• Sonuç bulunamadı

Bu çalışmada öncelikle salisilaldehit ve 2-hidroksi-1-naftaldehit ile dört farklı amino asit metilester (glisin metilester hidroklorür, L-alanin metilester hidroklorür, L- fenilalanin metilester hidroklorür, L-valin metilester hidroklorür)reaksiyona sokularak tek taraflı Schiff bazları sentezlendi. Bu Schiff bazlarından yola çıkılarak; ferrosen ve klorasetilklorür reaksiyonu sonucu sentezlenen α-klorasetilferrosen ile yeni ferrosen uçlu Schiff bazları sentezlenip, yapıları analitik ve spektroskopik yöntemlerle aydınlatılmaya çalışılmıştır.

Schiff bazları ve ferrosen uçlu Schiff bazlarının sentezleri aşağıdaki sonuçlarla belirtilmiştir.

 Schiff bazlarının sentezi, yüksek verim ve saflıkta gerçekleştirilmiştir.  α-Klorasetilferrosen, verilen literatürlerden yola çıkılarak sentezlenmiş fakat saflaştırma basamağında daha düşük oranlı çözücü kullanılarak yeni bir metot geliştirilmiştir.

 Elde edilen Schiff bazları ve ferrosen uçlu Schiff bazlarının yapıları elementel analiz, IR, 1H-NMR, 13C-NMR, UV-Vis, DSC ve Dönüşümlü Voltametri (CV) kullanılarak aydınlatılmıştır. Elde edilen verilerden;

 Ferrosenin klorasetilklorür ile açillenmesiyle HCl’ün ayrılması sonucu α- klorasetilferrosen sentezlenmiş ve yapısının aydınlatılmasıyla reaksiyonun gerçekleştiği görülmüştür.

 Schiff bazlarının sentezinde; aldehit ve aminoasit metilesterlerin trietilamin ortamında reaksiyonu sonucu istenilen ürün dışında H2O ve HCl açığa

çıkmış ve HCl trietilaminle tuz oluşturduğu için su ile ekstraksiyon sonucu uzaklaştırılmıştır. Su ile ekstraksiyon bir nevi saflaştırma işlemi görmüş ve Schiff bazlarının saf elde edilmesini sağlamıştır. Bu sonuçlar yapı analizleri sonucu kanıtlanmıştır.

 Ferrosen uçlu Schiff bazı sentezinde; α-klorasetilferrosenin aktif –Cl ucu ve Schiff bazlarının aktif –OH uçları reaksiyonu sonucu HCl molekülü açığa çıkmış ve trietilaminle tuz oluşturmuştur. Reaksiyon sonlandıktan sonra su ile yapılan ekstraksiyon ortamdaki tuzu uzaklaştırarak saflaştırma işlemi görmüş ve farklı bir saflaştırma basamağına gerek duyulmamıştır. Yapılan 1

HNMR analizi sonucunda Schiff bazının –OH protonunun, α-klorasetilferrosen bağlandıktan sonra yok olması

reaksiyonun istenilen yönde gerçekleştiğini kanıtlamıştır. Diğer analizler ile bu durum desteklenmiştir.

 Sentezlenen bileşiklerin elektrokimyasal davranışları incelendiğinde; ferrosen, α-klorasetilferrosen ve ferrosen uçlu Schiff bazlarının her basamakta farklı voltamogram vermesi sentezlerin gerçekleştiğinin farklı bir kanıtıdır.

Bu çalışmalardan yola çıkarak;

 Ferrosen uçlu yeni Schiff bazları sentezlenebilir. Çünkü ferrosen grubu bulunduran bileşikler antitümör aktiviteye sahip olduklarından kanser gibi hastalıkların tedavisinde umutları artırmaktadır (Razafimahefa vd. 2005).

 Tüberküloz (TB) hastalığı, can kaybına neden olan bulaşıcı bir hastalıktır. Tüberkülozun bazı ilaçlara karşı direncinin artması nedeniyle yeni anti- tüberküloz ilaçlar ve alternatif tedavilere ihtiyaç duyulmuştur. Birkaç yıl önce klorokinonun yan zincir olarak bulunduğu ferrosenil bileşiği üzerinde çalışılmıştır. Ferrosen grubunun yapıda olması sentezlenen bileşiklerin sıtma mikrobuna karşı olan aktivitelerini artırdığı belirlenmiştir. Bu çalışmalardan sonra yeni ferrosen bileşikleri elde edilmiştir. İlk olarak rasemik ferrosenilaminoalkoller sentezlenmiştir (Razafimahefa vd. 2005).

