• Sonuç bulunamadı

ADANA

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Kurucu Başkanı Akın Özdemir, katledilişinin 41. yılında moderatörlüğünü Prof. Dr. Adnan GÜMÜŞ’ün yaptığı, Prof. Dr. Harun TEPE ve Prof. Dr. Haydar ŞENGÜL’ün konuşmacı olduğu “Etik, Meslek Etiği ve Ziraat Mühendisliğinde Etik”

panel ile anıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Adana Şube Başkanımız Abdullah DOĞAN: “Her sistem kendi insan tipini yaratır.

Neoliberalizm de Dünya’da benzer bireyler ve toplumsal yapılar ortaya çıkartmıştır. Aynı şekilde düşünen, aynı şekilde giyinen, davranışları benzer, tek tip bireyler yaratmıştır.

Bencil, rekabetçi, ortak hak arama yeteneğinden yoksun, bireysel

kurtuluşları tercih eden, sorgulamayan, düşünemeyen günümüz insan tipini ortaya çıkartmıştır” dedi. Düzenlenen panele Genel Başkanımız Özden GÜNGÖR, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet ÇELEBİ, CHP 26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü TÜMER, TMMOB’ye bağlı odaların başkan ve yöneticileri, Akın Özdemir’in eşi Mine ÖZDEMİR ve dostları katıldı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şubesi’nin 23’ncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Divan Başkanlığını İrfan ALKAŞ, yardımcılığını Zeynep AVCI, yazman üyelikleri Ayşegül ÖLMEZ ve Şule KOÇOĞLU’nun yaptığı Genel Kurul 21 Aralık 2019 Cumartesi günü Akın Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Abdullah DOĞAN’ın turuncu liste, Feyzullah KORKUT’un yeşil liste ile katıldığı seçimler 22 Aralık 2019 Pazar günü şube binasında gerçekleşti. 943 kişinin oy kullandığı seçimlerde üyeler yeşil liste ile devam dedi.

Seçimlerin ardından kamuoyuna açıklama yapan Feyzullah KORKUT, ZMO Adana Şube’de 23. Dönem seçimlerinin geride kaldığını, kaybedenin olmadığı seçimlerde kazananın ZMO Adana Şube olduğuna işaret etti. KORKUT, bu süreçte ZMO’ya sahip çıkan, en demokratik hak olan seçme ve KIRKLARELİ

