• Sonuç bulunamadı

TELEFON KAYNAĞI

Bu işlev dual band (900 ve 1 800 MHz) GSM bir telefonun oto radyo telefon GPS RT3'e entegre edilmesiyle gerçekleştirilmiştir.

Bu telefon "hands free" (eller ser-best) işlevine sahiptir. Bu işlev, ön tavan lambasının yanına yerleştiril-miş bir mikrofon, hoparlörler, bir çok işlevlere erişilebilmeyi sağlayan di-reksiyonun altındaki bir uzaktan ku-manda ve sesli komutlar tarafından sağlanır. (oto radyo telefonun ön pa-nelindeki tuşlar işlevlerin tamamına ulaşmayı sağlar)

"Mobile" (taşınabilir tip telefon) ge-nel işlevleri ve fihristi inceleme çok işlevli ekran sayesinde yapılabilir.

Anahtar hangi konumda olursa olsun, 30 dakika sonra çok işlevli ekranda

"Economy mode active" (Enerji ta-sarruf modu devrede) mesajı belirse dahi bu işlev etkin durumdadır.

"Telephone and telematics services" (telefon ve telematik hizmetler) menüsü

MENU tuşuna basınız ve G topu-zunun yardımıyla "Telephone and telematics services" (telefon ve te-lematik hizmetler) işlevini seçiniz ve aşağıdaki işlevlere ulaşmak için ge-çerli kılınız:

- "Call" (arama).

- "Service" (hizmet), PEUGEOT hizmetlerine ulaşmayı sağlar.

- "Telephone functions" (telefon işlevleri) bütün telefon işlevlerini ayarlamayı sağlar.

- "Text messages (SMS)" (kısa me-sajlar), kısa mesajlar (SMS) için bütün işlevleri yönetmeyi sağlar.

Konu menüsü

Telefonun konu menüsünü ekrana getirmek için D tuşuna basınız.

Bu menü aşağıdaki işlevlere ulaşma-yı sağlar:

- "Calls list" (çağrı listesi).

- "Dial" (numaralama).

- Access to "directory" (fihriste ula-şım).

- Access to your "voice mail"

(GSM operatörünüzün telesekret-erine ulaşım).

Uyarı:

Direksiyondayken, dikkatinizi dağıt-mayınız ve ülkenizde geçerli olan mevzuata uyunuz. Bir telefon konuş-masını sürdürmek veya bazı işlemle-ri (örneğin elle bir numara çevirmek) gerçekleştirmek için aracı durdurma-nız tavsiye edilir.

Her menüde:

G topuzunu çevirerek hareket ediniz ve bir işlevi seçiniz ve topu-za bastırarak geçerli kılınız.

Alfa nümerik klavyenin kullanılması

2. sıra veya sonrasından bir harf gir-mek için, ilgili tuşa ardarda basınız.

Tuş Harf

silin-mesi (uzun basış)

"ESC" tuşuna basarak işlevi iptal ediniz.

Menülerin kullanımı, örneğin

"Telephone functions" (telefon işlevleri)

Ana menüye girmek için "MENU"

tuşuna basınız. İstediğinizi seçmek amacıyla telefonun ana işlevlerine ve oradan diğer menülere ulaşabilmek için "Telephone and telematics ser-vices" (telefon ve telematik hizmetler) işlevini seçiniz ve "Telephone functi-ons" (telefonun işlevleri) seçerek ge-çerli kılınız.

Bu menü aşağıdaki işlevlere ulaşma-nızı sağlar:

- "Network" (şebeke): Şebeke ara-ma şeklini ve kullanılabilir şebeke-leri gösterir.

- "Duration of calls" (çağrı süresi):

Gerçekleştirilen çağrıların süreleri-ni görmeyi ve sıfırlamayı sağlar.

- "Manage pin code" (pin kodu yö-netimi): PIN kodu yönetmeyi ve de-ğiştirmeyi sağlar.

- "Telephone options" (telefon se-çenekleri): Numaramın gösterilme-si, X defa çaldıktan sonra açma, zil seçeneklerini ayarlamayı, SMS için yönlendirilecek numaranın girilme-sini ve çağrı listegirilme-sini ve kısa mesaj-ları (SMS) silmeyi sağlar.

