• Sonuç bulunamadı

ekranı

Resim Tarama ekranında Tarama Tamamlandı seçeneğini tıklattığınızda, Sipariş Özeti ve Sipariş Oluşturma ekranı görüntülenir. Bu ekran siparişinizi sonlandırmanızı sağlar.

Sipariş Bilgileri: müşteri Sipariş Bilgileri ekranına daha önce girilen bilgileri görüntüler. İsterseniz, Sipariş No. dışındaki müşteri bilgilerini değiştirebilirsiniz.

Taranan Resimler: toplam taranan fotoğraf sayısını görüntüler.

Toplam Boyut: resim dosyalarının toplam boyutunu görüntüler.

Ortam: taranan resim dosyaları için gerekli tüm medya türleri sayısını görüntüler.

Sipariş Tamamlayın: etkinlik Kaydı veya Veri Kaydı'na bilgi ekleyerek bu siparişi tamamlar. Bu seçenek Yönetici Sistem Ayarları ekranında etkinse, siparişi tamamlamanın bir parçası olarak Sipariş Özetini yazdırabilirsiniz.

Önceki: resim Tarama ekranını görüntüler.

Baştan Başla: müşteri Sipariş Bilgileri ekranına döner ve yeni bir sipariş başlatır. Baştan başlamak istiyor musunuz? onay mesajıgörüntülenir.

CD Yazdır, DVD Yazdır, KODAK Resim CD'si Yazdır, Hedefe Kopyala seçeneklerinden birini belirleyerek siparişin çıktısını elde edebilirsiniz.

NOTLAR:

• CD veya DVD yazdırma izniniz yoksa bu düğmelerden bazıları devre dışı bırakılabilir. Daha fazla bilgi için bkz. Bölüm 7, "Uygulama Yapılandırma" kısmı.

Küçük Resim sayfaları NOT: Küçük Resimleri Yazdır, yalnızca PS80 Tarayıcı'da mevcuttur.

Yönetici Sistem Ayarları ekranında Küçük Resim Sayfaları Yazdır seçeneği belirlendiğinde, resimlerinizin küçük resimlerini içeren sayfalar oluşturulur. CD/DVD/KODAK Resim CD'si Yazdır veya Hedefe Kopyala seçeneklerinden birini belirlediğinizde küçük resim sayfalarını yazdırmanızı sağlayan bir iletişim kutusu görüntülenir.

• Yönetici Sistem Ayarları ekranında Yalnızca İlk Sayfa seçeneğini belirlerseniz, her bir klasör için bu klasördeki ilk 45 resmi içeren küçük resimlerin olduğu tek bir sayfa yazdırabilirsiniz.

• Tüm Sayfalar seçeneğini belirlerseniz, her bir klasördeki tüm resimlerin küçük resimlerini yazdırabilirsiniz.

CD/DVD//KODAK Resim CD'sine Yazdır veya Hedefe Kopyala seçimlerini belirlediğinizde, Yönetici Sistem Ayarları ekranındaki seçiminize göre sistem sipariş ile ilgili seçilen tüm küçük resim sayfalarını oluşturur. Küçük Resim Sayfaları Oluşturuluyor iletişim kutusunda bir ilerleme çubuğu görüntüler.

İptal'i tıklatırsanız, sistem küçük resim sayfaları oluşturmayı durdurur, Siparişinizi seçtiğiniz ortama aktararak devam edebilirsiniz.

Her klasör için ilk küçük resim sayfası oluşturulduktan sonra, bir Windows yazdırma iletişim kutusu üzerinden küçük resim sayfalarını yazdırmanız istenir. Bu sayfaları herhangi bir yazıcıda yazdırabilir veya yazdırma işlemini iptal edebilirsiniz. İptal ederseniz, sistem siparişteki bir sonraki klasörün küçük resim sayfalarını oluşturmaya devam eder.

Son sayfa tamamlandıktan sonra siparişinizi seçtiğiniz ortama aktarabilirsiniz.

• Küçük resim sayfası, 96 dpi çözünürlüğe sahip, 8 x 10 inç (203 x 254 mm) jpeg dosyası olarak biçimlendirilir.

• Küçük resim görüntüleri olarak resimlerin yalnızca ön yüzleri yazdırılır.

• Her küçük resim sayfasında sipariş tarihi (30.07.2012), sipariş adı (Test1_20110930111429), ortam etiketi: klasör adı

(FD_01:Folder001) ve sayfa numarası görüntülenir.

