• Sonuç bulunamadı

76 BEŞİNCİ OTURUM

Açılma Saati: 20.35

BAŞKAN : Fatih ÜNAL – Meclis 1. Başkanvekili

BAŞKAN – Arkadaşlar, Beşinci Oturumu açıyorum.

Faaliyet Raporları üzerinde görüşmelere devam ediyoruz.

Arkadaşlar zamanı tasarruflu kullanalım.

GÜNDEM MADDESİ 24: Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı. (Devamla)

GÜNDEM MADDESİ 25: ASKİ Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı. (Devamla)

GÜNDEM MADDESİ 26: EGO Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Başkanlık yazısı. (Devamla)

BAŞKAN – Murat Başkan, buyurunuz.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, tekrar hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Kaldığım yerden tamamlayacağım konuşmamı.

Arkadaşlarım, hatırlattı biraz önce. Sayın Başkan bizden isim istiyormuş. Bugün de söyledi aslında, daha önceden de söylüyormuş Ben o isimleri verdim. Bundan rahatsız olmaya gerek yok.

Ortada bir sıra dışı bir şey varsa, zaten bunun devamı gelecektir muhakkak.

Değerli arkadaşlar, bu yolsuzluk, usulsüzlük, şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlamında Büyükşehirde neler olmuş, bunları anlatıyordum tam ve Sayıştay Raporlarından bahsetmeye başlamıştım.

Burada Sayın YAVAŞ 3 yıldır Büyükşehirde yaptığı ihaleleri, gerçekten de tam anlamıyla, burada da yine söyledi faaliyet raporunda, ballandıra ballandıra anlatıyordu. İşte şöyle şeffaf ihale yapıyoruz, şu kadar kişi izliyor, şu kadar kişi ihale giriyor, rekabet oluşuyor diyordu. Bunları her defasında çok büyük bir iş yapıyorum edasıyla anlatıyordu. Tabii, ihale öncesi neler olduğunu o anlatmıyor, onu biz anlatacağız.

Sayıştay Raporu ihalelerle ilgili hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Bunlar maddi tespitler.

Yapılan incelemede, ihalelerde kanuna uyulmadığı, rekabet şartlarının oluşmadığı tespit edilmiş.

Raporda ayrıca, incelenen belediye şirketlerinin zararda olduğu da tespit edilmiş. Hani burada diyor ya Sayın YAVAŞ “Şirketlerimiz zarar etmiyor.” Diye. Orada bir tespit var, oraya bir cevap yazsın.

Biz bu kürsüde, Büyükşehrin yaptığı ihalelerde tespit ettiğimiz sıkıntıları aslında defalarca kamuoyuyla paylaştık. BELPLAS’ta yaşanan ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma konusunu ben burada anlattım ayrıntısıyla, isimlerle berber anlattım. Kömür ihalesindeki usulsüzlükler gibi pek çok konuyu bu kürsüden ben ifade ettim. Bunlar hakkında da incelenmesi için suç duyurusunda bulundum. Davalar devam ederken, Sayıştay da bu konuları da tespit etmiş, bizim tespitlerimiz ortaya çıkmış.

Belediye şirketleriyle ilgili Sayın YAVAŞ seçim döneminde, kesinlikle şeffaf olacağını, şirket bilgilerini paylaşacağını söylemesine rağmen, bugüne kadar şirketlerle ilgili doğru düzgün bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmadı. Kamuoyu bilmiyor yani bu şirketlerin durumunu. Şeffaflık olmadığı için, Yönetim Kurulunda kim var, gerçekten liyakata mı göre belirlenmiş, bunlar da belli değil.

77

Biz bu konuyu da toplantımızda dile getirerek, kendisine şunu söylemiştik: Pek çok konuda sözünde durmadı, bu konuda bari sözünde dur, şeffaf ol, şirketlerle ilgili halka hesap ver diye davet etmiştik. Hatta şirketlerin 2019 öncesi kârlı durumlarına rağmen şu anda kötü yönetimden dolayı batmak üzere olduğunu da buradan defalarca ben ve birçok arkadaşım ifade etmişti.

Sayın YAVAŞ biz bu konuları dile getirirken hiçbize kulak vermedi. Biz ne zaman bu konuyu açsak, hemen konunun üzerini örtmeye çalıştı. Ne yaptı? Geçmişti şöyle, geçmişte böyle…

Geçmiş geçti. Şimdi Mansur YAVAŞ’ı konuşuyoruz. Ancak, gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir özelliği var ve çok önemli bir kadim sözdür, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.” Demiş atalarımız.

