• Sonuç bulunamadı

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Kayra Alüminyum – Geri Dönüşüm Şirketi destekleri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Muhteşem Kur’an Tilaveti programı Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda yapıldı.

Muhteşem Kur’an Tilaveti programına ; Belediye Başkanı Süleyman Acar, Ankara AK Parti Bölge Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Seyfullah Şahin, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Hafız Fazlı Çoban’ın hazırlayıp sunduğu; Kur’an Tilaveti programı 5’li Sela okunmasıyla başladı ve Belediye Başkanı Süleyman Acar ile AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız’ın katılımcılara selamlama konuşmasıyla devam etti.

Başkan Süleyman Acar konuşmasında “Bildiğiniz gibi bir 15 gündür gerçekleştirdiğimiz sosyal etkinlikler çerçevesinde bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlik, en önemlilerinden birisi. Gerçekten gün olarak, zaman olarak biliyorsunuz bugün Perşembeyi Cumaya bağlayan gece ve 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bugün okunacak Kuran-ı Kerimle şehitlerimize ve bütün ölmüşlerimize rahmet gidecektir, ona inanıyorum. Bugün bizi yalnız bırakmayan hafız kardeşlerimize, bugünün sponsoru olan Kayra Alüminyum ortakları Ayhan ve Murat kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Ankara Bölge Milletvekili Zeynep Yıldız; Selamlama konuşması yaparak, Belediye Başkanı Süleyman Acar’a teşekkür etti.

Muhteşem Kur’an Tilaveti’nde birbirinden değerli hafızlardan Hafız Ahmet Karalı - Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatibi, Adem Kemaneci - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmam Hatibi ,Hafız Mehmet Atıcı - Kocatepe Camii İmam Hatibi, Hafız Ali Tel - 2010 Dünya Birincisi, Hafız Abdurrahman Ayaz - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii Müezzini tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

İlahiler ve Kasideler Esat Aydoğan ve Fazlı Çoban tarafından okundu.

Protokol tarafından Kayra Alüminyum – Geri Dönüşüm Şirketi yöneticilerine, Hafız Fazlı Çoban’a ve hafızlara plaket ve hediye takdimi yapıldı.

Kalabalığın gerisinde yer alan bazı araçlar ise oluşturdukları konvoyla Mehmetçiklere destek verdi. Yürüyüş Şehit Ağacında son buldu.

Yürüyüşe binlerce vatandaşın yanı sıra Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Ocak ve ilçe protokolü de katıldı.

Yürüyüşün ardından Şehit Ağacında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ve İlçe Protokolü tarafından İdlib şehitlerinin künyeleri ağaca asıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, “Bugünkü yürüyüşümüzün amacı şehitlerimizi unutmadığımızı, onların yanında olduğumuzu, birlik ve beraberliğimizi göstermekti. Bu yürüyüşümüzde de bunu göstermiş olduk. Tabi öncelikle İdlib’te ve bugüne kadar vatanı, dini ve namusu için şehit olan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Şehitler Tepesi bugüne kadar hiç boş durmadı, eğer Şehitler Tepesi boş dursaydı, Çanakkale Zaferi olmazdı. Eğer şehitler tepesi boş dursaydı, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde darbeciler başarılı olurdu. İşte o Şehitler Tepesi boş olmadığı için elbette vatanımız için, dinimiz için şehit veriyoruz ama eğer olmasaydı bugün biz burada rahat ve refah içerisinde olamazdık. Şehitlerimizi anarak ve yad ederek unutmadığımızı göstermek istiyoruz. Şehitlerimizi unutan, Şehitler Tepesini unutan, anlamını bilmeyen insanlara kişilere Rabbim fırsat vermesin.” ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Can Aksoy, “Bugün burada sizleri birlik ve beraberlik içerisinde, bir arada görmekten çok mutlu oldum. İdlib şehitlerimizin yanı sıra tüm şehitlerimizi anmak için ilçemizde belirli dönemlerde buraya geliyoruz.

Bugün 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda, devamında burada şehit ailelerimizle beraberdik.

