• Sonuç bulunamadı

Programı güncelleme

Belgede ESET ENDPOINT SECURITY 6 (sayfa 99-110)

3.9.3.2.4.3 İletileri istenmeyen posta veya istenmeyen posta değil olarak işaretleme

3.9.5 Programı güncelleme

ESET Endpoint Security ürününün düzenli olarak güncellenmesi, bilgisayarınızda maksimum güvenlik düzeyine ulaşmak için en iyi yöntemdir. Güncelleme modülü, şu iki yöntemle programın her zaman güncel olmasını sağlar:

Algılama altyapısını güncelleyerek ve sistem bileşenlerini güncelleyerek.

Ana program penceresinde Güncelle seçeneğini tıklatarak, son başarılı güncellemenin tarih ve saati ile güncelleme gerekip gerekmediği de dahil olmak üzere geçerli güncelleme durumunu bulabilirsiniz. Yüklenen modüllerin

listesini açmak ve bir modülün sürümünü ve en son güncellemesini görmek için Tüm modülleri göster bağlantısını da tıklatabilirsiniz.

Buna ek olarak, güncelleme işlemini manuel olarak başlatmak için Güncellemeleri kontrol et seçeneği de kullanılabilir. Algılama altyapısının ve program bileşenlerinin güncellenmesi, kötü amaçlı koda karşı tam koruma sağlamanın önemli parçalarıdır. Lütfen bu öğelerin yapılandırılmasına ve çalıştırılmasına dikkat edin. Yükleme sırasında Lisans ayrıntılarınızı girmediyseniz ESET'in güncelleme sunucularına erişmek için güncelleme yaparken Ürünü etkinleştir'i tıklatarak lisans anahtarınızı girebilirsiniz.

ESET Endpoint Security ürününü Kullanıcı Adı ve Şifre olmadan Çevrimdışı lisansla etkinleştirir ve güncellemeye çalışırsanız, kırmızı bilgi Algılama altyapısı güncellemesi hatayla tamamlandı şeklindeki kırmızı bilgi, güncellemeleri sadece yansıtmadan indirebileceğinizi gösterir.

NOT

Lisans anahtarınız ESET Endpoint Security ürününü satın aldıktan sonra ESET tarafından sağlanır.

Mevcut sürüm – ESET Endpoint Security sürüm numarası.

Son güncelleme – Son güncelleme tarihi ve saati. Lütfen yakın bir tarih olduğundan emin olun. Bu, algılama altyapısının güncel olduğunu gösterir.

Güncellemeler için son kontrol – Modülleri güncellemek için en son girişimin tarihi ve saati.

Tüm modülleri göster – Yüklenen modüllerin listesini açmak ve bir modülün sürümünü ve en son güncellemesini görmek için bağlantıyı tıklatın.

Güncelleme işlemi

Güncellemeleri kontrol et seçeneği tıklatıldıktan sonra indirme işlemi başlar. Karşıdan yükleme ilerleme çubuğu ve kalan yükleme zamanı görüntülenir. Güncellemeyi kesmek için Güncellemeyi iptal et seçeneğini tıklatın.

ÖNEMLİ

Normal koşullarda, algılama altyapısı günde birkaç kez güncellenir. Bu ileti görüntülenmiyorsa program güncel değildir ve bu da virüsten etkilenme riskini artırır. Lütfen algılama altyapısını en kısa zamanda güncelleyin.

Algılama altyapısı güncel değil – Bu hata, algılama altyapısını güncellemeye yönelik birkaç başarısız girişimden sonra görüntülenir. Güncelleme ayarlarını denetlemenizi öneririz. Bu hatanın en yaygın nedeni yanlış girilmiş kimlik doğrulama verileri veya yanlış yapılandırılmış bağlantı ayarlarıdır.