Sayıştay yaptığı denetim ile bu durum yeni bir boyut kazandı. Sayıştay net olarak tespitlerini yaparak, örnekleriyle birlikte şeffaf bir şekilde denetleme raporun kamuoyuyla paylaştı.

Şimdi kıymetli hemşerilerim, kıymetli Meclis Üyelerimiz; Sayıştay’ın Ankara Büyükşehrin 2020 yılındaki faaliyetlerle ilgili yaptığı denetimde tespit edilen bulgulardan sadece bir kaçını ve başlıklar halinde sadece Meclisimizle paylaşacağım.

Bir bulgu şöyle: Mal alımı ve yapım işlerinin bir kısmının temel ihale usulleri yerine pazarlık usulü ile uygulanması ve rekabet ilkesi hususuna dikkat edilmemesi. Sayfalarca bunu anlatmış örnekler vererekten, ben başlığını söylüyorum.

Başka bir bulgu da, Belediye Şirketine doğrudan verilen park-bahçe bakım ve onarım işinin bir kısmının alt yüklenicilere yaptırılmasında da usulsüzlükler tespit edilmiş.

Başka bir bulgu da, belediye şirketine yapılan taşınmaz kiralamalarına ilişkin ihalelerde rekabet şartlarının oluşmadığı ifade edilmiştir. Bunların ayrıntılarını ben satır satır okudum. Mesela, bir ihalede diyor ki, ihaleye girme şartı, örnek veriyorum, sayıları eksek, yanlış olabilir; 250 tane işletmeyi aynı anda işletiyor olmak şartını koymuşlar. Yani, diyebilir ki bir tanesi, önceden de böyleydi. Önceden böyle ise siz de böyle yapıyorsanız, ne farkınız var o zaman? O yüzden öncekileri anlatarak burada gelip bize hikâye okumayın. Siz kendi döneminizin hesabını verin.

Başka bir konu da, muhammen bedelin belirlenmemesi sebep gösterilerek, adeta ihale gündemden kaçırılmış, yerel bir gazeteye verilmiş. Halbuki, üzerindeki rakamlara baktığınızda, hesap edildiğinde ihalenin rakamı ortaya çıkıyor.

Raporda çok fazla bulgu var. Ancak, ben sizlerle 3-5 tane maddeyi burada paylaşmış oldum.

Peki, şirketlerde durum ne? Halk Ekmek Sayıştay Denetim raporunda bir bulgu var, diyor ki, “Açık ihale ile yapılması gereken işlerin doğrudan temin yöntemiyle kısımlara bölünerek yapılması” diyor. Bu usulsüzlüktür yani. Yani, burada anlatmakla olmuyor. Bunu uygulamak lazım.

Ama, uygulanmadığı burada açıkça gözüküyor.

ANFA’ya ne olmuş? Şu anda ANFA ticari olarak sürdürülebilir bir halde değilmiş.

Ticari hayatını devam edemiyormuş. Hani, Mehmet Emin Ağabeyimiz diyor ya, EGO için “Entübe”

diyordu ya, bir entübe de burada.

Mehmet Abi burada mı? Burada. Mehmet Abi bak, bu da entübe imiş.

Şirket mali tablolarının incelenmesi sonucunda şirketlerin 2020 yılında yüksek miktarda zarar ettiği, sadece 2020 yılında ANFA’nın 61 milyon civarında zarar ettiği tespit edilmiş. Bu nasıl oluyor? Bu, geleceği gören bir tüccar yönetirse böyle mi olur? Ama, biraz önce söylediğim, burada söylediğim bir yapı vardı ya hani, şimdi göstermiyorum ya ben, oraya koydum ya, onlar işte bunları yapanlar. Gayri nizami yapılar buraya nasıl yapıştıysa, tüm enerjisini, tüm bütçeyi maalesef onlar çarçur etmişler.

78

Şirketin bu şekilde idari yapısını devam ettirememesinin sorunlusu da Sayın Mansur YAVAŞ’tır. Hani, kararları kendi veriyor ya, Yönetim Kurulunu kendi belirliyor ya, kim sorumlu olacak? Ben mi sorumlu olacağım? Tabii ki Mansur YAVAŞ sorumlu olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden kiralanan işyeri ve işletmelerin üçüncü kişilere alt kiracı olarak verilmesinde rekabet koşullarının oluşturulmaması. Nasıl bir şey biliyor musunuz? Birisi dilekçe veriyor, ona yeri veriyor, ya böyle bir şey olur mu yani? Göz göre göre yapılır mı böyle bir şey? Hiç mi hesap vereceğinizi düşünmediniz? Ama, hepsi ayrıntısıyla tespit edilmiş.

