• Sonuç bulunamadı

22 Aralık 2019 tarihinde, 47. Dönem Olağan Genel Kurulu yapıldı.

27 Aralık 2019 tarihinde, ilk toplantı yapılarak görev dağılımı yapılmıştır.

Buna göre; Yön. Kur. Başkanı Emine Derya AŞKINER, Yön. Kur. Baş. Yrd.

İbrahim GÜLTEKİN, Yön. Kur. Sayman Hülya TEPE HASIRCIOĞLU, Yön. Kur.

Yazman Ayşe Salma FİLİZ, Yön. Kur.

Üyesi Funda GÜLEÇ YAMAN olarak belirlendi.

28 Aralık 2019 tarihinde, ZMO İl Temsilciliği olarak Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim ACAR’ı ve Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendire Şube Müdürü Özgür BABALIK’ı yeni görevlerinde başarılar dilemek için ziyarette bulunduk. Oda üyemiz olan meslektaşımıza desteklerimizi sunduk ve desteklerini istedik.

30 Aralık 2019 tarihinde, kar yağışı ile ilgili Afyonun yerel basını olan Kanal 3’e Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak röportaj verdik.

10 Ocak 2020 tarihinde, Dünya Ziraat Mühendisler Günü sebebiyle Tarımda Öğrenimin 174. Yılı kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak Beyazıt İlkokulunda 2A ve 4A sınıflarına “Evde Kompost Yapımı” adlı sunum yapılarak kompost yapımı gösterildi.

20 Ocak 2020 tarihinde, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İbrahim GÜLTEKİN’e AKÜ Veteriner Fak. Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine Müdür Yrd. Olması sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ayrıca yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.

23 Ocak 2020 tarihinde, Yönetim Kurulu olarak AKÜ Veteriner Fak. Dekanı Prof. Dr. Turan CİVELEK’i ziyarette bulunduk. Kendi çalışmalarımızı anlattık. Bazı sahalarda ortak çalışmalar yürütebilmek için fikir alış verişinde bulunduk.

23 Ocak 2020 tarihinde, Yönetim Kurulu olarak AKÜ Rektörü Prof.

Dr. Mehmet KARAKAŞ’ı ziyaretimizi gerçekleştirdik. Tarım ile ilgili konularda sohbet ettik. Ziraat Fakültelerinin fazlalığı ve kaliteli eğitimin önemi üzerine konuşmalar yaptık.

28 Ocak 2020 tarihinde, Yönetim Kurulu olarak Afyonkarahisar Valisi Mustafa TUTULMAZ, Vali Yrd. Rıza DALAN’ı ve Vali Yrd. Ümit Şeref KAYACAN’ı ziyaret ettik. Tarım ile ilgili ilimiz konuları hakkında ve odamız faaliyetleri hakkında bilgi verdik.

IĞDIR

Iğdır İl Temsilcimiz Berna TURAK, 10 Ocak 2020 tarihinde, Türkiye’de Tarım Öğreniminin 174. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çalışan meslektaşlarımızı ziyaret ederek günlerini kutladı ayrıca günün anlam ve önemine yönelik küçük hediyeler verdi.

KIRKLARELİ

Kırklareli Tabip Odası’nın 17 Aralık 2019 Salı günü yaptığı basın açıklamasına TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu adına katılarak destek verdik.

TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu’nun 18 Aralık 2019 Çarşamba günü yapılan olağan toplantısına katıldık. TMMOB İKK Sekreterliğini yürüten il temsilcimizin başkanlığında yapılan toplantıda TMMOB İKK gündemine yönelik konular görüşülerek değerlendirildi.

İl Temsilciliğimizin Genel Kurulu ve yönetim organları ile ZMO 47. Dönem Genel Kurulu’na yönelik delege seçimleri 21 Aralık 2019 Cumartesi günü yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde temsilcilik asil yönetim kuruluna Dr. Erol ÖZKAN, Selçuk TANTA, Kübra ÇABUK ÖZARSLAN, Ulaş AY, Ozan ÖZTÜRK; yedek yönetim kuruluna Onur Melih ALTINEL, Gökberk BÖLÜKBAŞI, Arzu BELLİ, Özgen YILMAZ, Levent KOÇ; üst kurul delegeliklerine ise Dr. Erol ÖZKAN, Serdem SAYGIN, Hüseyin TAŞKIN seçildiler.

