• Sonuç bulunamadı

AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı 4-5-6 Ekim 2019 tarihlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile Kızılcahamam Eliz Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya; AK Parti MKYK Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyeleri, Kurucular Kurulu Üyeleri, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları MKYK Üyeleri, birim başkan yardımcıları, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, İlçe Başkanı Ahmet Barun ve partililer katıldı.

Toplantının tamamına katılan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, bakanlarımız ile görüşmeler yaparak ilçemizin sorunları hakkında istişarelerde bulundu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılama ve uğurlama töreninde de bulunarak kendisine teşekkürlerini sundu.

Türkiye’nin Termal Cenneti olarak bilinen Kızılcahamam, kongre turizminin de en gözde ilçesi olma özelliğini sürdürüyor.

AK Parti, İstişare ve Değerlendirme Toplantıları’nı Eliz Otel’de gerçekleştirmeye devam ediyor. MHP yine önemli toplantılarını ilçemizde gerçekleştiriyor. Ayrıca Bakanlıklarımız seminer, çalıştay ve önemli toplantıları için Kızılcahamam’ı tercih ediyor.

Toplantılar ve çeşitli vesileler ile ilçemize gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Ankara Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bakan yardımcıları, milletvekilleri ve bir çok bürokratı Kaymakam Can Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Barun ile karşılayan Belediye Başkanı Süleyman Acar, devlet büyüklerimize hoş geldiniz diyerek kendilerini ilçemizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Süleyman Acar, ilçemize gelen devlet büyüklerimiz ve bürokratlar ile sık sık görüşerek ilçemiz için yapılması gereken çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Ankara Valisi Vasip Şahin

Başkan Acar, Tüm Okulları Ziyaret Etti

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş ile birlikte Eğitim - Öğretim Yılının başlaması münasebetiyle Kızılcahamam’da bulunan okulları tek tek ziyaret ederek yeni eğitim - öğretim yıllarını tebrik etti. Öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, okul ziyaretlerinde okul idarecileri ve öğretmenler ile sohbet ederek kendilerine tatlı ikramında bulundu. Tüm öğretmen, idareci ve öğrencilere başarılar dilerken, her zaman tüm okullarımızın hizmetinde ve yanında olacaklarını belirtti. Başkan Acar, “Değerli öğretmenlerimizin ve ülkemizi güvenle geleceğe taşıyacak olan

tüm öğrencilerimizin 2019 - 2020 eğitim – öğretim yılını en içten dileklerimle kutlar, tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, okulların yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş ve görevli personel ile sohbet ederek kendilerine tatlı ikramında bulundu.

Okullarımızın Talepleri Yerine Getirildi

Başkan Süleyman Acar tarafından gerçekleştirilen okul ziyaretlerinin ardından okulların talepleri tek tek yerine getirildi. Dönem içerisinde de okullarımızdan gelen talep ve önerilere öncelik verilerek sorunların giderilmesi sağlandı.

Eğitim - Öğretim Yılı Başlamadan Tüm Okullarımız Temizlendi

Kızılcahamam Belediyesi ekipleri tarafından yeni eğitim öğretim yılının başlamasına 1 gün kala tüm okulların, oyun alanları ve bahçelerinin temizliği gerçekleştirildi.

Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için özveriyle çalışan ekipler Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’ın talimatları doğrultusunda okullarımızın açıldığı tüm dönemlerde temizlik çalışmaları ekiplerimiz tarafından yapıldı.

Ayrıca koronavirüs salgını sü-resince okullarımızın açık oldu-ğu dönemlerde ve öncesinde okullarımızda aralıksız dezen-fekte çalışmaları yapıldı ve ya-pılmaya devam ediliyor.

Başarılı Öğrencilere Ödülleri Takdim Edildi

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Liselere Geçiş Sınavında ilçede birinci olan Çağatay Ortaokulu öğrencisi Ali Yıldırım, Üniversiteye Geçiş Sınavında ilk üçe giren Anadolu Lisesi öğrencileri Ömer Faruk Ersungur, Merve Öztürk ve Yağmur Beşikçigil'i tam

altınla ödüllendirdi.

Öğrencilerin ödülleri 25 Ağustos 2019 tarihinde düzenlenen yemek yarışmasının ödül töreninde takdim edildi.

Başkan Acar, başarı gösteren öğrencileri, öğretmenlerini ve velilerini tebrik ederek bundan sonraki hayatlarında da başarılar diledi.

Damladan Deryaya Projesine Belediyemizden Destek

Şehit Zekeriya Yurdakul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Deniz Feneri Derneği Derneği ile birlikte hazırlanan Damladan Deryaya Projesi’ne belediyemiz destek sağladı.

katarakt ameliyatının gerçekleşmesine vesile olmuşlardı.

“Damladan Deryaya” projesi ile Arakan'da 5 adet su kuyusu açan İmam Hatip Lisesi öğrencilerimize ve hayırseverlerimize Belediye Başkanımız Süleyman Acar ve protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

“Kitabım, Oyuncağım Hediyem Olsun” Kampanyası Belediyemizin Destekleri İle Gerçekleştirildi

Kızılcahamam Kaymakamlığı, Kızılcahamam Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet İlkokulu işbirliği ile başlatılan “Kitabım, Oyuncağım Hediyem Olsun” kampanyası, Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na konulan kumbaraların açılışı yapılarak başlatıldı.

