• Sonuç bulunamadı

Bu ekranı varsayılan sistem ayarlarını düzenlemek için kullanın.

Sistem Yapılandırması

• Düz Yatak Aksesuarını Etkinleştir: isteğe bağlı Kodak A3 veya Legal Düz Yatak Aksesuarı bilgisayara bağlanmışsa, bu kutunun işaretlenmesi düz yatak aksesuarını her seferinde bir fotoğraf veya istisnai (örn.

hassas) fotoğrafları taramak için kullanmanıza olanak sağlar.

• Sipariş Bilgilerini Yazdır: siparişi tamamladığınızda bu kutu

işaretlenirse, işletim sisteminin Yazdırma iletişim kutusunu kullanarak sipariş özetini yazdırmanıza olanak sağlar.

• Küçük Resim Sayfalarını Yazdır (PS50 Tarayıcıda bulunmaz): bu kutu işaretlenirse, sistem otomatik olarak her bir klasördeki taramaların 8 x10 inç (203 x 254 mm) boyutunda küçük resimli biçimlendirilmiş sayfalarını üretir. Bir CD, DVD veya Kodak Resim CD'si

yazdırdığınızda ya da siparişinizi USB veya ağ sürücüsüne

kopyaladığınızda, bu sayfaları herhangi bir yazıcıda yazdırabilirsiniz.

- Yalnızca İlk Sayfa: sistem her bir klasördeki ilk 45 taramanın küçük resimlerinin bulunduğu tek bir sayfa oluşturur (varsayılan).

- Tüm Sayfalar: sistem her bir klasördeki tüm taramaların küçük resimlerinin bulunduğu bir veya birden çok sayfa oluşturur.

Daha fazla bilgi ve örnek küçük resim baskısı için bu bölümdeki

"Küçük Resim sayfaları" konusuna bakın.

Sipariş Yönetimi

• Siparişleri XX Gün Sonra Otomatik Olarak Sil (PS50 Tarayıcıda bulunmaz): bu seçeneğin işaretlenmesi seçilen gün sayısından daha uzun süreli siparişlerin otomatik olarak silinmesine neden olur.

Sistemin yeni bir sipariş başlattığınızda eski siparişleri otomatik olarak silmesini istiyorsanız bu seçeneği belirleyin ve sipariş tutma süresi için açılır listeden yeni bir değer seçin. Varsayılan tutma süresi 30 Gündür. 0 değerinin belirlenmesi yeni sipariş başlatıldığında önceki siparişin silinmesine neden olur.

• Siparişleri El İle Sil (PS50 Tarayıcıda bulunmaz): sistemin siparişleri otomatik olarak silmesini istemiyorsanız bu seçeneği işaretleyin.

• Siparişleri Şimdi Sil (PS50 Tarayıcıda bulunmaz): bu seçenek, Siparişleri El İle Sil seçeneği belirlendiğinde kullanılabilir. Bu düğmeyi tıklattığınızda şu mesaj görüntülenir: Komutların şimdi silinmesini istiyor musunuz? Bu, XX günden daha eski siparişlerin silinmesini sağlar. Komutları silmek için Evet seçeneğini veya bu mesajı kapatarak kaydı daha sonra temizlemek için Hayır seçeneğini tıklatın.

NOTLAR:

• XX değeri, Siparişleri Şimdi Sil düğmesinin üzerindeki açılır kutuda ayarlanır.

• Kodak Picture Saver Scanning System sabit sürücüden gelen müşteri siparişlerini gerektiği şekilde yedeklemesi veya silmesi operatörün sorumluluğundadır. Dosyalar Kodak Picture Saver Scanning System PS80 kullanılarak silindiğinde, standart Windows dosya silme işlemi gerçekleştirilir, dosyalar bilgisayardan tamamen kaldırılmaz. Dosyaların ve klasörlerin yeniden sabit sürücüden kurtarılamaması veya geri alınamaması için onları tamamen kaldırmak üzere bir dosya öğütücü veya silici kullanılmalıdır.

Etkinlik Kaydı (PS50 Tarayıcıda bulunmaz): sistem tamamlanan her işlemin ayrıntılarını etkinlik kaydı dosyasına kaydeder. Bu dosyanın ayrıntılı açıklaması için bkz. Bölüm 7, “Kayıt dosyaları” başlıklı kısım.

• Etkinlik kaydını görüntülemek için, Etkinlik Kaydını Görüntüle simgesini tıklatın.

