bir öğretim aracı

olduğunu düşünüyorum.

2. Analiz alan dilini bilirim.

3. Başkaları ile Analiz alan dilini kullanarak konuşmaktan

hoşlanırım.

4. Analiz alan dilini kullanmayı sıkıcı bulurum. 5. Analiz alan dili ile ilgili sürekli bilgi toplarım. 6. Analiz alan dili ile ilgili dökümanları okurum.

7. Derslerde Analiz alan dilini kullanmak yerine

kullanmamayı yeğlerim.

8. Analiz alan dilini kullanmayı gerektiren bir etkinliğe

katılma konusunda istekli olurum.

9. Analiz alan dilinin derslerde daha etkili kullanmanın

yollarını araştırırım.

10. Analizi öğrenme kadar analiz alan dilini öğrenme de

önemlidir.

11. Analiz alan dilinin Analiz derslerinde kullanılması

Analiz derslerine olan ilgiyi artırır.

12. Analiz alan dilinin öğretimi ile ilgili çeşitli seminer,

konferans vb. etkinliklere katılırım.

13. Analiz alan dili üzerine konuşmaktan nefret ederim. 14. Analiz alan dilini kullanmayı seviyorum.

15. Analiz alan dilinin kullanıldığı derslerde öğrenciler daha

az Analiz öğrenir.

16. Analiz alan dilini bilmenin bir ayrıcalık olduğuna

inanıyorum.

17. Analiz alan dilinin kullanıldığı yayınları (dergi, internet

sitesi, online dergi, kitap vb) araştırırım.

18. Analiz alan dili ile ilgili bir soru sorulduğunda tedirgin

olurum.

19. Analiz alan dili konusunda sahip olduğum bilgi Analizle

73

Matematik Öğretmen Adaylarının Analiz Alan Dilini Kullanmalarına Yönelik Tutum Ölçeği

Hi ç Katıl m ıyorum Katıl m ıyorum Karar sızım Katıl ıyorum T amam en Katıl ıyorum

20. Analiz alan dilini iyi bildiğim için mutluyum. 21. Analiz alan dilini kullanırken tedirgin olurum.

22. Öğretmenlik hayatımda Analiz alan dilini kullanarak

ders anlatacak olmak beni korkutur.

23. Analiz alan dilini iyi bilmenin çalışma alanımı

genişleteceğine inanıyorum.

24. Analiz derslerinde kullanılan alan dilinin olması beni

mutsuz eder.

25. Analiz alan dilinin kullanıldığı dersler öğrenciler için

eğlencelidir.

26. Analiz alan dili üzerine konuşmaktan hoşlanırım. 27. Elimde olsa Analiz alan dilini literatürden çıkarırım. 28. Analiz alan dili ile ilgili kavramların bir işime

yaramadığını düşünürüm.

29. Analiz kavramlarını öğrenmek bana zevk vermez. 30. Analiz alan dilinin derslerde kullanımı öğrencilerin

konuları daha hızlı kavramalarına yardımcı olur.

31. Analiz alan dilinin kullanıldığı dökümanları takip

ederim.

32. Analiz alan dilinin derste kullanımı öğrencinin derse

olan ilgisini artırır.

33. Herhangi bir konu ile ilgili Analiz alan dilinden

kolaylıkla örnek veririm.

34. Analiz alan dilinin adını duymak bile beni huzursuz

eder.

35. Televizyon, radyo veya bilgisayarda Analiz alan dili ile

ilgili bir kavram duyduğum anda onları kapatırım.

36. Analiz alan dilindeki terimleri tanırım.

37. Matematik dersinde Analiz alan dilinin kullanımı

konuların öğreniminde kalıcılığı artırır.

38. Analiz alan dilinin kullanıldığı derslerin bir an önce

bitmesini isterim.

39. Analiz alan dili hakkında merak ettiklerimi araştırırım. 40. Analiz alan dili hakkındaki tartışmalara zevkle katılırım.

ÖZGEÇMĠġ

KiĢisel Bilgiler

Soyadı, Adı : ENGİN, Ayşın

Uyruğu : T.C.

Doğum tarihi ve yeri : 20.03.1986 /Altındağ

Medeni hali : Evli

Telefon : 0 505 5943839

Faks : -

E-posta : ayen86@hotmail.com

Eğitim Derecesi Okul/Program Mezuniyet yılı

Lise Ankara/ Cumhuriyet Anadolu Lisesi 2004

Üniversite Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı

2010

Yüksek Lisans Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı 2016

Doktora - -

ĠĢ Deneyimi / Yıl ÇalıĢtığı Yer Görev

2012/ 1 Yıl Milli Eğitim Bakanlığı Bitlis / Kavakbaşı Yatılı Bölge Ortaokulu Matematik Öğretmeni 2013/1 Yıl Milli Eğitim Bakanlığı Diyarbakır / Ağaçsever Ortaokulu Matematik Öğretmeni 2014/ 1 Yıl Milli Eğitim Bakanlığı

Diyarbakır / Bağacık Ortaokulu Matematik Öğretmeni 2015/ Halen Milli Eğitim Bakanlığı

Ankara/ Barış Manço Ortaokulu

Matematik Öğretmeni

Benzer Belgeler