• Her küçük resmin sıra numarası resmin sağ alt köşesinde görüntülenir.

• Tüm küçük resim sayfaları, her bir siparişin kök dizinine kaydedilir.

Küçük resim sayfaları [media label]_[page number].jpg olarak adlandırılır.

CD Yazdırma veya DVD Yazdırma

Yönetici Sistem Ayarları ekranında Küçük Resim Sayfaları Yazdır seçeneği belirlenirse, resimlerinizin küçük resimlerini içeren sayfalar oluşturulur ve bu sayfaları yazdırmanıza olanak sağlayan bir iletişim kutusu görüntülenir. Küçük resim sayfası dosyaları ortama otomatik olarak yazdırılmaz; ancak, Dosyaları Yazdır sekmesinde Dosya Ekle seçimini yaparak dosyaları ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için “Küçük resim sayfaları” başlıklı önceki bölüme bakın.

CD/DVD Yazdır iletişim kutusu görüntülenir ve bu siparişi bir CD veya DVD'ye yazdırmanızı sağlar. Ayrıca aynı CD veya DVD'ye başka

dosyalar ya da klasörler ekleyebilirsiniz. Her siparişin klasörü varsayılan olarak sabit sürücüde C:\Taranan_Resimler sipariş dizininde kalır.

NOT: Sipariş tek CD/DVD'ye sığmayacak kadar büyükse sistem siparişi birden çok ortama sığacak şekilde FD_01, FD_02 gibi etiketlerle bölümlendirir ve bu işlem için bir ilerleme çubuğu görüntüler.

Dosya Yazdır sekmesi

• Hedef sürücü: resimlerinizi ortama yazdırmak istediğiniz CD/DVD sürücüsünü seçmenize olanak sağlar.

• Yazdırılacak dosyalar: geçerli CD/DVD'ye yazdırılacak klasörleri gösterir. Birden fazla CD/DVD gerekiyorsa, gerektiğinde ek ortamı takmanız istenir.

• Dosya Ekle: yazdırılacak dosyalar ve klasörler listesine dosya eklemek için kullanılır.

• Klasör Ekle: yazdırılacak dosyalar ve klasörler listesine her seferinde bir klasör eklemek için kullanılır.

• Öğeleri Kaldır: yazdırılacak dosyalar ve klasörler listesinden kaldırılacak dosya veya klasörleri seçmenize olanak sağlar.

• Disk Etiketi: ortam etiketi varsayılan değerini verir. Varsayılanı değiştirebilirsiniz. Bu alana en fazla 32 karakter girilebilir.

• Ortamı kapat: CD/DVD'nin başka bilgisayarlarda oynatılabilmesini sağlayacak şekilde varsayılanların işaretlenmesi gerekir.

• Tamamlandığında çıkar: bu seçenek işaretlenirse, yazdırma tamamlandığında CD/DVD'nin otomatik olarak çıkarılmasını sağlar.

• Yazdırma işlemi tamamlandıktan sonra veriyi doğrulama: Hiçbiri (doğrulama yapılmayacaktır) veya verinin başarıyla yazdırıldığını belirlemek için Hızlı veya Tam doğrulama işlemini seçin.

• Yazdır/İptal: yazdırmayı başlatmak veya iptal etmek için bu düğmeyi tıklatın. Uygulama halindeki bir yazdırma işlemini iptal etmek CD/

DVD'nin kullanılamaz duruma gelmesine neden olabilir. Yazdır seçildiğinde yazdırma başlamadan önce, ortam döndürülürken bir bekleme süresi olabilir.

• Dön: bu seçeneği Sipariş Özeti ve Sipariş Oluşturma ekranına dönmek için tıklatın.

Diski Biçimlendir sekmesi

CD Yazdır veya DVD Yazdır ekranında ayrıca önceden kullanılmış CD-RW/DVD-RW ortamlarının biçimlendirilerek yeniden kullanılmasını sağlayan Diski Biçimlendir sekmesi bulunur. Bu sekmede şu seçenekler bulunmaktadır:

• Tamamlandığında çıkar: bu seçenek işaretlenirse, biçimlendirme tamamlandığında CD-RW/DVD-RW'nin otomatik olarak çıkarılmasını sağlar.

• Hızlı Biçimlendirme: bu seçenek belirlenirse hızlı biçimlendirme işlemi aksi takdirde tam biçimlendirme işlemi uygulanır.