SIM kartın yerleştirilmesi

Kapağın üzerinde bulunan yuvarlak deliğe bir kurşun kalemin sivri ucuyla bastırarak L kapağını açınız.

Bir taşınabilir telefon operatöründen alabileceğiniz SIM kartınızı şekilde görüldüğü gibi deliğe sokunuz, daha sonra kapağı kapatınız.

Uyarı: SIM kartın takılması ya da çıkarılması oto radyo telefon RT3 kapalıyken yapılmalıdır (anahtar S (hırsızlık önleyici) konumunda ve ekran kapalı).

İkiz karta sahipseniz, ilk kullanımda veya fihristinizin güncellenmesi için telefonunuzun SIM kartını sokup daha sonra bilgileri oto radyo telefon RT3'ün fihristine aktarmak gerekli-dir - Fihristin ana menüsüne bakınız.

Alfanümerik klavye yardımıyla PIN kodunuzu giriniz ve G topuzuna basa-rak ya da # tuşuna basabasa-rak şebekeye giriş yapınız. Şebekeye giriş ekranda beliren bir şekilcikle geçerli olur.

Dikkat: PIN kodunuzu girerken arka arkaya 3 kez hata yaparsanız, SIM kartınız kilitlenir. Kilidi açmak için PUK kodunuzu girmelisiniz. PUK kodunuz size SIM kartınızın satıcısı tarafından verilmiştir (PUK kodunun girilmesi arka arkaya 10 hataya izin verir, daha sonra SIM kart tamamen kilitlenir).

Uyarı: PIN kodunuz hafızaya kayde-dilmediyse ya da SIM kartınızda PIN koruması kaldırılmadıysa kontağı her açtığınızda PIN kodu sorulur.

PIN kodunun girilmesi PIN kodu sorulmasının devre dışı bırakılması

"Telephone functions" (telefon iş-levleri) menüsünde "Manage PIN code" (PIN kod yönetimi)'ni seçiniz ve "Deactivate" (devre dışı bırak-ma) seçeneğini geçerli kılınız.

Dikkat: Bu durumda SIM kartınızı kaybetmeyiniz, yoksa bulan herkes sınırsız arama yapabilir.

Telefon işlevi ekranları Görüşme dışı

Bu ekran size dinlenmemiş sesli mesajların ya da okunmamış kısa mesajların (SMS) varlığını, son sı-fırlamadan sonra toplam görüşme süresini ve telefonunuzun durumunu bildirir.

Görüşme esnasında

Bu ekran size görüşmenin başından beri geçen toplam süreyi ve arayanın numarasını* ve adını (eğer fihristiniz-de kayıtlıysa) ve telefonunuzun duru-munu bildirir.

* Eğer hizmet ve seçenek geçerliyse.

Çağrı yapma

Telefonun konu menüsüne giriş yap-mak için D tuşuna basınız.

Bir numara girilmesi

Önce "Call" (arama) ve

"Enter number" (numa-ralama) işlevlerini seçiniz daha sonra arayacağınız kişinin numarasını alfa-nümerik klavye ile giriniz.

Arama yapmak için D tuşuna basınız.

Bir fihristten arama

Bir telefon numarasına sahip tüm ka-yıtları görmek için önce "Call" (ara-ma) sonra "Directory" (fihrist) işlevi-ni ya da son yirmi arayan (numaranın gösterilmesi seçeneği devredeyse) ya da aranan numara listesine eriş-mek için "Calls list" (çağrı listesi) işlevini seçiniz.

Uyarı: RT3 oto radyo telefonunki ve SIM kartınki olmak üzere 2 ayrı fihrist vardır.

Çağrı yanıtlama

Bir çağrı geldiğinde ve zil çaldığında D tuşuna ya da direksiyonun altında-ki uzaktan kumandanın ucuna basarak cevapla-yabilir, ya da Q tuşuna basarak veya "Answer ?" (cevap ver?) ekranının "NO" (hayır) düğme-sini geçerli kılarak çağrıyı reddedebi-lirsiniz.

