• Sonuç bulunamadı

BAŞKAN : Fatih ÜNAL – Meclis 1. Başkanvekili

Mansur YAVAŞ – Belediye Başkanı

BAŞKAN – Faaliyet Raporları üzerinde görüşmelere devam ediyoruz.

GÜNDEM MADDESİ 24: Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı. (Devamla)

GÜNDEM MADDESİ 25: ASKİ Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı. (Devamla)

GÜNDEM MADDESİ 26: EGO Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı. (Devamla)

BAŞKAN – Mansur Başkan, cevap verecek misiniz?..

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Vermiyorum.

ERTAN IŞIK – Söz istiyorum.

BAŞKAN – Ertan Bey…

ERTAN IŞIK – Sayın Başkan, şahsımla alakalı, şahsımla ilgili ithamlara karşı, ben kendimce cevap hakkı kullanmak zorundayım.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Eğer vermezseniz, bir daha benden kimse söz alamaz yani yönetirken. Öyle bir şey olmaz.

BAŞKAN –Sayın Başkan, bir saniye, bir saniye.

Şimdi, Grup Başkanvekilleri, kendi arasında konuşabilirler, değil mi?.. Ben Mansur Başkana söz verme anlamında söylüyorum. İddiaları cevaplayacak mısınız?

ERTAN IŞIK – Ben kullanmak istiyorum.

BAŞKAN – Ertan Bey, bir saniye, bir saniye.

ERTAN IŞIK – Ben cevap vereceğim.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkan…

BAŞKAN – Bir dakika.

Oturuma başlayalım. Birleşime kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Buyurunuz.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkan, biraz önce Murat Beyin sunumunda, Ertan Beyin de resmini koyarak, kendi adıyla, resmiyle bazı ithamlarda bulundu. Yani, özel… Kendi burada… Meclisin yetkisinde olmayan, biraz önce de size 12.

Maddeyi de okudum. Yani, Meclisin burada gündeminde, konusunda olmayacak şekilde, kişilik haklarına hakaret edecek şekilde ithamlarda bulundu.

Burada isim zikrederek;… Ertan Beyin burada çıkıp söz hakkı alıp, kendisiyle ilgili ithamlara cevap vermesi gayet normal, doğal. Yani, orada çıkıp… MHP Grup Başkanvekili de konuştu, faaliyeti eleştirdi, kim ne dedi? Eksiklik varsa, ondan faydalanılacak. Ama, bu farklı bir konuşma şekliydi. Burada Ertan Beyin söz hakkını kullanması gerekir Sayın Başkan. Burada inisiyatifinizi kullanın.

BAŞKAN – İşte ben de diyorum ki, bu iddialara Mansur Başkan cevap verebilir diyorum.

149

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Hayır, o ayrı. Bu kendisiyle ilgili Sayın Başkanım, kendisiyle ilgili. (Gürültüler)

BAŞKAN – Bir saniye… Kendi aramızda konuşuyoruz, dertleşiyoruz.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Söz alabilir miyim?..

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Bakın, Mansur Başkanımız kendisiyle ilgili eleştirilere cevap verecek. Söz hakkı alıp cevap verecek. Ama, burada olağanüstü bir durum var. Yani, burada Ertan Bey… Yani, bundan kaçacak ne var ki? Yani, çıksın konuşsun.

BAŞKAN – Problem yok, bu konuda sıkıntı yok.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Konuşsun, 2 dakika, 5 dakika konuşsun. Kendini ifade etsin.

BAŞKAN – Ben de şu taraftayım: Zaten, şimdi sonuçta Mansur Başkana hitaben konuşulduğu için, Mansur Başkan Ertan Bey adına da

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – O ayrı… Bakın o farklı bir şey. Burada isim koyarak, fotoğraf koyarak; arkadaşım, yani bunu hepimiz gördük. Yani, buradaki bütün belediye meclisi üyelerinin hepsi de gördü. Burada söz hakkını kullanması gayet normal, doğal. Yani, çıksın. Buradan kaçmaya gerek yok, yani çıksın cevabını versin.