Güneydoğudan gelmiş Gazilerimizle beraberdik. İnşallah bir sonra ki zamanda da yeni nesillerimiz, bizim evlatlarımız da böyle omuz omuza ülkemizi daha yüksek noktalara çıkarmak için bu yollardan gelecekler. Şehitler Tepesi boş değil ve boş kalmayacak. Bende ailesinde şehitleri olan bir ferdinizim. Eminim ki hepimizin ailesinde de Çanakkale’de olsun, Kurtuluş Savaşında olsun, Güneydoğuda vermiş olduğumuz şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Bizler de her Türk’ün asker doğduğu gibi birer şehit adayı olarak yetiştirildik ve evlatlarımızı yetiştiriyoruz.

Ben eminim ki ülkemizin ihtiyacı olduğunda buradaki her kişi şehit olmak için bir dakika düşünmeyecektir.

Bugün ordumuz saferde. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hasan Limon tarafından dua edilerek program sona erdi.

düzenlenen tiyatro kursunda Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu’nda belirlenen günlerde uzman eğitimci tarafından temel düzey oyunculuk eğitimleri verildi. Ayrıca radyo tiyatrosu için de bir ekiple çalışmalar gerçekleştirildi. Pandemi döneminde radyo tiyatroları hazırlanarak belediyemizin sosyal medya hesapları aracılığı ile yayınlandı.

Kızılcahamam Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan “BİZİM EVDE ŞENLİK VAR” isimli oyunun gösterimi yapıldı.

Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu’nda yapılan gösteriye Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, hakimler, savcılar, kurum müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bizim Evde Şenlik Var” oyununu katılımcılar heyecanlanarak ve keyifle seyrettiler.

Gösterim sonrasında Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Belediye olarak tiyatro, drama ve diksiyon kurslarını başlattıkları dile getirerek “Hemşehrilerim ile birlikte oyunu heyecanla ve keyifle seyir etmekten mutluluk duydum. Öğrencilerimizi ve tiyatro hocamızı tebrik ediyor, katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Oyun sonrasında öğrenci velileri, tiyatro hocası ve Başkan Acar’a çiçek takdiminde bulundular.

Başkan Acar ile ilçe protokolü tarafından tiyatro öğrencilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Göreve geldiği günden bugüne kültür ve sanatla bütünleşen bir Kızılcahamam hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Süleyman Acar, “Kültür ve sanat anlamında çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürecek ve Kızılcahamam’ı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

YÖREMİZİ

Kızılcahamam Belediyesi, Kızılcahamam Kaymakamlığı ve ESYAV Gençlik Birimi tarafından gerçekleştirilen

‘Yöremizi Farketme Zamanı Fotoğraf Yarışması’nda ödül sahiplerine ödülleri verildi.

Kızılcahamam Belediyesi Başkanlık Makamında Belediye Başkanı Süleyman Acar tarafından 1. Doğanay Vural’a tam altın, 2. Alparslan Ali Baykurt’a yarım altın, 3. Halis Hatipoğlu’na da çeyrek altın ödülleri takdim edildi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar,

“İlçemizin 4 mevsimi birbirinden güzel Kızılcahamam’ın tüm güzelliklerini fotoğraf sanatçılarının objektifinden gözler önüne sermek amacıyla düzenlenen yarışmamızda Kızılcahamam için yollara düşen, emek sarf eden ve yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim. Kızılcahamam’ın tarihi zenginliği, doğal güzellikleriyle yılın her gününde ve günün her anında insanlara adeta görsel bir şölen sunduğunu ifade eden Başkan Acar, “Bu görselliği ve güzellikleri bir taraftan herkese anlatmak, diğer taraftan da bir arşiv niteliğinde tarihe kayıt ve not olarak düşürebilmenin en güzel yolu fotoğraf sanatı. Biz Kızılcahamam Belediyesi olarak bu sanatı ilçemiz için en doğru şekilde kullanabilmek için bu yarışmaları organize etmeye devam edeceğiz. Katılım sayıları ve gelen fotoğrafları gördükçe hedefimize ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu mutluluğu yaşatan tüm vatandaşlarımıza, yarışmaya destek veren Sayın Kaymakamımız Can Aksoy’a ve ESYAV Gençlik Birimi’ne çok teşekkür ediyorum. Derece kazanan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum” dedi

Benzer Belgeler