• Sonuç bulunamadı

Çalışma sırasında veya sonrasında kullanılabilen birden çok inceleme seçeneği mevcuttur.

Örnekleri çalışma sırasında veya sonrasında Review (İnceleme) görevini kullanarak inceleyebilirsiniz.

Ayrıca Full Disclosure (Tam Açıklama) kaydını inceleyebilir ve verileri yakaladıktan sonra örnekler oluşturabilirsiniz.

Review (İnceleme) görevi ayrıca örnekleri düzenlemenize ve silmenize olanak tanır.

Örnekleri incelerken ölçeklerde değişiklik yapabilir ve görüntülenecek EKG sinyallerini veya basınç dalga formlarını seçebilirsiniz.

Bunu gerçekleştirmek için inceleme ekranı alanının üst kısmındaki Review Setup (İnceleme Ayarı) öğesine tıklayın. Review Setup (İnceleme Ayarı) iletişim kutusu görüntülenir. Söz konusu kontroller, Live Setup (Gerçek Zamanlı Ayar) iletişim kutusundakine benzerdir.

Bir hastayı kapattıktan sonra vaka 8 saat içinde yeniden açılırsa Philips Hemodynamic Application gerçek zamanlı modda açılır. 8 saati aşılması durumunda Philips Hemodynamic Application inceleme modunda açılır. İnceleme modunda hiçbir sinyal kaydedilmez. Tam açıklama işlevine ve örneklere inceleme amaçlı erişilebilir.

7.1 Dalga Formlarını Tam Açıklama Kaydında İnceleme

Tam açıklama işlevi, prosedür sırasında mevcut çalışma için tüm dalga formu aktivitesini ve yaşamsal bulguları kaydederek hemodinamik verileri inceleyebilmenizi ve atlanmış veya ilave örnekleri

yakalamanızı sağlar.

Çalışma sırasında veya çalışma kapatıldıktan sonra Review (İnceleme) görevini kullanarak örnekleri ve tam açıklama kaydını inceleyebilirsiniz.

Tam açıklama verileri dahilinde veri inceleyebilir ve yeni örnekler yakalayabilirsiniz; ayrıca veri setinde zaman aralıklarına koşullar uygulayabilirsiniz.

Tam açıklamada, veriler "elde edildiği şekilde" gösterilir ve bu verileri işlemenize izin verilmez; bununla birlikte bir koşul işaretleyici ekleyebilir, silebilir veya koşul işaretleyiciyi değiştirebilirsiniz. Verileri işlemek için öncelikle bir örnek eklemeniz gerekir.

NOT Termodilüsyon kardiyak çıkışları, FFR ve iFR; Full Disclosure (Tam Açıklama) seçeneğinden yeniden yakalanamaz.

1 Çalışma sırasında verileri incelemek için Review (İnceleme) görevini seçin.

Ekran, solda gerçek zamanlı dalga formları ve sağda Full Disclosure (Tam Açıklama) penceresi görüntülenecek şekilde bölünür. Full Disclosure (Tam Açıklama) penceresi, tam açıklama kaydını görüntüler.

2 Bir çalışma kapatıldıktan sonra verileri incelemek için çalışmayı Xper Information Management sisteminde inceleme amaçlı açın.

Review (İnceleme) görevi otomatik olarak seçilir ve ekran, solda gerçek zamanlı dalga formlarını ve sağda Full Disclosure (Tam Açıklama) penceresini görüntüleyecek şekilde bölünür. Full Disclosure (Tam Açıklama) penceresi, tam açıklama kaydını görüntüler.

Tam açıklama kaydı Xper Information Management sisteminde temizlenmişse yalnızca yakalanmış dalga formları kullanılabilir.

Verileri İnceleme ve Yönetme Dalga Formlarını Tam Açıklama Kaydında İnceleme

Şekil 19 Review (İnceleme) görevi

Semboller

1 Tam açıklama kaydında seçili örnek 2 Örnek listesi

3 Kaydırma okları

3 Full Disclosure (Tam Açıklama) penceresini kaydırmak için aşağıdakilerden birini yapın:

• Fare üzerindeki tekerlek düğmesini döndürün.

• İmleci dalga formu görünümünün sol veya sağ ucu üzerinden hareket ettirin.

• Kaydırıcıyı istediğiniz konuma sürükleyin.