TEMSİLCİ: EROL ÖZKAN

TEMSİLCİ YARDIMCISI: SELÇUK TAN YAZMAN : ULAŞ AY

SAYMAN: KÜBRA ÇABUK ÖZARSLAN ÜYE: OZAN ÖZTÜRK

KIRŞEHİR

TEMSİLCİ: AHMET TORUN

TEMSİLCİ YARDIMCISI:TUNCAY UMUCU KİLİS

TEMSİLCİ: GÜVEN ÖZDEMİR

TEMSİLCİ YARDIMCISI: ALAİTTİN APALAK KOCAELİ

TEMSİLCİ: ÖZGÜR YILMAZ

TEMSILCI YARDIMICISI: MEHMET VEYSEL AYHAN

YAZMAN: TEMEL FİDAN SAYMAN: GÜLFEM HANGİSİ ÜYE: PINAR ATABAY

KÜTAHYA

TEMSİLCİ: AHMET GÖKKAYA

TEMSILCI YARDIMICISI: MUSTAFA KURT YAZMAN: YAKUP GEDİK

SAYMAN: NESİM ÇEVİK ÜYE: UĞUZHAN DİNÇ MARDİN

TEMSİLCİ: VEDAT DURAK

TEMSİLCİ YARDIMCISI: HALEF ÇELİK YAZMAN: İSMAİL ZAMUR

SAYMAN: ABDULRAHİM HATTAPOĞLU ÜYE: ALKAN ÇAKAR

MUŞ

TEMSİLCİ: ALİ TANRIVERDİ

TEMSİLCİ YARDIMCISI: SAMET AŞKIN NEVŞEHİR

TEMSİLCİ: RECEP EROĞLU

TEMSİLCİ YARDIMCISI: İBRAHİM KARABI-YIK

NİĞDE

TEMSİLCİ: EMRE İMRE

TEMSİLCİ YARDIMCISI: SONER KAHRA-MAN

ORDU

TEMSİLCİ: MEHMET BAYHAN TEMSİLCİ YARDIMCISI: ARZU OCAK YAZMAN: HAKİ YILMAZ

SAYMAN: NEŞE TİRYAKİ ÜYE: GÖZDE ÖZTÜRK OSMANİYE

TEMSİLCİ: ÖZKAN BAYRAK

TEMSİLCİ YARDIMCISI: MURAT TEMEL

SAKARYA

TEMSİLCİ: SALİH SAYDAM PİKER

TEMSİLCİ YARDIMCISI: MUSTAFA MERİÇ ŞİRİN

YAZMAN: TARIK ALPER ÖZDEMİR SAYMAN: ENDER BURUCU ÜYE: MEHMET ONBAŞIOĞLU SİİRT

TEMSİLCİ: İRFAN OBAY

TEMSİLCİ YARDIMCISI: ADNAN KAZAK SİNOP

TEMSİLCİ: FERDA BIÇAKCI ARSLANOĞLU TEMSİLCİ YARDIMCISI: GÖKSEL DEMİREL SİVAS

TEMSİLCİ: MEHMET METE DOĞRUYOL TEMSİLCİ YARDIMCISI: İBRAHİM ÇITAK YAZMAN: ÇETİN CENGİZ

SAYMAN: EROL ÇİFTÇİ ÜYE: SELÇUK OKUR ŞIRNAK

TEMSİLCİ: HURŞİT ACAR

TEMSİLCİ YARDIMCISI: MEHMET ALİ ERGÜN

TOKAT

TEMSİLCİ: CENGİZ DERTLİ

TEMSİLCİ YARDIMCISI: RECEP KARATAŞ YAZMAN: MEHMET BUDAK

SAYMAN: GÜNGÖR ÖZTÜRK ÜYE: MEHMET ŞAHİN TUNCELİ

TEMSİLCİ: HAYDAR EVCİN

TEMSİLCİ YARDIMCISI: ERKAN ŞİRİN UŞAK

TEMSİLCİ: FARUK ARMAĞAN

TEMSİLCİ YARDIMCISI: CAN DEVRİM AKARSU

YALOVA

TEMSİLCİ: HÜSEYİN BUĞDAY

TEMSİLCİ YARDIMCISI: ALAATTİN DURAN YOZGAT

TEMSİLCİ: HAYDAR KUTSAL

TEMSİLCİ YARDIMCISI: ENGIN ÇELİK ZONGULDAK

TEMSİLCİ: UĞUR MERT GÜÇLÜ TEMSİLCİ YARDIMCISI: ERGİN GÖK

seçilme hakkını kullanan, sürece katkı koyan tüm meslektaşlarını yürekten kutladı. Seçimlerin demokrasi şöleni niteliğinde geçtiğine dikkat çeken KORKUT, “Gün, birlik olma, birlikte çalışma, Odamıza yeni bir nefes olma günüdür. Ortak akıl ve tarafsızlıkla, çözüm odaklı, güçlü, üretken bir ZMO için çalışıp çabalayacağımızın altını çizerek tüm meslektaşlarıma teşekkür eder, saygı ve selamlarımı sunarım”

dedi. Genel Kurul öncesi ve seçim sürecinde ZMO’ya gösterdikleri ilgi için TMMOB ve bağlı odalara, yaygın ve yerel basın emekçilerine de teşekkür eden KORKUT, yeni dönemde ziraat mühendisi meslektaşlarının tüm özlük haklarının korunması ve yükseltilmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

Ekip arkadaşlarıyla birlikte ZMO Adana Şube’ye kayıtlı tüm üyelerin fikirlerine önem vererek hareket edeceklerine dikkat çeken KORKUT, ZMO Adana Şubesi olarak tarım alanındaki diğer paydaşları ile mevcut olan iletişim ve diyaloğu daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini söyledi.