 Ferrosen türevlerinin antibakteriyel, antitümör ve antitüberküloz aktivitelerinin (Allardyce vd. 2005, Fouda vd. 2007) olması bu bileşiklerin DNA’ya etkisinin bir sonucu olarak görülmektedir.

Sonuç olarak, bu tez çalışmasından elde edilen sonuçların yeni çalışmalara katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

KAYNAKLAR

Ando, R., Inden, H., Sugino, M., Ono, H., Sakaeda, D., Yagyu, T., Maeda, M., 2003. Spectroscopic characterization of amino acid and amino acid ester–Schiff-base complexes of oxovanadium and their catalysis in sulfide oxidation, Inorganica Chimica Acta, 357, 1337-1344.

Ayerbe, M., Arrieta, A., Cossio, F.P., Linden, A., 1998. Stereocontrolled Synthesis of Highly Substituted Proline Esters via [3 + 2] Cycloaddition between N-Metalated Azomethine Ylides and Nitroalkenes. Origins of the Metal Effect on the Stereochemical Outcome, J. Org. Chem., 63, 1795-1805.

Baran, T., 2009. Heterosiklik ve amino asit türevi iki yeni Schiff bazı ligandı ve geçiş metal komplekslerinin sentezi, karakterizasyonu, Yüksek Lisans Tezi, Rize Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Rize.

Bard, A.J., Faulkner, L.R. 2001. Electrochemical methods, 2nd edition, John Wiley and Sons, Inc., 833 p. New York.

Beer, P.D., Kocian, O., Mortimer, R.J., Ridgway, C., Stradiotto, N.R., 1996, Electrochemical polymerisation studies of aza-15-crown-5 vinyl-2,2'-bipyridine ruthenium(II) complexes, Journal of Electroanalytical Chemistry, 408, 61-66. Bıçak, N., 1980. 1,2-Asenaftedion’un Primer Aminlerle Doğrudan ve Metal İyonları

Varlığındaki Reaksiyonları, Doktora Tezi, İ.T.Ü. Kimya Fakültesi, İstanbul. Biricik, N., Kayan, C. ve Gümgüm, B., 2005. Bazı Yeni Schiff Bazlarının Hazırlanması,

XIX. Ulusal Kimya Kongresi, Kuşadası, ANP84, 318.

Burger, K. ve Ruff, F., 1965. Infrared and Ultra:Violet Spectrophotometric Study of the Dimethyglyoxime Complex of Transition Metals, J. Inorg. Ucl.Chem., 27,179. Djebbar, S., Benali, O. ve Deloume, J.P., 2001. Synthesis, Characterization and

Electrochemical Behaviour of Cobalt(II) and Cobalt(III): O-2(-) Complexes, Respectively, with Linear and Tripodal Tetradentate Ligands Derived from Schiff Bases, Journal of Molecular Structure, 569, 121-128.

Doğan, O., Senol, V., Zeytinci, S., Koyuncu, H. ve Bulut, A., 2005. Efficient synthesis of ferrocenylenones by Friedel–Crafts acylation with EtAlCl2–Me3Al, Journal of

Organometallic Chemistry, 690, 430-434.

Dudek, G.O. ve Dudek, E.P., 1964. Spestrocopic Studies of Keto-Enol Equilibria. VII. Nitrogen-15 Substitued Schiff Bases, Journal of the American Chemical Society, 86, 4283-4287.

Dudek, G.O. ve Dudek, E.P., 1966. Studies of Keto-Enol Equilibria. IX. N15-Substitued Anilides, Journal of the American Chemical Society, 88, 2407-2412.

Ekti Dal, S.,F., 2010. Bazı Ferrosenil Amitlerin Ve Ferrosenil Esterlerin Organik Sentezi, Yüksek Lisans Tezi, Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Eskişehir.

Erkaya, E., 2009. Etil Ferrosenilmetil 3,4-Piroldikarboksilatın Sentezi, Elektropolimerizasyonu Ve Elektrokromik Özelliklerinin İncelenmesi, Yüksek Lisans Tezi, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,Konya.