Programa; Belediye Başkanı Süleyman Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Gürsoy, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Başkan Acar, kampanya hakkında ve Sıfır Atık Projesi hakkında kısa bir bilgi vererek başlatılan bu güzel kampanyanın hayırlı olmasını diledi ve emeği geçen öğretmen, idareci ve öğrencileri tebrik etti.

Proje, evlerinde çocukların artık kullanmadığı atıl vaziyette bulunan oyuncakların ve okunmuş kitapların toplanarak ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmasını sağladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını 10 Mart 2020 tarihinden ülkemizde de etkisini göstermeye başlamıştı.

Salgının ülkemizde görünmesinden itibaren Kızılcahamam Belediyesi ekiplerimiz çalışmalarını başlatarak ilçemizde geniş çaplı dezenfekte ve temizlik harekatı gerçekleştirdi. Ekiplerimiz bu çalışmalarını hala aralıksız sürdürüyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri; okul, cami, mescit, Kur`an kursları, sağlık ocağı, muhtarlık binaları, Hastane, Halk Eğitim Merkezi, öğrenci yurtları, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye Hizmet Binası, Kaymakamlık Binası, taksi, otobüs gibi bir çok yerde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.,

Temizlik İşleri Biriminden Cadde Cadde, Sokak Sokak Temizlik Harekatı

Kızılcahamam Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından

gerçekleştirilen çalışmalarda salgınla mücadele sürecinde kamu kurumları, taksiler, et kasapları, çocuk oyun parkları, çöp konteynerleri ve sokaklar düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam ediliyor.

Kızılcahamam Belediyesi Sağlık İşler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki 159 cami ve Kur’an kursunda yürüttükleri dezenfeksiyon çalışmaları ile vatandaşların ibadetlerini sağlıklı şekilde yerine getirmelerini sağlanıyor.

Okullarımızda Dezenfekte Çalışmaları

‘‘Öğrencilerimizin Sağlığı Her Şeyden Önemli, Hemşerilerimizin İçleri Rahat Olsun’’

Kızılcahamam Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede bulunan tüm okulları eğitim-öğretim dönemi öncesinde dezenfekte ediyor. Okulların açılış tarihinin yaklaştığı dönemlerde Kızılcahamam Belediyesi ilçede bulunan ana sınıfı ve ilkokullarda temizlik seferberliği başlattı. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’ın denetiminde Sağlık İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen dezenfekte çalışmalarında derslikler, giriş kapıları, lavabolar, kapı kolları, koridorlar, idari binalar, sosyal alanlar, kafeteryalar, salonlar, eğitim materyalleri ve oyun alanları steril hale getirildi.

Zabıta Ekiplerimizden Koronavirüse Karşı Sıkı Denetim Kızılcahamam Belediyesi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ilçe genelinde tüm ticari işletmelerde sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı konusunda uygunluk denetlemesi gerçekleştirdi.

Pandemi süresi boyunca ilçe genelinde denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri, işletmeleri kurallara riayet etmeleri yönünde uyardı. Temizlik, Maske ve Mesafe konusunda uyarılar yapan ekiplerimiz, salgın süresince esnaflarımızın açılış ve kapanış saatleri hususunda da dentimlerini gerçekleştirdi.

özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yiyecek bulması zorlaşan sokaktaki dostlarımız olan sokak hayvanları, 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ile Kızılcahamam sokaklarında yalnız kaldı. Kızılcahamam Belediyesi ise onları unutmadı.

6 ayrı noktada besleme yapan belediye ekipleri hem mama hem de su götürdü.

Salgın Bitene Kadar Dezenfekte Çalışmaları Devam Edecek Başkan Süleyman Acar, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen dezenfekte çalışmaları virüs salgını sona erene kadar her gün farklı noktalarda devam edecek” dedi.

Koronavirüs salgınına yönelik vatandaşı da uyaran Acar şunları belirtti:

“Kamu ya da özel fark etmeksizin tüm kurum ve kuruluşlarımızı, tesislerimizi ve parklarımızı aralıksız dezenfekte ediyoruz. Tesislerimize koruyucu dezenfekte ekipmanları temin ederek önlemleri üst

seviyeye çıkarıyoruz. Bizim yaptığımız bu çalışmaların amacına ulaşması için de gerek Cumhurbaşkanımızın, gerekse ilgili bakanlıklarımızın telkin ettiği kurallara vatandaş olarak uymamız gerekiyor. Kalabalık alanlardan uzak durma ve hijyen kurallarına uyma noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız.” dedi.

23 Mart 2020 tarihinde Vefa Sosyal Destek Grubumuz koronavirüs salgınından etkilenen tüm vatandaşlarımıza destek olmak amacı ile kuruldu. Toplam 17 kişi ile hizmete başlayan ekibimiz günlük olarak 7 kişi ile gıda - market alışverişi, ilaç yazdırma, ekmek alma hizmetlerini, ayrıca maaş çekme hizmetini de gerçekleştirdi. Daha sonraki dönemlerde ihtiyaç olan durumlarda vatandaşlarımıza destek olmak amacı ile hizmetlerine 4 kişi olarak devam etti

Günlük arayan vatandaşlarımızın talepleri alınarak ihtiyaçları doğrultusunda Vefat Destek Grubu tarafından evlerine kadar gidip ihtiyaçları karşılanıyor.

Benzer Belgeler