Önceki bildirim, başarısız güncellemeler hakkındaki aşağıda bulunan iki Algılama altyapısı güncellemesi başarısız iletisiyle ilgilidir:

1. Geçersiz lisans – Lisans anahtarı, güncelleme ayarlarına yanlış girilmiş. Kimlik doğrulama verilerinizi kontrol etmenizi öneririz. Gelişmiş ayarlar penceresi (Ana menüden Ayarlar seçeneğini, ardından Gelişmiş ayarlar öğesini tıklatın veya klavyenizde F5 tuşuna basın) ek güncelleme seçenekleri içerir. Yeni bir lisans anahtarı girmek için ana menüden Yardım ve Destek > Lisansı yönet seçeneğini tıklatın.

2. Güncelleme dosyaları karşıdan yüklenirken bir hata oluştu – Hatanın nedeni yanlış İnternet bağlantısı ayarları olabilir. Internet bağlantınızı denetlemenizi öneririz (web tarayıcınızda herhangi bir web sitesi açarak). Web sitesi açılmazsa İnternet bağlantısının kurulmamış olması veya bilgisayarınızda bağlantı sorunları bulunması mümkündür.

Etkin bir İnternet bağlantınız yoksa lütfen İnternet Hizmet Sağlayıcınız (ISP) ile bunu denetleyin.

NOT

Daha fazla bilgi için lütfen bu ESET Bilgi Bankası makalesine bakın.

3.9.5.1 Güncelleme ayarları

Güncelleme ayarları seçenekleri Gelişmiş ayarlar ağacında (F5), Güncelleme bölümünün altında bulunur. Bu bölüm, kullanılan güncelleme sunucuları gibi güncelleme kaynağı bilgilerini ve bu sunucular için kimlik doğrulama verilerini belirtir.

Genel

Halihazırda kullanılmakta olan güncelleme profili, Güncelleme profili açılır menüsünde görüntülenir. Yeni profil oluşturmak için, Profiller bölümüne gidin, Profil listesi'nin yanındaki Düzenle seçeneğini tıklatıp kendi Profil adınızı girdikten sonra Ekle öğesini seçin.

Modül güncellemelerini indirmek istediğinizde sorun yaşıyorsanız geçici güncelleme dosyalarını/ön belleği silmek için Temizle öğesini tıklatın.

Güncel olmayan algılama altyapısı uyarıları

Maksimum veri tabanı yaşını otomatik olarak ayarla – Maksimum süreyi (gün olarak) ayarlamanıza izin verir. Bu sürenin sonunda algılama altyapısının güncel olmadığı bildirilir. Varsayılan değer 7'dir.

Geri al

Algılama altyapısının ve/veya program modüllerinin yeni güncellemesinin istikrarsız veya bozuk olduğundan şüpheleniyorsanız, önceki sürüme geri alabilir ve belirlediğiniz bir süre boyunca güncellemeleri devre dışı bırakabilirsiniz. Alternatif olarak, süresiz bir şekilde ertelediyseniz önceden devre dışı bıraktığınız güncellemeleri

etkinleştirebilirsiniz.

ESET Endpoint Security, geri alma özelliğiyle kullanmak için algılama altyapısı ve program modüllerinin sistem görüntülerini kaydeder. Virüs veri tabanı sistem görüntüleri oluşturmak için Güncelleme dosyalarının sistem görüntülerini oluştur anahtarını etkin durumda bırakın. Yerel olarak kaydedilen sistem görüntülerinin sayısı alanı, daha önce kaydedilen virüs veri tabanı sistem görüntüleri sayısını tanımlar.

Geri al (Gelişmiş ayarlar (F5) > Güncelle > Genel) seçeneğini tıklatırsanız, açılır menüden algılama altyapısı ve program modülü güncellemelerinin duraklatılacağı süreyi temsil eden bir zaman aralığı seçmeniz gerekir.

Güncellemelerin karşıdan düzgün bir şekilde yüklenmesi için tüm güncelleme parametrelerini doğru doldurmanız önemlidir. Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, ESET programınızın İnternet iletişimi (örneğin, HTTP iletişimi) kurmasına izin verildiğinden emin olun.

Profiller

Yeni profil oluşturmak için, Profil listesi öğesinin yanındaki Düzenle seçeneğini tıklatın ve ardından kendi Profil adınızı girip Ekle öğesini tıklatın. Oluşturulan profili düzenlemek için söz konusu profili seçip Profil listesi'nin yanındaki Düzenle seçeneğini tıklatın.