Adana Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT, Adana’daki aşırı yağış nedeniyle zarar gören çiftçi ve üreticiler için 24 saat esasıyla görev başında olduklarını söyledi. Şehir merkezinde ve merkez ilçelerde olağanüstü bir durum yaşandığını, Adana’nın yaklaşık 56 yıldan bu yana metrekareye 250 kilogram yağmurla karşılaşmadığını vurgulayan KORKUT,

“Çiftçilerimizin yanındayız. ZMO Adana Şubemiz bünyesinde gönüllü danışmanlık hizmetiyle üreticilerimizin kafalarındaki soru işaretlerine

çözüm arama gayretindeyiz” dedi.

Bölgede zarar gören ekili ve dikili tarım arazilerini gezen, üreticilerin sorunlarını yerinde gören ve fikir alışverişinde bulunan Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT, 7269 sayılı kanun gereği doğal afetlerin neden olduğu hasarlara karşı alınacak tedbirlerin

yasal olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. KORKUT, “Deprem, yangın, heyelan ve benzeri afetlerin, genel hayatı etkileyecek şekilde zarar görmüş olması ya da zarar görme riski yüksek olan bölgelerde, alınacak tedbirler ve uygulanacak yardımlarda bu kanunun hükümleri uygulanır. Tüm bu olumsuzluklar Adana’da maalesef fazlasıyla oluşmuştur. Dolayısıyla Adana acilen ‘Afet Bölgesi’ ilan edilmelidir. Kentimizde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum vasıtasıyla bu çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Çiftçimizi, esnafımızı, vatandaşımızı içine düştüğü zor koşullardan kurtarmak devletin asli görevidir” diye konuştu.

Meteorolojiden edindikleri bilgileri de paylaşan Korkut, 1963 yılından bu yana yağış kayıtlarının tutulduğu Adana’da, uzun yıllar, Aralık ayı yağış ortalamasının 121 kilogram ölçüldüğünü hatırlattı. Adana Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT, çiftçinin, tarım paydaşlarının, ziraat mühendislerinin hizmetinde bir kurum olarak 24 saat esasıyla üreticinin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Adana Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT, Ticaret Bakanlığı’nın İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğde değişiklik yaparak patates ve kuru soğan ihracatının Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iznine bağlanmasını eleştirdi. Normalde ithalatın izne bağlanması ve ihracatın teşvik edilerek ülkenin döviz kazanmasının önünü açılması gerekirken çıkan tebliğ ile tam tersi bir durumun yaşandığını belirten KORKUT, 2002-2018 yılları

arasında patates üretim alanlarının yüzde 31 azalırken verimde yüzde 27’lik artışın yeterli olmadığını ve üretimin yüzde12 azaldığını belirtti.

Türkiye’nin her yıl ürettiği patatesin ortalama yüzde 3’ünü ihraç ettiğine dikkat çeken Korkut, ülkemizin patates ticaretinde net ihracatçı konumunda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Öte yandan yine 2002-2018 yılları arasında soğanda da üretimde yıllara bağlı olarak %10-15 düşüş ya da artış yaşanmış ve ortalama 2 milyon ton civarında üretim

gerçekleşmiştir. Yani soğan üretiminde de ciddi bir artış bu 16 yıllık dönemde gerçekleştirilememiştir. Ayrıca

