• Sonuç bulunamadı

10 Ocak 2020 tarihinde, Tarımsal Öğretimimizin 174. Yıldönümünü kutladık. Atatürk Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nda sonra Gaziantep Şube Başkanımız Abdulkadir DENİZ bir basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Şube Başkanımız

Abdulkadir DENİZ, TMMOB Gaziantep İKK adına 15 Ocak 2020 tarihinde,

“Ülkemizde Yapı Stokları Yeniden Gözden Geçirilmeli” konu başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanımız Abdulkadir DENİZ’in 08 Şubat 2020 tarihinde, İKK adına bir basın açıklaması yaparak, “Antepliler, düşman birlikleri karşısında artan baskılara rağmen dünyada eşine az rastlanır bir destan yazmışlar ve savunma sergilemişlerdir. Antepliler,

‘Ölürsem Şehit Kalırsam Gazi Olurum’

inancı ile tüm imkânsızlıklara, zorluklara ve yokluğa rağmen, 11 ay boyunca düşmana karşı büyük bir direniş gösterdi. Gösterilen büyük direnişi bir

‘Plevne’ veya ikinci Çanakkale Harbi olarak tanımlayabiliriz” dedi.

HATAY

Ülkemizde Zirai Eğitimin Başlamasının 172. Yılı münasebetiyle Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Hatay Şubemizin her yıl ortaklaşa düzenlediği kutlamalar bu yıl da MKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemine uygun olarak planlanan MKÜ Ziraat Fakültesi Dekanlığı yeni hizmet binası açılışının ardından Ziraat Fakültesi Dekanı Okan ŞENER açılış konuşmasını yaparak toplantıyı başlattı. Şube Başkanımız Ahmet SEVER’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, ziraat öğretiminin önemi ve ülkemiz geleceğine vereceği yönlerle alakalı olarak ODA’mız görüşlerini dile getirdi.

İZMİR

Şubemiz 29. Olağan Genel Kurul ve Seçimlerini gerçekleştirdik.

Tarım Eğitiminin 174.Yılı Etkinlikleri sebebiyle bir hafta süresince

düzenlediğimiz etkinliklerden ilki olan

‘Tarım-Çevre Ekseninde İzmir’de Jeotermal Enerji Gerçeği” konulu panelimiz Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda 6 Ocak 2020 Pazartesi günü 09.30 – 16.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Tarım Eğitiminin Başlangıcının 174.

Yılı Etkinlikleri kapsamında İzmir

Şubemiz, Kemalpaşa Belediyesi ve Kemalpaşa Ziraat Odası işbirliğiyle 7 Ocak 2020 tarihinde, Kemalpaşa’da

“Kiraz Üretiminde Yaşanan Sorunlar”

başlıklı çiftçi buluşması gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Prof. Dr. Enver DURMUŞOĞLU ve Prof. Dr. Serdar TEZCAN’ın konuşmacı olarak katıldıkları etkinliğe çiftçiler yoğun ilgi gösterdiler.

Tarım Eğitiminin Başlangıcının 174.Yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Şubemizin Türk Halk Müziği Korosunun konseri 8 Ocak 2020 tarihinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

10 Ocak Tarım Bayramı kapsamında, 10 Ocak 2020 tarihinde Cumhuriyet

Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na koyulan çelengin ardından, meslekte 50. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaketleri takdim edildi.

Tarım Eğitiminin Başlangıcının 174.

Yılı etkinlikleri kapsamında İzmir

Şubemizin Klasik Türk Müziği Korosunun konseri 13 Ocak 2020 tarihinde Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

ODA’mız tarafından,13-17 Ocak 2020 tarihlerinde düzenlenen IX. Teknik Kongre’de Özel Ödül, Ege Üniversitesi Kampüsü’nde traktör çarpması sonucu yaşamını yitiren, meslektaşımız ve önceki dönem İzmir ZMO-Genç Başkanlarından Sezen ZAMBAK’a verildi. Ödülü kongre açılışına katılan babası Metin ZAMBAK aldı

17.01.2020 Tarihinde Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih KILIÇ tarafından “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” hakkında eğitim toplantısı düzenlendi.