Temel

Varsayılan olarak, güncelleme dosyalarının en az ağ trafiğine sahip ESET sunucusundan otomatik olarak yüklenmesini sağlamak için Güncelleme türü Düzenli güncelle olarak ayarlanır. Sınama modu güncellemeleri (Sınama modu güncellemesi seçeneği), dahili sınamadan geçen ve kısa bir süre sonra genel olarak kullanılabilir duruma gelecek güncellemelerdir. En son algılama yöntemlerine ve düzeltmelere erişim elde ederek sınama modu güncellemelerini etkinleştirme avantajından faydalanabilirsiniz. Ancak, sınama modu güncellemeleri her zaman yeterince kararlı olmayabilir ve maksimum kullanılabilirlik ve kararlılık gerektiren üretim sunucularında ve iş istasyonlarında

KULLANILMAMALIDIR. Gecikmeli güncelleme özel güncelleme sunucularından güncelleme gerçekleştirilmesine izin verir ve en az X saat gecikme ile virüs veritabanlarının yeni sürümlerini sağlar (örn. gerçek bir ortamda test edilmiş ve bu nedenle kararlı olarak görülen veritabanları).

Başarılı güncelleme hakkında bildirimi devre dışı bırak – Ekranın sağ alt köşesindeki sistem tepsisi bildirimini kapatır.

Tam ekran bir uygulama veya oyun çalıştırılıyorsa bu seçeneğin belirlenmesi yararlı olacaktır. Sunum modunun tüm

bildirimleri kapattığını lütfen unutmayın.

Çıkarılabilir medyadan güncelle – Oluşturulan yansıtmayı içermesi halinde çıkarılabilir medyadan güncelleme yapmanıza olanak sağlar. Otomatik seçildiğinde güncelleme arka planda çalışır. Güncelleme iletişim kutularını göstermek istiyorsanız Her zaman sor seçeneğini belirleyin.

Güncelleme sunucusu menüsü, varsayılan olarak Otomatik seç şeklinde ayarlanır. Güncelleme sunucusu, güncellemelerin depolandığı konumdur. ESET sunucusu kullanıyorsanız varsayılan seçeneği seçili bırakmanızı öneririz.

Yerel HTTP sunucusu (Yansıtma olarak da bilinir) kullanırken, güncelleme sunucusu şu şekilde ayarlanmalıdır:

http://bilgisayar_adi_veya_IP_adresi:2221

SSL kullanan yerel HTTP sunucusu kullanırken, güncelleme sunucusu şu şekilde ayarlanmalıdır:

https://bilgisayar_adi_veya_IP_adresi:2221

Yerel paylaşılan klasör kullanırken, güncelleme sunucusu şu şekilde ayarlanmalıdır:

\\computer_name_or_its_IP_address\shared_f older Yansıtmadan Güncelleme

Güncelleme sunucuları için kimlik doğrulama satın aldıktan sonra oluşturulan ve size gönderilen Lisans anahtarı'nı temel alır. Yerel Yansıtma sunucusu kullanıldığında güncellemeleri almadan önce Yansıtma sunucusunda oturum açmak için istemcilerin kimlik bilgilerini tanımlayabilirsiniz. Varsayılan olarak doğrulama gerekmez ve Kullanıcı adı ve Parola alanları boş bırakılır.

3.9.5.1.1 Güncelleme profilleri

Çeşitli güncelleme yapılandırmaları ve görevleri için güncelleme profilleri oluşturulabilir. Güncelleme profilleri oluşturmak, özellikle düzenli olarak değişen Internet bağlantısı özellikleri için alternatif bir profile ihtiyaç duyan mobil kullanıcılar için kullanışlıdır.

Güncelleme profili açılır menüsü, halihazırda seçili olan profili görüntüler ve varsayılan olarak Profilim şeklinde ayarlanır. Yeni profil oluşturmak için, Profil listesi öğesinin yanındaki Düzenle seçeneğini tıklatın ve ardından kendi Profil adınızı girip Ekle öğesini tıklatın.

