• Sonuç bulunamadı

BÖLÜM 1 SOSYAL SORUMLULUK KAVRAMI

3. BÖLÜM TURKCELL’İN KARDELENLER KAMPANYASIYLA İLGİLİ BİR

3.5. UYGULAMA

3.5.1. YÜZ YÜZE GÖRÜŞME TEKNİĞİ

Uygulama bölümü yüz yüze görüşme tekniği kullanılarak yapılmıştır. Uygulamada Turkcell Kurumsal İletişim direktör yardımcılarından Aslı Ünlü ile görüşülmüştür.

Soru 1- Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları adlı sosyal sorumluluk kampanyanızın amacı nedir?

Cevap- Kırsal kesimdeki genç kızlara, gelişmiş şehirlerdeki, nispeten daha rahat sosyo-ekonomik şartlarda yaşayan akranlarıyla eşit eğitim imkanı yaratmak. Genç kızların, ülkemiz insan kaynağına ve sosyal hayatına katkı sağlayabilecek, modern, eğitimli ve ufku açık bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak. Kırsal kesimde, kızlarla erkekler arasındaki eğitim eşitsizliğini sürekli olarak gündemde tutarak ülkemizdeki nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine ve aile planlaması uygulamasının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaktır.

Soru 2- Turkcell’in böyle bir sosyal sorumluluk kampanyasında bulunmasının amacı nedir?

Cevap- Öncelikli amacımız Turkcell’in çalışanı, abonesi, ve bayileriyle içinde yaşadığı topluma değer katması için ortam sağlamaktır. Turkcell’i, müşterilerden gelen talepler doğrultusunda ülke genelinde yarar sağlayacak bir projenin içine alabilmek ve bu konuda emsal sağlamaktır.

Soru 3- Kampanyadaki mesajınız nedir?

Cevap- Modern ve dünyayla rekabet edebilecek insan kaynağımızın artmasına katkıda bulunmak sadece devlete ait bir görev değildir. Özel sektör kuruluşlarının da bu konuda sorumlulukları vardır. Biz Turkcell olarak her alanda öncü olma ve markamızı en yükseğe çıkarma gayreti içerisindeyiz. Bunun için örnek projelerle toplum karşısına çıkmak zorundayız. Turkcell’in Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları adlı sosyal sorumluluk kampanyası dışında spor, sinema, fuar gibi benzeri alanlarda da kampanyaları bulunmaktadır. Ancak Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş

Kızları adlı kampanya tamamen insana yatırım olan bir kampanyadır. Bu açıdan birçok kuruluşa da örnek olmuş ve yeni sosyal sorumluluk kampanyalarının kapısını açmıştır.

Soru 4- Kampanya’daki hedef kitleniz kimlerdir?

Cevap- Hedef kitlemiz öncelikli olarak basın, Turkcell aboneleri, fikir önderleri, sivil toplum kuruluşları, devlet protokolü, ilgili bakanlıklar ve yerel yönetimler, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının Türkiye temsilcileri, Turkcell’in personeli ve bayileri, burs alan gençlerin aileleri ve potansiyel Turkcell aboneleridir.

Soru 5- Kampanyanın başlangıcını nasıl olmuştur?

Cevap- Kampanya’da öncelikle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın birimleri ve mülki idare amirleri tarafından çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da olan kalkınma öncelikli 32 ilin kırsal kesimindeki 5.000 kız öğrenci tespit edilmiştir. Burs alacak kızlardan, annelerini “Aile Planlaması”na kayıt ettirmeleri ve burs dönemi boyunca kendilerine gönderilecek kitapları okuyup özetlemeleri istenmiştir. Şartları yerine gerine getiren kız öğrenciler kampanyaya dahil edilmiştir. 28 Ağustos 2000 tarihinde dönemin Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof Dr. Türkan Saylan, Turkcell Genel Müdürü’nün ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Soru 6- Kampanyada kullandığınız iletişim araçları neydi?

Cevap- Turkcell birebir gelişmelerin içine girmek için öncelikle kurum içinde gönüllü ekipler oluşturdu. Gönüllü ekipler, burs verilen tüm bölgeleri dolaşarak, kız öğrencilere burslarının yanı sıra hazırlanan sırt çantası ve kırtasiye malzemelerini de dağıttı. Valilikler tarafından organize edilen burs dağıtım törenlerine öğrencilerle birlikte aileleri ve illerdeki üst düzey yöneticiler de katıldı.

Kampanya boyunca çeşitli büyüklüklerde basın toplantısı düzenlendi ve ulusal basının temsilcileri birkaç kez kampanyanın devam ettiği illere götürüldü. Ulusal basın, kampanyadaki tüm gelişmelerle ilgili düzenli olarak bilgilendirildi, köşe

yazarlarına ise özel bilgi dosyaları gönderildi. Yapılan tüm burs dağıtım törenlerine, gidilecek ilin yerel basın temsilcileri davet edildi, törenlere katılanlara basın dosyaları dağıtıldı, röportaj imkânları yaratıldı.