Filarowski, A., Głowiak, T. ve Koll, A., 1999. Strengthening of The Intramolecular O- H-N Hydrogen Bonds in Schiff Bases as A Result of Steric Repulsion, Journal of Molecular Structure, 484, 75-89.

Filarowski, A., Koll, A. ve Głowiak, T., 2002. Proton Transfer Equilibrium in The Intramolecular Hydrogen Bridge in Sterically Hindered Schiff Bases, Journal of Molecular Structure, 615, 97-108.

Freedman, H.H., 1961. Intramolecular H-Bonds I. A Spectroscopic Study of Hydrogen Bond Between Hydroxyl and Nitrogen, Journal of the American Chemical Society, 900-2905.

Forman, S.E., 1964. Synthesis of Oximes, Journal of Organic Chemistry, 29, 3323- 3327.

Garnovskii, A.D., Nivorozhkin, A.L. ve Minkin, V.I., 1992. Ligant Environment and The Structure of Schiff Base Adducts and Tetracoordinated Metal-Chelates, Coordination Chemistry Reviews, 126, 1-69.

Garnovskii, A.D., 1993. Ligand Environment and the Structure of Schiff-Base Aducts and Tetracoordinated Metal-Chelates, Coordination Chemistry Reviews, 126, 1- 69.

Gavranic, M., 1996. Intromolecular N-H--O Hydrogen Bonding, Quinoid Effect and Partial pi-Electron Delocalization in N-Aryl Schiff Bases of 2-Hydroxy-1- Naphthaldeyde: the Crystal Structures of Planar N-(Alpha-Naphtyl) and N-(Beta- Naphtyl)-2-Oxy-1-Naphthaldimine, Journal of Chemical Crystallography, 26,23- 28.

George, W.O. ve Mcintyre, P.S., 1987. Infrared Spectroscopy, John Wiley & Sons, London.

Grewe, R., Hamann, R., Jacobsen, G., Nolte, E. ve Riecke. K., 1953. Die Darstellung Von Oktahydro-Isochinolin-Derivaten Durch Ringschluss, Annalen Der Chemie- Justus Liebig, 581, 85-116.

Gupta, S.R., Mourya, P., Singh, M.M., Singh, V.P., 2014. Synthesis, structural, electrochemical and corrosion inhibition properties of two new ferrocene Schiff bases derived from hydrazides, Journal of Organometallic Chemistry, 767, 136- 143.

Gül, A. ve Bekaroglu, Ö., 1982. The Synthesis and Complex Formation of 5,6- Dihydrocyclopent [f,g] Acenaphtylene-1,2-Dione Dioxime, Synth. React. Inorg. Met. Org. Chem., 12, 7, 889-897.

Gül, M. ve Kaya İ., 2004. Synthesis, Characterization and Thermal Degradation of Oligo-2-[(4-Fluorophenyl)imino methylene] Phenol and Some of Its Oligomermetal Complexes. European Polymer Journal, 40, 2025-2032.

Gül, A., Akhter, Z., Behatti, A., Siddiq, M., Khan, A., Siddiqe, H.M., Janjua, N.K., Shaheen, A., Sarfraz, S., Mirza, B., 2012. Synthesis, physicochemical studies and potential applications of high-molecularweight ferrocene-based poly(azomethine)ester and its soluble terpolymers, Journal of Organometallic Chemistry, 719, 41-53

Gündüz, T., 1988. İnstrümantal Analiz, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Yayınları. Hadjoudis, E., Vittorakis, M. ve Moustakali-Mavridis, I., 1987. Photochromism and

Thermochromism of Schiff Bases in The Solid State and in Rigid Glasses, Tetrahedron,43, 1345-1360.

Havyalı, Z., Gündüz, N. ve Kılıç, Z., 1999. Synthesis and Characterization of New Bis(crown ether)s of Schiff Base Type Containing Recognition Sites for Sodium and Nickel Guest Cations, Journal für Praktische Chemie, 6, 568-573.