• Diski Biçimlendir: yeniden yazdırılabilir diskin biçimlendirmesini başlatmak için bu düğmeyi tıklatın. Disk biçimlendirme tamamlandığında, diski yazdırmak için Dosyaları Yazdır sekmesini tıklatın.

Kodak Picture CD'si Yazdır Yönetici Sistem Ayarları ekranında Küçük Resim Sayfaları Yazdır seçeneği belirlenirse, resimlerinizin küçük resimlerini içeren sayfalar oluşturulur ve bu sayfaları yazdırmanıza olanak sağlayan bir iletişim kutusu görüntülenir. Küçük resim sayfası dosyaları Kodak Resim CD'sine yazılmaz. Daha fazla bilgi için bu bölümün başında yer alan

"Küçük Resim sayfaları" başlıklı kısma bakın.

Bu siparişi Kodak Resim CD'sine yazdırmanıza olanak sağlayan CD/DVD Yazdır iletişim kutusu görüntülenir. Her siparişin klasörü varsayılan olarak sabit sürücüde C:\Taranan_Resimler sipariş dizininde kalır.

NOT: Sipariş tek Kodak Resim CD'sine sığmayacak kadar büyükse sistem siparişi birden çok ortama sığacak şekilde FD_01, FD_02 gibi etiketlerle bölümlendirir ve bu işlem için bir ilerleme çubuğu görüntüler.

Dosya Yazdır sekmesi

• Hedef sürücü: resimlerinizi ortama yazdırmak istediğiniz CD/DVD sürücüsünü seçmenize olanak sağlar. KODAK Picture CD Yazdırma ortamı Kodak Resim CD'si olmalıdır.

• Yazılacak dosyalar: Kodak Resim CD'si biçimi \RESİMLER klasöründe alt klasörler olmasına izin vermez. Oluşturduğunuz klasörler Kodak Resim CD'sinde görüntülenmez. Tüm resimler \RESİMLER klasörüne yazılır.

Birden fazla Kodak Resim CD'si gerekiyorsa, gerektiğinde ek ortamı takmanız istenir.

NOT: Klasör adı resim dosya adında bulunduğundan resmin hangi klasöre kaydedildiğini her zaman ayırt edebilirsiniz.

• Disk Etiketi: Kodak Picture CD için varsayılandır ve değiştirilmemelidir.

• Ortamı kapat: işaretlidir ve işareti kaldırılmamalıdır. Kodak Picture CD'nin başka PC'lerde ve desteklenen DVD oynatıcılarında yürütülebilmesini sağlar.

• Tamamlandığında çıkar: bu seçenek işaretlenirse, yazdırma tamamlandığında Kodak Resim CD'sinin otomatik olarak çıkarılmasını sağlar.

• Yazdırma işlemi tamamlandıktan sonra veriyi doğrulama: Kodak Resim CD'si için her zaman Tam Kimlik Doğrulama olarak ayarlanır.

• Yazdır/İptal: yazdırmayı başlatmak veya iptal etmek için bu düğmeyi tıklatın. Yazdırma işlemi yürütülürken iptal edilirse Kodak Resim CD'si kullanılmaz hale gelebilir. Yazdır seçildiğinde yazdırma başlamadan önce, ortam döndürülürken bir bekleme süresi olabilir.

• Dön: bu seçeneği Sipariş Özeti ve Sipariş Oluşturma ekranına dönmek için tıklatın.

Hedefe Kopyala Yönetici Sistem Ayarları ekranında Küçük Resim Sayfaları Yazdır seçeneği belirlenirse, resimlerinizin küçük resimlerini içeren sayfalar oluşturulur ve bu sayfaları yazdırmanıza olanak sağlayan bir iletişim kutusu görüntülenir. Küçük resim sayfası dosyaları sipariş klasörünün kök düzeyindeki seçilen ortama otomatik olarak kopyalanır. Bu bölümde daha önce geçen “Küçük Resim sayfaları” başlıklı kısma bakın.

Hedefe Kopyala iletişim kutusu görüntülenir ve siparişinizi USB sürücüsü veya ağ sürücüsü gibi başka bir konuma kopyalamanıza olanak sağlar.

Her siparişin klasörü varsayılan olarak sabit sürücüde C:\Taranan_Resimler sipariş dizininde kalır.

NOTLAR:

• İsteğe bağlı olarak yeni bir klasör oluşturmak için, Yeni Klasör Oluştur düğmesini tıklatın ve ardından Yeni Klasör Adı öğesinin