• Sonuç bulunamadı

HP destekle bağlantı kurmadan önce, sorun giderme ipuçları için bu bölümü okuyun veya www.hp.com/support adresindeki çevrimiçi destek hizmetlerine gidin.

Kağıt, yazıcıya doğru beslenmiyor.

Çözüm

● Kağıt eni kılavuzunun kağıdın kenarlarına kağıdı bükmeden yaslandığından emin olun.

● Giriş tepsisine çok fazla kağıt yüklenmiş olabilir. Kağıdın bir kısmını çıkarın ve yeniden bastırmayı deneyin.

● Fotoğraf kağıdı sayfaları birbirine yapışıyorsa, sayfaları birer birer yüklemeyi deneyin.

● Yazıcıyı aşırı derecede yüksek veya düşük nemli bir ortamda kullanıyorsanız, kağıdı giriş tepsisinde gittiği yere kadar itin ve bir defada tek bir fotoğraf kağıdı yükleyin.

● Kullandığınız fotoğraf kağıdı kıvrıldıysa, kağıdı plastik torbaya yerleştirin ve düzelene kadar yavaşça ters yöne doğru bükün. Sorun devam ederse kıvrılmamış bir kağıt kullanın. Fotoğraf kağıdını doğru şekilde saklama ve kullanma bilgileri için, bkz. Fotoğraf kağıdının kalitesini koruma sayfa 38.

● Kağıt çok ince veya çok kalın olabilir. HP tasarımlı fotoğraf kağıdı kullanmayı deneyin. Daha fazla bilgi için, bkz. Bastırma işi için en iyi kağıdı seçme sayfa 17.

● Panorama baskıları için 10 x 30 cm (4 x 12 inç) boyutunda fotoğraf kağıdı kullanıyorsanız, giriş tepsisine on adetten fazla kağıt yüklemeyin. Panorama kağıdından 10 adetten fazla yüklemek kağıt besleme sorunlarına neden olabilir.

Bölüm 8

Görüntü açılı olarak bastırılıyor ya da ortalanmıyor.

Çözüm

● Kağıt doğru şekilde yüklenmemiş olabilir. Kağıdın giriş tepsisinde doğru şekilde yönlendirildiğinden emin olarak tekrar yükleyin ve ve kağıt eni kılavuzunun kağıdın kenarlarına dayanmasını sağlayın. Kağıt yükleme yönergeleri için, bkz. Kağıt seçme ve yükleme sayfa 17.

● Yazıcı kartuşunun hizalanması gerekiyor olabilir. Daha fazla bilgi için, bkz.

Yazıcı kartuşunu hizalama sayfa 35.

Yazıcıdan sayfa çıkmadı.

Çözüm

● Yazıcı müdahale gerektiriyor olabilir. Yönergeler için fotoğraf makinesi ekranını okuyun.

● Yazıcı kapatılmış veya bağlantı gevşemiş olabilir. Yazıcının açık ve güç kablosunun sağlam bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Pil kullanıyorsanız, pilin doğru takıldığından ve şarj edildiğinden emin olun.

● Giriş tepsisinde kağıt olmayabilir. Kağıdın giriş tepsisine doğru şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol edin. Kağıt yükleme yönergeleri için, bkz. Kağıt seçme ve yükleme sayfa 17.

● Kağıt bastırma sırasında sıkışmış olabilir. Kağıt sıkışmasını temizleme hakkında aşağıdaki yönergelere bakın.

Kağıt bastırma sırasında sıkıştı.

Çözüm Yönergeler için fotoğraf makinesi ekranını kontrol edin. Kağıt sıkışmasını temizlemek için, aşağıdaki çözümleri deneyin.

● Kağıt yazıcının önünden bir miktar çıkmışsa, kağıdı tamamen çıkarmak için yavaşça kendinize doğru çekin.

● Kağıt yazıcının önünden çıkmamışsa, yazıcının arkasından çıkarmayı deneyin:

– Giriş tepsisindeki kağıtları çıkarın.

– Sıkışan kağıdı yazıcının arkasından çıkarmak için hafifçe çekin.

● Sıkışan kağıdı çıkarmak için kenarından tutamıyorsanız, aşağıdakini deneyin:

– Yazıcıyı kapatın.

İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pili yazıcıya takılı değilse, yazıcı güç kablosunu prizden çekin. Yaklaşık 30 saniye bekleyin ve sonra güç kablosunu yeniden prize takın.

– İsteğe bağlı HP Photosmart Dahili Pil yazıcıya takılıysa ve yazıcı güç kablosu elektrik prizine takılıysa, kabloyu prizden çekin. Pil bölmesi kapağını açın ve pili çıkarın. 30 saniye kadar bekleyin ve sonra pili yeniden takın. Güç kablosunu takın.

– Yazıcıyı açın. Yazıcı kağıt yolunda kağıt olup olmadığını kontrol eder ve sıkışan kağıdı otomatik olarak çıkarır.

İpucu Bastırma sırasında kağıt sıkışmaları oluyorsa, bir defada tek sayfa fotoğraf kağıdı yüklemeyi deneyin. Kağıdı giriş tepsisinde gidebildiği yere kadar itin.

Yazıcıdan boş sayfa çıktı.

Çözüm

● Fotoğraf makinesi ekranındaki mürekkep düzeyi simgesini kontrol edin. Yazıcı kartuşunun mürekkebi bittiyse, değiştirin. Daha fazla bilgi için, bkz. Yazıcı kartuşunu değiştirme sayfa 31.