Hökelek, T., 1995. Schiff Bases and Their Complexes With Metal-Ions I. 2-Hydroxy-N- n-propyl-1-naphthaldimine (1) and Bis(2-Hydroxy-N-n-Propyl-1- Naphthaldiminato)Nickel(II) (2), Acta Crystallographica Section, C51, 880-884. Işıklan, M., 1997. 2-Hidroksi-1-Naftaldehitin Primer Aminlerle Schiff Bazlarının

Sentezi ve Bazı Geçiş Metal Komplekslerinin Hazırlanması, Yüksek Lisans Tezi, Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Kırıkkale.

Joshi, H., Kamounah, F.S., Goojer, C., Van der Zwan, G. ve Antonov, L., 2002. Excited State Intra Molecular Proton Transfer in Some Tautemeric Azo Dyes and Schiff Bases Containing and Intramolecular Hydrogen Bond, Journal of Photochemistry and Photobiology, 152, 183-191.

Köksal, H., 1996. Geçiş Metallerinin Naftilsalisilaldiminlerle Kompleks Bileşiklerinin Sentezi, Yapı Ve Spektral Özelliklerinin İncelenmesi, Yüksek Lisans Tezi, KSÜ. Fen Bil. Enst., Kahramanmaraş.

Li P., Scowen I. J., Davies E. J., Halcrow M. A., 1998. J.Chem. Soc., Dalton Trans., 3791-3799.

Liu, X., Zhao, D., Bi, F., Fan, X., Zhao, F., Zhang, G., Zhang, W., Gao, Z., 2014. Synthesis, characterization, migration studies and combustion catalytic performances of energetic ionic binuclear ferrocene compounds, Journal of Organometallic Chemistry, 762, 1-8.

Lloris, M. J., Martinez, R., Pardo, T., Soto, J., Padilla, M. E., 1998. Selective electrochemical recognition of mercury in water by a redox-functionalised aza- oxa crown derivative, Chem. Commun., 837.

Lloris, M. J., Benito, A., Martinez, R., Pardo, T., Soto, J., Padilla, M. E., Tendero, M.J.L., Marco,s M.D., 1999. Transition metal binding properties of the redox- active 1,4,7,10,13,16-hexa(ferrocenylmethyl)-1,4,7,10,13,16- hexaazacyclooctadecane and its electrochemical behaviour in a non-aqueous solvent, Polyhedron, 18, 3689-3694.

Lloris, M. J., Martinez, R., Pardo, T., Soto, J., Tendero, M.J.L., 2001. An electrochemical study in acetonitrile of macrocyclic or open-chain ferrocene- containing oxa-aza or polyaza receptors in the presence of protons, metal cations and anions, Journal of Organometallic Chemistry, 637, 151-158.

Majers, I., Pawlukojc, A., Sobczyk, L., Diziembowska, T., Grech, E. ve Szady- Chełmieniecka, A., 2000. The Infrared, Raman and Inelastic Neutron Scattering Studies on 5-Nitro-N-Salicylideneethylamine, Journal of Molecular Structure, 552, 243-247.

Metzler, D.E. ve Christen, P., 1985. Transamineses, John Wiley, New York.

Moffet, R.B. ve Hoehn, W.M., 1947. Analgesics .2. The Grignard Reaction with Schiff Bases, Journal of The American Chemical Society, 69, 1792-1794.

Moustakali-Mavridis, I., Hadjoudis, E. ve Mavridis, A., 1978. Crystal and Molecular Structure of Some Thermochromic Schiff Bases, Acta Cryst. B, 34, 3709-3715.

Müller, J., Kehr, G., Fröhlich, R., Erker, G., 2005. Structural Features of Titanium Complexes of Salicylaldiminato Derivatives of Amino Acids, Eur. J. Inorg.

Chem., 2836–2841.

Nazır, H., Yılmaz, M., Yılmaz, H., Tahir, M.N., Ülkü, D., 2000. Intramolecular hydrogen bonding and tautomerism in Schiff bases. Structure of N-(2-pyridil)-2- oxo-1-naphthylidenemethylamine, Journal of Molecular Structure, 524, 241–250. Nitta, H., Yu, D., Kudo, M., Mori, A., Inoue, S., 1992. Peptide-Titanium Complex as

Catalyst for Asymmetric Addition of Hydrogen Cyanide to Aldehyde, J. Am. Chem. Soc., 114, 7969-7975.

Oskay, E., 1990. Organik Kimya, Hacettepe Üniversitesi Yayınları A-42, 243, Ankara. Ölmez, H., Yılmaz, V.T., 1998, Anorganik Kimya Temel Kavramlar, Furkan Kitapevi,

İstanbul, 285-370.