4 Bir yaşamsal bulguyu görüntülemek için inceleme penceresinin alt kısmındaki yaşamsal bulguya tıklayın.

5 Tarama hızını ayarlamak için Sweep Speed (Tarama Hızı) seçeneğine tıklayın ve yeni bir hız seçin.

6 Tam açıklama kaydı dahilindeki bir zaman aralığından yeni bir örnek oluşturmak için aşağıdakileri yapın:

a Dalga formunu istediğiniz konuma kaydırın ve Manage Sample List (Örnek Listesini Yönet) seçeneğinden New Sample (Yeni Örnek) öğesini seçin.

Dalga formunun seçili bölümünde yeni bir örnek oluşturulur. Örnek, kontrol panelindeki örnek listesine eklenir.

b Sınır çizgilerini sürükleyerek örnek başlangıç ve bitiş konumlarını istediğiniz gibi ayarlayın.

Verileri İnceleme ve Yönetme Dalga Formlarını Tam Açıklama Kaydında İnceleme

7 Tam açıklama kaydı dahilinde bir zaman aralığından bir geri çekme örneği oluşturmak için dalga formunu istediğiniz konuma kaydırın ve Manage Sample List (Örnek Listesini Yönet) seçeneğinden Pullback (Geri çekme) öğesini seçin.

Örnek, kontrol panelindeki örnek listesine eklenir.

8 Tam açıklama kaydı dahilinde bir zaman aralığından bir başlangıç örneği oluşturmak için dalga formunu istediğiniz konuma kaydırın ve Manage Sample List (Örnek Listesini Yönet) seçeneğinden Baseline (Başlangıç) öğesini seçin.

Örnek, kontrol panelindeki örnek listesine eklenir.

9 Bir hemodinamik durum atamak için aşağıdakileri yapın:

a Dalga formunu istediğiniz konuma kaydırın.

b Tam açıklama kaydı dahilinde istediğiniz konuma sağ tıklayın, imleci Add condition (Durum ekle) öğesi üzerine getirin ve istediğiniz durum etiketini seçin.

Örnek listesinde bir bölüm oluşturulur ve bu durumun ilişkili olduğu zamandan sonra alınan tüm örnekler, söz konusu yeni bölüm altında görünerek örneklerin ilgili durumdan sonra oluştuğu belirtilir.

c Bir durum etiketini değiştirmek için durum etiketine sağ tıklayın, imleci Rename condition (Durumu yeniden adlandır) öğesi üzerine getirin ve istediğiniz durum etiketini seçin.

d Bir durumu silmek için durum etiketinin üzerine sağ tıklayın ve Remove condition (Durumu kaldır) öğesini seçin.

10 Review (İnceleme) seçeneğini kapatmak ve gerçek zamanlı izlemeye geri dönmek için Monitoring (İzleme) görevini seçin.

7.2 Örnekleri Yönetme

Örnekleri örnek listesinde düzenleyebilir ve buradan silebilirsiniz.

Ayrıca örnek dahilinde işaretleyiciler ekleyebilir, taşıyabilir ve silebilirsiniz.

İşaretleyiciler, belirli bir dalga formuna ilişkin değerleri hesaplamak üzere kullanılan bir dalga formu üzerindeki noktalardır. Xper Information Management sisteminde yapılandırılmış dalga formu tipine bağlı olarak farklı işaretleyiciler görüntülenir.

Arteriyel dalga formları için s (sistolik) ve d (diyastolik) işaretleyicileri görüntülenir. Ventriküler dalga formları için s, d ve e (diyastol sonu) işaretleyicileri görüntülenir. Venöz dalga formları için a, v ve c işaretleyicileri mevcuttur. Aynı zamanda EKG üzerindeki R ve T işaretleyicilerini de düzenleyebilirsiniz.

1 Review (İnceleme) görevini seçin.

2 Örnek listesinden istediğiniz örneği seçin.

3 Örneğin başlangıç ve bitiş zamanlarını ayarlamak için örneğin başlangıç ve bitiş noktasındaki dikey çubukları yeni konumlara sürükleyin.

4 Bir işaretleyiciyi taşımak için işaretleyiciyi yeni bir konuma sürükleyin.

İşaretleyiciler, FFR ve iFR örneklerinde görüntülenmez.

Ayrıca aynı türdeki tüm işaretleyicileri taşımak için klavyede Ctrl tuşunu basılı tutup işaretleyicileri sürükleyebilirsiniz.