Ankara Büyükşehir belediyesinde rekabet ortamı oluşmadan kiralanan iş yeri ve işletmelerin neredeyse tamamı şirket tarafından alt kiracılara kiralanmış ve bu tutanaklara geçmiş.

Yine garaj temin işinin, yine temel ihale usulleri yerine, istisna kapsamında gerçekleşmiş.

Yapım işlerinin, temel ihale usulleri yerine yine istisna kapsamında yapılmış.

Otopark kiralama işleminde pazarlık usulü kullanılmış.

Şimdi ben Sayın YAVAŞ’a sormak istiyorum: Keşke burada kendi yaptıklarıyla yüzleşseydi de, burada bunlara birebir cevap verebilseydi. Tanırsanız sevmezsiniz diyorum ya, ben burada anlattım, ayna tuttum sadece kendisine. Kendisi kendini tanıyıp kendini de sevmedi mi acaba burada? Ama, Sayın Mansur YAVAŞ bu sorduğum soruların hepsine eninde sonunda cevap verecektir. Bugün bilmiyorum cevap verir mi? Ama, eninde sonunda kamuoyuna çıkacaksın, televizyonda bunlara cevap vereceksin, sokakta vereceksin, eninde sonunda bunların hepsine cevap vereceksin.

Ben diyorum ki, milletin parasını nasıl böyle hoyratça harcadın ya?.. Bunu nasıl yaptın?

Yazık değil mi milletin parsına?

Biz defalarca, bu süreç içerisinde 3 yılda ortaya doğru düzgün bir eser ve hizmet koyamadı, böyle bir şey yok derken, işte bu anlattıklarım aslında haklılığımızın göstergesidir aslında.

Bütçeyi böyle özensiz bir şekilde, rekabet kurallarını hiçe sayarak harcarsanız, müflis tüccar yani, iflas etmiş bir tüccar gibi harcama yaparsanız, bu harcamaya hiçbir bütçe dayanmaz.

İncelemede ortaya çıkan bir husus var ki, Sayın YAVAŞ’ın bugüne kadarki söylediklerine nasıl ters hareket ettiğini net olarak gösteriyor.

Sayın YAVAŞ ihalelerde rekabet şartlarını sağlayamaması net olarak ortaya konmuş durumda.

Bununla birlikte, rekabet olmadan, Sayın YAVAŞ’ın ihaleleri verdiği kişilerin kayrılarak, onlara haksız bir kazanç sağladığı da apaçık ortada.

Biz geçen yıllarda, özellikle bütçe ve faaliyet raporu görüşmelerinde Ankara Büyükşehir Belediyesindeki işlerin iyi gitmediğini, paraların çarçur edildiğini, ihalelerde usulsüzlükler yapıldığını gerekçeleriyle defalarca Sayın YAVAŞ’a anlattık. Konuşmalarımızın kaydında hepsi var, hepsi kayıtlarda, isteyen videoları izleyebilir.

Evet, kıymetli hemşerilerim, kıymetli Meclis Üyelerimiz, 2020 Sayıştay Denetim Raporunda tespit edilen bulgular bizim gördüğümüz ve defalarca ifade etiğimiz yanlışları ve suiistimalleri açıkça ortaya koymuş durumda. Geçen ay, bir önceki ay, daha doğrusu geç en yıl 2020’nin bütçe görüşmelerinde bunu açıkça söylemiştik aslında. Hani, “Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa, kedi nerede? demiştim ya bu kendi kendini anlatıyor aslında. Para yoksa eser nerede, eser yoksa para nerede diye sormuştuk. Evet, sonuç, Kıymetli Ankaralılar, sizlerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanına emanet ettiğiniz paraları Sayın YAVAŞ hoyratça harcamıştır.

79

Sayın YAVAŞ üzülerek söylüyorum ki, emanete sahip çıkmamış, söz oyunlarıyla, algı ile 3 yılı geçirmiş, doğru düzgün bir iş yapılmadan adeta oyalanmış, sadece algı ile bugüne kadar gelmiştir. Sonucu hepiniz görüyorsunuz. Paralar boşa harcanmış ve aynı zamanda ortada iş de yok, doğru düzgün hizmet de yok.