Türkiye ürettiği soğanın ortalama

%7’sini ihraç etmektedir. İhracat ile karşılaştırıldığında soğan ithalatı yok denecek düzeydedir. Patates üretiminde gözle görülür düşüş, soğan üretiminde yerinde sayma yaşanırken, Türkiye nüfusu 2002-2018 yılları arasında %26 artmıştır. Dolayısıyla ülkedeki gelinen noktada %3’lük ihracat ile patatesin ve %7’lik ihracat soğanın ülke dışına çıkmaması, ülke içinde kalması çok önemli hale gelmiştir. Bunlara ek olarak ülke insanın beslenmesinde ve yemek yapımında patates ve soğan özellikle yoksul halk için önemli tarım ürünleridir. Bunların

fiyatında meydana gelebilecek ciddi yükselişler yoksul halk için sıkıntı yaratacaktır. Tüm bu nedenlerle ve iklim kaynaklı sorunlar da göz önüne alındığında patatesin ve soğanın ülke gıda güvencesi açısından ihracatının izne tabii tutulması kısa vadede doğru bir karar gibi görünse de Tarım ve Orman Bakanlığı her zaman ki gibi geçici bir çözüm yoluna gitmiştir.”

Uygulamanın geçici ve gerçek bir çözüm arayışından uzak olduğunu söyleyen KORKUT açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu uygulama Türkiye’de tarım politikalarının özellikle son 20 yılda çok yanlış uygulandığını göstermektedir. Üreticiye ucuza girdi sağlayan ve üreticinin ürününü daha iyi fiyata alan ne kadar kamu kuruluşu varsa 2000 yıllarda özelleştirilmiş ve üreticiler piyasada tüccarların, şirketlerin pençesine terkedilmiştir. Girdi fiyatları alıp başını giderken, ürün satış fiyatlarındaki artış girdi fiyatlarındaki artış hızının çok gerisinde kalmıştır.

Bu durum üreticileri tarım yapamaz hale getirmiş, tarımdan uzaklaştırmış ve tarımsal istihdam son 20 yılda

%35’lerden %20’lere düşmüştür. Buna paralel olarak, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla paylarında son 20 yılda sanayi yerinde saymış, hizmet sektörü uçmuş, hizmet sektörü arazi talebinin çoğunluğunu

tarım alanlarına saldırarak karşılamış ve haliyle Türkiye’de son 30 yılda yaklaşık 4,5 milyon hektar tarım alanı yok olmuş bunun yaklaşık 3,5 milyon hektarı yani %70’i son 20 yılda yok olmuştur. Doğal olarak da yaklaşık son 20 yılda tarımsal ihracat 2 kat artarken tarımsal ithalat 4 kat artmıştır. Ülke tarımı bu kadar gerilerken patatesin gerilemesi, soğan yerinde sayması bu kötü tablodan bağımsız olamaz.

Bu tür kararlar ülkemizde uygulanan yanlış tarım politikalarının devamı ve sonuçlarıdır. Üreticiyi kendi kaderine terk etmektir, yalnız bırakmaktır ve üretimden uzaklaştırmaktır. Daha kötü sonuçların başlangıcıdır.”

Tarım Öğretiminin 174. yılı nedeniyle düzenlenen kutlama etkinlikleri, Çukurova Üniversitesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda devam eden törene Rektör Yardımcısı Prof.

Dr. İ. Halil ELEKCİOĞLU, Milletvekili Ayhan BARUT, ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent TORUN, Dekan Yardımcıları, akademisyenler, Adana Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT, oda yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Geleneksel Ziraat Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını ÇÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri adına Tarım Makineleri ve Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Muazzez ORHAN yaptı. Adana Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT, tarım öğreniminin bu topraklar üzerinde 1846 yılında Yeşilköy’de Ayamama Çiftliği’nde başladığını hatırlatarak

