• Sonuç bulunamadı

Tarama Ayarları ekranı, tarama işleminde kullanılan varsayılan ayarları (gösterilmiştir) değiştirmenize olanak sağlar.

Farklı tara: Renkli veya Gri tonlamalı'yı seçin.

NOT: Siyah beyaz, gri tonlamalı fotoğraflar dahil olmak üzere birçok fotoğraf için renkli tarama önerilmektedir. Böylece taranan resimlere KODAK Perfect Touch ve Netleştirme işlemi

uygulanabilir. Renkli tarama sonuçları istediğiniz şekilde değilse, özel işleme için Gri tonlamalı taramayı kullanın.

Toplu Tarama Modu: aşağıdaki toplu tarama modlarından birini seçin:

• Ön Yüz: giriş tepsisinde bulunan fotoğrafın ön yüzünü yakalar.

Fotoğraflar için önerilen mod budur.

• Arka Yüz: giriş tepsisinde bulunan fotoğrafın arka yüzünü yakalar.

• İki Yönlü: fotoğrafın her iki yüzünü A ve B etiketli iki ayrı resim olarak yakalar.

NOT: Fotoğraflar, her zaman ön tarafı yukarı gelecek ve üst kısmı tarayıcıyı gösterecek şekilde taranmalıdır.

Aktarma zaman aşımı: zaman aşımı eylemi gerçekleşmeden önce, tarayıcının aktarmaya son fotoğraf girdikten sonra bekleyeceği bir süre ayarlayabilmenizi sağlar. Geçerli toplu işe bir sonraki fotoğrafı veya belgeyi yerleştirmek üzere daha fazla zaman sağlamak için 1 ila 20 saniye erteleme süresi belirleyebilirsiniz.

Düz Yatak Tarama Modu: bu seçenek yalnızca Kodak Fotoğraf Seçicisi Aksesuarınız varsa görüntülenir. Bu aksesuara sahipseniz, düz yatak taramasını tamamlamak için düz yataktan taranan fotoğrafı doğrudan Fotoğraf Seçicisi Aksesuarına göndermek amacıyla bu seçeneği etkinleştirmek için Fotoğraf Seçicisini Etkinleştir öğesini seçin. Daha fazla bilgi için, bu bölümde daha önce geçen “Fotoğraf Seçicisi ekranı”

başlıklı kısma bakın.

Çözünürlük: taranan resmin boyutunu etkileyen inç başına nokta (dpi) değerini seçmenize olanak verir. Seçenekler şunlardır: 300, 600 ve 1200 dpi. Varsayılan değer 300 dpi'dır. Çoğu durumda 300 dpi yeterlidir.

600 dpi veya 1200 dpi tarama ve işleme süresini artırır.

NOT: TIFF dosya biçimi seçilirse 1200 dpi devre dışı bırakılır.

Dosya Biçimi/Sıkıştırma: dosya biçimi ve sıkıştırma için aşağıdaki ayarlardan birini belirleyin.

• JPEG/En İyi: optimum sıkıştırma, en iyi resim kalitesi. JPEG/Üstün seçimine göre daha küçük boyutlu dosyalar oluşturur. Taranan resim dosyalarının standart boyutlu olarak tekrar yazdırılmasını istiyorsanız, JPEG/En İyi seçeneğini belirleyin.

• JPEG/Üstün: minimum sıkıştırma, üstün resim kalitesi. Performansı etkileyecek şekilde, JPEG/En İyi sıkıştırmaya göre 5 - 10 kat daha büyük dosyalar oluşturur. Taranan resim dosyalarını iyileştirerek yeniden yazdırmak istiyorsanız JPEG/Üstün seçeneğini belirleyin.

• TIFF/Yok: sıkıştırma yok. JPEG/Üstün seçeneğine göre 2 - 8 kat daha büyük dosyalar oluşturur. TIFF/Yok seçeneğini arşiv taraması için belirleyin.

