• Sonuç bulunamadı

Yapı Kredi bankası Gönderilmeyecekler

Personel maaş ödeme işlemleri için Yapı Kredi Bankası ile çalışan firmalar personel programının bu bölümünden bankaya gönderilmeyen personel ödeme emirlerinin listesini alabileceklerdir. Bu liste personel sicil kartı/ücretler butonunda yer alan "bank. ödeme"

alanında yapılan tanımlamaya göre hazırlanmaktadır.

İş Bankası

Personel maaş ödemelerini İş Bankası ile yapan firmalar bu bölümde yer alan programlarımızı kullanacaklardır.

İş Bankası (Eski Form)

Maaş ödemelerini İş Bankası Eski Form ile yapan firmalar maaş ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karşınıza İş Bankası Export Dosya Tanımlama başlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aşağıda verilmiştir.

Firmanın Banka Nosu:

Maaş ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın İş Bankasındaki kodu bu alana otomatik olarak gelecektir. Firmanın banka nosu Sistem/Şirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden girilen koddur.

Dosya Adı: Personellere ilişkin maaş bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiş ise MaaşAyYıl şeklinde olur. Şu an 01.01.2002 tarihinde iseniz, maaş bilgilerinin

kaydedileceği dosya Maaş0101 olacaktır. Dosya adını değiştirmeniz mümkündür.

Parametre girişleri yapıldıktan sonra F2 tuşuna basmalısınız. Bu tuşa basılınca, maaş ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karşılaşırsınız.

Firmanızda maaş ödemeleri iş gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaşları her ayın 15. Günü, işçi maaşlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. İşte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karşınıza gelmiştir. Bu ekrandan maaş ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu kriterleri ekrana getirmek için PgUp ve PgDn tuşlarından yararlanacağınızı daha önce açıklamıştık. Bu ekrandan bir de “hesap rakamlarının” hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmışsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karşınıza gelecek pencereden “ay içi toplam tahakkuktan al” seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda “tek tahakkuktan al” seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler İş Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre girişlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuşuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaş bilgileri ilgili dosyaya

kaydedilecektir. Bu dosya İş Bankasına ulaştırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaşları yatırılacaktır.

İş Bankası (Yeni Form)

Maaş ödemelerini İş Bankası Yeni Form ile yapan firmalar maaş ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden yapacaklardır. Program, içerik ve işleyiş olarak İş Bankası Eski Form programı ile aynıdır. Bundan dolayı bu programı ayrıntılı olarak anlatma gereği duymuyoruz. Bilgi için Bkz. İş Bankası Eski Form programı.

Pamukbank

Maaş ödemelerini Pamukbank ile yapan firmalar maaş ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karşınıza Pamukbank Export Dosya Tanımlama başlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aşağıda verilmiştir.

Ödenme Tarihi: Bu alana otomatik olarak içinde bulunduğunuz günün tarihi gelecektir. Personel maaşlarının firma hesabından personel hesabına aktarılacağı tarih, yani maaş ödemesinin yapılacağı bu tarih ekrandaki tarihten farklı ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih girişleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karşınıza gelecek takvim ekranından da faydalanabilirsiniz.

Firmanın Banka Nosu: Maaş ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın bankalardaki banka nosu bu alana Sistem/Şirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden alınarak otomatik olarak getirilir.

Dosya Adı: Personellere ilişkin maaş bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Dosya adını değiştirmeniz mümkündür.

Firmanın Banka Şube Kodu: Firmanızın banka şube kodu bu alana girilmelidir.

Firmanın Banka Kodu: Firmanızın banka kodu Sistem/Şirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden alınarak bu alana otomatik olarak getirilir.

Ödeme Tipi: Bankaya gönderilecek ödeme ile ilgili dosyanın, maaş ödemesi mi yoksa avans ödemesi mi? oluğunu bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda açılacak olan pencereden belirlenecektir.

Parametre girişleri yapıldıktan sonra F2 tuşuna basmalısınız. Bu tuşa basılınca, maaş ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karşılaşırsınız.

Firmanızda maaş ödemeleri iş gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaşları her ayın 15. Günü, işçi maaşlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. İşte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karşınıza gelmiştir. Bu ekrandan maaş ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu kriterleri ekrana getirmek için PgUp ve PgDn tuşlarından yararlanacağınızı daha önce açıklamıştık. Bu ekrandan bir de "hesap rakamlarının" hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmışsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karşınıza gelecek pencereden "ay içi toplam tahakkuktan al" seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda "tek tahakkuktan al" seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler İş Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre girişlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuşuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaş bilgileri ilgili dosyaya

kaydedilecektir. Bu dosya Pamukbank'a ulaştırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaşları yatırılacaktır.

Garanti Bankası

Maaş ödemelerini Garanti Bankası ile yapan firmalar bu ödemelerle ilgili emirleri bu bölümde yer alan programlar ile vereceklerdir. Bu menüde Garanti Bankası (Eski Form) ve Garanti Bankası (Yeni Form) olarak iki program yer almaktadır. Dolayısıyla Garanti Bankası ile ilgili

ödemeler bu programlardan herhangi biri ile yapılacaktır. Her iki programa girdiğinizde karşınıza ilk önce bir uyarı ekranı gelecektir.

Bu ekran ile size, firma ve personel hesap numaralarının nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgiler verilecektir. Bu ekrana ilişkin örnek aşağıda verilmiştir. Evet bu uyarıyı dikkate alarak karşınıza gelmiş olan Garanti Export Dosyası Tanımlaması ekranında ki alanlara girişlerinizi yapabilirsiniz. Şimdi bu alanların neler olduklarını açıklamaya çalışalım.