Turkcell 2001 yılı takvim ve ajandasının konusunu Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş kızları olarak belirledi. Fotoğrafçı Manuel Çıtak’a özel olarak çektirilen fotoğraflardan hazırlanan ajanda ve takvimlerden 14.000 adet basım yapılarak abonelere ve basın mensuplarına dağıtıldı. Kampanyayla ilgili hazırlanan kısa bir film ise İstanbul’un belli başlı sinemalarında gösterilmiştir.

Ayrıca Ayşe Kulin’in kaleminden ‘Kardelenler’ kitabı çıktı. Kardelenler kitabı, bugüne kadar 23 baskısı ile 100.000'lerce okuyucuya ulaştı. “Kardelenler” kitabı iki değişik boyutta yayına hazırlandı. Gerçek hayatların gerçek kahramanlarını ve yaşanan gerçek olayları Ayşe Kulin'in kaleminden, Manuel Çıtak'ın fotoğrafları ile aktaran kalın ciltli kitap satışa sunulmazken, Remzi Kitabevi tarafından fotoğrafsız, farklı bir formatta, aynı öykülerle ve aynı isimde basılan kitap ise tüm kitapçılarda ve TurkcellExtra'larda Haziran 2004'te satışa sunulmuştur.

Ayrıca Sezen Aksu’nun da ‘Kardelenler’ adlı albüm çalışmasıyla bu kampanyaya destek vermesi ile birlikte yürütmüş olduğumuz kampanya daha geniş kitlelere ulaşmıştır.

Soru 7- “Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları - Kardelenler” kampanyasını farklı kılan nedir?

Cevap- Kampanyanın özgün yönü kalkınmada öncelikli yörelerde yaşayan kız öğrencileri kapsaması ve sadece bir eğitim bursu sağlamakla kalmayıp, bölgenin sosyo-ekonomik yapısını olumsuz etkileyen erken yaşta evlenme, erken yaşta çocuk sahibi olma, bilgisizlik yüzünden sahip olduğu çocuklara iyi bakamama ve çok sayıda çocuk sahibi olma gibi sorunları Türkiye geneline somut veri ve görüntülerle taşıması, çözüm önerileri geliştirmesidir. Basının kampanyayı düzenli olarak gündeme getirmesi sağlanarak ulaşılan bölgelere gözle görülür değer katılmıştır.

Soru 8- Kampanya ile ilgili genel bir değerlendirme yaparsanız kampanyanın Turkcell Markası’na kattığı değer nedir?

Cevap- Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları projesi neticesinde, maddi yetersizlikleri olan 5.000 kız öğrencinin eğitimlerine devam edebilmeleri sağlandı. Bugün, 2000 yılında burs almaya başlayan kızlardan bazıları üniversitede okuyor. Kampanya ile 5.000 kız öğrenciye doğrudan, aileleriyle birlikte yaklaşık 25.000 kişiye ve milyonlarca gazete okuruyla televizyon izleyicisine de basın yoluyla ulaşıldı. 2000-2003 yılları arasında sürdürülmesi planlanan kampanya halen devam etmektedir.

Turkcell’den sonra benzer eğitim kampanyaları, başka sivil toplum kuruluşları ve özel sektör firmaları tarafından da hayata geçirildi.

Kampanya, ilk 6 ayında yazılı basında 95 haberde ve 12 köşe yazısında yer aldı, çeşitli televizyon kanallarına 50 dakikanın üzerinde konu oldu. Kampanya burs törenleri vasıtasıyla gidilen illerin mülki idari amirleriyle de doğrudan iletişim imkânı yarattı.

Bölgede yaşayan aileler kız çocuklarına farklı bir gözle bakmaya başladı. Kızlarını okula göndermek için başvuranların sayısında artış oldu. Kampanyayla birlikte kızların eğitilmesi konusunun değişik mecralarda gündeme gelmesi sağlandı.

5 yılı aşkın süredir devam eden kampanyanın en önemli sonucu eğitimlerine devam eden 5.000 genç kızın kazandığı ve bulundukları çevreye kattıkları, katacakları değerdir.

Gerek kamuoyunda gerekse basın-yayın kuruluşlarından gördüğü olağanüstü ilgi nedeniyle 5 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin gündeminde yer alıyoruz, birçok ödül kazandık dolayısıyla tüketicilerimizin gözünde kapsamlı ve yararlı bir kampanya yarattığımıza dair çeşitli teşekkür mektupları ve e-mailler almaktayız. Bunlar bize olumlu bir feedback olarak geri dönmektedir.

Sonuç olarak ‘Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları’ Turkcell markasına olumlu transfer yaparak mevcut kullanıcılar üzerinde marka sadakati yaratmıştır diyebiliriz.

3.5.2. ANKET ÇALIŞMASI

Benzer Belgeler