• Sonuç bulunamadı

E-posta bildirimleri

Belgede ESET ENDPOINT SECURITY 6 (sayfa 124-127)

3.9.5.1.6.2 Yansıtma güncelleme sorunlarını giderme

E- posta istemcisi antispam koruması – Son başlatmadan itibaren antispam istatistiklerinin geçmişini görüntüler

3.9.6.11 E-posta bildirimleri

ESET Endpoint Security, seçili ayrıntı düzeyine sahip bir olay meydana gelirse otomatik olarak bildirim e-postaları gönderebilir. E-posta bildirimlerini etkin duruma getirmek için Olay bildirimlerini e-posta ile gönder'i etkinleştirin.

SMTP sunucusu

SMTP sunucusu - Bildirimleri göndermek için kullanılan SMTP sunucusu (ör. smtp.provider.com:587, ön tanımlı bağlantı noktası 25).

NOT

TLS şifrelemesine sahip SMTP sunucuları ESET Endpoint Security tarafından desteklenir.

Kullanıcı adı ve parola – SMTP sunucusu kimlik doğrulaması gerektiriyorsa SMTP sunucusuna erişmek için bu alanlar geçerli bir kullanıcı adı ve parola ile doldurulmalıdır.

Gönderen adresi – Bu alan, bildirim e-postalarının üst bilgisinde görüntülenecek gönderen adresini belirtir.

Alıcı adresleri – Bu alan, bildirim postalarının üst bilgisinde görüntülenecek alıcı adreslerini belirtir. Birden çok e-posta adresini ayırmak için noktalı virgül ";" kullanın.

Bildirimler için en düşük ayrıntı düzeyi açılır menüsünden, gönderilecek bildirimlerin önemi için başlangıç düzeyi seçebilirsiniz.

Tanılama – Programla ilgili hassas ayarlama gerektiren bilgileri ve yukarıdaki tüm kayıtları günlüğe kaydeder.

Bilgilendirici – Başarılı güncelleme iletileri dahil olmak üzere, standart olmayan ağ olayları gibi bilgilendirici iletileri ve yukarıdaki tüm kayıtları kaydeder.

Uyarılar – Kritik hataları ve uyarı iletilerini kaydeder (Antistealth düzgün bir şekilde çalışmıyor veya güncelleme başarısız).

Hatalar – Hatalar (belge koruması başlatılmadı) ve kritik hatalar kaydedilir.

Kritik – Yalnızca kritik hataları kaydeder (Antivirus korumasını veya virüs bulaşmış sistemi başlatan hatalar).

TLS'yi etkinleştir – TLS şifrelemesi tarafından desteklenen uyarı ve bildirim iletilerini göndermeyi etkinleştirir.

Yeni bildirim e-postalarının gönderilme aralığı (dk.) – Dakika cinsinden belirtilen aralığın ardından yeni bildirimler e-posta adresine gönderilir. Bu değeri 0'a ayarlarsanız bildirimler hemen gönderilir.

Her bildirimi ayrı bir e-posta olarak gönder – Etkinleştirildiğinde alıcı her bir bildirim için yeni bir e-posta alır. Bu, kısa bir sürede çok sayıda e-posta alınmasına neden olabilir.

İleti biçimi

Program ile uzak kullanıcı veya sistem yöneticisi arasındaki iletişimler, e-posta veya yerel ağ iletileri aracılığıyla yapılır (Windows ileti hizmeti kullanılarak). Uyarı iletilerinin ve bildirimlerin varsayılan biçimi, pek çok durum için en uygun biçimdir. Bazı durumlarda olay iletilerinin ileti biçimini değiştirmeniz gerekebilir.

Olay iletilerinin biçimi – Uzak bilgisayarlarda görüntülenen olay iletilerinin biçimidir.

Tehdit uyarı iletilerinin biçimi – Tehdit uyarısı ve bildirim iletileri önceden tanımlı varsayılan bir biçime sahiptir. Bu biçimi değiştirmemenizi öneririz. Ancak bazı durumlarda (örneğin, otomatik e-posta işleme sisteminiz varsa), ileti biçimini değiştirmeniz gerekebilir.

Yerel alfabetik karakterleri kullan – Bir e-posta iletisini Windows Bölgesel ayarlarına (ör. windows-1250) dayanarak ANSI karakter kodlamasına dönüştürür. Bu seçeneği işaretlemezseniz bir ileti dönüştürülür ve ACSII 7-bit olarak kodlanır (örneğin, "á", "a" karakterine dönüştürülür ve bilinmeyen sembol "?" karakterine dönüştürülür).