Üyemiz Cihangir TURANTAŞ tarafından 19 Ocak Pazar günü sahnelenen

“Zindandaki Şair” isimli tek kişilik oyunda üyelerimiz ile birlikteydik.

Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri 23 Ocak 2020 Perşembe günü Konak Kaymakamı Mehmet ERİŞ’i ve 24 Ocak 2020 Cuma günü İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN›i ziyaret ettiler.

İzmir Şubemiz 29. Dönem Danışma Kurulu Toplantıları’nın ilkini 28 Ocak 2020 Salı günü yaptı. Toplantıda ilk bir aylık dönemde gerçekleştirilen

faaliyetler ve önümüzdeki üç ayda planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verildikten sonra Danışma Kurulu üyelerimizin katkı, eleştiri ve önerilerini dinledik.

İzmir Şubemiz, 31 Ocak 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde 73. Grup Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimini tamamladı.

Dr. Tuğrul ŞAHBAZ ve Doç. Dr. Hüseyin GÜLER’in dersleriyle başlayan

eğitimimiz Şube 2. Başkanımız Banu ERDAL’ın dersiyle noktalandı.

6 Şubat 2020 tarihinde, AgroExpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Şubemiz tarafından “Tarımda İş Güvenliği Paneli” düzenlendi.

Moderatörlüğü Ziraat Mühendisi Ela DALÇAM tarafından yapılan panele;

EÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazilet ALAYUNT, Şube Yön. Kur. 2. Başkanımız Banu ERDAL ve Ziraat Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı Güldem OKYAR konuşmacı olarak katıldılar.

Genel Başkanımız Özden GÜNGÖR başarı dileklerini iletmek ve genel kurul süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere 7 Şubat 2020 tarihinde şubemizin yeni yönetim kurulu üyeleri ve delegasyonu ile bir araya geldi.

8 Şubat 2020 Cumartesi günü, Dr.

Hakan ÇAKICI›nın katılımıyla “Toprak Analizlerine Dayalı Gübreleme Önerileri Eğitimi” düzenlendi.

6-9 Şubat 2020 tarihlerinde, 15.si düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na İzmir Şubemiz katıldı.

KONYA

Şube Başkamınız KonTV’ye bölgemizdeki yağışlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Şubemiz, Dr. Portakal ile yaptığı anlaşma sayesinde üyelerimiz ve 1. derece yakınları indirimden faydalanabileceklerdir.

Şube Başkanımız Murat AKBULUT, 17 Ocak 2020 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, Konya Metrosu ve Konya Banliyö projeleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Eğitimi 1846’dan bu yana devam eden köklü meslek gurubu olma gururuyla ülkemizde Tarımsal

Öğretimin 174. Yıldönümünü büyük bir kıvançla kutladık. İlk tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri, Osmanlı Devleti döneminde 10 Ocak 1846 yılında İstanbul-Yeşilköy Ayamama Çiftliği’nde kurulan Mekteb-i Zirai Şahane ile başlamış ve bu tarihten itibaren 10 Ocak gününü kapsayan hafta ülkemizde Tarım Haftası olarak kutlana gelmiştir.

MALATYA

21 Aralık 2019 tarihinde, Şubemizin 4.

Olağan Genel Kurulu Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şubemizin 4. Olağan Genel Kuruluna;

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan ÖZCAN, Ziraat Odası Doğu Anadolu İlleri Koordinatörü ve Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus KILIÇ ve İlimiz Ziraat Odaları Başkanları, Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan YILDIRIM, İlimizde faaliyet gösteren Üretici ve Yetiştirici Birlikleri Başkanları, Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü ve

meslektaşlarımız katıldı. 22 Aralık 2019 tarihinde Şubemiz hizmet bürosunda tek liste halinde girilen seçim

gerçekleştirildi.