Ödenme Tarihi: Bu alana

otomatik olarak içinde

bulunduğunuz günün

tarihi gelecektir. Personel

maaşlarının firma

hesabından personel hesabına

aktarılacağı tarih, yani

maaş ödemesinin yapılacağı bu tarih

ekrandaki tarihten farklı

ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih girişleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karşınıza gelecek takvim ekranından da

faydalanabilirsiniz.

Firmanın Kodu: Maaş ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın bankalardaki kodu Sistem/Şirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden alınarak bu alana otomatik olarak getirilir.

Firmanın Hesap Nosu: Firmanızın banka hesap numarası bu alana girilmelidir.

Dosya Adı: Personellere ilişkin maaş bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı Garanti Bankası (Eski Form) programına göre, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiş ise MaaşAyYıl şeklinde olur. Şu an 16.03.2002 tarihinde iseniz, maaş bilgilerinin kaydedileceği dosya Maaş0520 olacaktır.

Garanti Bankası (Eski Form) programında ise 0520.TXT olarak isimlenecektir.

Parametre girişlerinizi açıklamalarımız doğrultusunda yapıktan sonra F2 tuşuna basmalısınız.

Bu tuşa basılınca, maaş ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karşılaşırsınız. Firmanızda maaş ödemeleri iş gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaşları her ayın 15. Günü, işçi maaşlarıysa her ayın 1.

Günü ödenebilir. İşte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karşınıza gelmiştir. Bu ekrandan maaş ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu kriterleri ekrana getirmek için PgUp ve PgDn tuşlarından yararlanacağınızı daha önce açıklamıştık. Bu ekrandan bir de "hesap rakamlarının" hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir.

Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmışsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karşınıza gelecek pencereden "ay içi toplam

tahakkuktan al" seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda "tek tahakkuktan al" seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse,

programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler İş Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre girişlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuşuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaş bilgileri ilgili dosyalara

kaydedilecektir. Bu dosya Garanti Bankasına ulaştırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaşları yatırılacaktır.

Vakıfbank ve Vakıfbank Yeni

Maaş ödemelerini Vakıfbank ile yapan firmalar maaş ödemeleriyle ilgili emirleri bu programlar ile vereceklerdir. İlgili programlara girdiğinizde karşınıza Vakıfbank Export Dosyası Tanımlama başlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aşağıda verilmiştir.

Firmanın Banka Kodu: Maaş ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın bankalardaki kodu bu alana

Dosya Adı: Personellere ilişkin maaş bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiş ise MaaşAyYıl şeklinde olur. Şu an 16.01.2002 tarihinde iseniz, maaş bilgilerinin

kaydedileceği dosya Maaş0101 olacaktır. Dosya adını değiştirmeniz mümkündür.

Parametre girişleri yapıldıktan sonra F2 tuşuna basmalısınız. Bu tuşa basılınca, maaş ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karşılaşırsınız.

Firmanızda maaş ödemeleri iş gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaşları her ayın 15. Günü, işçi maaşlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. İşte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karşınıza gelmiştir. Bu ekrandan maaş ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu kriterleri ekrana getirmek için PgUp ve PgDn tuşlarından yararlanacağınızı daha önce açıklamıştık. Bu ekrandan bir de "hesap rakamlarının" hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmışsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karşınıza gelecek pencereden "ay içi toplam tahakkuktan al" seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda "tek tahakkuktan al" seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler İş Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre girişlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuşuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaş bilgileri ilgili dosyaya

kaydedilecektir. Bu dosya Vakıfbank'a ulaştırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaşları yatırılacaktır.

Akbank

Maaş ödemelerini Akbank ile yapan firmalar maaş ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karşınıza Akbank Export Dosyası Tanımlama başlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aşağıda verilmiştir.

Ödenme Tarihi: Bu alana otomatik olarak içinde bulunduğunuz günün tarihi gelecektir. Personel

maaşlarının firma hesabından personel hesabına aktarılacağı tarih, yani maaş ödemesinin yapılacağı bu tarih ekrandaki tarihten farklı ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih girişleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karşınıza gelecek takvim ekranından da faydalanabilirsiniz.

Firmanın Hesap Nosu: Firmanızın banka hesap nosu Sistem/Şirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden alınarak bu alana otomatik olarak getirilir.

Dosya Adı: Personellere ilişkin maaş bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiş ise MaaşAyYıl şeklinde olur. Şu an 16.02.2002 tarihinde iseniz, maaş bilgilerinin

kaydedileceği dosya Maaş0101 olacaktır. Dosya adını değiştirmeniz mümkündür.

Parametre girişleri yapıldıktan sonra F2 tuşuna basmalısınız. Bu tuşa basılınca, maaş ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karşılaşırsınız.

Firmanızda maaş ödemeleri iş gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaşları her ayın 15. Günü, işçi maaşlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. İşte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karşınıza gelmiştir. Bu ekrandan maaş ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu kriterleri ekrana getirmek için PgUp ve PgDn tuşlarından yararlanacağınızı daha önce açıklamıştık. Bu ekrandan bir de “hesap rakamlarının” hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmışsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karşınıza gelecek pencereden “ay içi toplam tahakkuktan al” seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda “tek tahakkuktan al” seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler İş Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre girişlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuşuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaş bilgileri ilgili dosyaya

kaydedilecektir. Bu dosya Akbank‟a ulaştırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaşları yatırılacaktır.