• Sonuç bulunamadı

Yazıcı donanım problemleri

Baskı sorunları sayfa 46

Bluetooth bastırma sorunları sayfa 50

Hata mesajları sayfa 50

HP Photosmart yazılımını kullanma ve bilgisayardan bastırma hakkındaki sorun giderme bilgileri için elektronik Yardım'a bakın. Elektronik Yardımı görüntüleme hakkında bilgi için, bkz. Daha fazla bilgi edinin sayfa 4.

HP Photosmart fotoğraf makinesine ilişkin sorun giderme konuları hakkında bilgi için fotoğraf makinesi Kullanıcı Kılavuzu'na bakın.

Yazıcı donanım problemleri

HP destekle bağlantı kurmadan önce, sorun giderme ipuçları için bu bölümü okuyun veya www.hp.com/support adresindeki çevrimiçi destek hizmetlerine gidin.

Not Yazıcıyı bilgisayara bağlamak istiyorsanız, HP 3 metreden (10 feet) kısa bir USB kablosu kullanmanızı önerir. Verilen USB kablosu bu önerilere uygundur.

Durum ışığı kırmızı olarak yanıp sönüyor.

Neden Yazıcıyla ilgilenilmesi gerekmektedir. Aşağıdaki çözümleri deneyin.

Çözüm

● Yönergeler için fotoğraf makinesi ekranını kontrol edin. Yazıcı bir bilgisayara bağlıysa, yönergeler için bilgisayar ekranına bakın.

● Yazıcıyı kapatın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılı değilse, yazıcı güç kablosunu prizden çekin. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra kabloyu yeniden prize takın. Yazıcıyı açın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılıysa, yazıcı kablosunu (takılıysa) prizden çekin. Pil bölmesi kapağını açın ve pili çıkarın. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra pili yeniden takın. Güç kablosunu takın. Yazıcıyı açın.

● Durum ışığı yanıp sönmeye devam ederse, www.hp.com/support adresine gidin veya HP destek birimine başvurun.

Yazıcıyı kapattıktan sonra Açık ışığı kısa süre yanıp söndü.

Çözüm Bu kapatma işleminin normal bölümüdür. Yazıcıda bir sorun olduğunu göstermez.

Fotoğraf makinemi yazıcıya yerleştiremiyorum.

Çözüm Yalnızca HP Photosmart M425, M525, M527, M627, R725, M727, R827, R927 ve R967 dijital fotoğraf makinesi modelleri desteklenmektedir. Uyumsuz bir fotoğraf makinesini takmaya çalışmayın. Ayrıca, yazıcınız birden fazla etiket takımıyla birlikte gelmişse, fotoğraf makineniz için doğru etiket takımını kullandığınızdan emin olun. Etiket takımındaki model numarası fotoğraf makinesindekiyle uyumlu olmalıdır.

Kontrol panelindeki düğmeler yanıt vermiyor.

Neden Bir yazıcı hatası oluşmuştur. Aşağıdaki çözümleri deneyin.

Çözüm

● Yazıcının sıfırlanıp sıfırlanmayacağını görmek için bir dakika kadar bekleyin.

● Fotoğraf makinesini yazıcıdan çıkarıp yeniden takın. Bu işlem genellikle sorunu giderir.

● Yazıcıyı kapatın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılı değilse, yazıcı güç kablosunu prizden çekin: 30 saniye kadar bekleyin ve sonra kabloyu yeniden prize takın. Yazıcıyı açın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılıysa, yazıcı kablosunu prizden çekin. Pil bölmesinin kapağını açın ve pili çıkarın. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra pili yeniden takın. Güç kablosunu prize takın. Yazıcıyı açın.

● Yazıcı sıfırlanmazsa ve kontrol paneli düğmeleri yanıt vermemeye devam ederse, www.hp.com/support adresine gidin veya HP desteke başvurun.

Yazıcı fotoğraf makinesinin bellek kartındaki veya dahili bellekteki görüntüleri bulamıyor ve görüntülemiyor.

Çözüm

● Yazıcıyı kapatın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılı değilse, yazıcı güç kablosunu prizden çekin. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra kabloyu yeniden prize takın. Yazıcıyı açın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılıysa, yazıcı kablosunu prizden çekin. Pil bölmesinin kapağını açın ve pili çıkarın. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra pili yeniden takın. Güç kablosunu prize takın. Yazıcıyı açın.