21-22 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleşen TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Malatya

Şubemizin 4. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı ve seçim sonuçlarına göre oluşan Şube Yönetim Kurulu, Genel Kurul Divan Başkanı Nizamettin OPANOĞLU Başkanlığında 26 Aralık 2019 tarihinde toplanarak görev dağılımını yaptı. Yönetim Kurulu Görev

Dağılımı; Fevzi ÇİÇEK (Şube Başkanı), Ekrem ÖZTÜRK ( Şube Başkan Yrd.), Adil ÖNAİ (Sayman Üye), Eyup TEKİR (Yazman Üye), A. Pınar DENİZ (Üye), Kadir ÖZTÜRK (Üye), Mehmet BEKTAŞ (Üye)

24 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimi’ne hayırlı olsun ve tebrik için Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman GÜDER ve Meclis üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette ayrıca tarım arazilerinin imara açılmaması konusunda odamız görüşleri dile getirilirken, Belediye tarafından yapılabilecek çalışma ve proje fikirleri konularında görüşmeler gerçekleştirildi.

25 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimi’ne hayırlı olsun ve tebrik için Malatya Yeşilyurt belediye Başkanı Mehmet CINAR ve Meclis üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette ayrıca tarım arazilerinin imara açılmaması konusunda odamız görüşleri dile getirilirken, Belediye tarafından yapılabilecek çalışma ve proje fikirleri konularında görüşmeler gerçekleştirildi.

25 Aralık 2019 tarihinde, Yeniden Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanlığına seçilmemiz nedeni ile İnşaat Mühendisleri Odası Malatya

İl Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

26 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimi’ne hayırlı olsun ve tebrik için MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut SAMANLI ve Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp GÖNÜLTAŞ hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

26 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimi’ne hayırlı olsun ve tebrik için Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan ÖZCAN ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan ÜNAL hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ticaret Borsası ile ortak yapılabilecek çalışma ve proje fikirleri konularında görüşmeler gerçekleştirildi.

26 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimi’ne hayırlı olsun ve tebrik için DSİ 92. Şube Müdürlüğü Kamulaştırma Başmühendisi Vahap Kaya ESEOĞLU ve Arazi Toplulaştırma Başmühendisi Basri DAĞDELEN ziyaretinde

bulundular.

27 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimi’ne hayırlı olsun ve tebrik için Ankara Malatya Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri ve Arapgir Belediye önceki dönem Başkanlarından Mustafa GÜZELER ve MASTÖB Ankara Temsilcisi Kamil GÖKSU ile MASTÖB Malatya Temsilci yardımcısı Veysel SER hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

27 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu sonucu Yeniden seçilmemiz nedeniyle Fırat Mesleki Teknik Lisesi (Eski Ziraat Meslek Lisesi) Müdürü Şükrü DOĞAN ve Meslek dersleri öğretmeni meslektaşımız Selahhatin ÖZMEN tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

27 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu sonucu Yeniden seçilmemiz nedeniyle

ESKKK Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet BAYRAM tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

27 Aralık 2019 tarihinde, Malatya’da faaliyet gösteren Sürgü ve

Reşadiyeliler Derneği’ndeki görev değişikliği sonucunda Dernek Başkanlığı görevine getirilen Burhan GÜLER ve Yönetim kurulunu ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulunduk.

27 Aralık 2019 tarihinde, Yeniden Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanlığına seçilmemiz nedeni ile Yeni Doğanşehir Gazetesi sahibi Hüseyin KARAASLAN hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette genel gündem konularında Odamız görüşlerini ifade ettik.

28 Aralık 2019 tarihinde, İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına atanan Sami DURAK’ı makamında hayırlı olsun ziyaret ettik.

28 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimine yeniden seçilmemiz nedeni ile Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr.

Bayram Murat ASMA ve meslektaşımız Ahmet ÖNCÜLER tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

28 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Yönetimi’ne yeniden seçilmemiz nedeni ile tebrik ve hayırlı olsun

ziyaretine gelen Doğanşehirliler Dernek Başkanı Dilaver GÜR ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır OKÇU’ ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.