Çağrıyı kabul ederseniz, sonlandır-mak için Q tuşuna basınız.

Reddetme durumunda, çağrınız te-lesekretere ya da çağrı yönlendirme numarasına yönlendirilir.

Kısa mesajlar (SMS) Kısa mesajların alınması

Bir sesli uyarı duyulduğunda (SMS kısa mesaj için sesli uyarı seçeneği devrede ise) ve üste açılan bir pence-re size "Do you wish to read the new text message (SMS) ?" (yeni kısa mesajı okumak istiyor musunuz ?), mesajını verirse "YES" (evet) seçerek ve geçerli kılarak alınan kısa mesajı okumayı seçebilir ya da "NO"

(hayır) seçerek ve geçerli kılarak veya "ESC" tuşuna basarak ya da mesajın ekrandan silinmesini bek-leyerek bunu sonraya bırakabilirsi-niz. Eğer devredeyse, mesaj sesli sistem tarafından okunur.

Uyarı: Hafızadaki eski mesajlar ya da okumayı sonraya bıraktığınız yeni mesajlar sonradan görülebilir.

"MENU" tuşuna basınız daha sonra

"Telematik" şekilciğini geçerli kılınız,

"Text messages (SMS)" (kısa me-saj SMS) seçiniz ve "Received text messages SMS reading" (alınan kısa mesajların okunması) işlevini G topuzuna basarak geçerli kılınız;

daha sonra, listede topuzu döndüre-rek hadöndüre-reket ediniz okumak istediğiniz kısa mesaja geldiğinizde topuza ba-sınız (eğer sesli uyarı devrede ise).

Bir kısa mesaj yollama

"Text messages (SMS)" (mini me-saj SMS) menüsünde "Typing of a text message SMS" (bir kısa mesaj yazma) işlevini geçerli kılınız. Alfanü-merik klavyeyle mesajınızı giriniz, ve

"OK" düğmesine basarak hafızaya alınız ya da göndermek için "Send"

(gönderme) düğmesini geçerli kılınız.

"Send" (gönderme) düğmesinin ge-çerli kılınması, alıcının numarasını girmeye ya da fihristten veya çağrı listesinden seçmeye ve yollamaya olanak sağlar.

"Duration of calls"

(çağrı süresi) menüsü

Gerçekleştirilen çağrıların süreleri-ni incelemek için "Telephone func-tions" (telefon işlevleri) menüsünün

"Duration of calls" (çağrı süreleri) işlevini seçiniz. Kısmi sayaç, "Zero reset" (sıfırlama) düğmesi yardımıy-la gerçekleştirilen sıfıryardımıy-lamadan beri olan çağrıların sürelerini toplar.

"Telephone options"

(telefon seçenekleri) menüsü

"Telephone functions" (telefon iş-levleri) menüsünden "Telephone op-tions" (telefon seçenekleri) işlevini seçerek aşağıdaki işlevlere ulaşabi-lirsiniz:

- "Configure the calls" (çağrı ayarla-rı) işlevi "show my number" (numara-mı göster) ve "automatic answering after X rings" ("X" kere çaldıktan son-ra cevapla) işlevini devreye sokmaya ya da çıkarmaya yarar,

- "Ringing options" (zil sesi seçenekleri) sesli aramalar için zil sesinin seviyesini değiştirmeye, kısa mesaj (SMS) alındığında sesli uyarı-yı devreye sokmaya ve önerilen 5 zil sesinden birini seçmeye yarar.

- "Calls diversion to mail box num-ber" (telesekretere yönlendirme) müşteri tarafından seçilen çağrı yön-lendirme numarasını kaydetmeye yarar, aksi taktirde çağrı yönlendirme kutusu işaretli ise, çağrı telesekrete-re yönlendirilir.

SMS cevaplama

Bir SMS'i okuduktan sonra:

"Reply" (cevaplama) seçerek gönde-rene direk olarak cevap gönderebilir-siniz. Mesajınızı yazmak için otomatik olarak bir ekran görünür.

"Record" (kaydetme) seçerek, SMS'i gönderenin numarasını ana fihristinize kaydedebilirsiniz.