● Bellek kartı yazıcının doğrudan karttan okuyamadığı dosya türlerini içeriyor olabilir. Bu yalnızca yazıcının ön kısmındaki fotoğraf makinesi bağlantı noktasına bağlı PictBridge onaylı bir fotoğraf makinesi kullanıldığında görülen bir sorundur.

– Fotoğrafları bilgisayara kaydedin ve sonra bilgisayardan bastırın. Daha fazla bilgi için, fotoğraf makinesi ile birlikte verilen belgelere ve elektronik Yardım'a bakın.

Bölüm 8

bkz. Yazıcı özellikleri sayfa 53. Dijital fotoğraf makinesini, fotoğrafları belirli dosya biçimlerinde kaydetmek üzere ayarlama yönergeleri için, fotoğraf makinesinin belgelerine bakın.

● Fotoğraflara kamera tarafından ilk olarak verilen dosya adları değiştirildi. Dosya adlarının, fotoğraf makinesinin kullandığı standart dosya adlandırma kurallarına ve yapısına uygun olduğundan emin olun.

Save düğmesine bastığımda fotoğraf makinemdeki tüm görüntüler bilgisayarıma aktarılmadı.

Neden Eksik fotoğraflar fotoğraf makinesinin dahili belleğinde depolanmıştır.

Yazıcı kontrol panelindeki Kaydet düğmesine bastığınızda, yalnızca fotoğraf makinesinin bellek kartındaki fotoğraflar aktarılır.

Çözüm Fotoğrafları fotoğraf makinesinin dahili belleğinden fotoğraf makinesinin bellek kartına taşıyın. Bunu yapmak üzere menüyü açmak için Menu/OK (Menü/

Tamam) düğmesine basın. Design Gallery (Tasarım Galerisi) veya Playback (Yürütme) menüsüne (fotoğraf makinesi modeline bağlı olarak) gidin, Move Images to Card (Görüntüleri Karta Taşı) ve daha sonra da yazıcı kontrol panelindeki Menu/

OK (Menü/Tamam) düğmesine basın.

Ayrıca, bellek kartını çıkarıp fotoğraf makinesini yeniden yükleme istasyonuna takabilirsiniz. Bu işlem yazıcının fotoğraf makinesi dahili belleğini okumasını sağlayacaktır.

Yazıcı prize takılı ancak açılmıyor.

Çözüm

● Yazıcı çok fazla güç çekmiş olabilir.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılı değilse, yazıcı güç kablosunu prizden çekin. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra kabloyu yeniden prize takın. Yazıcıyı açın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılıysa, yazıcı kablosunu prizden çekin. Pil bölmesinin kapağını açın ve pili çıkarın. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra pili yeniden takın. Güç kablosunu takın. Yazıcıyı açın.

● Yazıcı kapalı bir prize bağlanmış olabilir. Prizi ve sonra yazıcıyı açın.

● Yazıcı uyumlu olmayan bir güç kaynağına bağlanmış olabilir.

Yurtdışındaysanız, ziyaret ettiğiniz ülkedeki/bölgedeki güç kaynağının yazıcının güç standartları ve güç kablosuyla uyumlu olduğundan emin olun.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılı ancak yazıcı, pili kullanarak açılmıyor.

Çözüm

● Pilin şarj edilmesi gerekiyor olabilir. Pili şarj etmek için yazıcının güç kablosunu prize takın. Pil tamamen şarj olduğunda yazıcı pil ışığı sürekli yeşil yanar.

● İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılıysa, yazıcı kablosunu prizden çekin. Pil bölmesinin kapağını açın ve pili çıkarın. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra pili yeniden takın. Güç kablosunu takın. Yazıcıyı açın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılı, ancak şarj olmuyor.

Çözüm

● Yazıcı güç kablosu prize takılıysa çıkarın. Pil bölmesinin kapağını açın ve pili çıkarın. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra pili yeniden takın. Güç kablosunu takın. Yazıcıyı açın. Pilin nasıl takılacağıyla ilgili bilgiler için, pille birlikte verilen belgelere bakın.

● Yazıcının güç kablosunun yazıcıya ve güç kaynağına güvenli bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Yazıcı kapatıldığında, kontrol panelindeki yazıcı pil ışığı pilin şarj edilmekte olduğunu göstermek için yeşil olarak yanıp söner.