• Etkinlik kaydını silmek için, Etkinlik Kaydını Sil simgesini tıklatın. Bu düğmeyi tıklattığınızda aşağıdaki mesaj görüntülenir: Etkinlik kaydının şimdi temizlenmesini istiyor musunuz? Bu, etkinlik kaydındaki tüm kayıtların silinmesini sağlar. Kaydı temizlemek için Evet seçeneğini veya bu mesajı kapatarak kaydı daha sonra temizlemek için Hayır seçeneğini tıklatın.

Tamam: tüm değişiklikleri onaylar ve Müşteri Sipariş Bilgileri ekranına geri dönmenizi sağlar.

İptal: hiçbir değişikliğin kaydedilmemesini ve Müşteri Sipariş Bilgileri ekranına dönmenizi sağlar.

Resim Tarama ekranı

Müşteri Siparişi Bilgileri ekranında Devam düğmesini tıklattığınızda, Resimleri Tara ekranı görüntülenir.

Siparişi klasörler halinde organize edebilirsiniz. Yeni bir siparişe

başladığınızda sizden bir klasör adı girmeniz istenir; taramalar bu klasöre kaydedilir. İstediğiniz zaman Klasör Seç seçeneğini tıklatarak taramaları farklı bir klasöre kaydedebilirsiniz.

Tüm resim dosyası adlarında kaydedildikleri klasörün adı bulunur; örn.

[foldername]_00001A.ext.

Bir siparişi yeniden açtığınızda ek resimleri herhangi bir klasöre tarayabilir veya bir sonraki ekrana geçebilirsiniz. Sipariş Resim Tarama Yazılımının daha önceki bir sürümünde oluşturulduysa, yeni klasör için bir ad seçmeniz istenir.

Tarama Ayarları: Resim Tarama ekranının üst kısmında, geçerli Tarama Ayarları görüntülenir. Bu ayarlar uygun değilse, Ayarlar düğmesini tıklatarak bunları değiştirebilirsiniz. Bu ayarlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için Tarama Ayarları ekranı başlıklı bölüme bakın.

16'lı Görüntüleme penceresi: etkin klasör içinde tek seferde en fazla 16 resim görüntüler.

Kaydırma çubuğu: etkin klasör içinde gezinmek için kaydırma çubuğunu kullanın.

Önceki: Müşteri Sipariş Bilgileri ekranına döner.

Baştan Başla: Müşteri Sipariş Bilgileri ekranına döner ve geçerli siparişe yönelik tüm verileri sistemden siler. Baştan başlamak istiyor musunuz? onay mesajıgörüntülenir.

Toplu İş Tarama: Picture Saver Sistem Tarayıcısını kullanarak fotoğraf toplu işlerini tarar ve Tarama Görüntüleyici ekranını görüntüler.

Düz Yatak Tarama: isteğe bağlı Kodak A3 veya Legal Düz Yatak bağlıyken, Yönetici Sistem Ayarları ekranında Düz Yatak Aksesuarını Etkinleştir seçeneğini belirlediğinizde, bu düğme görüntülenir.

Fotoğraflar düz yatak aksesuarından taranır ve Tarama Görüntüleyici ekranı veya Fotoğraf Seçicisi ekranı (kurulu ve etkin ise) görüntülenir.

Klasör Seç: Geçerli siparişteki tüm klasörlerin listesinden seçim yaparak veya yeni klasör oluşturup adlandırarak etkin klasörü değiştirmenize olanak sağlar. Taranan resimler her zaman etkin klasöre kaydedilir.

NOT: Klasör adında, alfasayısal karakterler, alt çizgiler, tireler ve boşluklar da dahil olmak üzere en çok 44 karaktere izin verilir.

Ayarlar: seçildiğinde, Tarama Ayarları ekranı görüntülenir, bu da şu ayarları değiştirmenize olanak sağlar: toplu tarama modu, resimleri netleştir, çözünürlük ve diğer ayarlar. Bu ayarlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için, "Tarama Ayarları ekranı" başlıklı bölüme bakın.

Klasör: etkin klasörün adını görüntüler.

• Resim: 16'lı Görüntüleme penceresinde gösterilen ilk resmin numarasını görüntüler.

• Son: 16'lı Görüntüleme penceresinde gösterilen son resmin numarasını görüntüler.

• Toplam: klasördeki toplam resim sayısını görüntüler.

Toplam Resim: siparişteki toplam resim sayısını gösterir.