Hani, kendisinin kamu görevlisi, memur olduğunu söylüyor ya, Sayın YAVAŞ maalesef, bu memur bey, bu kamu görevlisi işini yapamamış. Başka işle uğraşacağım diye görevini ihmal etmiş bu kamu görevlisi ve sonuçta bunun sonucu, teknik ismi görevi kötüye kullanmaktır.

Sayın YAVAŞ bunların hiç birisi, bu anlattığım suiistimallerin hiç birisi yanınıza kâr kalmayacak. Ben burada bir kısım usulsüzlükleri anlattım, ama hepsinin hesabını Sayın YAVAŞ yeri geldiğinde denetim esasları çerçevesinde hesabını millete verecektir.

Evet, bu yazılanlar belgeye dayalı tespitlerdir. İşte tanırsan sevmezsiniz diyorum ya, bunu bir kez daha söylüyorum. Bildiğiniz gibi değil, tanırsanız sevmezsiniz. Tüm Ankara bugün bunu açıkça görmüş oldu.

Şimdi son olarak kabileden birinin bir haykırışı var. Diyor ki, bakın ne diyor? Tüm Ankara halkı bu dediklerimi lütfen, tane tane anlatacağım, lütfen dikkatli dinlesin. Buradaki Meclis Üyelerimiz de yani isimlerini söylediklerim, biraz evvel kabile üyeleri dediklerim hariç, diğer meclis üyeleri çok üzerine alınmasın.

Diyor ki, kabileden birisinin bir haykırışı var. Diyor ki, “rüşvet var, haraç var, yolsuzluk var, haram havuzları var- -bu tabir on ait- çeteler var –bu tabir de ona ait- milleti soyan organizasyonlar var” diye haykırıyor adeta. Bunu görememiş olamazsınız, okumuşsunuz.

Bakın Sayın YAVAŞ, Büyükşehirde yolsuzluk olduğunu bu sefer Sayın YAVAŞ’ın kabilesinden birisi söylüyor. Hani, dedim ya kendi arlarında da birbirleriyle çatışan bölünmüş bir yapıları var diye. Burada bir tablo vardı ya, o birinci grup ile ikinci grup birbiriyle çatışıyor aslında aynı zamanda.

Evet, Sayın YAVAŞ’ın başdanışmanı Sayın Servet AVCI söylüyor bunları. Bunları o söylüyor, bunların hepsi onların tespiti. CHP’li arkadaşlar, İYİ Partili arkadaşlar, bunları köşe yazısında yazdı, bunlar benim sözüm değil, bunların tamamı Servet AVCI’nın sözleri. Ve biraz sonra anlatacağım, 15 Ocak 2022 tarihinde, bundan yaklaşık 3 ay önce kendi köşesinde yazıyor bunları ve Büyükşehirde yolsuzluk var diyor. Başdanışmanınız Servet AVCI söylüyor bunları.

Kendini Serfico isimli, arkadaşlarının günahına ortak olmayan, yolsuzlukla mücadele ettikten sonra sistem dışına itilen dürüst bir polis ile özdeşleştiriyor. Başdanışman Sayın Servet AVCI o tarihlerde ANKET A.Ş.den istifa ederek böyle bir yazıyı yazıyor. Ben o yazının yazıldığı gün bu yazıyı okudum. Ne oluyor, burada neler oluyor, dedim. Şimdi bunları size daha ayrıntısıyla anlatıyorum.

Servet AVCI Ankara Büyükşehir Belediyesinde rüşvet var, haraç var, yolsuzluk var, haram havuzları var, çeteler var, milleti soyan organizasyonlar var diyor. Aradan geçmiş 3 ay. Peki, siz ne yaptınız? Ben Sayın YAVAŞ’a soruyorum. Sizin baş danışmanınız bunlardan bahsediyor. Herkes bunları biliyor, Hiç itiraz etmenize gerek yok. Biliyorsunuz bunları, kimin yaptığını. Buradaki çeteler, biraz sonra anlatacağım ben biraz bekleyin.