Yerel karakter kodlamasını kullan – E-posta iletisi kaynağı, ASCII karakterlerini kullanan ve özel ulusal karakterleri e-posta yoluyla 8 bit biçiminde (áéíóú) düzgün bir şekilde iletebilen Sınırlandırılmış Yazdırılabilir (QP) biçiminde kodlanır.

İletideki anahtar sözcüklerin (% işaretiyle ayrılan dizeler) yerine, uyarıya özel gerçek bilgiler koyulur.

Kullanılabilen anahtar sözcükler şunlardır:

%ComputerName% - Uyarının oluştuğu bilgisayarın adı.

%ProgramName% - Uyarıyı oluşturan program.

%TimeStamp% - Olayın tarihi ve saati.

%UserName% - Uyarı görüldüğünde giriş yapmış olan kullanıcının adı.

%InfectedObject% - Etkilenen dosyanın, iletinin vs adı.

%VirusName% - Etkilenmenin tanımı.

%ErrorDescription% - Virüs olmayan olayın açıklaması.

%Scanner% - İlgili modül.

%Action% - Sızdırma olayı üzerine yapılan işlem.

%InfectedObject% ve %VirusName% anahtar sözcükleri yalnızca tehdit uyarısı iletilerinde, %ErrorDescription%

anahtar sözcüğüyse yalnızca olay iletilerinde kullanılır.

3.9.6.12 Karantina

Karantinanın ana işlevi etkilenen dosyaları güvenli bir şekilde saklamaktır. Dosyalar temizlenemiyorsa, silinmeleri güvenli değilse ya da önerilmiyorsa ya da ESET Endpoint Security tarafından hatalı bir şekilde algılanıyorsa,

karantinaya alınmaları gerekir.

Herhangi bir dosyayı karantinaya almayı seçebilirsiniz. Bir dosya şüpheli davranıyorsa ancak antivirüs tarayıcısı tarafından algılanmıyorsa, bu önerilebilir. Karantinaya taşınan dosyalar ESET Virüs Laboratuvarına analiz için gönderilebilir.

Karantina klasörüne depolanmış dosyalar karantinanın tarih ve saatini, etkilenen dosyanın özgün konumunun yolunu, bayt olarak boyutunu, nedenini (örneğin, kullanıcı tarafından eklenen nesne) ve tehdit sayısını (örneğin, birden çok sızmayı içeren bir arşiv olup olmadığını) görüntüleyen bir tabloda görülebilir.

Dosyaları karantinaya alma

ESET Endpoint Security silinen dosyaları otomatik olarak karantinaya alır (bu seçeneği uyarı penceresinde iptal etmediyseniz). İstiyorsanız, herhangi bir şüpheli dosyayı Karantina öğesini tıklatarak manuel olarak karantinaya alabilirsiniz. Orijinal dosya, orijinal konumundan kaldırılır. İçerik menüsü de bu amaçla kullanılabilir; Karantina penceresinde sağ tıklatın ve Karantina seçeneğini belirleyin.

Karantinadan geri yükleme

Karantinaya alınan dosyalar ayrıca özgün konumlarına geri yüklenebilir. Karantinaya alınan bir dosyayı geri yüklemek için Karantina penceresinde söz konusu dosyayı sağ tıklatıp bağlam menüsünden Geri yükle öğesini tıklatın. Bir dosya istenmeyen türden olabilecek uygulama olarak işaretlenirse Geri yükle ve tarama dışında bırak öğesi de kullanılabilir. İçerik menüsü aynı zamanda dosyayı silinmiş olduğu konumdan farklı bir konuma geri yüklemenize olanak tanıyan Geri yükleme konumu... seçeneğini de sunar.

Karantinadan silmek için – Belirli bir öğeyi sağ tıklatıp Karantinadan Sil'i seçin veya silmek istediğiniz öğeyi seçip klavyenizdeki Delete düğmesine basın. Ayrıca birden fazla öğe de seçebilir ve hepsini birden silebilirsiniz.

NOT

Program yanlışlıkla zararsız bir dosyayı karantinaya almışsa geri yükledikten sonra dosyayı tarama dışında bırakın ve dosyayı ESET Müşteri Destek birimine gönderin.

Karantinadaki bir dosyayı gönderme

Program tarafından algılanmayan şüpheli bir dosyayı karantinaya aldıysanız veya bir dosya yanlışlıkla tehdit olarak değerlendirilmiş ve sonra da karantinaya alınmışsa lütfen dosyayı ESET Virüs Laboratuvarı'na gönderin. Dosyayı karantinadan göndermek için, dosyayı sağ tıklatın ve içerik menüsünden Analiz için gönder'i seçin.

Belgede ESET ENDPOINT SECURITY 6 (sayfa 124-127)