Hizmetler*

"Services" (hizmet-ler) menüsüne girmek ve aşağıdaki hizmet-lerden birini seçmek için E tuşuna basınız:

Acil arama*

Acil bir durumda, sesli bir sinyal duyana ve çağrıyı ge-çerli kılma / iptal etme ekranı belirene kadar V tuşuna ba-sınız (6 saniye) ya da direk olarak 112 yi arayınız.

Ciddi sonuçlar doğurabilecek (vücut yaralanması, ...) bir olaya karıştıysanız (eğer yaralıların olduğu bir kazanın, bir saldırının, ...

kurbanı ya da şahidi iseniz) maruz kalan insanlar için bir acil arama ya-pınız.

Bu tip bir çağrı yapmadan evvel, oto radyo telefon bir şebeke algılamalı-dır.

Eğer PEUGEOT özel kontratını imza-lamadıysanız, SOS tuşu dünyadaki tüm GSM şebekesinde acil çağrılara ayrılmış tek numara olan 112'ye çağrı yapmaya programlanmıştır.

Herhangi bir güvenlik kısıtlaması ol-madığı gibi, şebekesine veya ülkesine göre SIM kartınızın sokmanız ya da PIN kodunuzu girmeniz de istenmez.

Eğer PEUGEOT özel kontratı imza-ladı iseniz, çağrınızın yeri saptanır ve bir PEUGEOT yardım platformuyla görüştürülürsünüz.

Daha fazla ayrıntı için kontratınızın genel koşullarına başvurunuz.

"PEUGEOT Yardım" / Acil arama

"PEUGEOT Yardım" ile bir iletişim ya da bir acil arama esnasında, çağrı ya da kısa mesaj SMS almak ya da yapmak imkansızdır ; bunlar telesekreterinize yönlendirilirler.

Bu durumda, "PEUGEOT Yardım"

çağrısı ya da acil bir çağrı yapıldı-ğı andan itibaren oto radyo telefon GPS RT3'ün ön panelinde bir yeşil ışık yanıp söner ve ilgili ekipler ta-rafından çağrı alındığında ışık de-vamlı yanmaya başlar.

* Eğer hizmet ve seçenek geçerliyse.

"Customer Contact Center":

PEUGEOT Müşteri İlişkileri Merkezi-ni direk aramayı ve sunulan hizmetlere erişmeyi sağlar (eğer bir acil çağrı ya da yardım çağrısı varsa bu tip çağrılar askıya alınır).

"PEUGEOT Assistance" direkt olarak PEUGEOT yardım servisi-ni yöneten çağrı merkeziyle iletişim kurmayı ve çabukça yardım görmeyi sağlar (çağrı yapıldıktan sonra iptal etmek için 6 saniyeniz vardır). Yardım çağrısı esnasında, acil çağrı dışında başka çağrı yapmanız imkansızdır.

Eğer PEUGEOT özel kontratını im-zaladıysanız çağrınızın yeri saptanır.

"Operator services" eğer geçerliyse şebekenize has hizmetlerin listesine ulaşmayı sağlar (örnek : müşteri hiz-metleri, tüketim takibi, aktüalite, borsa, hava durumu, seyahatler, oyunlar, vb.).

Fihrist

Genel özellikler

Fihrist, bağımsız 4 alt kategoriye ay-rılmış 396 kayda sahiptir ("User 1"

(Kullanıcı 1), "User 2" (Kullanıcı 2),

"User 3" (Kullanıcı 3) ve "User 4"

(Kullanıcı 4)).

Sistem teslim edildiğinde, kullanılan fihrist "User 4"'tür (Kullanıcı 4).

Bir kayıt aşağıdakileri içerebilir:

- bir adres,

- 5 adet telefon numarası, - 5 adet e-posta,

- bir not,

- sesli komut için kullanılabilen bir sesli isim.

Adres, şehir ve sokak ismi yazılarak girilir.

Uyarı: Adresi, seyir CD-ROM'u okuyu-cu içinde değilken girerseniz, kılavuz-luk için bu adresi kullanamazsınız.