Aradan geçmiş 3 ay. Sayın YAVAŞ’ın bu konuda söylediği bir şey var mı? Ben Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın YAVAŞ’a soruyorum: Bu konulardan haberiniz var mı? Bugün cevap verin buna. Peki, haberiniz varsa söyleyin. Ne yaptığınızı söyleyin. Yoksa haberiniz, başdanışmanınıza bu konuda böyle konuları söylüyor diye bir şey yaptınız mı? Ona bir uygulama yaptınız mı? Bir şey söylediniz mi? Bunlar asla, yani normal söylenecek laflar değil, seri olarak söyledim. Biraz önce sanki ben söylüyormuş gibi söylediğiniz şeylerin tamamı Servet AVCI’ya ait.

80

Peki, böyle dedikten sonra siz onu görevden aldınız mı? Ben duymadım. Sanırım görevine devam ediyor danışman olarak.

Evet, hani dürüstlüğünüz nerede kaldı Sayın YAVAŞ? Bakın olayı ben anlattım. Siz bunları bir anlatsanıza bana. Bir gelin de burada, şurada bir anlatsanıza, bunların cevabını versenize.

Tüm iddialarınızın boşa çıktığına şahit oluyoruz. Bakın tüm Ankaralılar burada anlatılan hikâyelerin tamamının boş olduğuna şahit oluyor ve tüm Meclis Üyelerimiz de şahit oluyor. Tüm Ankaralılar nasıl bir gayri nizami yapı var, ki bunun sözlükteki ismi çetedir, bunu net olarak tanımış oluyorlar. Ben diyorum ki büyü bozuldu, şapka düştü, gerçekler gün yüzüne çıktı. Dürüstlük sadece bir iddia idi Sayın YAVAŞ, sadece bir iddia. Artık hiçbir şekilde gerçekleri, yalanlarınızla örtemeyeceksiniz. Gerçeklerin zaten eninde sonunda ortaya çıkma özelliği vardır, bugün çıktı işte.

Ve bu yayılıp duruyor, her tarafa yayılıyor şu anda. Evet, sahte imaj bozuldu. İniş başladı. Şu anda her yerde bunlar konuşuluyor. Kendi alanında da konuşuluyor. Kıyamet kopuyor. Birbirlerine giriyorlar. Göreceksiniz yakında bunun yansımalarını göreceksiniz. Sizin o çok kullandığınız meşhur sosyal medyada bu bilgiler çığ gibi yayılıyor. Kabile ve burada anlattığım örgüt yapısı ve bunların özellikleri, bunların yasa dışı bir şekilde, gayri nizami bir şekilde yapılanmaları ve buradaki yapının gerçek hali ortaya döküldü. Binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca kişi artık bu bilgileri ve bu görselleri, ben paylaştım, bu artık sosyal medyada artık o internette dolaşıyor.

Kıymetli Ankaralılar, değerli hemşerilerim, Çok Değerli Meclis Üyeleri; bunların hepsi gerçek. Ben Sayın YAVAŞ’a bunları anlatıyorum ki, hani belki zararın neresinden dönerseniz kârdır. Belki fark eder, belki içine düştüğü durumdan belki kurtulur. Bakacağız.

Ben diyorum ki, kıymetli hemşerilerime diyorum ki Sayın YAVAŞ sizin bildiğiniz gibi değil. Tanırsanız sevmezsiniz.

Bitmedi kıymetli hemşerilerim, kıymetli Meclis Üyelerim; diğer taraftan Sayın YAVAŞ’ın 40 yıllık arkadaşı, seçilir seçilmez genel müdür olarak atadığı bir kişi var. Sayın Halil İbrahim Sarı.

Bununla ilgili de birtakım bilgileri vereceğim. İnanılmaz özellikleri var.

Sayın YAVAŞ’ın biraz önce anlattığım bu kabile üyesi, gelip Belediyede diğer kabile üyelerinin yolsuzluklarını belgeleyip Sayın YAVAŞ’a anlattı. (CHP ve İYİ Parti sıralarından gürültüler)

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkan, lütfen, yeter artık.

BAŞKAN – Arkadaşlar, arkadaşlar, bir saniye lütfen.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Dinlerseniz anlatayım ben size.

BAŞKAN – Murat Bey, artık toparlayalım yavaş yavaş. Vaktimiz de daralıyor.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Ben anlatayım, dinleyin de. (CHP sırlarından gürültüler)

Bu, Sayın Halil İbrahim Sarı, ne yapıyor biliyor musunuz? (Gürültüler) Bakın dediğimi anlayın da itiraz edecekseniz yine edin.

