• Sonuç bulunamadı

YUKARIDA VERİLEN BAŞLIKLARA GÖRE TEMİN EDİLEN BİLGİLERİN TEKNİK

KARAKAŞLAR Tavukçuluk ve Yem. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, Bursa İli, Karacabey İlçesi, Şahinköy, Değirmenbayırı Mevkii, 2 Pafta, 786 ve 788 nolu parsellerde yarka, yumurta tavukçuluğu, yem üretimi ve kuluçkahanenin işletildiği tesis uzun yıllardır faaliyet göstermektedir. 13.03.1997 yılına ait kapasite raporu eklerde verilmektedir (Bkz.Ek.1.).

Geçen süre içerisinde çalışmalar 788 nolu parsel üzerinde devam etmiş olup projeye konu 786 nolu parsel üzerinde kurulu bulunan 5 adet kümes kullanılmamıştır. Mevcut çalışmalar dikkate alınarak 03.04.2013tarih ve 5688 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED Görüş yazısı alınmıştır. Kuruluş yılının 1997 yılına dayanması ve kapasite artışı yapılmaması nedeniyle faaliyet ÇED Yönetmeliği kapsamında olmadığı görüş yazısında ifade edilmektedir (Bkz.Ek.2.).

Projeye konu 786 nolu parsel üzerinde 5 adet kümes bulunmaktadır. Ancak sözkonusu kümesler hem yükseklik, hem de teknolojik olarak eskimiş durumdadır. Ayrıca yıllardır kullanılmamaktadır. Proje kapsamında kapasitesi 25.500 adet/periyod olan (126.140 – 100.640 ) kümeslerde, revizyonların, tadilatların ve kafes sistemlerinin montajı ile 786 nolu parsel üzerindeki kapasitenin 257.200 adet/periyod‘a yükseltilmesi planlanmaktadır.

Gerçekleştirilmesi planlanan kapasite artışı, 17.07 2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 7/c maddesi “Bu Yönetmelik kapsamında ya da kapsamı dışında bulunan projelere ilişkin kapasite artırımı ve/veya genişletilmesi halinde, kapasite artışı toplamı bu Yönetmeliğin Ek-I’inde belirtilen eşik değer veya üzerindeki projelere Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu hazırlanması zorunludur.”

kapsamında kalmaktadır.

Bu nedenle öngörülen kapasitenin aynı yönetmeliğin Ek–I Çevresel Etki Değerlendirilmesi Uygulanacak Projeler listesinin, 20/a maddesi Tavuk veya piliç yetiştirme tesisleri (Bir üretim periyodunda 60.000 adet ve üzeri tavuk, 85.000 adet ve üzeri piliç veya eş değeri diğer kanatlılar) kapsamında kalması nedeniyle bu ÇED başvuru dosyası hazırlanmasına karar verilmiştir.

Bahse konu parsel üzerinde toplam yapılaşma ekte sunulan yapı ruhsatı çerçevesinde 2994,75 m2’dir. Alınan Yapı Ruhsatı sonrasında inşaat çalışmaları yapılmış ve 1997 yılı tarihli toplam 5 adet 46 m x 13 m ebatlarında kümes inşası yapılmıştır. Proje kapsamında kümeslerin boyu 3,5 m’den 6 m ‘ye yükseltilecek, kafes montajları ve yeni çatı sistemlerinin montajı yapılacaktır. Sonuç olarak parsel içerisinde kümeslerin sadece modernizasyonu yapılmış olacaktır.

İşletilmesi planlanan tesise, yine şirket bünyesinde yer alan kuluçkahanelerden alınacak yarka civcivler kabul edilecektir. Kabulü yapılacak civcivler kümese alınacak ve toplam 16 hafta tesiste beslenecektir. Bu süre içerisinde gaga kesimi aşılama vb. işlemleri yapılacaktır. Yetiştirmeye ilişkin detaylar ileriki bölümlerde verilecektir. Yumurtlama zamanı gelen tavuklar yarka kümesinden alınıp kulanım sırası gelen 4 adet kümesten birine aktarılacaktır. Yumurtlama dönemi ise 56 hafta sürecektir. Sonuç olarak civciv olarak tesise girecek olan yumurtacı tavuklar, büyüme ve yumurtlama dönemi sonrasında (72 hafta) kesilmek üzere satışı yapılacaktır. 16. ve 72. haftalar arasında yumurtlama işlemi yapılacaktır.