3.9.5.1.2 Güncelleme geri alma

Geri al (Gelişmiş ayarlar (F5) > Güncelle > Profil) seçeneğini tıklatırsanız, açılır menüden algılama altyapısı ve program modülü güncellemelerinin duraklatılacağı süreyi temsil eden bir zaman aralığı seçmeniz gerekir.

Güncelleme işlevini el ile geri yükleyene kadar düzenli güncellemeleri süresiz bir şekilde ertelemek için İptal edilene kadar öğesini seçin. Olası bir güvenlik riski taşıdığından, bu seçeneği belirlemenizi önermeyiz.

Algılama altyapısı sürümü kullanılabilir olan en eski sürüme indirilir ve yerel bilgisayar dosya sisteminde sistem görüntüsü olarak kaydedilir.

NOT

10646 sayısının algılama altyapısının en yeni sürümü olduğunu varsayalım. 10645 ve 10643 algılama altyapısı sistem görüntüleri olarak kaydedilir. Örneğin bilgisayar kapatıldığından ve 10644 karşıdan yüklenmeden önce daha yeni bir güncelleme kullanılabilir duruma geldiğinden 10644'un kullanılabilir olmadığına dikkat edin. Yerel olarak

kaydedilen sistem görüntülerinin sayısı alanı 2 olarak ayarlanmışsa ve Geri al öğesini tıklatırsanız, algılama altyapısı (program modülleri de dahil) sürüm numarası 10643'e geri yüklenir. Bu işlem biraz zaman alabilir. ESET Endpoint Security ürününün ana program penceresindeki Güncelle bölümünde algılama altyapısı sürümünün geri döndürülüp döndürülmediğini kontrol edin.

3.9.5.1.3 Güncelleme modu

Güncelleme modu sekmesi program bileşeni güncellemesiyle ilgili seçenekler içerir. Program, yeni bir program bileşeni güncellemesinin kullanılabilir olduğu durumdaki davranışını önceden tanımlamanıza olanak verir.

Program bileşeni güncellemeleri yeni özellikler getirir veya önceki sürümlerde zaten olan özelliklerde değişiklikler yapar. Kullanıcı müdahalesi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilebilirsiniz ya da bildirim almayı seçebilirsiniz.

Program bileşeni güncellemesi yüklendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmak gerekebilir. Program bileşeni güncellemesi bölümünde, üç seçenek kullanılabilir:

Program bileşenlerini karşıdan yüklemeden önce sor - Varsayılan seçenek. Kullanılabilir olduklarında program bileşeni güncellemelerini onaylamanız veya reddetmeniz istenir.

Her zaman program bileşenlerini güncelle - Program bileşeni güncellemesi otomatik olarak karşıdan yüklenir ve kurulur. Lütfen bilgisayarın yeniden başlatılması gerekebileceğinizi aklınızda bulundurun.

Program bileşenlerini hiçbir zaman güncelleme - Program bileşeni güncellemeleri hiçbir zaman gerçekleştirilmez.

Bu seçenek, sunucular genelde yalnızca bakım işlemleri sırasında yeniden başlatılabileceğinden, sunucu yüklemeleri için uygundur.

NOT

En uygun seçeneğin belirlenmesi, ayarların uygulanacağı iş istasyonuna bağlıdır. İş istasyonları ile sunucular arasında farklar olduğunu lütfen unutmayın; örneğin, program güncellemesinden sonra sunucuyu otomatik olarak yeniden başlatmak ciddi zararlar verebilir.

Program bileşeni güncellemesini manuel olarak etkinleştir - Varsayılan olarak devre dışıdır. Etkinleştirildiğinde ve yeni bir ESET Endpoint Security sürümü mevcut olduğunda, Güncelleme bölmesinde güncellemeleri kontrol edebilir ve yeni sürümü yükleyebilirsiniz

Güncellemeyi karşıdan yüklemeden önce sor seçeneği etkinleştirilmişse, yeni bir güncelleme kullanılabilir olduğunda bir bildirim görüntülenir.