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü” nedeniyle, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Köy-Koop Kırklareli Birliği, Hay-Koop Kırklareli Birliği tarafından 22 Aralık 2019 Pazar günü düzenlenen, «Üretici Örgütlenmesi ve Kooperatifçilik» konulu panele, ZMO İl Temsilciliğimize yapılan davet üzerine, İl Temsilcimiz Dr. Erol ÖZKAN ve üst kurul delegemiz Hüseyin TAŞKIN temsilciliğimiz adına katıldılar.

Kırklareli Kent Konseyinin 27 Aralık 2019 Cuma günü, Kanal İstanbul Projesi ÇED raporu ile ilgili yaptığı basın toplantısına il temsilcimiz ve bazı yönetim kurulu üyelerimiz katılarak destek verdiler.

Kırklareli Emek ve Demokrasi

Platformunun 27 Aralık 2019 Cuma günü yapılan ve Kanal İstanbul Projesi ile ilgili görüşme ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya TMMOB Kırklareli İKK ve ZMO İl Temsilciliğimiz adına il temsilcimiz ve temsilci yardımcımız TMMOB’ye bağlı bazı odaların üyeleri ile birlikte katıldılar.

Kırklareli Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 30 Aralık 2019 Pazartesi günü, Kanal İstanbul Projesinin İstanbul ve Trakya’ya olası etkileri ile ilgili açık alan basın açıklamasına TMMOB İKK ve odamız il temsilciliği adına yönetim kurulundan, üyelerimizden ve diğer odalardan bazı üyelerin katılımı ile destek verdik. TMMOB İKK tarafından hazırlanan ve İl Temsilcimiz Dr. Erol ÖZKAN tarafından okunarak kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasının ardından, açıklamaya katılanlarla toplu olarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gidilerek itiraz dilekçeleri teslim edildi.

ZMO İl Temsilciliğimizin son genel kurulunda yapılan seçimlerde seçilen yönetim kurulu üyeleri, 30 Aralık 2019 Pazartesi günü, genel kurul divan başkanı Halit BAKAR ve başkan yardımcısı Çiğdem NAYIR nezaretinde toplanarak görev dağılımını ve ardından ilk yönetim kurulu toplantısını yaptılar. Yapılan görev dağılımında Dr.

Erol ÖZKAN il temsilcisi, Selçuk TANTA temsilci yardımcısı, Ulaş AY yazman, Kübra ÇABUK ÖZARSLAN sayman, Ozan ÖZTÜRK üye olarak görev aldılar.

Arazi toplulaştırma projesi uygulama alanında bulunan Kırklareli merkez Dokuzhöyük köyünden gelen

bilgilendirme yapılaması talebi üzerine, ZMO İl Temsilciliğimiz Dr. Erol ÖZKAN 08 Ocak 2020 Çarşamba günü HKMO Odası Edirne İl Temsilcisi Yılmaz EREN ile birlikte köye giderek arazi toplulaştırması konusunda çiftçilere bilgilendirmelerde bulundular. Çiftçileri bilgilendirme amaçlı olarak yapılan görüşme toplantısına üst kurul delegemiz Hüseyin TAŞKIN, yedek yönetim kurulu üyemiz Onur Melih ALTINEL ve ZMO Edirne önceki dönemler il temsilcisi Sabahattin YILDIRIM da katıldılar.

Ülkemizde Tarımsal Eğitim ve Öğretimin başlangıcının 174. yıl dönümü nedeniyle, 10 Ocak 2020 Cuma günü, Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği olarak, Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduk ve günün anlamına yönelik basın metnini basınla ve kamuoyu ile paylaştık.