Patai, S., 1970. The Chemistry of the Carbon-Nitrogen Double Bond, Interscience Publishers, London, New York.

Pratt, E.F. ve Kamlet, M.J., 1961. Reaction Rates by Distillation IX. The Condensation of Anilines with Benzaldehydes. Journal of Organic Chemistry, 26(10), 4029- 4031.

Razafimahefa, D., Ralambomanana, D.A., Hammouche, L., Pelinski, S., Bebear, C., Brocard, J. and Maugein, J., 2005. Synthesis and antimycobacterial activity of ferrocenyl ethambutol analogues and ferrocenyl diamines. Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters, 15, 2301-2303.

Rix, C., Gakias, S., Fowless, A., Wills-Johnson, G., Latham, K. ve White, J., 2005. A Comparison of The Intramolecular and Intermolecular Hydrogen Bonding of N,N'- Ethlenebis(Aminobenzylidene) In The Solid State With Its Salen Analogue, Journal of Molecular Structure, 737, 69-74.

Salman, S.R., Shawkat, S.H. ve Al-Obaidi, G.M., 1990. Tautomerism In Ortho- Hydroxy Schiff-Bases-Effect of Alkyl Group, Canadian J. Of Spectroscopy, 35, 25-27.

Sarı, N., 1999. Bazı heterosiklik aldehitler ile amino asitlerden yeni schiff bazlarının ve Cu(II), Ni(II) komplekslerinin sentezlenmesi ve yapılarının aydınlatılması, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Shafaatian, B., Soleymanpour, A., Oskouei, N.K., Notash, B., Rezvani, S.A., 2014. Synthesis, crystal structure, fluorescence and electrochemical studies of a new tridentate Schiff base ligand and its nickel(II) and palladium(II) complexes, Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 128, 363–369.

Shriver, R. E., Atkins, P. W. And Langford, C. H., 1990. Inorganic Chemistry W. H. Freeman and Company, New York pp. 203.

Silverstein, R.M., Bassier, G.C. ve Morril, T.C., 1981. Spectrometric Identification of Organic Compounds, Fourt Edition, John Wiley, Canada.

Smith, P.A.S., 1966. The Chemistry of Open-Chain Organic Nitrogen Compounds, 2, New York, Benjamin, 29-68.

Sundararajan, M.L., Jeyakumar, T., Anandakumaran, J., Selvan, B.K., 2014. Synthesis of metal complexes involving Schiff base ligand with methylenedioxy moiety: Spectral, thermal, XRD and antimicrobial studies, Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 131, 82-93.

Şakıyan, İ., Özcan, Y. ve İde S. 2006. [N-(2-hidroksi-1-naftaliden)histidin]Schiff Bazının Sentezi ve Kristal Yapı Analizi. C.B.Ü. Fen Bilimleri Dergisi ISSN 1305- 1385, C.B.U. Journal of Science 2.2, 99-105.

Şener, K., 1999. Bazı Tridentat Schiff Bazları ve Geçiş Metal Şelat Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Anti Mikrobiyal Özelliklerinin İncelenmesi, Yüksek Lisans Tezi, KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Karaman.

Tas, E., Kılıç, A., Aslanoglu, M., Kaplan, Ö. ve Ulusoy, M., 2005. Dört Dişli Salisilaldimin Schiff Bazı Ligandları ile Bunların Co(II) ve Cu(II) Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Redoks Özellikleri, XIX. Ulusal Kimya Kongresi, Kuşadası, ANP94, 328.

Tekin, T., 2012. Bazı amino asitlerden kiral schiff bazlarının sentezi ve yapılarının aydınlatılması, Yüksek Lisans Tezi, Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Kars.

Tendero, M. J. L., Benito, A., Martinez, R., Soto, J., Paya, J., Edwards, A. J., Raithby, P. R., 1996. Synthesis and characterisation of the new diaza ferrocene macrocycle 1,1'-(2,6-diazahepta-1,6-diene) ferrocene and its parent amine 1,1'-(2,6- diazaheptane) ferrocene, Inorganica Chimica Acta, 247, 139-142.

Thaker, B.T. and Purnima, B.T., 1986. Revue Roumanie De Chirnie, 31, 529-532.