31 Aralık 2019 tarihinde, Malatya Şube Başkanlığına yeniden seçilmemiz nedeniyle Pütürge ilçesi çiftçilerinden Gülten ve Nurettin ÇELİK çifti tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

31 Aralık 2019 tarihinde, Ziraat mühendisleri odası Malatya Şube Başkanlığı’na yeniden seçilmemiz nedeniyle Malatya Yeşilyurt Belediyesi

MHP Meclis Üyesi Vahap MURAT, Malatya MHP İl yönetiminden İbrahim ÜRKMEZ ve birlikte gelen misafirleri tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

02 Ocak 2020 tarihinde, Şube Başkanımız Fevzi ÇİÇEK, aralık ayında yapılan ZMO Kahramanmaraş Şube seçim sonucunda Kahramanmaraş Şube Başkanına ve yeni Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

04 Ocak 2020 tarihinde, Malatya Şube Başkanlığına yeniden seçilmemiz nedeniyle MHP Doğanşehir İlçe Başkanlığı Yönetimi tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

07 Ocak 2020 tarihinde, Malatya Şube Başkanlığına yeniden seçilmemiz nedeniyle TARSİM Bölge Müdürü ve meslektaşımız M. Ali DOĞAN ve Uzman Bülent ZELYURT ve Ömer Faruk MARASALI tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

10 Ocak 2020 tarihinde, Basın açıklamasında genel olarak Tarımsal Eğitim Öğretimin yıl dönümü tarihi, başlangıcı, bugüne kadar gelen süreç hakkında kısa açıklaması sonrası genel olarak tarımsal üretim, Üretimde tekniğin önemi, Ziraat Mühendisi meslektaşlarımızın istihdamı konularında Odamız görüşlerini dile getirdi.

13 Ocak 2020 tarihinde, Genel Merkezimiz tarafından Ankara da gerçekleştirilen Türkiye Ziraat Mühendisliği IX. Teknik Kongresi’ne Şube Başkanımız Fevzi ÇİÇEK katıldı.

14 Ocak 2020 tarihinde, Tarımsal Eğitimin 174.Yıl Dönümü nedeniyle Turgut Özal Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz kutlama etkinliği programını gerçekleştirdik. Programda meslekte 35 yılını dolduran

meslektaşlarımıza plaket takdim edilirken yeni kaydolan üyelerimize de ZMO rozeti takıldı. Programa TMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, TSÜAB Gelen Sekreteri ve Tarım Bakanlığı eski müsteşarlarından Doç. Dr. Hamit AYANOĞLU, İlçe Belediye Başkanları, Ziraat Odası Bölge Koordinatörü ve İlçe Ziraat Odası Başkanları,

Ticaret Borsası Başkanı, Baro Başkanı, Üretici Birlikleri Başkanları, birçok STK temsilcileri, öğretim üyeleri, meslektaşlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

18 Ocak 2020 tarihinde bir grup emekli öğretmenimiz, Malatya Şube yönetimine yeniden seçilmemiz nedeniyle tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

21 Ocak 2020 tarihinde, Malatya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeniden göreve seçilmemiz nedeniyle Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram IŞIK ve İlçelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın BARBAK tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

22 Ocak 2020 tarihinde, Malatya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeniden göreve seçilmemiz nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli AĞBABA, Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe başkanlarına ve beraberindeki heyet tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

27 Ocak 2020 tarihinde, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ( TMMOB) Malatya İKK olarak 24 Ocak 2020 tarihinde bölgemizde yaşanan ve ilimizin de bazı bölgelerinde hasara neden olan deprem ile saha çalışmaları, genel olarak depremin sonuçları, ülkemiz ve ilimizin depreme hazırlığı konularında değerlendirmeler toplantısına katılarak deprem bölgesindeki tespitlerimizi ve önerilerimizi konuştuk. Akabinde ise basın açıklaması yapılarak depremden korunma, sahada tespit edilen eksiklikler ve çözüm önerilerimizi dile getirdik.

27 Ocak 2020 tarihinde, bizleri ziyarete gelerek tebrik ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan zirai tedarikçi sektöründe önemli yeri olan GAPAGRO firması yöneticileri Faruk YAPICI ve Ramazan KARAAVCI tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

28 Ocak 2020 tarihinde, Malatya TEMA İl Temsilcisi Ali Ekber KORKUT ve Yönetimi tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çevreden,

depreme, sosyal hayattan, iletişime birçok konuda bilgi paylaşımı oldu.

