• Sonuç bulunamadı

Sıfır Atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Ů İlçe merkezinde bulunan mahallelerde tespitler yapılarak atık merkezleri ve konteynerların dağıtımı yapıldı.

Ů Ak Parti 29. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı için ilçemize gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, himayelerinde gerçekleşen “Sıfır Atık Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi.

Ů Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle Ankara AB Bilgi Merkezi, Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Orman Temizliği Etkinliği yapıldı.

Etkinliğe ilk ve orta öğretim öğrencileri katıldı.

Ů Kızılcahamam Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile yapılan etkinliklerle ilçemizde hizmet veren oteller ve zincir marketlerim temsilcilerine, kamu kurum ve kuruluş yetkililerine ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan, İlçemizde Yapılan Sıfır Atık Çalışmalarını İnceledi

Ů TAP Derneği ile birlikte ortak yürüttüğümüz her yıl yapılmakta olan Atık Pil Toplama Yarışması nedeniyle Mayıs 2019 ayında tüm okullardan atık piller toplandı. 46 kg atık pil toplayarak birinci olan okulumuz Kızılcahamam Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ödülü verildi.

Ů Plastik, cam ve metal atıkların toplanmasını sağlayacak Kalemmatik Etkinliği başlatıldı.

Ů Sıfır Atık Projesi kapsamında en çok miktarda geri dönüştürülebilir atığı projeye kazandıran ve büyük başarı elde eden Kazım Karabekir İlkokulu’na Sıfır Atık Sokağı çalışması yapıldı.

Ů İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlanan “Sıfır Atık Bilgilendirme Alanı”nın açılışı yapıldı.

Ů Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi’nde sıfır atık atölyesi kuruldu. Kurulan atölyede ilçede bulunan okullardan gelen öğrenciler geri dönüşüm atık malzemeleri ile ürün tasarlıyor.

Ů Sıfır Atık Projesi kapsamında otel, lokanta, restoran gibi işletmelerden atık bitkisel yağ toplanmaya başlandı.

Atık yağlar toplanarak biodizel olarak kullanılması sağlanıyor.

Ů 298 konut bulunan Toki konutlarına tek tek bilgilendirme yapılarak pazar çantası, atık toplama poşeti, broşür ve çeşitli hediyeler dağıtımı yapıldı ve bina aralarına konteynerlar konuldu. Ayrıca Toki Ticaret Merkezine 7 bölmeli atık getirme merkezi de konuldu.

Ů Haziran 2019 itibariyle ilçemizden toplamda aylık 500kg ambalaj atığı toplanırken, Haziran ayı sonrasında ilçemizden 5 aylık çalışma sonucunda 9190 kg ambalaj atığı toplandı. Temmuz ayı sonrasında ilçemizde haftada 2 ton ambalaj atığı toplandı. Çalışmaların sonucunda Aralık ayı sonunda haftada 5.920 kg olarak tespit edildi ve 2020 yılında Mart ayındaki tespitlerin sonucunda haftalık 11 tona ulaşıldı. 2021 yılı Şubat ayı sonunda ise haftalık 15,6 tona ulaşılmış oldu.

Ů “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, Kızılcahamam Belediyesi önüne Atık Toplama Noktası kuruldu.

Ů 8 Mart Kadınlar Günü Sıfır Atık Toplama Yarışması Düzenlendi. Kızılcahamam’da 17/02/2020 – 03/03/2020 tarihleri arasında düzenlenen kadınlara yönelik yarışmada toplanan geri dönüşüm atıklarından; 72 ağacın kesilmesinden, 152 lt ham petrol kullanımından, 513 lt su harcanmasından, 45 ailenin 1 ay süre tüketeceği

Kızılcahamam, Sıfır Atık Belgesini aldı

düzenlenen En Güzel Kitap Ayracı Tasarım Yarışmasına 54 çocuğumuz katıldı. En güzel tasarım yapanlar ödüllendirildi. Yarışmaya katılan 54 çocuğumuzun her birine de kitap hediye edildi.