NOTLAR:

• TIFF resim dosyaları içeren herhangi bir sipariş Kodak Resim CD'sine yazdırılamaz.

• 1200 dpi çözünürlük TIFF resimler için devre dışı bırakılır. 8 x10 inç'ten büyük fotoğrafları TIFF dosyaları olarak taramayın.

Resimleri Keskinleştirin — PS80 Tarayıcınız varsa keskinleştirme resim taranırken uygulanır; PS50 Tarayıcınız varsa, keskinleştirme parti taraması tamamlandıktan sonra uygulanır.

Seçenekler şunlardır:

• Yok: netleştirme yapılmayacak. Bu, varsayılan değerdir.

• Düşük: düşük oranda netleştirme yapılır.

• Yüksek: yüksek oranda netleştirme yapılır.

NOT: Düşük: netleştirmenin istendiği çoğu durumda önerilen netleştirme ayarıdır. Bu seçenek gri tonlamalı resimler için önerilmez.

Varsayılan ayarları geri yükle: bu düğme tıklatıldığında bu ekrandaki tüm tarama ayarları aşağıdaki şekilde varsayılan değerlerine döner:

• Farklı Tara: Renkli

• Toplu Tarama Modu: Ön Yüz

• Aktarım zaman aşımı: 3 saniye

• Çözünürlük: 300 dpi

• Dosya Biçimi/Sıkıştırma: JPEG/En İyi

• Resimleri Netleştir: Yok

• Resim Temizleme Aracı: Kapalı

Resim Temizleme Aracı: işaretlendiğinde Picture Saver System tarama işlemi sırasında resimdeki çizgileri yok etmek için her yolu dener. Resim Temizleme Aracı uygulaması tarama işlemini yavaşlatmaz. Resimlerdeki çizgiler genelde tarayıcıda birikmiş toz ve kirden dolayı oluşur.

Resimlerdeki çizgileri önlemeye katkıda bulunmak için tarayıcınızın temiz olduğundan emin olun.

NOT: Resim Temizleme aracı düz yatak taramalara ve ön yüz taramalarına uygulanmaz.

KODAK Perfect Touch: Her İki Yüze Uygula onay kutusunu işaretlediğinizde, KODAK Perfect Touch iki taraflı olarak taranan tüm fotoğrafların her iki yüzüne uygulanır. Bu onay kutusu işaretlendiğinde, araç sadece fotoğrafın yukarı bakan yüzüne uygulanır. Fotoğrafın arka yüzünde yazıların bulunduğu birçok durumda, KODAK Perfect Touch resmin arka yüzünü etkilemez; KODAK Perfect Touch uygulamasının sadece ön yüz için çalıştırılması işleme süresini azaltır.

Tek taraflı tarama için, KODAK Perfect Touch her zaman tarama yaptığınız yüze uygulanır.

Kenarlık Kırp: resmin kenarlıklarındaki kırpma miktarını belirlemenize olanak sağlar.

• Normal: taranan resmin kenarını otomatik olarak kırpar.

• Agresif: tüm artık kenarlıkları ortadan kaldırarak sadece fotoğrafın bulunduğu bir resim ortaya çıkarır. Resmin sert veya eşit olmayan kenarlara sahipse, Agresif kırpma seçeneğinin belirlenmesi, arka planın görüntüleyeceği tüm boşlukların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Küçük miktarda resim alanının kaybolma olasılığı vardır.

Kenarlığı Doldur: resmin kenarı boyunca 0,02 inç genişliğinde bir kenarlık oluşturmanıza olanak sağlar. Bu kenarlık resim alanına eklenir.

Kenarlık, resim içeriğinin yerini alır. Şu seçenekleri belirleyebilirsiniz:

• Yok

• Siyah

• Beyaz

Kenarlık genişliğini değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Bölüm 7, Uygulama Yapılandırma kısmı.

Resim İyileştirme ekranı

Resim Tarama ekranındaki bir küçük resmi tıklattığınızda, resim Resim İyileştirme ekranında görüntülenir.