03 Şubat 2020 tarihinde, Malatya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeniden göreve seçilmemiz nedeniyle tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştirme Birliği Başkanı İhsan AKIN ve Yönetim kurulu üyeleri odamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Malatya tarımı ve hayvancılık konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

06 Şubat 2020 tarihinde, Malatya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeniden göreve

seçilmemiz nedeniyle tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunan ilimizde faaliyet gösteren Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı ve yönetim Kurulu üyeleri odamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

07 Şubat 2020 tarihinde, Malatya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeniden göreve

seçilmemiz nedeniyle tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Arguvan Ziraat odası başkanı ve delege üyeleri odamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

MANİSA

26 Aralık 2019 tarihinde Makine Mühendisleri Odası yılbaşı kokteyline katıldık.

Tarımsal eğitimin başlangıcının 174. Yılı, Manisa Şubemiz koordinasyonunda kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren meslektaşlarımızla birlikte 10 Ocak 2020 tarihinde kutlandı. Şube

Başkanımız İbrahim DEMRAN ve Tarım ve Orman İl Müdürü Metin ÖZTÜRK’ün açılış konuşmalarının ardından

“Tarımsal Eğitim ve Politikalarına Farklı Bakışlar” konulu söyleşide Prof.

Dr. Ali ÜNAL, Mustafa SEYHAN ve Mustafa ALHAT konuşmacı olarak yer aldılar. Söyleşinin ardından Cumhuriyet Meydanı ATATÜRK Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine, ZMO Manisa Şube Yönetim Kurulumuz ve meslektaşlarımız katıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunulduktan sonra, ZMO Manisa Şube Başkanımız İbrahim DEMRAN ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Odamız üyeleri tarafından anıta çelenk bırakıldı.

MERSİN

22 Aralık 2019 tarihinde Mersin Şubemizin 13. Olağan Genel Kurulu`nda yapılan seçimler

sonucunda yeni yönetim kurulu üyeleri ve Genel Merkez Delegeleri belirlendi.

Yapılan görev dağılımı sonucu; Şube Başkanı: Necmi BİRİM, II. Başkan:

Funda YILDIRIM, Sayman: Murat OKŞAR, Yazman: Mustafa GÜNER, Üye:

Zafer YILDIRIM, Üye: Reha AKYOL, Üye:

Oğuzhan KÖKTEN olarak belirlendi.

26 Aralık 2019 tarihinde, Mersin Şubemizin yeni başkanı Necmi BİRİM görevinin ilk gününde, Mezitli de yaşanan ağaç katliamı için, Baro Başkanı Bilgin YEŞİLBOĞAZ ile birlikte, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan AKDUMAN’ı makamında ziyaret edip, yaşanan süreç ile ilgili bilgi aldılar.

10 Ocak 2020 tarihinde, Tarımsal Öğretime Başlamanın 174. yılı, Odamız üyesi olan Mersin Büyükşehir

Belediye Başkanı Vahap SEÇER, Mezitli Belediye Başkanı Neşet TARHAN, ayrıca Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya TEPE ve misafirlerimizle birlikte Cumhuriyet Meydanı`nda coşkuyla kutlandı. Ziraat Fakültelerinin inovatif, teknolojik bir yapıya kavuşmalarını, beraberinde kalifiye ve analitik düşünebilen nice meslektaşlarımızı mezun etmeleri temenni edildi.

11 Ocak 2020 tarihinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’nin katılımıyla gerçekleşen, “söz sizde”

konferansına, Mersin Şube Yönetim Kurulumuz katıldı. Şube Başkanımız Bakana, Ziraat mühendislerinin kamuya istihdamı konusunda soru yönelterek, beraberinde çözüm önerisi olarak Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinde ziraat mühendisi bulundurmanın olanakları soruldu.