Ů Kızılcahamam Belediyesi tarafından Anneler Günü’ne özel Sıfır Atıktan En Güzel Anneler Günü Hediye Yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmaya 56 çocuk katıldı. Yumurta kolisi kartonu, kağıt, gazete, alüminyum folyo, pet ve ahşap atığından yapmış oldukları tasarımlar ile yarışmamızda derece alan 5 yarışmacıya hediyeleri takdim edildi. Ayrıca Anneler Günü münasebeti ile annelere de Sıfır Atık Birimi tarafından kapı askılığı ve dolap - çekmece askılığı da hediye edildi.

Ů Sıfır Atık Projesine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan Sıfır Atık Kamu Spotunun çekimleri Kızılcahamam’da yapıldı. Kızılcahamam Belediyesi personeli de çekimlerde görev aldı.

Ů Sıfır Atık Projesi kapsamında alınan 1400 litre kapasiteli kompost makinası 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde yerini aldı. Kompost makinası sayesinde ilçemizde ev hanımlarının, kurum yemekhanelerinin, lokantaların mutfaklarından, sebze halinden çıkacak organik ürünler ve çay ocaklarından çıkan çay posaların toplanması sağlanarak gübreye dönüştürülüyor. Toplanacak organik atıklar için toplama ekipmanları manavlara dağıtılarak görevlilerimiz tarafından toplanıyor. Kompost makinasında 15 günlük bir süreçte işenmesi sağlanarak 1 aylık bir süreç sonunda bahçelerimizde kullanabileceğimiz %100 verimlilik sağlayan gübre elde ediliyor.

Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Gerekli Malzemelerin Dağıtımı Yapıldı.

“Sokaktaki Canlarımızın Her Zaman Yanındayız

Ů Sıfır Atık Birimi tarafından atık ilaç toplama kutuları tüm eczanelerimize ve sağlık ocağına dağıtıldı. Artık tüm halkımız eczanelerde bulunan atık kutularına kullanım süresi geçmiş ve tedavi olan hastalarımızın fazla ilaçlarını atık kutularına atarak doğaya katkıda bulunacak.

Ů Kızılcahamam Kazım Karabekir İlkokulu öğrencileri, Sıfır Atık Projesi kapsamında 50 bin mavi kapak topladı.Mavi kapak toplama çalışmaları ile Cumhurbaşkanlığınca teşvik edilen Sıfır Atık Projesi’ne de katkı sunulmuş olunuyor.

Ů Kızılcahamam Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Projesi kapsamında Türkiye’nin İlk Sıfır Atık İlçesi olan Kızılcahamam, “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Ů Kızılcahamam Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Müdürlüğü’nün de destekleri ile sokakta yaşayan başı boş köpekler için yuva yapıldı. Sürekli beslemesi de yapılan hayvanların ihtiyaç duyulması halinde tedavilerine de yardım eden ekiplerimiz, sokaktaki dostlarımızın her zaman yanında olmaya devam edecek.

Ů Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ve Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Birimi tarafından yürütülen Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor Bilgi Yarışması’nın ilkokullar düzeyi tamamlandı. Yarışmalar Kızılcahamam TV YouTube Kanalı’nda yayınlanıyor.

Kazım Karabekir İlkokulu’na Sıfır Atık Sokağı.

Sıfır Atık Toplama Etkinliği

Programda Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ve Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy konuşma yaptılar.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından hazırlanan “Sıfır Atık Kartı” ilçe protokolüne dağıtıldı ve tüm Kızılcahamam Halkına dağıtılacağı belirtildi. Vatandaş geri dönüştürülebilir atık getirdikçe kartlarına atık toplama puanı yüklenecek ve vatandaşlar bu puanları belirlenen yerlerde kullanabilecekler.

Program sonrasında yarışmacılardan Mine Öztürk’ün doğum günü ilçe protokolü tarafından kutlandı. Ardından ilçe protokolü 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni gezdiler.

Benzer Belgeler