BAŞKAN – Estağfurullah tamam.

Buyurun Adnan Bey.

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ADNAN BEKER – Fatih Başkan, burada, tüm Meclis Üyeleri burada. Şimdi, oraya bir resim taburesi konuldu…

Resim konularak, isim verilerek; hem bizim İYİ Parti Meclis Üyemiz Atila ÇELİK, hem de Ertan IŞIK’ın ismi verilerek ithamlar edildi.. Peki, bu 88 AK Parti Meclis Üyesinden birisine aynı yapılsaydı, ona da vermek mecburiyetindesiniz.

Bak, burada bu mübarek gün, bu bir adaletsizliktir. Ertan’ın burada konuşması lazım. Atila ÇELİK’in de konuşması lazım. Meclisin başkanı sensin, etki altında kalma. Özellikle senin vicdanına bırakıyorum. O da cevabını versin.

BAŞKAN – Evet, Murat Bey, buyurunuz.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT ILIKAN – Sayın Başkan, bu Meclisi yöneten sizsiniz. Meclis Başkanvekili de sizsiniz. Bizim burada bir şey söylememizin çok da fazla anlam ifade edeceğini düşünmüyorum.

Saatlerdir buradayız, salahiyetle Meclisi tamamlamak için çaba sarf ediyorsunuz. Bence konuşmalar bittiyse, gerekirse faaliyet raporunun oylamasını yapalım, ondan sonra da gündem dışı söz olarak en azından temsili birisine söz verebilirsiniz, kim konuşacaksa. Ama, sayıyı çoğaltırsak şey olur. Oylamayı bitirelim, Meclisi tamamlayalım…

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Ben de söz almak istiyorum.

BAŞKAN – Murat Bey, buyurunuz.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Bir kere böyle bir usul yok. Burada konuşmak isteyenlerin isimleri yazıldı orada. Eğer karşılıklı o onu dedi, bu bunu dedi diye girersek eğer bunun sonu gelmez. İleriki zamanlarda, zaten herkes konuşur… Üstelik burada Sayın Mansur YAVAŞ’ın “Buna söz vermezseniz bir daha ben kimseye söz vermem” tehdidi, demokratik bir davranış değildir. (CHP sıralarından gürültüler)

BAŞKAN – Arkadaşlar, bakın bir saniye. Grup Başkanvekillerini dinliyoruz şu an.

150

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Burada bir şey söylemişiz, herkes cevabını verir. Bir kere… (CHP sıralarından gürültüler)

Biz sizi dinledik, siz de bizi dinleyin.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkan…

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Yaşar Bey, ben konuşmamı bitirmedim. Biz sizi dinledik. Bir saniye.

Dolayısıyla, burada usulün dışına çıkmak doğru bir şey değildir. Mansur Beyin, Sayın Başkanın bu şekilde tehdit etmesi hiç doğru değildir. Sayın Başkan cevap vermek isterse, Mansur Bey cevabını verir, oturumu da kapatırız.

BAŞKAN – Yaşar Bey, buyurunuz.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkanım, ben burada Murat Başkandan şunu beklerdim. Ben oraya çıktım, bir sürü ithamlarda bulundum, kişilik haklarına hakaretlerde bulundum. Eğer kendine güveniyorsa, onları, o sözlere güveniyorsa, Murat Beyin şunu demesi gerekirdi: “Ertan Bey tabii ki çıksın cevabını versin” demesi gerekirdi. Yani, burada Ertan Beyin konuşması kesinlikle gerekiyor. Yani, böyle bir.. Şimdi MHP Grup Başkanvekili arkadaşımız da ifade etti. Haa, bu oylamadan önce olur, sonra olur; o ayrı bir şey.

Ama, buna cevap vermesi gerekir.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Öyle bir usul yok.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Yani, Ertan Beye cevap hakkını verelim, çıksın 5 dakika cevabını versin. Süresini kısıtla, süresini kısıtla, çıksın 5 dakikada cevap versin.

