• Sonuç bulunamadı

TANITIM VE İŞBİRLİĞİ BİRİMİ

Belgede 2020 YILI ARA FAALİYET RAPORU (sayfa 57-62)

3. FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER

3.2. PERFORMANS BİLGİLERİ

3.2.5. TANITIM VE İŞBİRLİĞİ BİRİMİ

TRC1 Bölgesi'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesini hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapılmasından, TRC1 Bölgesi illerinin ve sektörlerin rekabet analizlerinin yapılmasından ve rekabetçiliği artırmaya yönelik faaliyetlerin yürütülmesinden, TRC1 Bölgesi’nin küme ve kümelenme politikalarının geliştirilmesinden ve yürütülmesinden, TRC1 Bölgesi’nin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasını ve rekabet gücünü artırmaya yönelik projeler geliştirerek ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından ajansa mali kaynak sağlanmasından sorumludur. Tanıtım ve İşbirliği Birimi’nin Görev ve Yetkileri:

 TRC1 Bölgesi’nin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasını ve rekabet gücünü artırmaya yönelik projeler geliştirerek ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından bölgeye kaynak sağlamak. Bu kapsamda diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak,

 Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek ve ortak organizasyonlar gerçekleştirmek,

 Ajansın hizmet içi eğitim ihtiyaçları tespitinin koordinasyonunu ve bu eğitimlerin yürütülmesini sağlamak,

 Ajansın yerel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerin geliştirilmesini ve tanıtımının yapılmasını sağlamak,

 Toplantı, seminer, konferans, sempozyum, vb. organizasyonları planlamak ve koordine etmek,

 Ajansın iletişim stratejisini hazırlamak, kurumsal tanıtım politikasını belirlemek ve gerekli koordinasyonu sağlamak,

 Ajansın kurumsal kimlik materyallerinin tasarım ve basım faaliyetlerini takip ederek ajansın görünürlüğünü sağlamak,

 Tanıtım ve işbirliği kapsamında ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlemek,

 Yerel kapasitenin artırılmasına yönelik eğitim ihtiyaçlarının tespitini, planlanmasını ve koordinasyonunu yapmak,

 Yayın ve organizasyon faaliyetlerini düzenlemek ve takip etmek,

 Yerel, ulusal ve uluslararası basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yürütmek,

 Ajansın faaliyetleri ile ilgili kurumsal dergi, bülten, broşür ve katalog düzenlemek ve güncellemek,

 Birim ile ilgili faaliyet raporları hazırlamak,

 Görev tanımlarına giren konularda gerekli bilgileri Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemine (KAYS) girmek ve güncelleştirilmesini sağlamak,

 Genel Sekreterlikçe verilecek benzer görevleri yapmak.

Tanıtım ve İşbirliği Birimi’nde fiilen 1 birim başkanı, 1 uzman ve 2 destek personeli görev yapmakta olup personel ile ilgili bilgilere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.

Tablo 18. Tanıtım ve İşbirliği Birimi Personel Kadrosu

Ad-Soyad Unvan Üniversite Meslek Alanı

Yusuf Cem

YAMAN Birim Başkanı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Reşat TAMAN Uzman Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ersin DOĞAN Basın ve Halkla

İlişkiler Yetkilisi Ankara Üniversitesi Gazetecilik Aysun BAYRAMİÇ İdari İşler Görevlisi Kahramanmaraş Sütçü İmam

Üniversitesi İşletme

3.2.5.1 İşbirlikleri ve Organizasyonel Faaliyetler

Ajansımızın diğer kamu kurum/kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları vb. gibi kurumlarla birçok alanda işbirliği faaliyetleri gerçekleştirmiştir.

Uluslararası Göç Filmleri Festivali

Festival, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından koordinasyonunda Covid-19 pandemi süreci nedeniyle 14-21 Haziran 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilmiştir. Dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivalinde farklı kategorilerde filmlere çeşitli ödüller verilmiştir. Festival süresince 30 ülkeden, 45 filmin gösterilmiştir. Festival; ustalık sınıfları, atölyeler, konserler ve son teknolojilerin kullanıldığı yeni nesil sergileriyle dünyada yaklaşık 30 milyon izleyiciye ulaşmıştır.

COVİD-19 Pandemi Sonrasında TRC1 Bölgesi’nde Turizm Sektörüne Yönelik Fırsatlar ve Gelecek Projeksiyonları Paneli

COVİD-19 Pandemi Sonrasında TRC1 Bölgesi’nde Turizm Sektörüne Yönelik Fırsatlar ve Gelecek Projeksiyonları Paneli 28 Nisan 2020 tarihinde Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Üniversitesi, TÜRSAB ve GATOD ile işbirliğinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Covid-19 pandemi süreci sonrasında TRC1 Bölgesi’nde turizme sektörünün yeniden yapılanması, fırsatların ve gelecek projeksiyonların değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Panel kapsamında, Covid-19 pandemi

sonrasında TRC1 Bölgesi’nde oluşacak turizm hareketliliği değerlendirilmiş ve yeni yöntem ve uygulamalar hakkında paydaş kurumlar ve katılımcılar bilgilendirilmiştir.

GAP Bölgesi Kalkınma Perspektifinden Turizmde Yeni Ufuklar Paneli

GAP Bölgesi Kalkınma Perspektifinden Turizmde Yeni Ufuklar Paneli 21 Mayıs 2020 tarihinde TÜRSAB koordinasyonunda GAP İdaresi, Karacadağ KA ve DİKA işbirliğinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Panel kapsamında, GAP Bölgesi’nde turizm sektörünün gelişimi ve bölgesel kalkınmaya etkilerinin değerlendirilmiştir. Ayrıca, GAP Bölgesi Mezopotamya markası kapsamında yapılan çalışmalar ve turizm sektörünün bölgesel kalkınmaya etkileri paydaş kurumlar ve katılımcılar ile paylaşılmıştır.

Ulusal-Uluslararası Fonların Tanıtımı Bilgilendirme Toplantısı

Ulusal-Uluslararası Fonların Tanıtımı Bilgilendirme Toplantısı 22 Mayıs tarihinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantı ile Nisan-Haziran 2020 döneminde açık olan ulusal ve uluslararası çağrıların paydaş kurumlara tanıtılması amaçlanmış ve kurumların ulusal ve uluslararası fon kaynaklarına erişimleri noktasında çağrıda olan fon kaynakları özelinde detaylı bilgiler aktarılmıştır.

Değişen Dünyada Tarımsal Rekabet Paneli

Değişen Dünyada Tarımsal Rekabet Paneli 10 Haziran 2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde online olarak düzenlenmiştir. Panel ile tarım sektöründe özellikle Covid-19 pandemi dönemi sonrasında üretim ve rekabetin arttırılmasına yönelik güncel çalışmaların değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda, tarım sektörünün özellikle üretim noktasında hayati önem taşıdığı ve sektörde üretimin ve rekabetin arttırılması noktasında yapılması gereken çalışmalar paydaş kurumlar ve katılımcılar ile paylaşılmıştır.

Belgede 2020 YILI ARA FAALİYET RAPORU (sayfa 57-62)

Benzer Belgeler