Güncelleme dosyasının boyutu Güncelleme dosyası şu boyuttan büyükse sor (kB): öğesinde belirtilen değerden büyükse, program bir bildirim görüntüler.

3.9.5.1.4 HTTP Proxy'si

Belirli bir güncelleme profili için proxy sunucusu ayar seçeneklerine erişmek üzere Gelişmiş ayarlar ağacından (F5) Güncelleme seçeneğini, ardından Profiller > HTTP Proxy öğesini tıklatın. Proxy modu açılır menüsünü tıklatın ve aşağıdaki üç seçenekten birini seçin:

Proxy sunucu kullanma Proxy sunucuyla bağlan

Genel proxy sunucu ayarlarını kullan

Genel proxy sunucu ayarlarını kullan seçeneğinin işaretlenmesi, halihazırda Gelişmiş ayarlar > Araçlar > Proxy sunucu bölümünde belirtilmiş olan genel proxy ayarlarının kullanılmasını sağlar.

ESET Endpoint Security uygulamasını güncellemek için proxy sunucusu kullanılmayacağını belirtmek üzere Proxy sunucu kullanma seçeneğini belirleyin.

Şu durumda Proxy sunucuyla bağlan seçeneği belirlenmelidir:

ESET Endpoint Security uygulamasını güncellemek için genel ayarlarda (Araçlar > Proxy sunucu) belirtilen proxy sunucudan farklı bir proxy sunucu kullanılmalıdır. Böyle bir durumda burada şu ayarlar belirtilmelidir: Proxy sunucusu adresi, Bağlantı noktası (varsayılan olarak 3128) iletişimi, gerekirse, proxy sunucusu için Kullanıcı adı ve Parola.

Proxy sunucu ayarları genel olarak belirlenmedi, ancak ESET Endpoint Security güncellemeler için bir proxy sunucuya bağlanacak.

Bilgisayarınız İnternet'e bir proxy sunucu üzerinden bağlanıyor. Ayarlar program yüklemesi sırasında Internet Explorer'dan alınır, ancak daha sonra değiştirilmeleri durumunda (örn. İSS'nizi değiştirirseniz) lütfen bu pencerede listelenen HTTP proxy ayarlarının doğru olup olmadığını denetleyin. Aksi takdirde, program güncelleme

sunucularına bağlanamaz.

Proxy sunucu için varsayılan ayar Genel proxy sunucu ayarlarını kullan'dır.

Proxy kullanılamıyorsa doğrudan bağlantıyı kullan – Proxy erişilebilir olmadığında güncelleme sırasında atlanır.

NOT

Kullanıcı Adı ve Parola gibi kimlik doğrulama verileri, proxy sunucuya erişme amaçlıdır. Bu alanları, yalnızca kullanıcı adı ve parola gerekiyorsa tamamlayın. Lütfen bu alanların ESET Endpoint Security uygulamasına yönelik Kullanıcı Adınız/Parolanız olmadığını ve yalnızca Internet'e proxy sunucu aracılığıyla erişmek için parolaya gereksinim duyduğunuzu biliyorsanız doldurulması gerektiğini unutmayın.

3.9.5.1.5 LAN'a bağlanma yöntemi

Windows NT işletim sisteminin bir sürümüne sahip bir yerel sunucudan güncelleme yaparken her bir ağ bağlantısı için kimlik denetimi varsayılan olarak gerekir.

Böyle bir hesabı yapılandırmak için Yerel kullanıcı türü açılır menüsünden seçim yapın:

Sistem hesabı (varsayılan), Geçerli kullanıcı,

Belirtilen kullanıcı.

Sistem hesabını kimlik doğrulamasında kullanmak için Sistem hesabı (varsayılan) seçeneğini belirleyin. Normalde, ana güncelleme ayarları bölümünde sağlanmış kimlik doğrulama verisi yoksa, hiçbir kimlik doğrulama işlemi gerçekleşmez.

Programın oturum açmış olan kullanıcı hesabını kullanarak kimlik doğrulaması yapmasını sağlamak için, Geçerli kullanıcı'yı seçin. Bu çözümün sakıncası, oturum açmış kullanıcı olmadığında programın güncelleme sunucusuna bağlanamamasıdır.