13 Ocak 2020 tarihinde, Genel Merkezinin beş yılda bir düzenlediği 9. Teknik Kongre’nin ilk gününe Mersin Şube Başkanımız Necmi BİRİM katıldı. Bir hafta süren kongrenin meslektaşlarımıza, tarım sektörüne, ülkemize yararlı kazanımlar

sağlamasını temenni ediyoruz.

15 Ocak 2020 tarihinde, TEMA Mersin Başkanı Perihan PAZARBAŞI ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Şubemizi ziyaret ederek, yeni yönetim kurulumuza başarı dileklerini ilettiler. Ziyaret sırasında ayrıca, birlikte yapılacak ortak çalışmaların olanaklarını

konuşuldu. Doğa ve çevre konusunda çocuklarımızın ve gençlerinizin

bilinçlendirilmesinin yanı sıra her platformda birbirimize olan desteğin

devam edeceğini belirtildi.

19 Ocak 2020 tarihinde, Şubemizde güzel bir gün yaşadık. Genç

meslektaşlarımızın Odalarına sahip çıkma adına kayıt yaptırdıkları gün.

ZMO Mersin Şube olarak daha güçlü, daha aktif günlere yelken açıyoruz.

Bu tür katılımların çoğalması için var gücümüzle çalışacağız.

25 Ocak 2020 tarihinde, Mersin Şubemiz Anamur İlçe Temsilciliği Olağan Genel Kurulu Anamur Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Divan Başkanlığına A. Cemal AYDOĞDU, Yazman Üyeliğine H. Niyazi SARIOĞLU seçilip, gerekli görüşmeler yapıldı. Şube Başkanımız Necmi BİRİM, Üye Zafer YILDIRIM, Üye Oğuzhan KÖKTEN denetiminde yapılan seçimler sonucunda; İl Temsilcisi Mustafa GÜNGÖR, İlçe Temsilci Yardımcısı Gamze ONUR DENİZ seçildi.

31 Ocak 2020 tarihinde, Mersin Valimizin katılımıyla gerçekleşen Narenciye Festivali’nin Kapanış ve Ödül Törenine, Şube Başkanımız Necmi BİRİM katılıp, Mersin Ticaret Borsasında yapıldı. Festival icra kurulu içinde yer aldığımız bu etkinliğe bu dönem 550 bin insanımızın katılımı gelecek etkinlikler için umutlarımızı yeşertti. Gelecek festivalin daha etkin olabilmesi adına turunçgil üreticilerimizin katılımını arttıracak şekilde yarışmalar, üretimi teşvik ve arttırıcı toplantıların da düzenlenmesini öneriyoruz.

31 Ocak 2020 tarihinde, Ulusal Turunçgil Konseyi’nin Başkanı Kemal KAÇMAZ ile UTK Saymanı Mehmet ATEŞ, Mersin Şubemize hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaret sırasında: 8-13 Kasım 2020 de Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin detaylarını konuşuldu.

Ziraat Mühendisleri Odası olarak doğal üyesi olduğumuz Ulusal Turunçgil Konseyi`ne her türlü desteği vereceğimizi bildirdik.

02 Şubat 2020 tarihinde, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Ulusal Kırsal Ağ Projesi kapsamında Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Kırsal Kalkınma Kongresi ve UKAFEST Etkinliği” çerçevesinde diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılan proje değerlendirme toplantısına, Şube Başkanımız Necmi BİRİM katıldı. KKYDP, TKDK ve ÇKA temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilimizde uygulanmış ve başarılı şekilde yürütülen projelerde değerlendirildi.

03 Şubat 2020 tarihinde, CHP Mersin Milletvekili Cengiz GÖKÇEL, Mersin Şubemize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın bulunduğu toplantıda, gündeme

ait birçok konu masaya yatırıldı.

Meclis gündemine taşınması istenen konuların başında; ziraat mühendislerinin istihdam sorunu, TMMOB Yasası ve Yönetmeliklerinde

Meclis gündemine taşınması istenen konuların başında; ziraat mühendislerinin istihdam sorunu, TMMOB Yasası ve Yönetmeliklerinde

Benzer Belgeler