Tesis bünyesinde bir periyodda maksimum, 41.600 adet yarka, 215.600 adet yumurtacı tavuk bulunacaktır.

Tesisin yapılacağı alan Bursa 2020 Yılı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında

“Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar”da kalmaktadır. Çevre Düzeni Planı ve Plan Kararları ile Uygulama hükümlerine uyulacaktır. Konu ile ilgili olarak tesis alanının plan üzerinde işaretlenmiş şekli ekte verilmektedir (Bkz.Ek.4.).

1/1.000 ölçekli Mevzi İmar Planı 1995 yılında onaylatılmış olup eklerde sunulmaktadır (Bkz.Ek.5.). Plan çerçevesinde kuzey sınırdan 10 m, diğer yönlerde ise 5 m koruma bandı teşkil edilmiştir. Plana göre yapılaşma Emsal: 0,25 olarak belirlenmiştir. Kümesler belirlenen yapılaşma sınırlarına göre inşa edilmiştir.

Tesise en yakın yerleşim birimleri 980 m güneydoğusunda 550 kişi nüfuslu Şahinköy, 1700 m kuzeybatısında 150 kişi nüfuslu Karasu Köyü ve 3150 m güneyinde 642 kişi nüfuslu Hotanlı Köyü yer almaktadır. Faaliyet alanının Bursa – Karacabey İlçesindeki yerini gösteren yer bulduru harita (Bkz.Ek.7.), 1/25.000’lik topoğrafik harita (Bkz.Ek.8.) ve uydu görüntüsü eklerde verilmektedir (Bkz.Ek.9.).

Proje kapsamında 17.05.2005 tarih ve 25818 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”ne uygun olarak çalışılacaktır. 29 Nisan 2009 tarih ve 27214 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 24 Şubat 2010 tarih ve 27503 sayılı Resmi Gazete ile revize edilen Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliği Ek-2 Çevreye Kirletici Etkisi Olan Faaliyet Veya Tesisler, “7.30.3 20.000 adet ve daha fazla piliç, tavuk, hindi ve benzeri kümes hayvanları kapasiteli tesisler” kapsamında kalmaktadır. Çevre İzin Belgesi veya görüş yazısı alınacaktır.

İşletmede, 4857 sayılı İş Kanununun 81. maddesinde yer alan ‘’Devamlı olarak en az 50 işçi çalıştıran işverenler, Sosyal Sigortalar Kurumunca sağlanan tedavi hizmetleri dışında kalan, işçilerin sağlık durumunun ve alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanması, ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına ve işin tehlike derecesine göre bir veya daha fazla işyeri hekimi çalıştırmak ve bir sağlık birimi oluşturmakla yükümlüdür’’ hükmü gereğince tesiste işyeri hekimi bulundurulmayacaktır. Personelin tedavileri en yakın sağlık biriminden karşılanacaktır.

Oluşan tıbbi atıklar, tehlikeli ve evsel nitelikli atıklar ile ambalaj atıklarından ayrı olarak, yırtılmaya, delinmeye, patlamaya ve taşımaya dayanıklı; polietilen hammaddeden sızdırmaz, üzerinde görülebilecek büyüklükte ve her iki yüzünde “Uluslararası Biyotehlike”

amblemi ile “DİKKAT TIBBİ ATIK” ibaresini taşıyan kırmızı renkli plastik torbalarda toplanacaktır.

Çalışacak işçilerin sağlığının korunması amacıyla “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan ve 23/12/2003 tarihli ve 25325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gürültü Yönetmeliği ile Titreşim Yönetmeliği madde-5’e göre en yüksek maruziyet etkin değerleri 85 dBA olarak verilmiştir. Faaliyet alanında kişisel maruziyet ölçümleri yapılacak olup gerekli görülmesi halinde koruyucu gereçler kullanılacaktır.