Programın kimlik doğrulaması için belirli bir kullanıcı hesabını kullanmasını istiyorsanız, Belirtilen kullanıcı'yı seçin.

Varsayılan sistem hesabı bağlantısı başarısız olduğunda bu yöntemi kullanın. Belirtilen kullanıcı hesabının yerel sunucudaki güncelleme dosyaları dizinine erişimi olması gerekir. Aksi takdirde program bağlantı kuramaz ve güncellemeleri karşıdan yükleyemez.

UYARI

Geçerli kullanıcı veya Belirtilen kullanıcı seçildiğinde, programın kimliğini istenen kullanıcıya değiştirirken bir hata oluşabilir. Yerel ağ kimlik doğrulama verilerinin ana güncelleme ayarları bölümüne girilmesini öneririz. Bu güncelleme ayarları bölümünde, kimlik doğrulama verileri şöyle girilmelidir: etki_alanı_adı\kullanıcı (bu bir çalışma grubuysa, çalışma_grubu_adı\ad girin) ve parola. Yerel sunucunun HTTP sürümünden güncellerken, kimlik doğrulaması gerekmez.

Güncellemeler karşıdan yüklendikten sonra bile sunucu bağlantısı etkin durumda kalırsa bağlantıyı kesmeye zorlamak için Güncellemeden sonra sunucu bağlantısını kes seçeneğini belirleyin.

3.9.5.1.6 Yansıtma

ESET Endpoint Security, ağda bulunan diğer iş istasyonlarını güncellemek üzere kullanılabilecek güncelleme dosyası kopyaları oluşturmanıza olanak tanır. "Yansıtma"nın kullanımı – Satıcının güncelleme sunucusundan güncelleme dosyalarını indirme işleminin her iş istasyonu için yinelenmesi gerekmediğinden, LAN ortamında güncelleme dosyalarının kopyası yararlı olur. Güncellemeler, yerel yansıtma sunucusuna yüklenir ve ardından ağ trafiğine aşırı yüklenme riskini ortadan kaldırmak için tüm iş istasyonlarına dağıtılır. İstemci iş istasyonlarını bir yansıtmadan güncellemek ağ yükü dengesini en iyi duruma getirir ve Internet bağlantısı bant genişliğinden tasarruf eder.

Yerel Yansıtma sunucusu için yapılandırma seçenekleri Güncelle alanındaki Gelişmiş ayarlar bölümünde bulunur. Bu bölüme erişmek üzere Gelişmiş ayarlara gitmek için F5'e basın, Güncelleme > Profiller'in ardından Yansıtma

sekmesini tıklatın.

Bir istemci iş istasyonunda yansıtma oluşturmak için Güncelleme yansıtması oluştur'u etkinleştirin. Bu seçeneği belirlemek, güncelleme dosyalarına erişme yolu ve yansıtılmış dosyaların güncelleme yolu gibi diğer Yansıtma yapılandırma seçeneklerini etkinleştirir.

Güncelleme dosyalarına erişim

Güncelleme dosyalarını dahili HTTP sunucusuyla sağla - Etkinleştirilirse, güncelleme dosyalarına HTTP aracılığıyla erişilebilir ve burada kullanıcı adı ve parola gerekmez.

NOT

Windows XP HTTP sunucusunu kullanmak için service pack 2 veya üzeri bir pakete ihtiyaç duyar.

Yansıtma sunucusuna erişim yöntemlerine ilişkin ayrıntılar Yansıtmadan güncelleme bölümünde bulunur.

Yansıtmaya erişim için iki temel yöntem vardır; güncelleme dosyalarının olduğu klasör paylaşılan ağ klasörü olarak sunulabilir veya istemciler HTTP sunucusunda bulunan yansıtmaya erişebilir.