● Yazıcıyı açın. Kontrol paneli üzerindeki yazıcı pil ışığı pilin şarj edilmekte olduğunu göstermek üzere yanıp söner.

● Boş bir pil yazıcı kullanılmazken yaklaşık dört saatte tamamen şarj olmalıdır.

Pil yine de şarj olmuyorsa, değiştirin.

Yazıcıyı açtığımda gürültü çıkarıyor veya bir süre kullanılmadan durduğunda kendi kendine ses çıkarmaya başlıyor.

Çözüm Yazıcı uzun süre (yaklaşık 2 hafta) kullanılmadığı durumlarda veya güç kesildiğinde ve geri geldiğinde gürültü yapabilir. Bu normaldir, yazıcı en iyi kalitede çıkışı sağlamak için otomatik bakım yordamını gerçekleştirmektedir.

Uzaktan kumanda çalışmıyor.

Neden

● Uzaktan kumandanın pili bitmiş olabilir.

● Çıkış tepsisi kapalı olabilir.

Çözüm

● Yeni bir CR2025 pil alıp eskisiyle değiştirin.

● Çıkış tepsisini açın. Kızılötesi algılayıcı yazıcının ön yüzündedir. Çıkış tepsisi ya da başka bir nesne algılayıcının önünü kapatıyorsa, uzaktan kumanda Bölüm 8

● Kumandayı yazıcının ön kısmındaki kızılötesi algılayıcıya doğru tutun.

Gerekirse yakınlaşın.

● Algılayıcının önünü kapayan ya da algılayıcı ile kumanda arasına giren herhangi bir nesne varsa kaldırın.

Fotoğraf makinesinin düğmeleri çalışmıyor.

Çözüm Düğmelere fotoğraf makinesi yükleme istasyonuna takılıyken basılmıştır.

Fotoğraf makinesi yükleme istasyonuna takılıyken çoğu düğmesi devre dışıdır.

Bunun yerine kontrol panelindeki düğmeleri kullanın.

Yazıcı fotoğraf makinesi bağlantı noktasına takılı olan PictBridge fotoğraf makinesini tanımıyor.

Neden

● PictBridge fotoğraf makinesini bağlantı noktasına taktığınızda fotoğraf makinesi yükleme istasyonunda başka bir fotoğraf makinesi vardır. Yazıcı aynı anda yalnızca bir kamera tanır.

● Fotoğraf makinesi bağlantı noktasına bağlı olan PictBridge fotoğraf makinesi açık olmayabilir.

Çözüm Her iki fotoğraf makinesini de çıkarın, sonra fotoğraf makinesi ile birlikte verilen USB kablosunu kullanarak PictBridge fotoğraf makinesini bağlantı noktasına takın. Yalnızca PictBridge fotoğraf makinesi bağlantı noktasına takılıyken fotoğraf makinesinin açık olduğundan emin olun.

Televizyonda hiçbir şey görüntülenmiyor.

Neden

● Video kablosu bağlı olmayabilir.

● Televizyon/video girişi seçili olmayabilir.

● Yazıcı, video modunda olmayabilir.

Çözüm

● Verilen video kablosunun hem yazıcıya hem de televizyona sağlam bir biçimde takılmış olduğundan emin olun.

● Televizyonun yazıcıdan giriş alacak şekilde ayarlandığından emin olun. Daha fazla bilgi için televizyon ile birlikte gelen belgelere bakın.

Yazıcı kontrol panelindeki veya uzaktan kumandadaki Video düğmesine basın.

Video durum ışığı yanmalıdır.

Kamera pilleri şarj olmuyor.

Çözüm

● Tekrar şarj edilemeyen alkalin pil kullanıyor olabilirsiniz. Yazıcının şarj özelliğinden yararlanmak için tekrar şarj edilebilen pil satın alın. Daha fazla bilgi için fotoğraf makinesi Kullanıcı Kılavuzu'na bakın.

● Fotoğraf makinesi yazıcı üzerindeki yükleme istasyonuna tam oturtulmamıştır.

Fotoğraf makinesinin yükleme istasyonuna doğru takıldığından emin olun.

● Güç kablosunun yazıcıya ve etkin bir AC elektrik prizine bağlı olduğundan emin olun.

● Yazıcı, isteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili bitirmek üzeredir. Şarj edilebilir fotoğraf makinesi pilleri, yazıcı güç kablosuyla bir AC elektrik prizine bağlı olmadıkça şarj edilmez.

Benzer Belgeler