Faaliyet alanının etki alanı içerisinde, ulusal ve uluslararası öneme sahip sulak alanlar, kıyı kesimleri, milli parklar, özel koruma alanları, nüfusça yoğun alanlar, tarihsel, kültürel, arkeolojik vb. alanlar, erozyon alanları, heyelan alanları, ağaçlandırılmış alanlar, potansiyel erozyon ve ağaçlandırma alanları ile “167 sayılı Yeraltısuları Hakkında Kanun”

gereğince korunması gereken akiferler bulunmamaktadır.

İşletme süresi boyunca 31.12.2004 tarih ve 25687 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan

“Karayolları Trafik Yönetmeliği”nin ilgili hükümlerine uygun olarak çalışılacaktır.

İşletme süresince oluşması muhtemel evsel nitelikli atıklar 14.03.1991 tarih ve 20814 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Katı atıkların Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak, içine çöp poşeti geçirilmiş, sıhhi çöp bidonlarında biriktirilecektir. Evsel nitelikli atıklar Karacabey Belediyesine iletilecektir. Bu nedenle faaliyet alanında oluşan evsel nitelikli katı atıklar çevreyi olumsuz yönde etkilemeyecektir. Karacabey Belediyesi görüş yazısı eklerde verilmektedir (Bkz.Ek.12.).

Oluşacak gübreler parsel içerisinde yer alacak sızdırmasız gübre depolama alanında depolanacak ve fermantasyon sonrası çiftçilere verilecektir. Kırık yumurtalar likit yumurta tesislerine verilecektir (Bkz.Ek.20.). Ömrünü tamamlamış tavuklarda kesimhanelere satılacaktır (Bkz.Ek.21.).

Proje alanında oluşacak ölü tavuklar ise parsel içerisinde belirlenen ve vaziyet planına işaretlenmiş alanda ölü imha çukurlarına gömülerek bertaraf edilecektir.

Proje sahasının yer aldığı alan Mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Türkiye Deprem Bölgeleri Haritasında I. Derece Deprem Bölgesi içinde yer almaktadır. Yapılan incelemelere göre; proje sahasını aktif ve potansiyel halde etkileyebilecek kütle hareketleri (krip, toprak kayması, heyelan v.b), çığ, sel, su baskını gibi doğal afetler potansiyel-riski bulunmamaktadır.

İşletme süresince 18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak çalışılacaktır.

İşletme esnasında oluşabilecek karton, poşet vs. atıklar lisanslı toplama-ayırma firmalarına teslim edilerek lisanslı geri dönüşüm tesislerine iletilmesi sağlanacaktır.

Tesiste işletme süresince 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5491 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile buna bağlı çıkarılan yönetmeliklere uyulacak, mer’i mevzuat kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinler alınacaktır.

ÇED işlemlerinin tamamlanması ile Hayvancılık İşletmelerinin Kuruluş, Çalışma, Denetleme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Çalışma İzni

06.03.2006 tarih ve 26100 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” ve Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak çalışılacaktır.

Tesiste inşaat ve işletme süresince 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5491 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile buna bağlı çıkarılan yönetmeliklere uyulacak, mer’i mevzuat kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinler alınacaktır.

Ayrıca;

 Diğer ilgili kurum ve kuruluşlardan, mer’i mevzuat çerçevesinde gerekli görülen izinler alınacak, ilgili kamu kurum ve kuruluşlar tarafından istenilen tüm hususlara uyulacaktır,

 Herhangi bir nedenle (devir, satış vb.) faaliyet sahibinin değişmesi halinde, taahhütnamedeki yükümlülüklerin yeni faaliyet sahibince de aynen kabul ve taahhüt edilmesi sağlanacaktır.

 Kapasite artırımı, proses değişikliği veya herhangi bir ilave tesis yaptırılması gerektiğinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün görüşü alınacaktır,

 Ekolojik dengenin bozulmamasına, çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik tedbirlere riayet edilecektir,

 İşletme esnasında sağlık açısından sakıncalı faaliyette bulunulmayacak olup mevcut su miktarı ve kalitesini etkileyecek şekilde çalışma yapılmayacaktır.

 Faaliyet alanında inşaat ve işletme süresince ilgili kanun ve yönetmeliklerde belirtilen hususlara uygun olarak çalışılacaktır.