BAŞKAN – Evet, Alper Bey, buyurunuz.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN – Değerli Başkanım, ben de size şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Meclis Başkanvekili olarak, burada her Belediye Meclis Üyesinin hakkını ve hukukunu korumak sizin göreviniz, asli görevinizdir. Bunun partisi yok.

Benzer bir durum AK Parti Meclis Üyemize de yapılsa, MHP, CHP ve İYİ Parti, siz Meclis üyesinin hakkını, hukukunu korumakla da görevlisiniz. Şu an bunun partiyle de bir alakası yok.

Başkanvekili olarak, Meclis üyelerinin bu hukukunu koruma göreviniz olduğunu da hatırlatmak isterim.

BAŞKAN – O zaman değerli arkadaşlar, şöyle yapalım…

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR – Sayın Başkan bir dakika, bir şey söyleyeceğim.

BAŞKAN – Fethi Bey, buyurunuz. (Gürültüler)

Arkadaşlar, usulü konuşuyoruz şu anda. Kötü bir şey değil ki…

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR – Bir dakika arkadaşlar…

Sayın Başkan, bu Mecliste 18 senedir bu koltukta oturuyorum. İlk defa bir kişinin resmini göstererek, bir meclis üyesinin, hakaret yapıldı. Doğrudur iddiaları belki Başkanın!..

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Burada defalarca gösterildi.

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR – Bir dakika… Başkanın… Bir dakika, başkanın iddiaları doğrudur veya yanlıştır.

Bu arkadaşa söz vermek demokrasi adına sizin yapacağınız birinci vazifeniz.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Hiç alakası yok.

151

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR – Eğer, demokrat olarak, söz vereceksiniz… (AK Parti sıralarından gürültüler)

BAŞKAN – Fethi Bey, evet son olarak Hilal Hanıma söz veriyorum.

Buyurunuz. (CHP ve AK Parti sıraları arasında karşılıklı konuşmalar, gürültüler) Murat Bey, bir saniye… Selim Bey…

Hilal Hanım, buyurunuz.

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK – Fatih Başkanım, ben bugün bir sitemde bulunmak istiyorum. Bütçe görüşmelerinde, belki fotoğrafım gösterilmedi ama, Ertan Bey benim ismime ithafen “Rüşvet gibi iğrenç, aşağılık bir cümlenin, kelimenin içinde benim adımı geçirdi.

Burada yanlış anlaşılmasın. Bir de ayeti alet etti buna. İşin içinde rüşvet iması vardı. Ben dedim ki

“ima ediyorsunuz, itham ediyorsunuz Ertan Bey ağzınızı toplayın” dediğimde Mansur Bey oradan ne dedi? “Ne ithamı yaa,” dedi. (CHP sıralarından gürültüler)

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Bilerek mi yaptım?.

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK – Bir dakika, lütfen o videoyu izlemenizi istiyorum. Mansur Bey ne dedi oradan; “Ne ithamı yaa” dedi. “Ertan Bey devam edin.” dedi. O gün ben şunu beklemiştim Mansur Beyden, “Ertan Bey bir dakika, Hilal Hanım sakin olun lütfen…”

Bir dakika, o videoyu herkes izlesin. (CHP sıralarından gürültüler) BAŞKAN – Arkadaşlar bir saniye, bakın, bir saniye.

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK – Ben bugünkü söz hakkı konusuna girmeyeceğim. Yaa, bir dakika Haydar Bey. Müdahale etmeyiniz yahu, ben bugünkü konuya girmeyeceğim. Bugün “Eğer Ertan Beye söz vermezseniz bir daha size söz vermem” diyen Başkan, o gün “Bir dakika Ertan Bey, ağır gidiyorsunuz. Rüşvet ne demek? İspatınız var mı? Lütfen böyle konuşmayın.” diyememiştir.

Sayın Başkan ben size sitem ediyorum. Benim arkamda keşke o gün böyle dursaydınız.

Sitem ediyorum size. Çok sitem ediyorum. (AK Parti sıralarından alkışlar)

Ben de o günkü sözümün arkasındayım. Benim adımı kimse rüşvet ile yan yana getiremez.