● Baskı işlemini başlatmış ve sonra iptal etmiş olabilirsiniz. İşlemi fotoğraf bastırılmaya başlamadan iptal ettiyseniz, yazıcı bastırma hazırlığı sırasında kağıt yüklemiş olabilir. Sonraki bastırmanızda, yazıcı yeni baskı işlemini başlatmadan önce boş kağıdı çıkarır.

Fotoğrafım kağıdın şeritli tarafının üst tarafına bastırıldı.

Çözüm Şeritli kağıt kullanırken, şeritli tarafı en son beslenecek şekilde yükleyin.

Yazıcı bastırmaya hazırlanırken kağıdı çıkarıyor.

Çözüm Doğrudan güneş ışığı otomatik kağıt sensörünün çalışmasını etkiliyor olabilir. Yazıcıyı doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. Yazıcı kağıdın zaten basılı olduğunu algılarsa da kağıdı çıkarır.

Baskı kalitesi düşük.

Çözüm

● Yazıcı kartuşunda mürekkep azalmış olabilir. Fotoğraf makinesi ekranında mürekkep düzeyi simgesini kontrol edin ve gerekirse kartuşu değiştirin. Daha fazla bilgi için, bkz. Yazıcı kartuşunu değiştirme sayfa 31.

● Fotoğrafı çektiğinizde dijital fotoğraf makinesinde düşük bir çözünürlük ayarı seçmiş olabilirsiniz. Gelecekte daha iyi sonuçlar almak için, dijital fotoğraf makinenizi daha yüksek bir çözünürlüğe ayarlayın.

● Proje için doğru fotoğraf kağıdı türünü kullandığınızdan emin olun. Mükemmel sonuçlar için HP Gelişmiş Fotoğraf kağıdını kullanın. Yazıcınızdaki mürekkeple kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Diğer fotoğraf kağıtları kötü sonuçlara neden olabilir. Daha fazla bilgi için, bkz. Bastırma işi için en iyi kağıdı seçme sayfa 17.

● Baskı kalitesi ayarının Best (En iyi) olarak ayarlandığından emin olun. Bkz.

Baskı kalitesini ayarlama sayfa 22.

● Doğru kağıt türü ayarını seçtiğinizden emin olun. Bkz. Kağıt türünü değiştirmek Bölüm 8

● Fotoğrafı Onar özelliğini açın veya kapatın. Bkz. Fotoğrafı Onar özelliğini kullanarak fotoğraflarınızın kalitesini artırma sayfa 23.

● Kağıdın yanlış tarafına bastırıyor olabilirsiniz. Kağıdın bastırılacak tarafı yazıcının ön kısmına bakacak şekilde yerleştirildiğinden emin olun.

● Yazıcı kartuşunun temizlenmesi gerekiyor olabilir. Daha fazla bilgi için, bkz.

Yazıcı kartuşunu otomatik temizleme sayfa 33.

● Yazıcı kartuşunun hizalanması gerekiyor olabilir. Daha fazla bilgi için, bkz.

Yazıcı kartuşunu hizalama sayfa 35.

● Fotoğraflarınız hemen kurur ve bastırıldıktan hemen sonra tutulabilir. Bununla beraber HP, yeni bastırılmış bir fotoğrafı diğer fotoğraflarla bir araya koymadan veya albüme yerleştirmeden önce, renklerin tamamen ortaya çıkması için fotoğrafın basılı yüzeyinin 5-10 dakika kadar havayla temas etmesine izin vermenizi önerir.

Dijital fotoğraf makinesinde bastırmak üzere işaretlediğim görüntüler bastırılmıyor

Çözüm Bazı PictBridge onaylı dijital fotoğraf makineleri, hem fotoğraf makinesinin dahili belleğindeki hem de bellek kartındaki fotoğrafları bastırmak üzere

işaretlemenize olanak tanır (DPOF). Dahili bellekteki fotoğrafları işaretlerseniz ve fotoğrafları daha sonra fotoğraf makinesinin dahili belleğinden bellek kartına taşırsanız, işaretler aktarılmaz. Fotoğrafları bastırmak için dijital fotoğraf makinesinin dahili belleğinden bellek kartına aktardıktan sonra işaretleyin. Bu HP Photosmart A430 series fotoğraf makinesi için geçerli değildir.

Not Fotoğraf makinesini yükleme istasyonuna ilk defa taktığınızda Yes'i (Evet) seçtiğinizden ve işaretli görüntüleri bastırmak üzere sizden komut istendiğinden emin olun.

Menü üzerindeki bazı komutlar soluk görünüyor.

Çözüm

● Bir video klibi bastırmaya çalışıyorsunuzdur. Video klip bastırma işlemi desteklenmiyor olabilir. Başka bir fotoğraf bastırmayı deneyin.

● Fotoğraf makinesinde hiç fotoğraf yoktur. Birkaç fotoğraf çekin ve bastırmayı deneyin.

● Geçerli fotoğraf, başka bir fotoğraf makinesinde çekilmiş ve daha sonra HP Photosmart A430 series fotoğraf makinesi belleğine kopyalanmıştır. Bu fotoğraflar için bastırma ve kırmızı göz giderme seçenekleri devre dışıdır.

Fotoğrafları bastırdığımda beklenmeyen sonuçlarla karşılaşıyorum.

Neden Fotoğrafı Onar özelliği açıktır ve HP Real Life Teknolojileri kırmızı göz, parlaklaştırma, odaklanma ve karşıtlık için ayarlama yapmaktadır.

Benzer Belgeler