 Çalışacak personelin periyodik sağlık kontrolleri yapılacaktır. İnşaat ve işletme süresince İşçi Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı’na uygun çalışılacaktır.

 Tesisin montajı, işletilmesi ve işletme faaliyete kapatıldıktan sonraki işlemlerde ÇED raporunda verilen taahhütlere, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu ve bu kanunlara istinaden çıkarılan tüzük ve yönetmelikler ile ilgili mevzuatlara uygun olarak çalışılacaktır.

 ÇED işlemlerinin tamamlanması ile İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinde belirtilen inceleme kurullarınca işletmelerin çevre ve toplum sağlığına yapacağı etkiler ve kirletici unsurlar dikkate alınacaktır.

 ÇED işlemlerinin tamamlanması ile tüm belgeler alınarak 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” gereği İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınarak çalışmalara başlanılacaktır. Ruhsat alınmadan çalışmaya başlanılmayacaktır.

 Tesiste malzeme seçimi, montajı, işletme başlama ve çalışma süresince ulusal ve uluslararası standartlara ve ilgili mevzuatlara uygun çalışılacaktır.

 “İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik” Ek-1 madde 18’e göre soyunma yerleri, elbise dolapları, duş, tuvalet ve lavabolar ile ilgili hükümlere uygun olarak çalışılacaktır.

 Havalandırma ile ilgili olarak, “İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik” Ek-1 madde 6’ya uygun olarak çalışılacaktır.

 Tesislerde Sorumlu Müdür bulundurulması sağlanacaktır.

 İnşaat ve işletme süresince çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek hususlar ile yangın ve patlamalara karşı gerekli tedbirler alınacaktır.

 İnşaat ve işletme süresince tesis çevresinde yer alan tarım alanlarına ve tarımsal ürünlere zarar verilmeyecektir.

 İnşaat ve işletme süresince 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Yönetmeliklerine, Bern sözleşmesi ilgili madde hükümlerine ve 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Yönetmeliklerine uygun olarak çalışılacaktır.

 Tesis çevresinde 460 m. mesafenin imara açılmaması yönünde Bursa Valiliği İl Özel İdaresine yazılı başvuru yapılacaktır.

 İşletme süresince kullanılacak ölü imha çukurlarının tabanları organik parçalanmanın sağlanabilmesi için toprak olacaktır. Çukurların yan duvarları ise 20 cm kalınlığında beton atılarak çevrilecektir. Çukurun üstüne, kolay açılmasını ve oluşacak kokunun çıkmasını engellemek amacıyla beton kapak ile kapatılacaktır. İşletme süresince yüzey ve yeraltı sularına zarar verilmeyecektir.

 Faaliyet alanı ve yakın çevresindeki akarsuların ve mevsimsel akış gösteren kuru dere yataklarının faaliyet sırasında zarar görmemesi için dere yataklarına ve yataklara ulaşması muhtemel alanlara pasa malzeme, hafriyat atıkları, katı ve sıvı atıklar atılmayacaktır. Ayrıca işletme süresince dere yataklarının değiştirilmesi ve oluşabilecek çevre kirliliğinin önlenmesi için tüm tedbirler alınacaktır.

 İnşaat ve işletme süresince 2872 sayılı Çevre Kanunu, 167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanun, Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği, Yeraltı Sularının Kirlenmeye ve Bozulmaya Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği,09.09.2006 tarih ve 26284 sayılı

“Dere Yatakları ve Taşkınlar” adı ile yayınlanan 2006/27 no’lu Başbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuatların ilgili hükümlerine uygun olarak çalışılacaktır.

 İnşaat ve işletme süresince yüzey ve yeraltı sularına olumsuz etkide bulunabilecek tüm kirletici unsurlar ile ilgili tüm önlemler alınacaktır.

 Tesis alanı etrafındaki çay, dere ve kuru dereler kirletilmeyecektir. İnşaat ve işletme süresince çevre sorunları göz önünde tutulacaktır.

 İnşaat ve işletme süresince hijyen şartları sağlanacak ve “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak çalışılacaktır.