Tüzün, C. 1991. Biyokimya. Palme Yayınları, Ankara, s. 83. Tüzün, C., 1996, Organik Kimya, Ankara, 545-547.

Vigato, P.A. ve Tamburini,S., 2004. The Challenge of Cyclic and Acyclic Schiff Bases and Related Derivatives, Coord. Chem. Rev., 248, 1717-2128.

Yılmaz, M., Kılıç, Z., Hökelek, T., 1998. Intramolecular hydrogen bonding and tautomerism in Schiff bases. Part I. Structure of 1,8-di[N-2-oxyphenyl- salicylidene]-3,6-dioxaoctane, Journal of Molecular Structure 441, 1-10.

Yılmaz, E., 2000. Bazı Birinci Sıra Geçiş Metallerinin Yeni Tiyazol Türevleriyle Verdikleri Komplekslerin Sentezi ve Karakterizasyonu, Yüksek Lisans Tezi, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elazığ.

Yılmaz, G., 2008. Ferrosenilfosfazen Türevlerinin Elektrokimyasal Davranışları ve Yüzey Adsorpsiyonlarının İncelenmesi, Yüksek Lisans Tezi, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Konya.

Zhang, L., Yuan, Y., Hu, A., Wang, J. ve Sun, J., 2001. Synthesis and Molecular Structure of a Novel Ferrocene-containing Macrocyclic Acyl Thiourea Derivative, Journal of Organometallic Chemistry, 637, 204-208.

Zhang, L., Jiang, H., Cao, X., Zhao, H., Wang, F., Cui, Y., Jiang, B., 2009. Chiral gossypol derivatives: Evaluation of their anticancer activity and molecular modeling, European Journal of Medicinal Chemistry, 44, 3961-3972.

Zhu, L., Zhang, D., Qu, D., Wang, Q.,Ma, X., Yian, H., 2010. Dual-Controllable Stepwise Supramolecular Interconversions, Supplementary Material (ESI) for Chemical Communications, 46, 2587-2589.

Zhuo, J.B., Li, H.D., Lin, C.X., Xie, L., B.,S., Yuan, Y.F., 2014. Ferrocene-based sulfonyl dihydropyrazole derivatives: Synthesis, structure, electrochemistry and effect on thermal decomposition of NH4ClO4, Journal of Molecular Structure,

1067, 112–119.

Wang, Y. ve Poirier, R.A., 1997. Factors That Influence the C=N Stretching Frequency in Imines, Journal Phys.Chem., 101, 907-912.

Wang, Z., Zhou, X., Zhang, J., Boey, F., Zhang, H., 2009. Direct Electrochemical Reduction of Single-Layer Graphene Oxide and Subsequent Functionalization with Glucose Oxidase, The Journal of Physical Chemistry C, 113, 14071–14075. Wang, Z., Wu, S., Zhang, J., Chen, P., Yang, G., Zhou, X., Zhang, Q., Yan, Q., Zhang,

H., 2012, “Comparative studies on single-layer reduced graphene oxide films obtained by electrochemical reduction and hydrazine vapor reduction”, Nanoscale Research Letters, 7:161

Witkop, B. ve Beiler, T.W., 1954. Studies on Schiff Bases in Connection With The Mechanism of Transamination, J. of the Am. Chem. Soc., 76, 5589.

Warncke, G., Böhme, U., Günther, B., Kronstein, M., 2012. Racemization versus retention of chiral information during the formation of silicon and tin complexes with chiral Schiff base ligands, Polyhedron, 47, 46–52.

Wozniak, K., He, H., Klinowski, J. ve Jones, W., 1995. Intramolecular Hydrogen Bonding in N-Salicylideneanilines, Journal of Chemical Society Faraday Trans, 91, 77-85.

Xu, T., Li, L.Z., Zhou, S.F., Guo, G.Q. and Niu, M.J., 2005. Synthesis, Characterization and Crystal Structure of Oxovanadium(IV) Complex with Tridentate O-Van-Gly and Bidentate Phenanthroline, Jornal of Chemical Crystal1ography, 35-4.