Siz o gün benim arkamda durmadınız. Ben size çok kırıldım Sayın Başkan. O günden bu yana da çok kırgınım. Çok kırgınım ben size.

BAŞKAN – Arkadaşlar anlaşıldı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Savcılığa şikayet eder, hakkınızı ararsınız. (Gürültüler) Savcılığa şikayet edin.

BAŞKAN – Mansur Başkan, Mansur Başkan…

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK – Tamam, Ertan Bey de savcılığa şikâyet etsin o zaman.

BAŞKAN – Arkadaşlar, bir saniye.

Mansur Başkan, konuşmalar anlaşıldı.

Şimdi, arkadaşlarımız değerlendirme yaptılar. Bu anlamda yani şimdi Ertan Bey şöyle, şöyle, o zaman anlaşalım; yani burada insicamı bozmadan, oylamayı bitirelim, ardından gündem…

HARUN OLMUŞ – Böyle bir usul yok. Olur mu?..

BAŞKAN – Bakın faaliyet raporuyla ilgili değil. Oylamayı bitirelim, gündem dışı söz talebi vereyim size.

Tamam, tamam vereyim diyorum. Vereyim diyorum size.

Oylamayı bitirelim…

Sayın Başkan, cevap verecek misiniz iddialara? Buyurun…

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Evet, vereceğim.

Söz vermediysen ben vermem…

BAŞKAN – Vereceğim, vereceğim, oylamadan sonra tabii ki…

152 HARUN OLMUŞ – Böyle bir usul yok.

BAŞKAN – Harun Bey, tamam.

Arkadaşlar tamam…Gündem dışı diyorum. (Gürültüler) Sayın Başkan buradan mı?.. Yani, oylamaya mı bitiriyoruz?..

Yani konuşmayacak mısınız?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Oylamayı yapın da…

BAŞKAN – Öyle mi?..

Hayır, cevap hakkını?..

Şimdi, iddialar söylendi ya…

(CHP sıralarından gürültüler) Bir saniye Yaşar Bey…

Arkadaşlar lütfen.

Bir sürü konuşma yapıldı, bilmiyorum siz dinlediniz mi?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDRİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Nasıl?..

BAŞKAN – Bir sürü konuşma yapıldı, siz dinlediniz mi bilmiyorum?

Şöyle, yani şöyle: Keşke arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız konuştuğunda burada olabilseydiniz. Yani, çok güzel konuşmalar yapıldı ama, bununla ilgili… Ben burada iddialara cevap verip, ardından oylamayı değerlendiriyordum.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Yapmak zorunda mı?

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkan…

BAŞKAN – Yaşar Bey bir saniye ya…

Yaa, habire söylüyorsun, tamam da… Bir saniye.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkanım, usul…

BAŞKAN – Usul şudur.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Oylama yapılır, çıkar Belediye Başkanımız hem Meclise teşekkür eder, hem de eleştirilere cevap verir.

BAŞKAN – Oylamadan önce olur bu iş, sonra oylanır zaten.

Bakın oylamadan önce konuşulur, ardından oylamaya geçilir. İddialara cevap verilir.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Oylama önce de olur, sonra da olur Fatih Başkanım.

BAŞKAN – Bir saniye arkadaşlar, lütfen yani…

Bakın konuşma vermek istiyorum, konuşuyorsunuz hâlâ… Ne olacak oylamadan önce, sonra?… İddialara cevap vermek için buraya geldi Mansur Başkan. Yani, burada keşke belediye başkanlarımızı dinleyebilseydi. Çok güzel konuşmalar yapıldı, çok güzel temenniler konuşuldu.

(İYİ Parti sıralarından gürültüler) Tamam, olabilir…Bugün de…

Arkadaşlar, bitirdik işte, zaten konuşmayı bitirdik.

Sayın Başkan, iddialara cevap verme anlamında buyurun, konuşun, ardından oylamaya geçeceğim.

(Gruplar arasında üyelerin konuşmaları, gürültüler) Ne fark eder ki?

Teşekkür konuşması değil ki bu? İddialara cevap konuşması.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN – Cevap vermesin, ne var ki?