 Gübrelerin taşınmasında kullanılacak yollar beton olarak inşa edilecektir. Gerekli görülmesi ve dökülmeler halinde zemin temizlenecektir. Ayrıca kümeslerden gübrelerin çıkacağı bant altları betonarme yapılacaktır. Temizliğin daha kolay yapılması için çalışmalar yürütülecektir.

 İnşaat ve işletme süresince 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak çalışılacaktır. İçme ve kullanma suyu Karacabey şebekesinden temin edilecektir.

 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği”

 03.07.2009 tarih ve 27277 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği”

 30.03.2010 tarih ve 27537 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”

 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren

“Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği”

 31.12.2004 tarih ve 25687 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren“Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’’

 13 Şubat 2008 tarih ve 26786 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’’

 30.07.2008 tarih ve 26952 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’’

 30.03.2010 tarih ve 27537 sayılı R. G. yayımlanarak yürürlüğe giren “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”

 14.03.1991 tarih ve 20814 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği”

 24.06.2007 tarih ve 26562 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”

 31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği”

 08.06.2010 tarih ve 27605 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik”

 22.07.2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği”

 19.12.2007 tarih 26735 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”

 26.11.2005 tarih ve 26005 sayılı R.G. yayımlanarak yürürlüğe giren “Tehlikeli Maddelerin Su ve Çevresinde Neden Olduğu Kirliliğin Kontrolü Yönetmeliği”

 05.07.2008 tarih ve 26927 sayılı R.G. yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik”

 29 Nisan 2009 tarih ve 27214 sayılı R. G. yayımlanarak yürürlüğe giren ve 24 Şubat 2010 tarih ve 27503 sayılı R. G. ile revize edilen “Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik”

 21.11.2008 tarih ve 27061 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Çevre Denetim Yönetmeliği’’

 22.10.2009 tarih ve 27384 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Çevre Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’

 19.03.1971 tarih ve 13783 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Lağım Mecrası İnşası Mümkün Olmayan Yerlerde Yapılacak Çukurlara Ait Yönetmelik’’

 09.08.2006 tarih ve 26254 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Hayvancılık İşletmelerinin Kuruluş Çalışma Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik’’

 13.06.2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu”

hükümlerine, İşletmede 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu kanunda değişiklik yapılmasına dair 5491 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile buna bağlı olarak çıkarılan/çıkarılacak olan tüm Yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulacaktır.

Çevre Kanunu ve diğer mer’i mevzuat çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izin ve ruhsatlar alınacaktır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun hazırlanmasında kullanılan ve çeşitli kuruluşlardan sağlanan bilgi, belgeler ile raporda kullanılan tekniklerden rapor metninde sunulamayan aşağıdaki belgeler;

( Proje için belirlenen yer ve alternatiflerinin varsa; Çevre düzeni, nazım, uygulama imar planı, vaziyet planı veya plan değişikliği teklifleri)

(Yatırımcı için projesi ile ilgili olarak daha önceden alınmış izin, onay, ruhsat veya ilgili kurumlardan alınmış belgeler vb.)

(Proje için seçilen alana ilişkin arazi kullanım durumu)

EKLER

1. Kapasite Raporu 2. ÇED Görüş Yazısı

3. Tapu ve Aplikasyon Krokisi

4. 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı 5. 1/1000 Ölçekli Mevzi İmar Planı 6. Yapı Ruhsatı

7. Yer Bulduru Haritası

8. 1/25.000 Ölçekli Topoğrafik Harita 9. Uydu Görüntüsü

10. Karacabey Belediyesi İçme Suyu Yazısı 11. Karacabey Belediyesi Atıksu Kabul Yazısı 12. Karacabey Belediyesi Katı Atık Kabul Yazısı 13. 1/1000 Ölçekli Vaziyet Planı

14. Ölü İmha Çukuru

15. 1/25.000 Ölçekli Jeoloji Haritası 16. Depremsellik Haritası

17. Meteorolojik Veriler

18. Arazi Kullanım Kabiliyet Haritası 19. Fosseptik Detay Projesi

20. Kırık Yumurta Kabul Yazısı 21. Tavuk Kabul Görüş Yazısı

NOTLAR VE KAYNAKLAR

-Altunel, N, 1985. Omurgalı Hayvanlar Sistematiği Ders Notları, Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Bursa.