Tarımsal Eğitim ve Öğretimin başlangıcının 174. yıl dönümü nedeniyle, 10 Ocak 2020 Cuma günü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Kırklareli İl Temsilcisi Necdet GÖÇ temsilciliğimizi ziyaret ederek yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

Gerçekleşen ziyarette İl Temsilcimiz Dr. Erol ÖZKAN kendisi ile tarım ve

kırsala yönelik bazı konular üzerine görüşmelerde bulundu.

Odamız tarafından 13-17 Ocak 2020 tarihlerinde, Ankara’da düzenlenen Türkiye Ziraat Mühendisliği IX. Teknik Kongresine, ZMO İl Temsilcimiz Dr.

Erol ÖZKAN 13-15 Ocak 2020 tarihleri arasında katılım sağladı.

Tüm Emekli-Sen Kırklareli Şubesi yönetim kurulu tarafından 31 Ocak

2020 Cuma günü TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kuruluna ziyaret gerçekleştirildi. Nezaket amaçlı ziyarette, TMMOB İKK Sekreterliğini yürüten odamız İl Temsilcisi Dr. Erol ÖZKAN, Temsilci Yardımcısı Selçuk TANTA ve bazı oda temsilcileri ile Tüm Emekli-Sen heyeti arasında ortak konular, sorunlar ve Kırklareli günceli üzerine görüş alışverişinde ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Kırklareli Toprak Korulunun 07 Şubat 2020 Cuma günü yapılan toplantısına odamızın kuruldaki asil üyesi olan İl Temsilcimiz katılarak toplantı

gündemine yönelik konularda odamız görüşlerini paylaştı.

ZMO İl Temsilciliği olağan yönetim kurulu toplantımızı 08 Şubat 2020 cumartesi günü yaptık. Toplantıda temsilcilik gündemindeki konuları ve planladığımız faaliyetleri görüşerek karara bağladık.

TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İnşaat Mühendisi Ersoy CANBEK’i 11 Şubat 2020 Salı günü ziyaret ettik.

TMMOB İKK Sekreteri ve odamız İl Temsilcisi Dr. Erol ÖZKAN ve bazı oda temsilcilerinden oluşan heyetle gerçekleştirdiğimiz nezaket ziyaretinde Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları meslek topluluğu adına İl Müdürüne yeni atandığı görevi nedeni ile kutlama ve başarı dileklerimizi ilettik ve meslek alanlarımızla ilgili konularda görüş alış verişinde bulunduk.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği işbirliği ile 12 Şubat 2020 Çarşamba günü, “Tıbbi Aromatik Bitkiler Paneli” gerçekleştirdik. Başta kadınlar olmak üzere yoğun bir katılımın gerçekleştiği ve ilgi ile izlenen panelin oturum başkanlığı ZMO İl Temsilcimiz Dr.Erol ÖZKAN tarafından yapıldı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Önder AYYILDIZ, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Ali SAĞDAŞ, Isparta Kuyucak Köyü Girişimci Kadınlar Kooperatifi kurucu başkanı ve lavanta üreticisi Huriye TEZCAN, Kırklareli Demircihalil köyünden yerel lavanta üreticisi Ayça ÖZER panelde konuşmacı olarak yer aldılar.

MARDİN

Uzman Eller Projesi kapsamında, 9 Ocak 2020 tarihinde, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mardin İl Temsilciliğimiz ve Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelinin birlikte düzenlemiş olduğu toplantıda; projenin nasıl hazırlanacağı, projeye hangi

meslektaşlarımızın başvurabileceği ve puanlama sisteminde dikkat edilecek konular anlatıldı. Toplantıya, Mardin İl Temsilcimiz Vedat DURAK ve yönetim kurulu üyelerimiz ile çok sayıda meslektaşlarımız katılım sağladı.

YİTİRDİKLERİMİZ

Üni-versitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 1997 yılı mezunu olan 29881 sicil numaralı üyemiz Mu-rat KİBAROĞLU yaşamını yitirmiştir. Ailesine, seven-lerine ve tüm meslektaş-larımıza başsağlığı dileriz.

AHMET KÜÇÜKZEYBEK 1944 yılı Antalya do-ğumlu olan 8076 sicil numaralı üyemiz Ahmet KÜÇÜKZEYBEK yaşamını yitirmiştir. Ailesine, seven-lerine ve tüm meslektaş-larımıza başsağlığı dileriz.