Bu Sayın Halil İbrahim Sarı gidiyor Sayın Mansur YAVAŞ’a diyor ki,

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKNI ALPER TAŞDELEN – Sayın Başkan, burası kahvehane mi?

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Burada yolsuzluklar var diyor ve Sayın YAVAŞ’a anlatıyor bunu.

BAŞKAN – Başkanım, bir saniye lütfen.

81

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN – Sayın Başkan, burası kahvehane mi? Lütfen…

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKNI FETHİ YAŞAR – Lütfen müdahale edin. Elinde bir belge melge varsa, bunların konuşulacağı yer burası değil. Cumhuriyet Savcılığına götürüp, mahkemeye versin.

BAŞKAN – Başkanım, başkanım, müdahale ediyorum ya, ediyorum…

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Soru şu: Ben Sayın YAVAŞ’a soruyorum: Bunun gereğini yaptınız mı? Ne diyorsunuz?..

BAŞKAN – Yaa, müsaade edin, bitiyor.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Çıkarsın, burada cevabını verirsin.

Boş verin… Önce beni dinleyin.

Kıymetli hemşerilerim, kıymetli meclis üyeleri…

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKNI FETHİ YAŞAR – Yeri burası değil, burada söyleme. Bu kadar…

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Sayın YAVAŞ bu bilgilerle ilgili ne yaptı? Bunlarla ilgili gereğini yaptı mı diye ben Sayın YAVAŞ’ a soruyorum. Nerede kaldı sizin dürüstlüğünüz diyorum. Ne oldu diyorum…

(CHP ve AK Parti sıraları arsında karşılıklı konuşmalar, gürültüler)

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR – Elinde belge varsa gereğini yapın. Burada söyleme.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – İşte var ya hepsi yalan. Hepsi algı.

Bu artık bugün gün yüzü gibi açığa çıktı.

Sonra, Sayın YAVAŞ’a soruyorum ben: Siz bunlara karşı bir şey yapamayınca, bu yolsuzluklarla ilgili size anlatılan şeylere karşı bir şey yapamayınca, Halil İbrahim Sarı, gerçekten bir erdemlilik gösteriyor ve gidip küsüyor ve istifa ediyor. Böyle değil mi Sayın YAVAŞ bize cevap ver. (CHP ve İYİ Parti sıralarından gürültüler)

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkan, lütfen müdahale edin…

BAŞKAN – Sayın Başkan, söylüyorum…

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Size sormuyorum ben Sayın Mansur YAVAŞ’a soruyorum.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Ne demek söylüyorum;

Meclis Başkanı sizsiniz şu anda. Müdahale edin.

BAŞKAN – Yaşar Bey ne yapalım?

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Ne demek? Meclis Başkanı sizsiniz şu anda. Müdahale edin.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Sayın YAVAŞ bu konuda…

(Gürültüler)

Değerli arkadaşlar siz konuşurken biz dinliyoruz. Siz de dinleyeceksiniz.

BAŞKAN – Arkadaşlar bir saniye. Bakın, müdahale etmeyin, dinleyin.

Murat Bey, toparlayın artık yavaş yavaş.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Açık vermemek için Sayın YAVAŞ Halil İbrahim Sarı’yı tekrar göreve getiriyor.

82

Peki, Sayın Halil İbrahim SARI’nın iddialarıyla ilgili Sayın YAVAŞ ne yaptı acaba? Ben bunun cevabını istiyorum. Öyle masallar anlatmakla, burada faaliyet raporu anlatarak bu işler olmaz. (CHP sıralarından gürültüler)

Asıl bu sorulara cevap versin Sayın YAVAŞ. Elbette varsa cevabı tabii…

Neyse bunlar artık maalesef Sayın Mansur YAVAŞ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi için artık normal şeyler. Burada CHP Grup Başkanvekili tepki gösteriyor. Sizinle ilgili bir durum değil bu. Sizi de rahatsız eden bir durum bu.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Ne demek sizinle ilgili değil?.. Ben Grubumuzun Grup Başkanvekiliyim…

BAŞKAN – Arkadaşlar, arkadaşlar, lütfen…

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Kıymetli hemşerilerim bakın bunlar gerçekler.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YAŞAR NESLİHANOĞLU – Müdahale edin lütfen Başkan.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Sayın YAVAŞ sizin bildiğiniz gibi

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT KÖSE – Sayın YAVAŞ sizin bildiğiniz gibi

Benzer Belgeler