-BAŞTÜRK A. Prof. Dr. , 1992. Katı atıklar dersi, ders notları Yıldız Teknik Üniversitesi Müh.

Fak. Çevre Müh. Bölümü ; İstanbul

-Baytop ,T. ,1994. Türkçe Bitki Adları Sözlüğü .Türk Dil Kurumu Yayınları, No. 578 Ankara.

-Biyoloji Terimleri Sözlüğü.

-Biyolojik Koleksiyonlar, 1971. Gazi Eğitim Enstitüsü

-Compilation of Air Pollutant Emission Factors, Volume I Statıonary Poınt and Area Source 4th Edition, U.S. Environmental Protection Agency (USEPA) Research Triangle Park, North Carolina, Sep 1985. )

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşçi Sağlığı Daire Başkanlığı, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği İle İlgili Genel Bilgiler, Ankara.

-Davis, P. H ,1965-1988. Flora of Turkey and East Aegean Islands. Vol. 1-10, University Press, Edinburg.

-Ekim, Tuna ve Arkadaşları, Türkiye ‘nin Tehlike Altındaki Endemik ve Nesli Tehlike Altında Olan Bitki Türleri.

-Erguvanlı, Kemal , 1982. Mühendislik Jeolojisi, İstanbul

-Ertürk, F , 1993. Hava Kirliliği Ders Notları, Yıldız Teknik Üniversitesi, Müh. Fak. Çevre Müh. Bölümü , İstanbul

-Kaynak, G , 1995. Çiçeksiz Bitkiler Sistematiği Ders Notları, Uludağ Üniversitesi ,Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Bursa.

-Red Data Book

Resmi Gazete, 2006. Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolu Yönetmeliği, 22 Temmuz 2006, Sayı 26236, Başbakanlık Basımevi, Ankara.

-Resmi Gazete, 2008. Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği, 07 Mart 2008, sayı. 26809, Başbakanlık Basımevi , Ankara.

-Resmi Gazete, 2004. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, 31 Aralık 2004, sayı 25687, Başbakanlık Basımevi , Ankara.

-Resmi Gazete, 1991. Katı Atık Yönetimi, 14 Mart 1991, sayı. 20814, Başbakanlık Basımevi, Ankara.

-Resmi Gazete, 2005. Tehlike Atıkların Kontrolü Yönetmenliği, 14 Mart 2005, Sayı. 25755, Başbakanlık Basımevi, Ankara.

-Resmi Gazete, 2008. Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmenliği, 17 Temmuz 2008, Sayı. 26939, Başbakanlık Basımevi, Ankara.

-Resmi Gazete, 2007. Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, 24.06.2007, sayı 26562, Başbakanlık Basımevi, Ankara.

- Resmi Gazete, 2004. Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği , 31.08.2004, sayı 25569, Başbakanlık Basımevi, Ankara.

-Seçmen, Ö ,1995. Tohumlu Bitkiler Sistematiği, Ege Üniversitesi, Fen Fakültesi Kitapları Serisi No:116, İzmir

-Solmaz, S.K., 1995. Kullanılmış Suların Arıtılması ( Evsel ) Ders Notları, Uludağ Üniversitesi, Müh-Mim. Fak. Çevre Müh. Bölümü, BURSA

-Türkiye Çevre Vakfı (TÇV), 1992. Türk Çevre Mevzuatı. 1-2 Cilt, TÇV, Ankara -Türkiye Jeoloji Kurumu Bülteni , 1995. Ankara

-Orman Bakanlığı , 1991. Kuşlar.

-Uslu , O , 1996. Çevresel Etki Değerlendirmesi, Ankara

-Uğurtaş İ.H. Yard. Doc.Dr., Omurgalı Hayvanlar Morfoloji ve Sistematik -Uğurtaş İ.H. Yard. Doc.Dr., Herpetoloji Ders Notları

-Uğurtaş İ.H. Yard. Doc.Dr., Entomoloji Ders Notları

ÇED BAŞVURU DOSYASINI HAZIRLAYAN

ÇALIŞMA GRUBUNUN TANITIMI