ARİF MUSA TUNCER 1959 yılı Alanya doğum-lu, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 1979 yılı mezunu olan 9649 si-cil numaralı üyemiz Arif Musa TUNCER yaşamını yitirmiştir. Ailesine, seven-lerine ve tüm meslektaş-larımıza başsağlığı dileriz.

FİLİZ TOLAY

1968 yılı Antalya-Konya-altı doğumlu, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik Bölümü 1990 yılı mezunu olan19350 sicil numaralı üyemiz Filiz TOLAY yaşamını yitirmiştir.

Ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

SAİT VAKKAS ATEŞ 1943 yılı Gaziantep do-ğumlu olan 6404 sicil nu-maralı üyemiz Sait Vakkas ATEŞ 14 Ocak 2020 tari-hinde yaşamını yitirmiştir.

Ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 2001 yılı mezunu olan 40540 sicil numaralı üyemiz Yılmaz UÇAR ya-şamını yitirmiştir. Ailesine, sevenlerine ve tüm mes-lektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

HASAN ENGİN APPAK 1975 yılı Fa-kültesi Bitki Koruma Bölümü 1997 yılı mezunu olan 38757 sicil numaralı üyemiz Hasan Engin APPAK yaşamını yitirmiştir. Ailesine, seven-lerine ve tüm meslektaş-larımıza başsağlığı dileriz.

ERDAL GÜNEY Üniversi-tesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bö-lümü 1997 yılı mezunu olan 25015 sicil numaralı üyemiz Erdal GÜNEY 21 Ocak 2020 tarihinde ya-şamını yitirmiştir. GÜNEY, Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Ensti-tüsü`nde çalışmaktaydı.

Ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

SEVİM KIZILAY

Ege Üniversitesi Ziraat Fa-kültesi 1967 yılı mezunu olan 4750 sicil numaralı üyemiz Sevim KIZILAY ya-şamını yitirmiştir. Ailesine, sevenlerine ve tüm mes-lektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

ERTAN DUYAR

1940 yılı Aydın-Bozdoğan doğumlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 1964 yılı mezunu olan 3762 sicil numaralı üyemiz Ertan DUYAR yaşamını yitirmiştir.

Ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

YAVUZ EPİK

Ege Üniversitesi Ziraat Fa-kültesi 1973 yılı mezunu olan 7805 sicil numaralı üyemiz Yavuz EPİK yaşa-mını yitirmiştir. Ailesine, sevenlerine ve tüm mes-lektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

DR. MUSTAFA EDİP KÖYLÜ Manisa 2020 tarihinde yaşamını yitirmiştir.

KÖYLÜ, 1951 yılında Adıyaman’da doğdu.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü`nden 1976 yılında mezun oldu.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü`nde 25 yıl çalıştıktan son-ra 2002 yılında emekli oldu. Emeklilik hayatında ise çalışmaya devam ederek; üzüm kurutma teknolojisi, bağcılık ve şarapçılık konularında birçok araştırma çalış-masına imza attı. Altı yıl süre ile Yazgan Şarapçık AŞ. de işletme Müdürü olarak görev aldı. Manisa Ticaret Borsası‘nın bağ-cılık yayım timinde aktif olarak görev almaktaydı.

Ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

TMMOB ZMO HABER BÜLTENİ Yaygın Süreli Yayın

TMMOB ZMO ADINA SAHİBİ: Özden GÜNGÖR SORUMLU YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ:

Prof. Dr. Cem ÖZKAN YAYIN KURULU:

Prof. Dr. İlhami BAYRAMİN

ADRES

Karanfil Sk. 28/18 Kızılay / ANKARA TEL: 444 1 966

FAKS: (0 312) 418 51 98 www.zmo.org.tr - zmo@zmo.org.tr BASIM: Pozitif Matbaacılık ve Ambalaj San. Tic. Ltd. Şti.

Çamlıca Mah.Anadolu Bulv. 145. Sokak 10/19 Yenimahalle/ANKARA

Benzer Belgeler