BAŞKAN – Alper Bey, tamam da yani, sizin kendi kürsünüzde, Meclisinizde böyle olmuyor mu? İddialara cevap veriyorsunuz da ardından oylanmıyor mu?

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN –Hayır, oylamadan sonra konuşabilir.

BAŞKAN – Yahu, bu temenni konuşması değil ki!.. Bu temenni konuşması değil ki!..

Teşekkür konuşması değil ki bu ama…

153

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN – Oylamadan sonra da cevap verebilir.

BAŞKAN – Evet, değerli arkadaşlar, ilk önce sabrınız için teşekkür ediyoruz. Bu ramazan ayında iftarı yaptık beraber, sahura da vakit geldi.

Güzel bir çalışma oldu, güzel bir faaliyet raporu konuşması, görüşmesi oldu. Yani, küçük birtakım olaylar olmuş olabilir amla genel olarak ben çok verimli bir çalışma olduğunu gördüm buradan.

Arkadaşlarımızın güzel temennileri vardı; ama, aynı zamanda bu Başkentkart ile ilgili Mansur Başkan, Başkentkart ile ilgili arkadaşlarımızın dilek ve temennileri var. İşçilerimizin, memurlarımızın, burada o otobüs kartlarıyla ilgili sıkıntıları hâlâ devam ediyormuş. Bununla ilgili size de ulaşmışlardır muhtemelen. Kartlarının haklarını kullanamayan işçilerimiz var. Kartlarının haklarını kullanamadığı için hakkı yanan memurlarımız var. Bunlarla ilgili çalışma yapılmasını hakikaten arzu ediyoruz.

Bir de bu tediyelerle ilgili, ikramiyelerle ilgili de talep, dilek ve temenniler oldu. Bu anlamda bunların da tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

İşçilerimizle ilgili arkadaşlarımız konuştular ve ben de daha çok konuşuyorum, işçilerle ilgili, keşke haklarını verme anlamında, hak edişleri anlamında bir çalışma yapılabilseydi, ama maalesef bu dönemde işçilerimizin iş sözleşmeleri değiştirildi, mecburiyetten değiştirildi ve işçilerimiz biraz mağdur oldular. Bunu da dikkatinize sunarak, oylamaya geçiyorum.

Faaliyet Raporlarıyla ilgili hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem ASKİ ve hem de EGO konusundaki müzakereler sona erdi arkadaşlar.

Şimdi tek tek oylarınıza sunacağım:

Faaliyet Raporlarının Oylanması;

GÜNDEM MADDESİ 24: Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 24, Ankara Büyükşehir Belediyesi Faaliyet Raporunu oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla reddedilmiştir. Nitelikli çoğunluk sağlanamamıştır.

GÜNDEM MADDESİ 25: ASKİ Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 25, ASKİ Genel Müdürlüğü Faaliyet Raporunu oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla reddedilmiştir. Yine nitelikli çoğunluk sağlanamamıştır ama, oyçokluğuyla reddedilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 26: EGO Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 26, EGO Genel Müdürlüğü 2021 yılı Faaliyet Raporunu oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla reddedilmiştir. Nitelikli çoğunluk sağlanamamıştır.

Hayırlı uğurlu olsun.

Sayın Başkan buyurunuz.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Ben oraya gelmek istiyorum.

BAŞKAN – Nasıl, buraya mı gelmek istiyorsunuz?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Evet.

BAŞKAN – O zaman şöyle yapalım, isterseniz oturuma bir ara verelim.

154

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Gerek yok, yer değişiriz.

BAŞKAN – Evet, arkadaşlar, hayırlı uğurlu olsun, teşekkür ediyorum.

(Meclis 1. Başkanvekili Fatih ÜNAL Divandan ayrıldı ve yerini Meclis Başkanı Mansur YAVAŞ’a bıraktı. Saat :03.08)

MECLİS BAŞKANI MANSUR YAVAŞ – Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim: Bu Mecliste yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Burada sadece Hilal Hanıma değil, bir başkasına da birisi hakaret ederse mutlaka müdahale ederiz.