Cumhuriyet ile beraber 1933 yılında kurulan Yüksek Ziraat Enstitüsü ile çağdaş bir zemine oturtulduğunu söyledi. Ziraat fakültelerinin o günden bugüne kadar ziraat mühendisi yetiştirerek bu ulusa armağan ettiğini ifade eden KORKUT, “Ziraat Mühendisleri Odası olarak mesleğin ilk adımı olan ziraat fakültelerinde, geleceğe sağlam temellerin atılması gerektiğini düşünmekteyiz. Mesleki bilgiler yanında, kendine güvenli, sorumluluğunu bilen iş disiplini yüksek, en az bir yabancı dil bilen, teknolojiyi bilen ve kullanan ziraat mühendisi olmak yalnızca Türkiye’de değil Dünyada da kabul görmektedir.”

şeklinde konuştu. Meslekte 30. 40.

ve 50. Yılı Tamamlayanlara Plaket Verildi. Milletvekili Ayhan Barut ise tarım sektöründeki sorunlara değinerek tarımın insanlık için öneminden bahsetti. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Aytekin BERKMAN

“Cumhuriyetin 100. Yılına Doğru Türk

Tarımı ve Öğretimi” konulu sunum yaptı. Milletvekili Ayhan BARUT Prof. Dr.

BERKMAN’a katkılarından dolayı plaket takdim ederken, meslekte 30. 40.

ve 50. yılını tamamlayanlara plaket takdim edildi. Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

İnsan Hakları Derneği Adana Şube Başkanı Av. İlhan ÖNGÖR ve beraberindeki heyet 27 Ocak 2020 günü ZMO Adana Şube Yönetim Kurulunu ziyaret edip yeni dönemde başarılar diledi. Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri ele alındı.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube 23. Dönem 1’nci Şube Meclisi 28 Ocak 2020 tarihinde Oda’mız Akın Özdemir Konferans salonunda toplandı. Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT’un açılış konuşması ile başlayan toplantıda; komisyonların oluşturulması, Oda/Üye ilişkileri, bölge tarımının sorunları ve genel faaliyetler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Dönem Sözcüsü Muzaffer YÜKSEL ve beraberindeki heyet 29 Ocak 2020 günü Şubemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulumuza hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Adana Şubemizi ziyaret eden CHP Adana Milletvekili Müzeyyen ŞEVKİN, yeni seçilen Başkan Feyzullah KORKUT ve Yönetim Kurulu üyelerine başarı diledi. Başkan Feyzullah KORKUT ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Müzeyyen ŞEVKİN kendisinin de jeoloji mühendisi olarak TMMOB’a bağlı bir odaya üye olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

TMMOB ve bağlı odaların yaptığı çalışmaları takip ettiğini belirten Milletvekili Şevkin şöyle konuştu:

“Köylerin boşalması, köy okullarının kapanması tarım dünyamızı da olumsuz etkiledi. Tarım toprakları azalıyor. Adana tarımın başkentiyken pamuk ve narenciye başta

olmak üzere tüm ürünlerde devlet planlaması olmaması nedeniyle geri bırakıldı. Türkiye’de tarım ürünlerinin

ihracatına sekte vurulması, saman başta olmak üzere ülkemizde destek sunulması durumunda rahatlıkla ve yeterince yetiştirilebilecek buğday, mısır, ayçiçeği, pamuk ve benzeri ürünlerin ithal edilmesi büyük bir kayıptır. Gerek bölgemizde gerekse meclis çatısı altında tarımın hak ettiği noktaya gelmesi için aralıksız çalışacağız.” Adana Şube Başkanımız Feyzullah KORKUT ise ŞEVKİN’e ziyareti için teşekkür etti. KORKUT, “Tüm milletvekillerimizle ve sivil toplum örgütlerimizle Adana’mız ve ülkemiz için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya hazırız.

Tarımın geleceğe güvenle taşınması için mücadele ediyoruz. Devletin tarımla ilgili aldığı kararlarda ZMO’yu ve tarım paydaşlarını sürece dahil ederek hareket etmelidir.”