EKLER

EK-1 IR Spektrumları

Bileşik (1)’in IR spektrumu Bileşik (2)’nin IR spektrumu Bileşik (3)’ün IR spektrumu Bileşik (4)’ün IR spektrumu Bileşik (5)’in IR spektrumu Bileşik (6)’nın IR spektrumu Bileşik (7)’nin IR spektrumu Bileşik (8)’in IR spektrumu Bileşik (9)’un IR spektrumu Bileşik (10)’un IR spektrumu Bileşik (11)’in IR spektrumu Bileşik (12)’nin IR spektrumu Bileşik (13)’ün IR spektrumu Bileşik (14)’ün IR spektrumu Bileşik (15)’in IR spektrumu Bileşik (16)’nın IR spektrumu Bileşik (17)’nin IR spektrumu

Bileşik (1)’in IR spektrumu

EK-2 1H NMR Spektrumları Bileşik (1)’in 1 H NMR spektrumu Bileşik (2)’nin 1 H NMR spektrumu Bileşik (3)’ün 1 H NMR spektrumu Bileşik (4)’ün 1 H NMR spektrumu Bileşik (5)’in 1 H NMR spektrumu Bileşik (6)’nın 1 H NMR spektrumu Bileşik (7)’nin 1 H NMR spektrumu Bileşik (8)’in 1 H NMR spektrumu Bileşik (9)’un 1 H NMR spektrumu Bileşik (10)’un 1 H NMR spektrumu Bileşik (11)’in 1 H NMR spektrumu Bileşik (12)’nin 1 H NMR spektrumu Bileşik (13)’ün 1 H NMR spektrumu Bileşik (14)’ün 1 H NMR spektrumu Bileşik (15)’in 1 H NMR spektrumu Bileşik (16)’nın 1H NMR spektrumu Bileşik (17)’nin 1 H NMR spektrumu

Bileşik (1)’in 1

Bileşik (2)’nin 1

Bileşik (3)’ün 1

Bileşik (4)’ün 1

Bileşik (5)’in 1

Bileşik (6)’nın 1

Bileşik (7)’nin 1

Bileşik (8)’in 1

Bileşik (9)’un 1

Bileşik (10)’un 1

Bileşik (11)’in 1

Bileşik (12)’nin 1

Bileşik (13)’ün 1

Bileşik (14)’ün 1

Bileşik (15)’in 1

Bileşik (16)’ın 1

Bileşik (17)’nin 1

EK-3 13C NMR Spektrumları Bileşik (10)’un 13 C NMR spektrumu Bileşik (11)’in 13 C NMR spektrumu Bileşik (12)’nin 13 C NMR spektrumu Bileşik (13)’ün 13 C NMR spektrumu Bileşik (14)’ün 13 C NMR spektrumu Bileşik (15)’in 13 C NMR spektrumu Bileşik (16)’nın 13 C NMR spektrumu Bileşik (17)’in 13 C NMR spektrumu

Bileşik (10)’un 13

Bileşik (11)’in 13

Bileşik (12)’nin 13

Bileşik (13)’ün 13

Bileşik (14)’ün 13

Bileşik (15)’ün 13

Bileşik (16)’nin 13

Bileşik (17)’nin 13

ÖZGEÇMİŞ

KİŞİSEL BİLGİLER

Adı Soyadı : Mükerrem FINDIK

Uyruğu : T.C.

Doğum Yeri ve Tarihi : Trabzon/1984

Telefon :

Faks :

e-mail : mmukerremm@gmail.com

EĞİTİM

Derece Adı, İlçe, İl Bitirme Yılı

Lise : Konya Lisesi, KONYA 2000

Üniversite : Selçuk Üniversitesi, KONYA 2006

Yüksek Lisans : Selçuk Üniversitesi, KONYA 2009

Doktora : Selçuk Üniversitesi, KONYA 2014

İŞ DENEYİMLERİ

Yıl Kurum Görevi

UZMANLIK ALANI

YABANCI DİLLER İngilizce

BELİRTMEK İSTEĞİNİZ DİĞER ÖZELLİKLER

YAYINLAR

Asuman Uçar, Pervin Deveci, Bilge Taner, Mükerrem Fındık, Soner Bereket, Emine Özcan, Ali Osman Solak “Synthesis, Characterization and Thermal Properties of Novel vic-Dioxime and Its Metal Complexes” J. Coord. Chem. Volume:63 Issue:17 Pages:3083-3092 (2010)

Benzer Belgeler