Verileri İnceleme ve Yönetme Örnekleri Yönetme

5 Bir işaretleyiciyi silmek için işaretleyiciye sağ tıklayın ve Delete marker (İşaretleyiciyi sil) öğesini seçin.

6 Bir işaretleyici eklemek için dalga formuna sağ tıklayın ve uygun görüldüğü şekilde Insert systolic marker (Sistolik işaretleyici ekle) veya Insert diastolic marker (Diyastolik işaretleyici ekle) öğesini seçin.

Mevcut işaretleyici tipi, dalga formunun tipine göre değişir.

7 Bir geri çekme örneğinde geri çekme anını ayarlamak için örneğin merkezindeki dikey çubuğu yeni bir konuma sürükleyin.

8 dP/dT'yi hesaplamak için Manage Sample List (Örnek Listesini Yönet) seçeneğinden dP/dT öğesini seçin.

Hesaplama görüntülenir ve örnek listesine eklenir.

9 Örnekte yaptığınız değişiklikleri geri almak için Manage Sample List (Örnek Listesini Yönet) seçeneğinden Reset (Sıfırla) öğesine tıklayın.

10 Bir örneği silmek için örneğe sağ tıklayın ve Delete (Sil) öğesini seçin.

Örnek, örnek listesinden silinir.

Herhangi bir görevdeki örnekleri silebilirsiniz.

7.3 Örnekleri İlişkilendirme

Aynı tam açıklama kaydında farklı zaman aralıklarında yakalanmış örnekleri ilişkilendirebilir ve bunları hesaplamalar yapmak üzere kullanabilirsiniz.

1 Review (İnceleme) görevini seçin.

2 Örnek listesinden istediğiniz ilk örneği seçin.

Örnek henüz oluşturulmamışsa örneği oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Dalga Formlarını Tam Açıklama Kaydında İnceleme (sayfa 47).

3 Link To (İlişkilendir) seçeneğine tıklayın.

4 İlişkilendireceğiniz örneği seçin.

Örnekler ilişkilendirilir ve bu durum, örnek listesinde belirtilir.

5 İlişkilendirilmiş örneklere dayalı olarak kapakçık gradyenini hesaplamak için Manage Sample List (Örnek Listesini Yönet) seçeneğinden Valve (Kapakçık) öğesini seçin.

Hesaplama görüntülenir ve örnek listesine eklenir.

6 Örneklerin ilişkilendirmesini kaldırmak için örnek listesindeki örnek bağlantısını seçin ve Manage Sample List (Örnek Listesini Yönet) seçeneğinden Unlink (İlişkilendirmeyi kaldır) öğesine tıklayın.

7.4 Tetkik Odasında Veri Görüntüleme

Kontrol odasında çalışırken Review (İnceleme), FFR, iFR ve Cardiac Output (Kardiyak Çıkış) görevleri için tetkik odasındaki doktor için inceleme verilerini görüntüleyebilirsiniz.

Verileri İnceleme ve Yönetme Örnekleri İlişkilendirme

Veriler; FFR, iFR ve Cardiac Output (Kardiyak Çıkış) görevleri için tetkik odasında varsayılan olarak gösterilir; bununla birlikte bu görevlerin her birine yönelik verileri görüntülemeyi durdurabilirsiniz. Gerçek zamanlı izleme verileri daima tetkik odasında görüntülenir.

FFR, iFR ve Cardiac Output (Kardiyak Çıkış) görevlerini kullanırken ekranda daha fazla görüntüleme alanı sağlamak amacıyla tetkik odasındaki örnek listesini gizleyebilir veya gösterebilirsiniz.

1 Tetkik odasında inceleme ve hesaplama görevi verilerini görüntülemek için Click to show the review panel to physician (İnceleme panelini doktora göstermek için tıkla) öğesine tıklayın.

2 Tetkik odasında inceleme ve hesaplama görevi verilerini görüntülemeyi durdurmak için Click to hide the review panel to physician (İnceleme panelini doktordan gizlemek için tıkla) öğesine tıklayın.

3 Örnek listesini tetkik odasında gizlemek için kontrol panelinde Click to hide the sample list to physician (Örnek listesini doktordan gizlemek için tıkla) öğesine tıklayın.

4 Örnek listesini tetkik odasında tekrar göstermek için kontrol panelinde Click to show the sample list to physician (Örnek listesini doktora göstermek için tıkla) öğesine tıklayın.

Verileri İnceleme ve Yönetme Tetkik Odasında Veri Görüntüleme

Benzer Belgeler