Resim Tarama ekranı (devam)

Resim Tarama ekranında Toplu Tarama veya Düz Yatak Tarama seçeneğini tıklattığınızda, Tarama Görüntüleyici ekranında taranacak fotoğraf olarak tam boyutlu 1 fotoğraf görüntülenir. Toplu iş tarandıktan sonra Tarama Görüntüleyici ekranı kapanır, etkin klasördeki fotoğraflar yeniden düzenlenir ve tarandıkları sırada görüntülenir. Klasörün tamamını veya tek tek resimleri düzenleyebilir, bu klasöre başka bir toplu tarama yapabilir veya klasörleri değiştirip tarama işlemine devam edebilirsiniz.

NOT: Tek bir resmi düzenlemek için küçük resmi tıklatın. Resim İyileştirme ekranı görüntülenir.

16'lı Görüntüleme penceresi: etkin klasörden tek seferde en fazla 16 resim görüntüler. Taranan son resimler ilk olarak görüntülenir.

Kaydırma çubuğu: sipariş içinde gezinmek için kaydırma çubuğunu kullanın.

NOT: Döndürme işlemlerinin hiçbirinde kayıp oluşmaz.

Tarama Tamamlandı: sipariş Özeti ve Sipariş Oluşturma ekranını Resmi saat yönünün tersine 90 derece döndürür (sola doğru).

Resmi saat yönünde 90 derece döndürür (sağa doğru).

Resmi 180 derece döndürür.

Toplu Tarama: Kodak Picture Saver System Scanner'dan aynı sipariş numarasına diğer bir toplu fotoğraf taraması yapmanızı sağlar.

Düz Yatak Tarama: ekli Kodak A3 veya Legal Düz Yatak Aksesuarından başka bir fotoğraf taramanıza olanak tanır.

Klasör Seç: geçerli siparişteki tüm klasörlerin listesinden seçim yaparak veya yeni klasör oluşturup adlandırarak etkin klasörü değiştirmenize olanak sağlar. Taranan resimler her zaman etkin klasöre kaydedilir.

NOT: Klasör adında, alfasayısal karakterler, alt çizgiler, tireler ve boşluklar da dahil olmak üzere en çok 44 karaktere izin verilir.

Ayarlar: bu seçenek belirlendiğinde, ayarları toplu işe göre değiştirmenize olanak sağlayan Tarama Ayarları ekranı görüntülenir. Bu ayarlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için, "Tarama Ayarları ekranı" başlıklı bölüme bakın.

Toplu Tarama Tekrarı Tarama/Düz Yatak Tarama Tekrarı: son toplu taranan resimleri yeniden taramanızı ve yerlerini değiştirmenizi sağlar ve Tarama Görüntüleyici ekranını görüntüler.

Otomatik Döndür/İptal: bu seçenek belirlendiğinde, Picture Saver Scanning System resimlerin yönlendirilmesi için gerekli tüm döndürme denemelerini otomatik olarak gerçekleştirir. Bu seçenek en çok insan yüzlerinin bulunduğu fotoğraflarda etkilidir. Bununla birlikte bazı fotoğrafların yine de el ile döndürülmesi gerekebilir.

• İki taraflı taramada, arka yüzdeki resim, ön yüzdeki resim için algılanmış olan yön doğrultusunda otomatik olarak döndürülür.

• Otomatik Döndürme düğmesi seçildikten sonra İptal olarak değişir.

• İptal seçeneği belirlendiğinde işlem durur. İptal işleminden önceki tüm değişiklikler saklanır.

• Otomatik döndürme işlemi sırasında kayıp oluşmaz.

KODAK Perfect Touch/İptal: toplu işte renkli olarak taranan resimlerde otomatik iyileştirme uygular (örn. renk, kontrast, parlaklık vb.). Bu seçenek belirlendiğinde, ekranın üst kısmında KODAK Perfect Touch ilerleme çubuğu görüntülenir.

• KODAK Perfect Touch düğmesi seçildikten sonra İptal olarak değişir.

• İptal seçeneği belirlendiğinde işlem durur. İptal işleminden önceki tüm değişiklikler saklanır.

Klasör: etkin klasörün adını görüntüler.

• Resim: 16'lı Görüntüleme penceresinde gösterilen ilk resmin numarasını görüntüler.

• Son: 16'lı Görüntüleme penceresinde gösterilen son resmin numarasını görüntüler.

• Toplam: klasördeki toplam resim sayısını görüntüler.

Toplam Resim: siparişteki toplam resim sayısını gösterir.

Fotoğraf Seçicisi