Olan bir kaydı değiştirmek için,

"Managing directory files" (fihrist kayıtlarının yönetimi) menüsünden

"Consult or modify a file" (bir kaydı inceleme veya değiştirme) işleviyle kaydı seçiniz, daha sonra değişimleri yapınız.

Uyarı: Bir adres girilmesi esnasında, bu adrese doğru bir kılavuzluk baş-latmak için seyir CD Rom'u mevcut olmalıdır.

"Directory" (fihrist) menüsü

MENU tuşuna basınız, daha sonra G topuzunun yardımıyla "Directory" (fih-rist) işlevini seçiniz ve aşağıdaki işlevle-re ulaşmak için geçerli kılınız:

- "Managing directory files" (fihrist kayıtlarının yönetimi) ile:

"Consult or modify a file" (bir kaydı inceleme veya değiştirme).

"Add a file" (bir kayıt ekleme), yeni kaydın ismini giriniz, daha sonra kaydın üzerinde ekleme yapmak istediğiniz alt başlığı seçiniz, ge-çerli kılınız ve bilgileri giriniz.

"Delete a file" (bir kayıt silme).

"Delete all files"(fihristteki bütün kayıtları silme).

- "Configure directory"(fihrist biçim-lendirme) ile:

"Select a directory"(bir fihristin seçimi).

"Name a directory" (bir fihrist isimlendirme).

"Choose starting directory"

(başlangıç fihristi seçme) (kulla-nılan fihrist).

- "File transfert" (kayıt transferi) ile:

"Exchange by IR" (kızıl ötesi ile değişim), kayıtları taşınabilir bir do-nanıma veya tersine aktarma.

"Exchange with sim card" (sim kart ile değiştirme), oto radyo te-lefon GPS RT3'ün bilgilerini SIM kart'a aktarma.

"Consult or modify a file" (bir kaydı inceleme veya değiştirme)

Fihristteki bir isim

Eğer bir başlık fihristteki bir kayda bağlıysa, daha sonradan bu baş-lığı sesli aramada direk kullanmak için sesinizle kaydedebilirsiniz (örn:

"Çağrı Yapma" [sesli isim] ya da

"kılavuzluk yap" [sesli isim]).

Sesli çağrı için isim girme ya da kayıt yapmak için "Managing directory fi-les" (fihrist kayıtlarının yönetimi) me-nüsünden "Consult or modify a file"

(bir kaydı inceleme veya değiştirme) işlevini seçiniz.

RDS TMC (Traffic Message Channel) trafik bilgileri

"Navigation - Traffic information"

(seyir - trafik bilgileri) menüsünden

"TMC Traffic Information" işlevini seçerek yol trafiğinin durumu hakkın-daki bilgilere ulaşabilirsiniz ("Kılavuz-luk sistemi" konusuna bakınız).

"File transfert" (kayıt transferi)

Kaydetme düğmesine basınız ve tali-matları izleyiniz.

Oto radyo telefon GPS RT3'ün kulla-nılan fihriste SIM kartın bütün kayıt-larını alma.

Oto radyo telefon GPS RT3'ün kul-lanılan fihriste SIM kartın bir kaydını alma.

Hatırlatma: Oto radyo telefon GPS RT3'ten SIM karta bir kayıt transferi esnasında, yalnızca kayıtta yazılan ilk numara kaydedilir.

Uyarı: SIM kart, telefon numaraları kullanılan fihrist incelenerek ulaşıla-bilen bir bağımsız bilgiler bütünüdür.

"Exchange by IR" (kızıl ötesi ile de-ğişim), oto radyo telefon GPS RT3 ve taşınabilir bir donanım (bir kızıl ötesi porta sahip) arasında kullanılan fihrist-teki bütün kayıtları veya kayıtların bir kısmını kızıl ötesi ile aktarmak için.

"File transfert" (kayıt transferi) me-nüsünü ve aktarma yönünü seçtikten sonra, kızıl ötesi penceresinin önüne transfer edeceğiniz taşınabilir donanı-mı koyarak aktarmayı başlatmalısınız (donanımın kullanma kılavuzuna ba-kınız). Bir mesaj, transferin sorunsuz gerçekleştiğini teyit eder.

"Exchange with sim card" (sim kart ile değiştirme):

Benzer Belgeler