ANTALYA

10.01.2020 tarihinde, Körfez Gazetesi- Tarımsal Öğretimin 174. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı’ n da Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali ÇANDIR tarafından “Antalya’da tarım, Tarımda Antalya “ konulu bir konferans düzenlendi.

16.01.2020 tarihinde, Şube

Başkanımız Vural ŞAHİN, Antalya Körfez Gazetesi`ndeki röportajında, Bitki koruma ürünlerinin satış yerlerindeki değişikliklerden en büyük sorun olan yirmi metrekare sınırlandırmasının kaldırılacağını dile getirdi.

06.02.2020 tarihinde, Şubemizde

“Sebzelerde Toprak Kökenli Fungal Hastalıklar” konulu eğitim gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer ÇALIŞ tarafından verilen eğitime 35 meslektaşımız katıldı. Eğitime katılan meslektaşlarımıza katılım sertifikası düzenlendi.

21.12.2019 tarihinde, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Şubemiz Konferans Salonunda gerçekleşen Genel Kurulumuzda, Nuri ARI Divan Başkanı, Prof. Dr. M. Kubilay

ÖNAL Divan Başkan yardımcısı, Melek ŞANLI ve Musa TOROS yazman üye olarak görev aldı. Çalışma raporu, bütçe ve çalışma programının okunup onaylanmasından sonra Şube Yönetim Kurulu ve Üst Kurul Delegasyonu için başvurular alındı ve genel kurul tamamlandı.

22 Aralık 2019 Pazar günü şube binamızda gerçekleşen seçimlerde ise, 575 üyemiz oy kullanmış olup, Yönetim Kurulu Asıl ve Yedek Üyelikleri aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

15. Dönem Yönetim Kurulu:

Asıl Üyeler; Vural ŞAHİN, Sevda ALTUNBAŞ, Ümmü Özgül KARAGÜZEL, Taylan ÇELİKER, Ekrem DİBEK, Asu ERSOY, Taki KARSLI.

Yedek Üyeler; Gülay DEMİR, Ahmet DALOĞLU, Yusuf KUMBUL, Seda ÖZEL, Ömer ÖZEN, Eren EKELİK, Özgür ÇAĞLAYAN

10.01.2020 tarihinde, Türkiye`de

Tarımsal Öğretimin başlamasının 174. yıldönümü kutlandı. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte düzenlediğimiz tören, Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Tevfik Aksoy Konferans Salonu’nda gerçekleşti ve çok sayıda meslektaşımız katıldı. Törende, açılış konuşmalarını; Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÜNAL, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut KARAYEL, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif ALP ve Şube Başkanımız Vural ŞAHİN yaptı. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali ÇANDIR

“Tarımda Antalya, Antalya`da Tarım”

konulu bir sunum yaptı. Daha sonra Şubemizin Türk Halk Müziği Korusunun konserinin ardından, meslekte 30 yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket takdimi ile tören sona erdi.

Akşamda Şubemizde kutlama kokteyli gerçekleştirildi.

12.01.2020 tarihinde, Türkiye`de Tarımsal Öğretimin başlamasının 174.

Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, Todosk ile birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

24.01.2020 tarihinde, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası anma etkinliklerine Şube Başkanımız Vural Şahin ve yönetim kurulu üyelerimiz katıldı.

AYDIN

18 Aralık 2019 Çarşamba günü, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ekonomi Bölümü`nde profesörlüğe yükselen Ferit

ÇOBANOĞLU ile Zootekni Bölümü`nde Doçent olan Aytül KOÇ`u, Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Mahmut Nedim BARIŞ ve Prof. Dr. Engin ERTAN tebrik ederek başarılar dilediler.