Orijinal Resim/İyileştirilmiş Resim: orijinal Resim penceresi resmi tarandığı şekliyle gösterir. Geliştirilmiş Resim simgelerinden birini seçtiğinizde (örn. Kırmızı Göz), değişiklikler Geliştirilmiş Resim

penceresinde görüntülenir. Resim Görüntüleyici ekranında büyütülmüş resim görüntülemek için orijinal veya iyileştirilmiş resmi tıklatabilirsiniz.

Resim Görüntüleyiciden İyileştirilmiş Resim ekranına dönmek için Görüntüleyiciyi Kapat'ı tıklatın. O andaki resim ile işinizi

tamamladığınızda, değişiklikleri kaydetmek isteyip istemediğinizi soran bir mesaj görüntülenir.

Dön: Resim Tarama ekranına döner.

Baştan Başla: müşteri Sipariş Bilgileri ekranına döner ve geçerli siparişe yönelik tüm verileri sistemden siler. Baştan başlamak istiyor musunuz?

onay mesajıgörüntülenir.

Geri Al: tüm son değişiklikleri kaldırır ve orijinal resme dönmenizi sağlar.

Klasör Seç: geçerli siparişteki klasörlerin listesinden seçim yaparak etkin klasörü değiştirmenize olanak sağlar. Yeni etkin klasördeki ilk resim görüntülenir.

NOT: Yalnızca etkin klasörü değiştirebilirsiniz; yeni klasör oluşturmak mümkün değildir.

Klasör: etkin klasörün adını görüntüler. Gezinme okları etkin klasördeki resimler arasında gezinmenizi sağlar. Diğer klasörlerdeki resimleri

Resim İyileştirme simgeleri

Resmi taşı — O andaki resmi siparişteki farklı bir klasöre taşır.

Resmin taşınacağı klasörü seçmeniz istenir. Resim dosyasının adı yeni klasörünü içerecek şekilde değiştirilir; örn.,

[newfoldername]_00001A.ext.

Sil — Seçilen resmi siler.

Redo Scan (Taramayı Yeniden Yap) — Geçerli resmi yeniden taranan resimle değiştirir. Birden fazla fotoğraf yeniden tarandığında, geçerli resim değiştirilir ve yeniden taranan resimler sıralı olarak yerlerine yerleştirilir. Ters tarama sırası açık olduğunda, resimler toplu iş taramasında olduğu gibi ters düzende sıralanır. Birden fazla resim yeniden tarandığında, yeniden taranan resimlerin tamamını kaydedebilir ve hiçbirini kaydetmeyebilirsiniz. Fotoğrafları Ön Yüz, Arka Yüz veya Her İki Yüz olarak veya düz yatak eklendiyse düz yataktan yeniden taramayı seçebilirsiniz.

Yeniden taranan resimler Tarama Görüntüleyici ekranında veya Fotoğraf Seçicisi ekranında (kurulu ve etkin ise) görüntülenir.

Fotoğraf Seçicisi — Kodak Fotoğraf Seçicisi Aksesuarınız varsa bu seçenek kullanılabilir. Seçildiğinde, geçerli görüntü Fotoğraf geliştir ekranındayken Fotoğraf Seçicisi ekranını görüntüler.

Kodak Perfect Touch — Taranan resimdeki renkleri, kontrastı, parlaklığı ve benzeri özellikleri iyileştirir. Bu seçenek renkli olarak taranan siyah beyaz ve renkli resimler için geçerlidir.

Red Eye (Kırmızı Göz) — Taranan resimdeki kırmızı gözü yok eder. Bu seçenek renkli olarak taranan renkli resimler için geçerlidir.

90 derece Sola Döndür — Orijinal resmi ve iyileştirilmiş resmi 90 derece sola (saat yönünün tersine) döndürür.

90 derece Sağa Döndür — Orijinal resmi ve iyileştirilmiş resmi 90 derece sağa (saat yönüne) döndürür.

Sipariş Özeti ve