Yansıtma için güncelleme dosyalarını depolamak üzere ayrılmış klasör Yansıtılmış dosyaların depolanacağı klasör bölümü altında tanımlanır. Farklı bir klasörü seçmek için önceden tanımlanmış olan C:\ProgramData\ESET\ESET Endpoint Security\mirror klasörünü silmek amacıyla Temizle'yi, ardından yerel bilgisayarda veya paylaşılan ağ klasöründe bir klasörü bulmak için Düzenle'yi tıklatın. Belirtilen bir klasör için yetki gerekiyorsa yetkilendirme verileri Kullanıcı adı ve Parola alanlarına girilmelidir. Seçilen hedef klasör Windows NT/2000/XP işletim sistemi

çalıştıran bir ağ diskinde bulunuyorsa, belirtilen kullanıcı adı ve parola, seçilen klasör için yazma ayrıcalıklarına sahip olmalıdır. Kullanıcı adı ve Parola Etki Alanı/Kullanıcı veya Çalışma Grubu/Kullanıcı biçiminde girilmelidir. Lütfen ilgili parolaları sağlamayı unutmayın.

Dosyalar – Yansıtmayı yapılandırırken yüklemek istediğiniz güncellemelerin dil sürümlerini belirtebilirsiniz. Seçilen dillerin, kullanıcının yapılandırdığı yansıtma tarafından desteklenmesi gerekir.

HTTP sunucusu

Sunucu bağlantı noktası – Varsayılan olarak Sunucu bağlantı noktası 2221 olarak ayarlanmıştır.

Kimlik doğrulama – Güncelleme dosyalarına erişmek için kullanılan kimlik doğrulama yöntemini tanımlar.

Kullanılabilir seçenekler şunlardır: Yok, Temel ve NTLM. Temel kullanıcı adı ve parola kimlik doğrulamasıyla base64 kodlaması kullanmak için Temel öğesini seçin. NTLM seçeneği güvenli bir kodlama yöntemi kullanarak kodlama sağlar. Kimlik doğrulama için, güncelleme dosyalarını paylaşan iş istasyonunda oluşturulan kullanıcı kullanılır.

Varsayılan ayar, kimlik doğrulama gerekmeden güncelleme dosyalarına erişim izni veren Yok seçeneğidir.

HTTPS (SSL) destekli HTTP sunucusu çalıştırmak istiyorsanız Sertifika zincir dosyası ekleyin veya otomatik olarak imzalı sertifika oluşturun. Şu sertifika türleri mevcuttur: ASN, PEM ve PFX. Ek güvenlik amacıyla, güncelleme

dosyalarını karşıdan yüklemek için HTTPS protokolünü kullanabilirsiniz. Bu protokol kullanılarak veri aktarımlarının ve oturum açma kimlik bilgilerinin takip edilmesi neredeyse imkansızdır. Özel anahtar türü seçeneği, varsayılan olarak Tümleşik biçiminde ayarlanmıştır (bu nedenle Özel anahtar dosyası seçeneği varsayılan olarak devre dışıdır). Bu, özel anahtarın seçili sertifika zincir dosyasının bir parçası olduğu anlamına gelir.

LAN'a bağlanma yöntemi

Yerel kullanıcı türü – Sistem hesabı (varsayılan), Geçerli kullanıcı ve Belirtilen kullanıcı, ayarları ilgili açılır menülerde görüntülenir. Kullanıcı adı ve Parola ayarları isteğe bağlıdır. LAN'a bağlanma yöntemi öğesine bakın.

Güncellemeler karşıdan yüklendikten sonra sunucu bağlantısı etkin durumda kalırsa bağlantıyı kesmeye zorlamak için Güncellemeden sonra sunucu bağlantısını kes seçeneğini belirleyin.

Program bileşeni güncellemesi

Bileşenleri otomatik olarak güncelle – Yeni özelliklerin ve güncellemelerin var olan özelliklere yüklenmesine olanak tanır. Güncelleme kullanıcı müdahalesi olmadan otomatik gerçekleştirilebilir veya uyarıda bulunulmasını

seçebilirsiniz. Program bileşeni güncellemesi yüklendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmak gerekebilir.

Bileşenleri şimdi güncelle - Program bileşenlerini en son sürüme günceller.

Belgede ESET ENDPOINT SECURITY 6 (sayfa 99-110)