O gün benim kişisel kanaatim, tutanaklardan bakabilirsiniz, örnek verirken asla sizi kastetmemiştir. Kast etseydi… (AK Parti sıralarından gürültüler)

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK – Sayın Başkan, lütfen…

BAŞKAN – Hilal Hanım, tutanakları gelin beraber okuyalım. Varsa, bir dahaki mecliste ben geleceğim ve “Evet, böyle bir şey olmuş ve gözden kaçırdım” diyeceğim. Tamam mı? Siz bana göre alınganlık gösterdiniz diye düşündüğüm için ben şey yapmadım.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Belediye Başkanımızın söylediği şeye inanmıyorsunuz da tutanaklara mı bakacaksınız?

BAŞKAN – Evet. Söz havada uçar, kağıtta yazıda kalır. Söz havada uçar kağıtta yazıda kalır.

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK – Ben konuyu dönüp dönüp dinledim.

Acaba yanlış mı anladım diye… Hayır.

BAŞKAN – Ben bakacağım tutanağa.

Evet, Ertan Bey, buyurunuz, sadece 5 dakika.

ERTAN IŞIK – Sayın Başkan, Meclisimizin saygıdeğer üyeleri; hepinize hayırlı sabahlar diliyorum.

Bugün burada, hakkımızda bir sürü zırvalar yapıldı. Bizimle ilgili, kişilik haklarımıza gerçekten bugün tecavüz edildi. Çok ciddi, vahim iddiaların sahibinin… Ben söze şöyle girmek istiyorum: O zata cevap vermek gibi bir düşüncem yok. Sadece ve sadece olayların arka planını Ankaralılar bilsin diye söz aldım. Çünkü ben, bir lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye!..

Şimdi, bu arkadaşımızın bu hezeyanının 3 tane sebebi var: Birinci sebebi, kendisinin ideolojik bir kabilenin içerisinde olduğunu benim teşhir etmem. Buradan, daha önceden, bunun ağababaları var, bize dedi ya iş takibi yapıyor filan diye, iş takibi yapan, sana kim telefonla talimat veriyorsa, şu işi geçir diye, daha sonra da o zatın senin de yanında beni arayıp “Bu adam adam değil, bundan sonra siz buna değer verirseniz ben de sizin karşınızda olacağım.” dediğini ben buradan beyan ediyorum. Hangi dine inanıyorsa, 4 kitabın üzerine de getirelim burada “Yok”

diyorsa, ben yemin etmeye hazırım.

Şimdi ikinci olay, şimdi size ben de bir video izleteceğim. Çeteleri bütün Ankara bilsin.

Videodaki Ses Kaydı:

“…kıyafetime dahi laf söyleyebilecek kadar densiz, hadsiz ve hatta fiziki şiddet uygulayacak kadar haddini aşmıştır. Ben yapabileceğim en doğru şeyi yaptım. Kendimi korudum bu iki personele dava açtım. Kıyafetimi sorgulayacak kadar ileri giden personelinizin yanında durdunuz. Biz kadınlar sizin konu mankeniniz değiliz. Sizi tercihlerinizle başbaşa bırakıyorum.

Mamak Belediyesini de akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilatlar üstü iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum. 9 yılımı verdiğim AK Partiden istifa ediyorum.”

155

Şimdi, arkadaşlarımız bilsin diye bu konuyu da açacağım. Bu hanımefendi Sayın KÖSE ile ilgili 14 sayfa savcılığa dilekçe vermiş. Verdiği bu dilekçede zaten söylüyor, akraba çetelerinizle, sizin iş adamlarınızla Mamak’ta bir çete kurdunuz ve Mamak’ı soydunuz diyor. Ben demiyorum

Şimdi, arkadaşlarımız bilsin diye bu konuyu da açacağım. Bu hanımefendi Sayın KÖSE ile ilgili 14 sayfa savcılığa dilekçe vermiş. Verdiği bu dilekçede zaten söylüyor, akraba çetelerinizle, sizin iş adamlarınızla Mamak’ta bir çete kurdunuz ve Mamak’ı soydunuz diyor. Ben demiyorum

Benzer Belgeler