21-22 Aralık 2019 tarihlerinde, şubemizin genel kurul ve seçimi gerçekleşti. 21 Aralık Cumartesi günü yapılan genel kurulumuz Şube Başkanımız Mahmut Nedim BARIŞ`ın açılış konuşması ile başladı ve diğer konuşmacıların söz almalarıyla devam etti. Adayların belirlenmesinden sonra genel kurulumuz sona erdi. 22 Aralık Pazar günü, olgunlukla ve demokratik bir ortamda yapılan seçimler

sonucunda yeni yönetim kurulu ve Genel Merkez Delegelerimiz belli oldu.

26 Aralık 2019 Perşembe günü, Söke Radyo TEMPO da canlı yayında Aydın ilinde tarım toprakları ve tarımdaki olumsuzlukları konuştuk. Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan BOZKURT ile programa katılan Şube Başkanımız Mahmut Nedim BARIŞ, Söke Ovası ve Aydın genelinde oluşan olumsuzluklar hakkında bilgi verdi.

6 Ocak 2020 Pazartesi günü, Tarım Eğitiminin Başlangıcının 174. Yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Şubemiz tarafından düzenlenen “Tarım- Çevre Ekseninde İzmir’de Jeotermal Enerji Gerçeği” başlıklı toplantıya katıldık.

Prof. Dr. Ali Osman KARABABA, Doç. Dr.

Ertuğrul AKSOY, Jeoloji Yük. Müh. Tahir ÖNGÖR ün katıldığı oturumda Aydın Şube Başkanımız Mahmut Nedim BARIŞ, Aydın’ın jeotermal gerçeğini anlattı.

10 Ocak 2020 Cuma günü Tarım öğreniminin 174. Yılını kutladık.

ADÜ Ziraat Fakültesi ile birlikte düzenlediğimiz etkinlikte, açılış konuşmalarından sonra, Prof.Dr.

Cezmi ÖNCÜER in moderatörlüğünde yapılan panelde Doç. Dr. Mustafa SÜRMEN, Doç. Dr. Altuğ ÖZDEN, Doç.

Dr. Osman Orkan ÖZER, Prof. Dr. Ferit ÇOBANOĞLU “Tarım Şurası`ndan İzlenimler” konulu sunumlarını yaptılar.

Etkinliğimiz panelden sonra kokteyl ile son buldu.

15 Ocak 20120 tarihinde, Siser İşitme Cihazları San. ve Tic. A.Ş ile işbirliği protokolü imzaladık. Üyelerimize getireceği yararları düşünerek toplu ücretsiz işitme testleri ve işitme cihazlarının alınması halinde % 30 indirin sağlayacak protokolü firma yetkilileri ile imzalayarak anlaşma sağlanmıştır.

16 Ocak 2019 Çarşamba günü, Aydın TV’de tarımda gündem konulu programa katıldık. Şube Başkanımız Mahmut Nedim BARIŞ ve Buharkent Ziraat Odası başkanı Naim ÖZDAMAR’ın moderatörlüğünü yaptığı programda, ziraat mühendisleri ve Türk tarımının genel sorunlarını değerlendirildi.

23 Ocak 2020 Perşembe günü, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü`nce düzenlenen proje tanıtımına katıldık. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan KARACA’nın tanıtımını yaptığı, “Aydın Beşparmak Dağlarında Geleneksel Sığır Yetiştiriciliğinin Alternatif Üretim Sistemi” olarak akreditasyonu araştırmaları 1. konulu sunumunda ODA`mızın görüşlerini anlattık.

27 Ocak 2020 Pazartesi günü, Aydın Germencik Doğa Derneği ve baro avukatları ile birlikte basın açıklaması yapıldı. Aydın Şube Binamızda gerçekleştirilen basın açıklamasında ruhsatsız olarak çalışan santraller hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Şube Başkanımız Mahmut Nedim BARIŞ kuyuların ve santrallerin nerelerde yapılacağı konusuna açıklamalarda bulundu.

08 Şubat 2020 Cumartesi günü,

08 Şubat 2020 Cumartesi günü,

Benzer Belgeler