• Sonuç bulunamadı

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 19 - 22 Ağustos 2020 tarihlerinde Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda “Açık Havada Sinema Keyfi” etkinliği düzenlendi.

Kızılcahamam halkı ve misafirlerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde 4 gün boyunca film gösterimi yapıldı. Film izlemeye gelen vatandaşlara patlamış mısır ikramı yapıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, gerçekleştirilen sinema etkinliğine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederek, sinema gösteriminin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen yarışmaya 81 ilden katılım sağlandı.

Yemek sunumları yarışmaların gerçekleştirildiği ilk gün sonrasında ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreni öncesinde halk oyunları gösterisi yapıldı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, yapmış olduğu konuşmada, “Hepinizin bildiği gibi Cuma gününden itibaren başlattığımız etkinlikler cuma günü Ömer Faruk Bostan Konseri ile başladı. Cumartesi ve Pazar günü yemek yarışmaları ve Vatan Kokan Türküler konseri yapıldı. Bugün de ödül törenini tertiplemek üzere bir organizasyon tertip ettik. Bu organizasyonda emeği geçen bütün aşçı kardeşlerimize, belediye personelimize, emeği geçen arkadaşlarımıza ve organizasyonda katkı sağlayan İlçemiz Eliz Otel’e, Akasya Vadisi’ne ve bütün katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu sene bir ilki oldu. Bundan sonra da daha güzelini daha kapsamlı bir şekilde geliştirmek üzere, Türkiye geneli aşçı kardeşlerimiz ve ustalarımız geldi.

Hünerlerini sergilemek için bir birinden güzel yemekler yaptılar. Yöresel yemeklerimizi daha ön plana çıkararak Kızılcahamam’da etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Hem yöresel yemeklerimizi, hem de ulusal yemeklerimizi Türkiye çapında da tanıtmak için Kızılcahamam Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kısa bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekillerinden Asuman Erdoğan, Hacı Turan, “Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’a böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ederiz. Emeği geçen katkıda bulunan herkesi tebrik ediyoruz.

Belediyecilik Uluslar ve uluslararasında tanıtmaktır. Biz ilk defa bir ulusal yemek yarışmasının bir ilçede, bir belediye tarafından düzenlendiğini gördük. Bu yönden tebrik ediyoruz” dediler.

Yemek yarışması ödül töreninde Kızılcahamam’da sünnet olan çocuklara oyuncak dağıtılarak, üniversite sınavında ve liselere geçiş sınavında yüksek derece gösteren öğrenciler yarım altınla ödüllendirildi.

Parti Ankara Milletvekillerinden Asuman Erdoğan, Hacı Turan, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Meclis Üyeleri, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Yüksel Altun, MHP Eski İl Başkan Yardımcısı Tahir Taşkın tarafından ödülleri takdim edildi.

Yemek yarışması yöresel kategorisinde dereceye giren yarışmacılar;

1.Kapama Yemeği ile Ayşe Nur Alkan 2.Soğan Dolması ile Name Kübra Ünsal.

3.Yaprak Sarması ile Reyhan Altunay oldu.

Belediyemiz tarafından birinciye yarım, İkinciye çeyrek, üçüncüye ise gram altın hediye edildi.

Voleybolda Bayan ve Erkek Takımlarımız Hazırlıklarına Devam Ediyor

Kızılcahamam Belediyesi voleybola da desteğine devam ediyor. Daha önceden kurulan Bayan Voleybol Takımımız Gençler ve Yıldızlar kategorisinde hazırlıklarına devam ederken yeni kurulan Minikler takımımız da alt yapıya destek açısından büyük önem taşıyor. Pandemi dolayısı ile ara verilen bölgesel liglerin Mayıs ayında başlaması bekleniyor.

Ayrıca yeni kurulan Erkek Voleybol Takımımız da çalışmalarına başladı. Erkek Voleybol Takımımız ise önümüzdeki yıl liglere katılabilecek.

Kızılcahamam Belediye Başkanlığı sportif faaliyetleri kapsamında kurslarımız devam ediyor.

KPSS Lisans 60, önlisans 65 puan, lise mezunu TYT’de 250 puan alan gençlerimiz 27. Dönem POMEM kurslarına katılabilir.

Kurslar bay ve bayan kategorilerinde Belediyemiz antrenörü Raif Mamuş tarafından veriliyor.

Kurslar kapsamında POMEM (Polis Meslek

Edindirme), PÖH (Polis Özel Harekat), Bekçilik gibi pek çok kategoride sınavların hazırlığı için parkur hazırlık kursları veriliyor. Kurslar, sosyal mesafeye uygun olarak gruplar halinde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Açık hava kros çalışmaları, kuvvet çalışmaları, denge koordinasyon çalışmaları ve kişisel beceri çalışmaları da ücretsiz olarak vatandaşlarımıza sunuluyor. Bay – bayan kategorilerinin ayrı olarak gerçekleştirildiği kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız Kızılcahamam Belediyesi Kültür - Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilirler.

Güreş Takımımız Başarılı Bir Şekilde Çalışmalarına Devam Ediyor

Kızılcahamam Belediyesi Güreş Takımımız her zaman adından söz ettirmeye devam ediyor. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’ında her zaman büyük destek verdiği takımımız, başarılarına yenilerini ekledi.

Güreşçilerimizden Avrupa Şampiyonası’nda Büyük Başarı

Kızılcahamam Belediyesi Güreş Takımı sporcularımız 2019 yılında Belarus’ta düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarı gösterdiler. İsmail Hakkı Bostancı Avrupa Şampiyonu olurken Kemal Yurt ise Avrupa üçüncüsü oldu. Bulgaristan’da Balkan Şampiyonası’na katılan sporcularımız Tunahan Akay ve Cavit Acar şampiyonadan birinci olarak döndüler.

2021 Sezonu İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Kızılcahamam Belediyespor Güreş Takımı önümüzdeki dönemde yapılacak müsabakalar için de hazırlıklarına devam ediyor. Antrenörleri eşliğinde çalışmalarına devam eden sporcularımız Nisan ayında yapılacak olan Türkiye Güreş Federasyonu milli takım seçmelerine katılacak.

Ayrıca minik, yıldız ve genç kategorisindeki sporcularımız U-23 kategorilerinde müsabakalara katılacak.

14. Rıza Doğan Güreş Turnuvası Yapıldı

Kızılcahamam Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Kızılcahamam Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 14.Rıza Doğan Güreş Turnuvası, Kızılcahamam Güreş Milli Takımlar Antrenman Salonu’nda 18 – 19 Şubat 2021 tarihlerinde yapıldı.

Turnuvada toplamda 20 takım müsabakalara katıldı ve toplamda 290 sporcu güreşti.

Çalışmalarımızın ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Hemşerimiz

Sayın Murat Kurum’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na

Bakan Yardımcılarımıza,

İl, İlçe Başkanlarımıza ve Yönetimlerine, Milletvekillerimize,

Bakanlık Çalışanlarımıza, Kaymakamımız Sayın Can Aksoy’a,

Meclis Üyelerimize,

Kamu Kurum ve Kuruluş Çalışanları ile Belediye Çalışanlarımıza

Teşekkür Ederim.

Benzer Belgeler